Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolisti sasniedz "Challenger" turnīra finālu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolisti sasniedz "Challenger" turnīra finālu
Kārlis Lasmanis
Foto: basket.lv

Latvijas 3x3 izlases komanda "Riga Ghetto Basket" sasniegusi Ķīnas pilsētā Nandzjinā notiekošā "Challenger" turnīrā finālu. Ceturtdaļfinālā latvieši ar 22:12 pārspēja Ķīnas komandu "Changzhou Kaidagroup", bet pusfinālā izrāva uzvaru pret Splitas komandu no Horvātijas ar 21:17.

Vakar Latvijas komanda "Riga Ghetto Basket" izcīnīja divas salīdzinoši pārliecinošas uzvaras grupā pret Čehijas komandu "Humpolec" un pārsteigumu ceturtdaļfinālā sagādājušo "Moscow Inanomo", kas izslēdza no tālākas cīņas galveno favorīti "Novi Sad". Nu kārta ceturtdaļfinālam bija pienākusi arī latviešiem, kuriem pretī stājās "Changzhou Kaidagroup" komanda no Ķīnas, kas savā grupā palika otrā aiz "Novi Sad".

Šajā mačā latviešiem bija auguma pārsvars, kas negadās bieži. "Riga Ghetto Basket" spēja izvirzīties vadībā, bet pēc tam neizdevās realizēt vieglus metienus no groza apakšas. Tikmēr ķīnieši pēc divām ar pusi minūtēm bija vadībā ar 3:1. Mārtiņam Šteinbergam pēc pārkāpuma uz tālmetiena bija iespēja ar soda metieniem panākt izlīdzinājumu, ko viņš arī izdarīja. Latvieši arī izvirzījās vadībā ar 5:3, bet tad arī pretinieki trāpīja no tālās distances - 5:5.

Latvijas basketbolisti spēja saņemties aizsardzībā, kas ļāva tikt pie viegliem punktiem un trīs punktu pārsvara (8:5). Ķīnieši nedomāja padoties un realizēja tālmetienu. Bumba reizēm spītīgi nekrita grozā, ar katru minūti piezogoties arī saspringumam. "Changzhou Kaidagroup" izlīdzināja rezultātu, bet pēc tam divreiz pilnīgi brīvs zem groza punktus neguva Kārlis Pauls Lasmanis. Cīņa par atlēkušajām bumbām ļāva izpildīt vairāk uzbrukumus, ko galu galā "Riga Ghetto Basket" izmantoja, izraujoties vadībā ar 11:8.

Brīdi vēlāk svarīgu tālmetienu realizēja Lasmanis un Čavars, palielinot pārsvaru uz pusi. Latvieši iespēlējās un izdzēsa jebkādas pretinieku cerības uz uzvaru (17:9). Ķīnas basketbolisti aizsardzībā principā apstājās. Čavars realizēja vēl vienu tālmetienu, bet punktu mačam ar tālmetienu pielika Nauris Miezis, ievedot "Riga Ghetto Basket" pusfinālā - 22:12.

Pēc spēles tālmetienu konkursā piedalījās Kārlis Lasmanis, gūstot 12 punktus, ar ko nepietika uzvarai, kam vajadzēja 16 punktus.

Pusfinālā Latvijas komanda mērojās spēkiem ar Horvātijas komandu "Split Statist", kas ceturtdaļfinālā pārliecinoši ar 19:15 pārspēja Slovēnijas komandu "Piran". Spēles rezultātu ar precīzu soda metienu atklāja Lasmanis, bet horvāti atbildēja ar precīzu tālmetienu. Turpinājumā "Riga Ghetto Basket" veica 4:0 izrāvienu, atgūstot vadību (5:2). Komandas spēlēja dinamiski un ar ātriem metieniem. Horvātu precizitāte no tālās distances ļāva tiem atgūt vadību (8:7).

Latvieši regulāri guva punktus pēc caurgājieniem un groza apakšā, bet Splitas komandu virs ūdens turpināja turēt precīzie tālmetieni. Pēc četrām nospēlētām minūtēm rezultāts bija neizšķirts 11:11. Nākamajā pus minūtē komandas apmainījās ar precīziem metieniem no distances, turpinot spraigu cīņu. "Riga Ghetto Basket" spēja izvirzīties vadībā, bet tad ar diviem precīziem soda metieniem Splitas vienība pārņēma vadību - 16:15.

Horvātiem izdevās izvirzīties vadībā ar 17:16, bet turpinājumā Latvijas basketbolisti parādīja uz ko ir spējīgi, izraujot uzvaru ar rezultātu 21:17 un iekļūstot finālā, kur "Riga Ghetto Basket" vēlreiz spēlēs pret "Moscow Inanomo", kas pusfinālā noturēja uzvaru pār Mongolijas komandu "Ulaanbaatar" 21:18.

Katra "Challenger" turnīra divi labākie pāri izcīna ceļazīmes uz kādu no šī gada "Masters" sacensībām. Nandzjinā tiek dalītas vietas uz Čendu turnīru, tomēr Latvijas komanda tam jau kvalificējusies pēc "Masters" drafta, līdz ar to pie vietas Čendu tiks kāda no zemāk palikušajām vienībām.

Fināla spēles sākums paredzēts plkst. 13:45 pēc Latvijas laika un būs vērojams šeit: https://www.youtube.com/watch?v=W32...

  +1 [+] [-]

, 2018-04-22 13:32, pirms 6 gadiem
Kurš šoreiz saņems prēmiju ?!

     [+] [-]

, 2018-04-22 13:54, pirms 6 gadiem
Jāņem!