Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Ulanovs pēc zaudējuma igauņiem: ''Mums bija jāspēlē nedaudz gudrāk''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ulanovs pēc zaudējuma igauņiem: ''Mums bija jāspēlē nedaudz gudrāk''
Edgars Ulanovs. Foto: FIBA

Pirmdien 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē zaudējumu Igaunijai piedzīvoja Lietuvas izlase. Gan izlases spēlētājs Edgars Ulanovs, gan galvenais treneris Kazis Maksvītis pēc spēles pauda, ka lietuvieši nav aizvadījuši to kvalitatīvāko spēli.

Vakar 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā pirmo zaudējumu oficiālā spēlē pret Igauniju piedzīvoja Lietuvas basketbola izlase, kas izbraukumā Tallinā piekāpās ar 65:69. Igaunija kvalifikācija sākusi ar divām uzvarām, tādējādi uzlabojot izredzes kvalificēties finālturnīram.

Zaudētāju rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Kauņas ''Žalgiris'' kapteinis Edgars Ulanovs. Viņš pēc spēles minēja, ka komandai bija iespēja uzvarēt, taču nav aizvadījusi to labāko spēli. ''Šodien nebija tā kvalitatīvākā spēle no abām komandām. Mums jāspēlē kvalitatīvāk un arī nedaudz gudrāk. Īpaši otrajā puslaikā, kurā bija jācenšas izmantot igauņu vājās vietas.'' Lietuvietis tāpat minēja, ka pāris dienas pirms spēles notikušas atsevišķas izmaiņas Lietuvas izlases sastāvā, kas arī nav palīdzējušas sagatavošanās procesā.

Manāmi neapmierināts ar zaudējumu bija izlases galvenais treneris Kazis Maksvītis, kurš šosezon zaudēja darbu ''Žalgiris'' galvenā trenera amatā. Viņš piekrita Ulanovam, ka komanda nav aizvadījusi labu spēli un uzsvēra, ka viņa padotie pārāk daudz ļāvuši igauņiem izcīnīt bumbas pie lietuviešu groza. ''Ne tā kvalitatīvākā spēle. Uzbrukumā guvām 65 punktus un arī aizsardzībā nespēlējam labākajā manierē. Ļāvām igauņiem izcīnīt 15 atlēkušās bumbas uzbrukumā.''

Lietuva kvalifikāciju sāka ar uzvaru pār Poliju, bet Igaunija pirmajās spēles bez panākuma pār Lietuvu apspēlēja arī Ziemeļmaķedoniju. Tieši igauņi ir pirmie H grupā, kam seko Ziemeļmaķedonija un Lietuva. Polija pirmo logu noslēgusi ar diviem zaudējumiem

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/ltu_basketball

     [+] [-]

, 2024-02-27 10:00, pirms 2 mēnešiem
Maxītim kaput. Brīžiem spēli pavēroju, it sevišķi pēdējo ceturtdaļu, abas brigādes joņoja pa laukumu kā aizdzērušies pitekantropi. Ja estiem garais Kotsārs mācētu iesviest sodus, iznākums būtu bijis skaidrs jau agrāk. Leišiem tas sastāvs izskatījās kā no kūtspakaļas izvilkts. Saprotu, ka braļukiem pašreiz basītī nav ziedu laiki, bet nu kur var piemeklēt šitādus ambīļus, nezinu. Reizēm paskatos leišu līgas mačus, tad tur jebkura vidusmēra blice (Šauļi, Palanga un vēl daudzas) spēlē krietni saturīgāk nekā vakar manītā izlase.

  +1 [+] [-]

, 2024-02-27 10:22, pirms 2 mēnešiem
Abi divi lieli muldētāji. Ulanovam arī laiks pensijā.

  -2 [+] [-]

, 2024-02-27 10:30, pirms 2 mēnešiem
Ja par daudz gulšņā un rauj ķepā, tad arī "rezultāts" atbilstošs..

  +4 [+] [-]

, 2024-02-27 10:47, pirms 2 mēnešiem
Komanda spele tik gudri, cik gudrs ir tas treneris...

  +1 [+] [-]

, 2024-02-27 11:42, pirms 2 mēnešiem
dzabarbols rakstīja: Maxītim kaput. Brīžiem spēli pavēroju, it sevišķi pēdējo ceturtdaļu, abas brigādes joņoja pa laukumu kā aizdzērušies pitekantropi. Ja estiem garais Kotsārs mācētu iesviest sodus, iznākums būtu bijis skaidrs jau agrāk. Leišiem tas sastāvs izskatījās kā no kūtspakaļas izvilkts. Saprotu, ka braļukiem pašreiz basītī nav ziedu laiki, bet nu kur var piemeklēt šitādus ambīļus, nezinu. Reizēm paskatos leišu līgas mačus, tad tur jebkura vidusmēra blice (Šauļi, Palanga un vēl daudzas) spēlē krietni saturīgāk nekā vakar manītā izlase.
par leišu sastāvu - Ulanovas, Lekāvičius, Dimša (visi Žalgiris); Giedraitis (Crvena Zvezda) - Euroleague spēlētāji ! mūsu sastāvā , piemēram, bija tikai viens Lomažs no Euroleague , un tas pats -dziļš rezervists. Sastāvs, kā reiz, leišiem nu, nemaz nebija slikts! Zaudējumam ir citi iemesli, tikai ne komplektācija!

  +1 [+] [-]

, 2024-02-27 13:24, pirms 2 mēnešiem
Ja garie nekādi,tad skaidrs,ka jāspēlē gudrāk . Un te jau ir trenera vaina, vai arī spēlētāju, ja nepildīja dotos uzdevumus.
Arvienvārdsakot : jāspēlē sava spēle

  +3 [+] [-]

, 2024-02-27 15:15, pirms 2 mēnešiem
Kad lietuviešu spēlētāji un treneris no pirmajām minūtēm vairāk diskutēja ar tiesnešiem, nevis spēlēja basketbolu, bija pilnīgi skaidrs, ka leiši nav gatavi uzvarēt! Un tā līdz spēles beigām! Ne leišu treneris, ne komanda ar Lekaviču priekšgalā nebija pelnījuši uzvarēt! Tāds bardaks laukumā!

     [+] [-]

, 2024-02-27 17:56, pirms 2 mēnešiem
Tagad sanāk ka leiši ir švakākā komanda baltijā ? 🤔

     [+] [-]

, 2024-02-27 19:32, pirms 2 mēnešiem
Calvin rakstīja: par leišu sastāvu - Ulanovas, Lekāvičius, Dimša (visi Žalgiris); Giedraitis (Crvena Zvezda) - Euroleague spēlētāji ! mūsu sastāvā , piemēram, bija tikai viens Lomažs no Euroleague , un tas pats -dziļš rezervists. Sastāvs, kā reiz, leišiem nu, nemaz nebija slikts! Zaudējumam ir citi iemesli, tikai ne komplektācija!
patiesāks rādītājs ir cik Eirolīgas spēlētāji spēlē citvalstu Eirolīgas klubos, ja tad ir pārliecība, ka tie nespēlē tur tikai tāpēc, ka ir vietēji... un šeit sanāk tikai Giedraitis

     [+] [-]

, 2024-02-27 20:38, pirms 2 mēnešiem
Nekropļojiet leišu uzvārdus, ibio!

     [+] [-]

, 2024-02-28 00:58, pirms 2 mēnešiem
Murlāpsis rakstīja: Komanda spele tik gudri, cik gudrs ir tas treneris...
Precīzi.