Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš: "U-18 basketbols nav prognozējams"

Andrejs Siliņš

Krūmiņš: "U-18 basketbols nav prognozējams"
U-18 galvenais treneris Varis Krūmiņš
Foto: FIBA Europe

Eiropas U-18 čempionātā basketbolā junioriem aizvadīta pirmā turnīra fāze. Latvijas izlases galvenais treneris Varis Krūmiņš sarunā ar eSports.lv dalījās iespaidos gan par šodien aizvadīto cīņu pret bulgāriem, gan turnīru kopumā un situāciju ar komandu.

Viegli nebija

"Viegli nebija, beigas bija smagas," par šodien izcīnīto uzvaru pret bulgāriem , kas nodrošināja vietu labāko divpadsmitniekā, sacīja Krūmiņš. "Beigās bija intriga - no plus deviņi paspējām pielaist pretinieku tik tuvu, lai spēles beigas būtu ļoti interesantas. Komanda apzinājās, ka ir jāuzvar, visi cīnījās par katru metru. Pateicoties dažām taktiskām viltībām, piemēram nospēlējām zonas aizsardzību ar Rozīti un Blau kopā laukumā, tāpat ar abiem garajiem uzbrucējiem - Laksu un Ošenieku -, ko līdz šim nebijām darījuši, izdevās spēli lauzt un izcīnīt uzvaru."

Neprognozējams basketbols

Treneris atzina, ka kopumā turnīra pirmo fāzi komanda varējusi nospēlēt labāk: "Ja runājam par Turcijas spēli, tad tā bija spēle, kuru mēs uzdāvinājām pretiniekiem. Tā mums bija jāvinnē, jo noteikti bija vairāk iespēju uzvarēt nekā viņiem. Daudz kļūdījāmies pēdējo minūšu laikā un neiemetām tos metienus, kas bija jāiemet, bet turki sameta."

"Kas attiecas uz pašu pirmo spēli, tad horvātiem bija ļoti nospiedošs auguma pārsvars," spēli pret Horvātiju komentēja Krūmiņš. "Viņi spēlēja ļoti daudz uz groza apakšu, līdz ar to viņi mūs nospieda. Tajā pašā laikā, kad garie spēlētāji nemeta no groza apakšas, tad viņi ļoti labi realizēja pustālos metienus. Nākamajā dienā skatījāmies horvātu spēli pret bulgāriem, un tur viņiem absolūti negāja cauri šis spēles stils. Tikai pašās beigās izlīda, līdz ar to jāsaka liels paldies horvātiem, ka viņi bulgārus uzvarēja. Citādi mums šodien uzvara ar pāris punktu starpību nederētu, lai tiktu tālāk."

"Vakardien bija ļoti interesanti mači," turnīru kopumā komentēja treneris. "Mēs zaudējām, bulgāri pašās beigās, visu spēli esot vadībā. Komandas ir ļoti līdzīgas un varu tikai atkārtot, ka U-18 basketbols ir grūti prognozējams. Izraēla var spāņus uzvarēt ar 20 punktiem, un Ukraina pēdējā kārtā var apspēlēt Vāciju, ko neviens nav gaidījis... Šajā vecumā basketbols ir tik neprognozējams, ka kaut kādu stabilitāti gaidīt no spēlētājiem, ir teju neiespējami."

Komandas spēle

"Negribētu īpaši izcelt nevienu spēlētāju. Vienu spēli viens nospēlē labāk, citu cits. Es pats nelasu eSportu šajās dienās un iesaku arī spēlētājiem to nelasīt, neiesaku lasīt komentārus, kur cilvēki saka, ka tas spēlē tā, un tas spēlē šitā, treneris tāds un tāds. Mēs strādājam kopā kā komanda un, ja izcīnām uzvaru, tad izcīnām visi kopā. Mums neizšķir spēli kāds viens vai divi, trīs spēlētāji. Arī tas, kurš vispār netiek laukumā, piedalās kopējā procesā un ir ieguldījis ļoti lielu darbu, lai komanda tā spēlētu. Uzskatu, ka tas ir komandas darbs un rezultāts, kāds nu būs vai nebūs, būs kopējā darba rezultāts. Viens piesedza vienu, otrs piesedza citu, un beigās ir tāds rezultāts, kāds tas ir."

"Ar veselību šai izlasei ir tik lielas problēmas, kādas manā trenera karjerā nav bijušas droši vien nevienai citai komandai," atklāja treneris. "Ir vesela virkne spēlētāju, kuri nav sastāvā tikai tāpēc, ka viņiem ir veselības problēmas. Vakar ļoti smagi slims bija Ričmonds Vilde, kurš bija apsaldējies un ar 40 grādu temperatūru. Domājām, ka jāved uz slimnīcu, bet it kā paliek labāk un ceram, ka viss normalizēsies. Veselības problēmas var skaitīt un skaitīt, un skaitīt. Spēlējam tādi, kādi mēs esam, cīnāmies un dakterīte dara lielu darbu. Mēs, protams, gatavosimies un mēģināsim nospēlēt pēc iespējas labāk, neskatoties uz visām tām problēmām, kas saistītas ar veselību."

Rīt turnīrā brīvdiena. "Mēģināsim papeldēt, pasauļoties. Protams, viss normas robežās," brīvdienas plānus atklāja Krūmiņš. "Mēģināsim sagatavoties un spēlēt turpmākajā turnīrā pēc iespējas labāk."

  +3 [+] [-]

, 2008-07-27 22:15, pirms 16 gadiem
Ošiņš labi kapājās!

  +2 [+] [-]

, 2008-07-27 22:40, pirms 16 gadiem
Nekas Vari,gan jau būs viss kārtībā,Latvija jūt līdzi,tāpēc arī neizpaliek bez mazas kritikas!!! Minimālais ir izdarīts,paldies!!!!

  +5 [+] [-]

, 2008-07-27 22:54, pirms 16 gadiem
Nu ja jau 18gadnieki nav prognozējami, tad jau tālāk arī varam gaidīt uzvaras!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2008-07-27 23:42, pirms 16 gadiem
Džeki ir labi-esmu pret dažiem uzspēlējis,galvenais lai turpina progresēt!!!Turās!!!

  +5 [+] [-]

, 2008-07-28 00:29, pirms 16 gadiem
Krumiņš tiešam labs treneris, tapec ticu viņam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2008-07-28 08:28, pirms 16 gadiem
Ilgi gan bija jāgaida uz pirmo interviju.....

  -3 [+] [-]

, 2008-07-28 09:54, pirms 16 gadiem
briinums kruumina teiktajaa ne waarda par slikttu tiesaasanu
retuns no vina mutes
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-07-28 10:54, pirms 16 gadiem
sasperjods, 08:25, pirms 2 stundām, citēt
kur vasarā var tā sasaldēties?
-------------------------------------------------
atliek tikai kārtīgi uzkarsušam un sasvīdušam pastāvēt lielākā caurvējā un angīna būs kā likts - parasti tā arī uzdod 40 grādu temperaturu.