Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Endzels: "Meksikai grūtā spēles brīdī atradās līderis"

Andrejs Siliņš

Endzels: "Meksikai grūtā spēles brīdī atradās līderis"
Guntis Endzels
Foto: Māris Greidāns, bk.lu.lv

Latvijas studentu basketbola valstsvienība aizvadījusi pirmās divas spēles Pasaules Universiādes grupu turnīrā Taivānā, pieveicot mājinieci Taivānu un zaudējot Meksikai. Pēc šorīt aizvadītās spēles galvenais treneris Guntis Endzels atzina, ka meksikāņiem grūtā spēles brīdī atradies līderis, kurš spējis pavilkt savu komandu, kamēr mūsējiem diemžēl šoreiz tāds nav bijis.

"Nav pagājušās pat 24 stundas kā jau esam nospēlējuši divas spēles, tāpēc domāju, ka tagad tikai sākam ieskrieties," īsi pēc zaudējuma Meksikai sacīja treneris Endzels.

Lai gan spēles protokolā Latvijas izlasei mačā pret Meksiku bija pārsvars vairākos nosacīti svarīgākajos statistikas rādītājos, uzvara šoreiz izpalika. "Man galvenais statistikas rādītājs ir spēles beigu rezultāts. Protokola rādītāji ne vienmēr ataino īsto spēles gaitu," skaidroja Endzels. "Galvenais iemesls zaudējumam šodien bija tas, ka vienkārši bijām lēnāki - nedaudz domāšanā, nedaudz kustībās. Ļāvām pretiniekam gūt daudz vieglus punktus. Tiesa, zinājām, ka tā ir laba komanda, kas daudz skrien ātrajos uzbrukumos. Var jau būt, ka kaut kādu iespaidu atstāja arī vakardienas vēlā spēle, bet nav ko meklēt attaisnojumus. Plus vairāki potenciālie komandas līderi neparādīja savu labāko sniegumu."

Bieži spēlēt pret citu kontinentu komandām latviešiem neizdodas, bet Universiādē līdz šim spēlēts tikai pret tādām - pirmajā mačā Āzijas pārstāvi pret Taivānu, šorīt - pret Latīņamerikas (Ziemeļamerikas kontinenta dienvidu daļa) pārstāvi Meksiku. "Latīņamerikas komandas varbūt nav tik ļoti atšķirīgas no Eiropas vienībām, bet pret mūsu līmeņa komandu var just atšķirību. Visi spēlētāji ir tehniski, apveltīti ar labiem metieniem," secina treneris.

"Meksikai grūtākā spēles brīdī atradās līderis, kurš uzņēmās vilkt komandu uz priekšu un arī uztaisīja spēles galotni. Mums diemžēl šodien tāds neatradās," zaudējumu Meksikai komentēja Endzels.

Jau rīt agri no rīta Latvijai jāaizvada trešā spēle trīs dienās, tiekoties ar Serbiju, pret ko tika spēlēts arī pārbaudes turnīrā Ķīnā pirms Universiādes sākuma. "Informācija mums par viņiem ir. Jā, aizvadījām pret viņiem spēli jau iepriekš, bet toreiz spēlējām uz cita fona. Varu pateikt vienu - serbiem ir ļoti labi garie spēlētāji. Lieli, gari, spēcīgi. Būs problēmas groza apakšā - mēģināsim tās neitralizēt," par nākamo maču sacīja treneris.

Guntis Endzels pēc pirmajām divām spēlēm