Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Jansons: "Viss nāk ar asinīm"

Andrejs Siliņš

Jansons: "Viss nāk ar asinīm"
Ziedonis Jansons
Foto: FIBA Europe

"Mana pārliecība ir tā, ka par 100 procentiem viss sākas tieši no aizsardzības," uzvaras pār Horvātiju Eiropas basketbola čempionāta ceturtdaļfinālā galveno iemeslu portālam Sportacentrs.com minēja Latvijas U-18 valstsvienības galvenais treneris Ziedonis Jansons.

"Vieglas spēles šeit nav, un viss nāk ar asinīm. Kā jau esmu teicis iepriekš, mana pārliecība ir tā, ka par 100 procentiem viss sākas tieši no aizsardzības. Paskatoties, ka šodien ielaidām tikai 56 punktus un ņemot vērā, ka Horvātija bija viena no precīzākajām šī turnīra komandām, tas vēlreiz apliecinās," treneris Jansons atgādināja mūžseno patiesību - basketbols sākas no aizsardzības.

"Šoreiz izdarījām pareizo izvēli - aizvadījām treniņu no rīta, kamēr horvāti ņēma brīvu. Iespējams, arī tas bija izšķiroši, jo bijām vairāk gatavi un noskaņojušies jau laicīgi. Arī brīvdienu vakar pavadījām pareizāk, nekā iepriekšējo pēc pirmās turnīra fāzes. Toreiz akvaparks laikam tomēr nebija pareizākais veids, kā atpūsties, jo atņēma enerģiju un deva tādu kā atslābumu. Šoreiz brīvajā dienā aizvadījām treniņu un aizgājām uz kino," stāstīja treneris.

"Artūrs Brēmers vairāk šajā čempionātā nespēlēs. Cerēsim, ka viņam pēc smadzeņu satricinājuma nebūs nekādu komplikāciju, mēģināsim viņu dabūt atpakaļ formā, jo pēc čempionāta viņam jau jābrauc prom uz Ameriku. Renārs Magone šodien uz maču bija saģērbies, iesildījās un bija gatavs palīdzēt, bet skaidrs, ka viņš to fiziski ar tādu potīti nevar izdarīt, lai cik ļoti vēlētos. Aiz cieņas pret viņu uzlaidām laukumā pēdējā pusminūtē," skaidroja Jansons.

"Vairākiem spēlētājiem bija problēmas ar vēderu, īpaši [Jānim] Timmam un [Andrim] Misteram, bet, iespējams, tas vairāk saistīts arī ar spriedzi un uztraukumu pirms spēlēm. Treneri visi esam veseli (smejas)," labā noskaņojumā, taču ar nelielu sagurumu balsī sacīja treneris.

"Eiropas čempionātā vispār nav sliktu komandu un, jo tālāka turnīra fāze, jo vēl stiprāki pretinieki," Jansons uzsver, ka cīņa pusfinālā nebūs ne par matu vieglāka. "Krievijai ir labi metēji, labi caurgājienu veicēji, viņiem ir labi nokomplektēta komanda visās pozīcijās. Šonakt skautosim. Šajā turnīrā milzīgu palīdzību sniedzis [video treneris] Gunārs [Gailītis]."

"Šodien bija daudz līdzjutēju un vēlos pateikties viņiem par atbalstu, bet īpaši vēlos teikt paldies tiem, kas ar mums bijuši kopā jau no paša turnīra sākuma, kad daudzi mums neticēja."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2010-07-30 21:08, pirms 14 gadiem
Sakapāsim krievus, bet finālā beidzot laiks pārmācīt zirga galvas.

 +18 [+] [-]

, 2010-07-30 21:16, pirms 14 gadiem
MachimoI rakstīja: Sakapāsim krievus, bet finālā beidzot laiks pārmācīt zirga galvas.
Zirga galva ir Latvija, nevis Lietuva

  +6 [+] [-]

, 2010-07-30 21:18, pirms 14 gadiem
super! lai cīņas spars pietiek līdz pat finālam!

  +2 [+] [-]

, 2010-07-30 21:28, pirms 14 gadiem
Aivers0n rakstīja: Zirga galva ir Latvija, nevis Lietuva
Muļķības, leiši kā parasti no mums visu nosper.

  +3 [+] [-]

, 2010-07-30 22:20, pirms 14 gadiem
Z. Jansonam IR jābūt arī galvenajam trenerim pēc gada notiekošajā PČ U19.

  +6 [+] [-]

, 2010-07-30 23:24, pirms 14 gadiem
MachimoI rakstīja: Muļķības, leiši kā parasti no mums visu nosper.
tu maz zini, kapeec muus taa sauc?? kads ta butu iemesls, lai mes leishus taa sauktu???

     [+] [-]

, 2010-07-31 00:11, pirms 14 gadiem
MachimoI rakstīja: Muļķības, leiši kā parasti no mums visu nosper.
čalīt, labāk būtu ēdis...

Par Baltijas finālu!

     [+] [-]

, 2010-07-31 00:26, pirms 14 gadiem
Latvija Labakie.Finals soļa atālumā.

     [+] [-]

, 2010-07-31 06:09, pirms 14 gadiem
noladets rakstīja: tu maz zini, kapeec muus taa sauc?? kads ta butu iemesls, lai mes leishus taa sauktu???
leiši kasparu kambalu tā sauc. un neprasi, kāpēc!

     [+] [-]

, 2010-07-31 11:16, pirms 14 gadiem
Riigas juuras liicis, uz kartes izskataas peec Zirga galvas. Taadeelj arii Leishi - Latviesus sauc par Zirgagalvaam