Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

LBS gada spēlētāja balvas tiek Žagaram un Laksai, treneris – Banki

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

LBS gada spēlētāja balvas tiek Žagaram un Laksai, treneris – Banki
Artūrs Žagars / Luka Banki. Foto: FIBA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) paziņojusi Latvijas basketbola gada balvu ieguvējus 14 nominācijās. Par gada basketbolistiem vīriešu un sieviešu konkurencē attiecīgi atzina Artūru Žagaru un Kitiju Laksu, bet gada trenera balvu izpelnījās Latvijas vīriešu basketbola izlases stūrmanis Luka Banki.

Trīs nominācijās – gada spēlētājs, gada spēlētāja un gada treneris – uzvarētājs tika noteikts četru balsojumu summā (līdzjutēji, mediju pārstāvji, LBS valde un LBS Treneru komisija). Pārējās nominācijās izšķirošs bija LBS struktūrvienību viedoklis, teikts organizācijas paziņojumā.

Par gada spēlētāju starp vīriešiem tika izraudzīts Artūrs Žagars. Starp kandidātiem uz gada spēlētāja balvu bija arī citi Latvijas vīriešu valstsvienības līderi kā Andrejs Gražulis, Rodions Kurucs, Dāvis Bertāns un Rolands Šmits, kā arī visaugstākajā līmenī spēlējošais Kristaps Porziņģis.

Līdzjutēju balsojumā lielākais favorīts bija Žagars, Gražulim un Šmitam viņam sekojot. Mediji nelielu priekšroku deva Gražulim, LBS Treneru komisijas balsojumā bija neizšķirts starp Žagaru un Šmitu, bet LBS valde deva priekšroku Artūram Žagaram.

Dāmu konkurencē pie gada spēlētājas balvas tika Kitija Laksa. Bez uzvarētājas starp balvas kandidātēm bija arī Anete Šteinberga, Kate Vilka, Aleksa Gulbe un Elīna Babkina. Visos četros balsojumos gan uzvarēja Laksa, saņemot gada basketbolistes balvu otro gadu pēc kārtas un trešo reizi karjerā (arī 2018.).

Oļgerta Altberga balva jeb gada trenera balva bez pārsteigumiem tikusi Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenajam trenerim Lukam Banki. Arī itāļu speciālists uzvarēja visos četros balsojumos. Nominantu lokā bija arī Raimonds Feldmanis un Aigars Nerips.

Par gada piemēru basketbolā izraudzīts Latvijas vīriešu izlases rezultatīvākais spēlētājs Pasaules kausa finālturnīrā Andrejs Gražulis. Latvijas Basketbola savienības paziņojumā viņa nopelni skaidroti šādi: ''Iedvesmot var gan rīcība konkrētā dzīves situācijā, gan ilgtermiņa darbība, mērķtiecīgi ejot pretim lieliem mērķiem. Pasaules kausa izcīņas turnīrā Andrejs Gražulis pārsteidza gan par sevi garākus un slavenākus centra spēlētājus no Francijas, Spānijas, Brazīlijas, Itālijas, Lietuvas izlasēm, gan visus basketbola ekspertus un “ekspertus”, ne tikai būdams Latvijas vīriešu valstsvienības drošais balsts aizsardzības cīņās savā soda laukumā, bet arī kļūdams par komandas rezultatīvāko (vidēji spēlē 14,4 punkti) un efektīvāko (vidējais lietderības koeficients 18,4) spēlētāju. Piemērs tam, ko var sasniegt pat vēlu pievēršoties basketbolam, ja ir laba fiziskās sagatavotības bāze, sportisks raksturs un pareiza attieksme.''

Gada 3x3 basketbolistu balvas tikušas Kārlim Lasmanim un Ketijai Vihmanei, savukārt Gatis Saliņš atzīts par gada tiesnesi. Vanesa Jasa un Roberts Blūms kļuvuši par 2023. gada Latvijas basketbola cerībām, bet labākā iniciatīva pieder jaunizveidotajam Latvijas-Igaunijas līgas klubam Rīgas ''Zeļļi''.

LBS gada balva 2023

NominācijaUzvarētājs
Gada spēlētājsArtūrs Žagars
Gada spēlētājaKitija Laksa
Gada trenerisLuka Banki
Gada piemērsAndrejs Gražulis
Gada 3x3 basketbolistsKārlis Lasmanis
Gada 3x3 basketbolisteKetija Vihmane
Gada tiesnesisGatis Saliņš
Gada cerībaRoberts Blūms un Vanesa Jasa
Gada menedžerisJānis Labucs
Gada iniciatīvaRīgas Zeļļi
Gada seniorsJānis Vaivads
Gada ratiņbasketbolistsKārlis Podnieks
Gada ieguldījums basketbolāOgres novada pašvaldība

Izmantotie resursi:
https://www.basket.lv/blog/lbs-gada...

  +3 [+] [-]

, 2023-11-26 11:40, pirms 5 mēnešiem
Gada spēlētājs ir un būs KP8

  +5 [+] [-]

, 2023-11-26 11:43, pirms 5 mēnešiem
vienigais_anonims rakstīja: Gada spēlētājs ir un būs KP8
Teica KP menedžeris..
Slēpts komentārs: VentspilsFans

  +9 [+] [-]

, 2023-11-26 11:57, pirms 5 mēnešiem
VentspilsFans rakstīja: Wow, kā tauta apčakarēja Artūru Šilovu. Iegūta Bronzas medaļa, MVP un turnīra labākais vārtsargs.
Kāds Šilovam sakars ar basketbolu?

  +5 [+] [-]

, 2023-11-26 11:57, pirms 5 mēnešiem
To VentspilsFans vispār tās tikai basketbola savienības balvas nevis Latvijas gada sportistu balvas

  +2 [+] [-]

, 2023-11-26 12:03, pirms 5 mēnešiem
Witslenamitea rakstīja: To VentspilsFans vispār tās tikai basketbola savienības balvas nevis Latvijas gada sportistu balvas
Sapratu, paldies.

  +7 [+] [-]

, 2023-11-26 12:07, pirms 5 mēnešiem
VentspilsFans rakstīja: Wow, kā tauta apčakarēja Artūru Šilovu. Iegūta Bronzas medaļa, MVP un turnīra labākais vārtsargs.
Kārtējais pierādījums tam, ka cilvēks izlasa tikai virsrakstu, pārprot un sāk bļaut komentāros.

     [+] [-]

, 2023-11-26 12:55, pirms 5 mēnešiem
Interesanti, ka pāris nedēļu turnīrs spēj iegūt GADA basketbolista balvu. Nebija jābūt Žagaram, nu nebija. Laikam apnicis jau Porzinğim dot, bet nu stabils gada basketbolists bija.

  -1 [+] [-]

, 2023-11-26 13:03, pirms 5 mēnešiem
JJStilve rakstīja: Interesanti, ka pāris nedēļu turnīrs spēj iegūt GADA basketbolista balvu. Nebija jābūt Žagaram, nu nebija. Laikam apnicis jau Porzinğim dot, bet nu stabils gada basketbolists bija.
Labākais basketbolists Andrejs Gražulis. Basketbolā uzvarējusi tendence, ka balvas dod spēlētājiem ar bumbu, nevis labākajam spēlētājam. FIBA pasaules kausa spēlētāju piecinieks vispār apsmiekls! Neviena garā spēlētāja! Tas pats Milutinovs, konkrētajā čempionātā obligāti labāko spēlētāju pieciniekā!

  -3 [+] [-]

, 2023-11-26 13:08, pirms 5 mēnešiem
VentspilsFans rakstīja: Wow, kā tauta apčakarēja Artūru Šilovu. Iegūta Bronzas medaļa, MVP un turnīra labākais vārtsargs.
Man vienmēr basketbola PK 5 vieta būs daudz augstāk vērtēts sasniegums - te tikt var tikai reizi 4 gados, izplēšoties ar ļoti daudziem konkurentiem no visas pasaules. Hokeja PČ notiek ik gadu, kur ik gadu caurmēra konkurētspējīgas ir cik - 20 pasaules valsts - ievērojami vieglāks ceļš uz medaļām. Nenopeļu sasniegumu - bet domāju, ka nebūtu objektīvi kā argumentu likt medaļu, ko izcīnīt ir iespēja katru gadu pret 5 vietu un to to sniegumu, ko demonstrēt vari reizi 4 gados pret krietni lielāku komandu skaitu, kas spēj būt konkurētspējīgs.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-26 13:10, pirms 5 mēnešiem
KP varētu aizvadīt Jokiča līmeņa sezonu un tāpat gan jau nedabūtu balvu, ja nespēlētu izlasē.

  -1 [+] [-]

, 2023-11-26 13:26, pirms 5 mēnešiem
Artudito rakstīja: Man vienmēr basketbola PK 5 vieta būs daudz augstāk vērtēts sasniegums - te tikt var tikai reizi 4 gados, izplēšoties ar ļoti daudziem konkurentiem no visas pasaules. Hokeja PČ notiek ik gadu, kur ik gadu caurmēra konkurētspējīgas ir cik - 20 pasaules valsts - ievērojami vieglāks ceļš uz medaļām. Nenopeļu sasniegumu - bet domāju, ka nebūtu objektīvi kā argumentu likt medaļu, ko izcīnīt ir iespēja katru gadu pret 5 vietu un to to sniegumu, ko demonstrēt vari reizi 4 gados pret krietni lielāku komandu skaitu, kas spēj būt konkurētspējīgs.
Kāds sakars hokejam un Šilovam ar Latvijas basketbola savienības pasākumu, kurā treneri, žurnālisti un LBS valde izvēlas nominantus BASKETBOLĀ.
Vai tiešām IQ atļauj izlasīt tikai virsrakstu (neinteresējoties par raksta saturu)

  -3 [+] [-]

, 2023-11-26 13:39, pirms 5 mēnešiem
Gratianus Funarius rakstīja: KP varētu aizvadīt Jokiča līmeņa sezonu un tāpat gan jau nedabūtu balvu, ja nespēlētu izlasē.
Dabūtu, bet problēma tā, ka viņš neaizvada tādu sezonu, jā sākumā bija, bet tagad viņš, ar visām traumām, notur savu līmeni. Manuprāt tā gada balva ir jādod tiem, kuri parāda jau vairāk kā viņa līmenis

  -2 [+] [-]

, 2023-11-26 14:00, pirms 5 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: Dabūtu, bet problēma tā, ka viņš neaizvada tādu sezonu, jā sākumā bija, bet tagad viņš, ar visām traumām, notur savu līmeni. Manuprāt tā gada balva ir jādod tiem, kuri parāda jau vairāk kā viņa līmenis
Manuprāt, būtu tikai loģiski, ja tiktu piešķirta arī balva "Gada izrāviens" vai kaut kas uz to pusi. Žagars šogad būtu lieliski piemērots tai.

  +2 [+] [-]

, 2023-11-26 14:04, pirms 5 mēnešiem
Mulsina, ka kandidātu topā ir atrodams arī KP? Kāpēc? PK nespēlēja, kausus nav izcīnījis, klubu Play-off arī neieveda, individuālās balvas arī nav izcīnījis nevienā līgā... Uz papīra zvērs, bet kāds ir pienesums? Liels meistars, liels līgums vai liels auto? Kas tieši?
Domāju, šajā topā vairāk iederētos Lomiks vai Zoriks. Kamēr viens bija līderis kvalifikācijas ciklā, tikmēr otrs viens no līderiem PK. Prozit!

  -2 [+] [-]

, 2023-11-26 14:06, pirms 5 mēnešiem
Gratianus Funarius rakstīja: Manuprāt, būtu tikai loģiski, ja tiktu piešķirta arī balva "Gada izrāviens" vai kaut kas uz to pusi. Žagars šogad būtu lieliski piemērots tai.
tam es piekrītu, lai gan Lietuvā viņam bija ļoti laba sezona līdz traumām, pirms wolves. Vienkārši man ir problēmas ar to, ka daudzi vēlas KP dot to balvu tikai par to, ka ir NBA, bet tas ir viņa līmenis, sākumā, kad sasniedza, tad jā, monstruāls sniegums, bet pašlaik, viņš praktiski notur to līmeni, protams tas ir dēļ vairāk traumām, bet tomēr...

Tā balva tomēr vairāk ir jādod tiem, kuri jau parāda vairāk kā viņa līmenis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2023-11-26 14:32, pirms 5 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: tam es piekrītu, lai gan Lietuvā viņam bija ļoti laba sezona līdz traumām, pirms wolves. Vienkārši man ir problēmas ar to, ka daudzi vēlas KP dot to balvu tikai par to, ka ir NBA, bet tas ir viņa līmenis, sākumā, kad sasniedza, tad jā, monstruāls sniegums, bet pašlaik, viņš praktiski notur to līmeni, protams tas ir dēļ vairāk traumām, bet tomēr...

Tā balva tomēr vairāk ir jādod tiem, kuri jau parāda vairāk kā viņa līmenis.
Turēties pašā augstākajā līmenī ir sasniegums pats par sevi, bet es arī dotu Žagaram,jo tādu sniegumu neviens negaidīja.

Vašingtonai šogad 2-14 bilance!

Varbūt KP nav pirmā opcija playoff komandā, bet tādi ir tikai 20-25 cilvēki + daži "slotas kāti", kas var izšaut kā Rendls piemēram!

Arī Bīls nebija spēlētājs, kas viens pats var aizvilkt līdz playoff!
Slēpts komentārs: Real Rebel

  -1 [+] [-]

, 2023-11-26 15:52, pirms 5 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: Domā, ka sasniegums? Vienkārši, ja ir tāds skils, tad beigās nav tik grūti, kā ielauzties tur. Pats atceries kā sākumā viņam gāja.
Nav tik grūti?

Apskaties Frank Kaminsky- abus draftēja vienā gadā, abiem deva spēles laiku, bet kur Kaminskis ir tagad?
Kaminsky arī uzskatīja par ļoti talantīgu spēlētāju un arī Kaminskis labi izpildīja tālmetienus!

     [+] [-]

, 2023-11-26 16:07, pirms 5 mēnešiem
Žagars un Gražulis labākie basketbolisti kas mums mazajai Latvijai ir. 😉

  -1 [+] [-]

, 2023-11-26 16:12, pirms 5 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: Dabūtu, bet problēma tā, ka viņš neaizvada tādu sezonu, jā sākumā bija, bet tagad viņš, ar visām traumām, notur savu līmeni. Manuprāt tā gada balva ir jādod tiem, kuri parāda jau vairāk kā viņa līmenis
Balva saucās gada labākais vai gada pārspēju pats sevi? Gada labākajam ir jābūt tam, kas nomaucis vislabāk no visiem. Saki, ko gribi, bet ja tu mauc NBA tu gandrīz automātā esi starp kandidātiem uz mūsu salīdzinoši šauro apcirkni, jo ar retiem izņēmumiem ikdienas NBA džeks būs labāks par lielāko daļu no tiem, kas paliek mājās Eiropā. Tiem, kuri parāda vairāk kā viņa limenis tad, lai ir gada sevi visvairāk uzlabojušais, gada izrāviens un tamlīdzīgas balvas. Savādāk pēc tavas mērauklas tikpat labi gada basketbolists varētu būt, kāds LBL džeks, kas pateicoties labam aģentam tika uz sakarīgu ārzemju līgu un tur nepazuda - uz papīra amatieris, bet izrādās spēj kapāt profos - krietni virs līdzšinējām spējām.

  -2 [+] [-]

, 2023-11-26 16:57, pirms 5 mēnešiem
Pagaidām par KP labāka nav, tālāk nāk Žagars, Gražulis. Banki - viennozīmīgi. Dāmam - Kitija un Anete. Balva abām.

     [+] [-]

, 2023-11-26 17:03, pirms 5 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Balva saucās gada labākais vai gada pārspēju pats sevi? Gada labākajam ir jābūt tam, kas nomaucis vislabāk no visiem. Saki, ko gribi, bet ja tu mauc NBA tu gandrīz automātā esi starp kandidātiem uz mūsu salīdzinoši šauro apcirkni, jo ar retiem izņēmumiem ikdienas NBA džeks būs labāks par lielāko daļu no tiem, kas paliek mājās Eiropā. Tiem, kuri parāda vairāk kā viņa limenis tad, lai ir gada sevi visvairāk uzlabojušais, gada izrāviens un tamlīdzīgas balvas. Savādāk pēc tavas mērauklas tikpat labi gada basketbolists varētu būt, kāds LBL džeks, kas pateicoties labam aģentam tika uz sakarīgu ārzemju līgu un tur nepazuda - uz papīra amatieris, bet izrādās spēj kapāt profos - krietni virs līdzšinējām spējām.
Kā tu vari nomaukt visu gadu, ja esi savainots?

     [+] [-]

, 2023-11-26 17:07, pirms 5 mēnešiem
Ir Zviedrijas futbola piemērs, kad 8 vai cik tur gadus pēc kārtas deva Ibram.

     [+] [-]

, 2023-11-26 18:10, pirms 5 mēnešiem
Petrus rakstīja: Pagaidām par KP labāka nav, tālāk nāk Žagars, Gražulis. Banki - viennozīmīgi. Dāmam - Kitija un Anete. Balva abām.
Tev neviens neprasa, par laimi.

     [+] [-]

, 2023-11-26 21:52, pirms 5 mēnešiem
Artudito rakstīja: Man vienmēr basketbola PK 5 vieta būs daudz augstāk vērtēts sasniegums - te tikt var tikai reizi 4 gados, izplēšoties ar ļoti daudziem konkurentiem no visas pasaules. Hokeja PČ notiek ik gadu, kur ik gadu caurmēra konkurētspējīgas ir cik - 20 pasaules valsts - ievērojami vieglāks ceļš uz medaļām. Nenopeļu sasniegumu - bet domāju, ka nebūtu objektīvi kā argumentu likt medaļu, ko izcīnīt ir iespēja katru gadu pret 5 vietu un to to sniegumu, ko demonstrēt vari reizi 4 gados pret krietni lielāku komandu skaitu, kas spēj būt konkurētspējīgs.
Basīti bija 9 spēles ieskaitot Libānas, Hokejā bija 8 ieskaitot Kazahstānas. Neredzu, kas Hokejā vieglāks. Jā biežums ir vienīgais faktors. Ja piemini kvalifikāciju, tad tur viena izlase palika aiz strīpas - Turcija, pārējais viss bija prognozējams.

     [+] [-]

, 2023-11-26 21:58, pirms 5 mēnešiem
Drīzāk jocīgi, ka nav ne vārda aprakstīts par tiesnesi, vai Zeļļiem un menedžeri.

     [+] [-]

, 2023-11-27 00:56, pirms 5 mēnešiem
#22924 rakstīja: Kāds sakars hokejam un Šilovam ar Latvijas basketbola savienības pasākumu, kurā treneri, žurnālisti un LBS valde izvēlas nominantus BASKETBOLĀ.
Vai tiešām IQ atļauj izlasīt tikai virsrakstu (neinteresējoties par raksta saturu)
Man žēl, ka tu neķer kontekstu - tā bija atbilde uz komentāru, nevis atbilde uz rakstu par basketbolu, bet, ka tik triviāli kaut ko ierakstīt, lai paceltu savu ego. Mūsdienu jaunatne

     [+] [-]

, 2023-11-27 00:59, pirms 5 mēnešiem
pinkainis rakstīja: Basīti bija 9 spēles ieskaitot Libānas, Hokejā bija 8 ieskaitot Kazahstānas. Neredzu, kas Hokejā vieglāks. Jā biežums ir vienīgais faktors. Ja piemini kvalifikāciju, tad tur viena izlase palika aiz strīpas - Turcija, pārējais viss bija prognozējams.
Basītīti fināla spēles skaitīt ar to visu, kā vispār uz finālturnīru tikt, nav viens un tas pats. Mums izlase pat EČ pēdējā netika. Hokeja izlases vienīgā kvalikācija ir olimpiskajām spēlēm un atkal - tur ir tās pašas izlases priekšā - tas galīgi nav viens un tas pats. Ja mums basketbola izlase garantēti spēlētu reizi 4 gados finālturnīra, tad tā būtu cita runa - bet tur tikām pirmo reizi vēsturē. Nevienā brīdī nesaku, ka medaļa nav lielisks sasniegums, es saku to, ka relatīvais ceļš, lai iegūtu medaļu hokeja čempionātā ir daudz vienkāršāks nekā lai par tādu domātu basketbolā.

     [+] [-]

, 2023-11-28 09:51, pirms 5 mēnešiem
VentspilsFans rakstīja: Wow, kā tauta apčakarēja Artūru Šilovu. Iegūta Bronzas medaļa, MVP un turnīra labākais vārtsargs.
tāds lohs