Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Trajkovičs vēlas atgriezties

Andrejs Siliņš

Trajkovičs vēlas atgriezties
Nenads Trajkovičs

Latvijas Basketbola Savienības (LBS) prezidents intervijā laikrakstam "Diena" izteicies, ka galvenais (vienīgais) kandidāts uz izlases galvenā trenera amatu Nenads Trajkovičs savulaik esot apvainojies uz savas dzimtenes basketbola sabiedrību.

"Gados, kad viņš strādāja Serbijā, Trajkovičs uzskatīts par uzlecošo zvaigzni. Viņš bijis Serbijas U–20 izlases treneris un pasaules čempionātā zaudējis tikai ASV komandai," stāsta Kehris. "Uzvarēja universiādē. Bijis Belgradas "Partizan" treneris ilgāk nekā tikai dažus mēnešus, kā parādījās mūsu presē."

"Taču pienāca Miloševiča režīma gals, bet "Partizan" tika asociēts ar šo režīmu, un kluba vadība, ieskaitot trenerus, tika atbrīvota no darba. Viņš man teica, ka esot ļoti apvainojies un nolēmis Serbijā vairs nestrādāt," trenera teikto atstāsta Kehris.

"Sekoja darba piedāvājums ASV, kas arī finansiāli, protams, bija izdevīgāks. Tiesa, tur viņš darbojies kā treneris attīstītājs, kā skauts. Vadījis arī Irānas izlasi — man ir teikuši, ka 5.vieta Āzijas spēlēs bijusi pārsteigums, kaut nevaru novērtēt Irānas potenciālu. Protams, vieglāk ir paņemt treneri — zvaigzni, bet Trajkoviča gadījumā jūtams izaugsmes potenciāls, vēlēšanās progresēt, atgriezties Eiropā."

Tāpat Kehris atklāja, ka, iespējams, izlasē beidzot būs psihologs. Arī tas, gluži kā Trajkovičs un citi iespējamie izlases treneri, pārstāv Goldensteitas "Warriors" sistēmu. Viņa vārds ir Toms Mičels. "Ar Radi Fiļipoviču [Biedriņa aģents - aut. piez.] pārrunājām, kāpēc Latvijas izlase zaudē vājākām komandām un spēj uzvarēt stiprākas. Viņš ieteica Mičelu kā labāko, kurš var palīdzēt. Arī Kriss Mullins (Warriors viceprezidents) viņu labi pazīst. Viņš teica, ka ar prieku pastrādās Latvijā. Bet, kad un cik daudz, — tas būs atkarīgs no galvenā trenera. Trajkovičam nav šādas pieredzes, un sākumā viņš teica, ka īpašs psihologs nav vajadzīgs. Skatīsimies. Varbūt Mičels varēs individuāli pastrādāt ar dažiem spēlētājiem."

Par iespējamo Trajkoviča palīgu dažādās runās minēts pašreizējais SK "Valmiera" galvenais treneris Ainārs Bagatskis, kurš pats gan par šādu notikumu pavērsienu vēl neko nezina: "Pats par darbu Latvijas valstsvienībā sākšu domāt tajā brīdī, kad saņemšu attiecīgu piedāvājumu. Pagaidām nekādas runas nav bijis. Patlaban arī neredzu iespēju strādāt izlasē, jo tas nozīmētu atrauties no darba klubā, ko man neļaus darīt."

"Neviens treneris no ārzemēm nebūs labāks par Latvijas treneri. Taču ārzemnieks būs savādāks — uzskatos, treniņu metodikā, darba metodēs. Iespējams, pašlaik tieši tas ir vajadzīgs Latvijas izlasei. Trajkovičs noteikti nav slikts treneris — par to liecina viņa biogrāfija. Taču vai viņš pašlaik ir labākais kandidāts Latvijas izlasei — to es nezinu. Acīmredzot viņa kandidatūra tiek uzturēta tāpēc, lai nodrošinātu Biedriņa līdzdalību izlasē," savās pārdomās par Trajkoviča iespējamo iecelšanu izlases vadītāja amatā dalās Bagatskis.

Izmantotie resursi:
Diena

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: kayle
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-02-25 01:21, pirms 16 gadiem
Nu ja jau grib atgriezties dzimtenē, tad uz priekšu! Pēc manām domām mums viņu nevajag! Ps. Un lai dārgo Kostu arī savāc līdz!

     [+] [-]

, 2008-02-25 03:38, pirms 16 gadiem
un pleeves kungu arii!

  +4 [+] [-]

, 2008-02-25 07:22, pirms 16 gadiem
interesanti gan paņems psihologu no gsw sistēmas, bet vai tad gsw nav tā pati problēma?

Bet nu ok. Pagaidām visu uztveram pozitīvi, Kehris par to visu pasākumu atbild, tā kā..

  +2 [+] [-]

, 2008-02-25 07:30, pirms 16 gadiem
es tikai nesaprotu kapēc mēs savācam visādus dzekus no Amerikas, konkrēti Warriors-galigs sviests, ya viniem ir liela pieredze,labi sakari untadaa garaa, nemsim visus peec kaartas lai trenee Mulins, Trajkovičs psihalogs-diezgan tizli, nezinu ko Kehris taa safanojies par viniem un jaaliek Warriors paarstaavis-protams Biedrinam buutu vieglaak, bet nevajag jau visu izlasi pakaartot vienma cilveekam, jo Biedrins paliidzes izlasei arii bez visaadiem "bonusiem" par kaadiem safanojies Kehris!

  -1 [+] [-]

, 2008-02-25 08:24, pirms 16 gadiem
lūk kur visa LBS (tai skaitā arī no klubiem savāktā ) naudiņa aizies........

  +1 [+] [-]

, 2008-02-25 09:57, pirms 16 gadiem
Vēl kādu Kosovas bēgli arī varētu piepulcēt!

  -3 [+] [-]

, 2008-02-25 10:27, pirms 16 gadiem
Varēja tomēr atrast kādu labu latviešu treneri!

  +1 [+] [-]

, 2008-02-25 10:36, pirms 16 gadiem
Kādi tad ir varianti tam latviešu trenerim?

Palasiet šodienas "Dienu"! Neviens jau nav gatavs stradat!

     [+] [-]

, 2008-02-25 11:20, pirms 16 gadiem
nu ja piedāvātu Kehris letiņu treneriem tik pat cik tiem abiem serbiem ,nu točna visi atskrietu no saviem klubiem ,jo neviens klubs jau nemaksā trenerim gadā 100 00 eiras ,bet strādāt vajag tik kādus 3-4 mēnešus.pārējo laiku tik Kehris zin ko tas serbs dara latvijā ar jaunatni,bet reālu palīdzību tā arī neviena basketbola skola nav saņēmusi .

  +2 [+] [-]

, 2008-02-25 14:22, pirms 16 gadiem
Bagijs riktiigs Latvju skaugjis tas mums laikam asiniis

un atskriet jau atskiertu treneri no visiem klubinjiem bet ko iesaaktu? visadu latvieshu treneri ir megjinaat un nekaadi kalni jau nav gaazti.. nu vienigi Kraulinja laiki bija labi

     [+] [-]

, 2008-02-25 14:26, pirms 16 gadiem
un ja grib latvieshu treneri kadas ir iespeejas:

Muizhnieks - tiko atlaida
Miglinieks - viduvejs Kipra, pagaidaam neiet galiigi Krievija, bija labs asistents KJiinas izlasei
Bagijs - No zhalgira izmeta, ciinas valmieraa
Veetra - Sieveishu basketbols un pagaidaam baigi labi vinsj tur seezh

kas tad paliek? VV... un tas arii viss laikam.. ja mees mekleejam kautcik respektablus un pieredzeejushus trenerus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-02-25 18:12, pirms 16 gadiem
Un sakat vēl ,ka Bondars nelobē Bagatski!Netēlojiet muļķīšus un pasakat skaidri,ka vienīgā iespēja ,kā Bagatskis var tikt pie Latvijas izlases trenēšanas,ir ārzemju treneris,kuram palīgs ir Bagatskis! Tas viss ir rūpīgi izplānots Bondara, Bagatska plāns,kurā Kehris izpilda tikai vienu no atvēlētajām lomām!

  +1 [+] [-]

, 2008-02-25 18:45, pirms 16 gadiem
Warriorsa tak ar vinnē stipros un zaudē vājajiem...

     [+] [-]

, 2008-02-26 11:33, pirms 16 gadiem
aha,tas psihologs mums tok noderēs