Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Vietu A divīzijā saglabā ukraiņi un ungāri

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Vietu A divīzijā saglabā ukraiņi un ungāri
Aleksejs Pečeros
Foto:fibaeurope.com

Noslēdzies kvalifikācijas turnīrs par tiesībām spēlēt Eiropas čempionāta basketbolā A divīzijā, un vietu spēcīgāko sabiedrībā saglabā Ungārijas un Ukrainas izlases. Igauņiem un čehiem nākamajā sezonā jācīnās divīziju zemāk.

Ukraiņi savā laukumā uzņēma Čehiju, turklāt šī spēle bija fināla vērta – uzvarētāji noteikti saglabā vietu A divīzijā. Lielākā daļa spēles aizritēja ļoti līdzīgā cīņā. Tiesa Ukraina laiku pa laikam ieguva lielāku pārsvaru, taču Čehijai izdevās atkal pietuvoties, un mača intriga saglabājās. Pēc pirmā puslaika laukuma saimnieki bija vadībā 36:30, bet trešās ceturtdaļas sākumā čehi sāncenšus sadzina un apdzina. Tiesa, ne daudz un ne uz ilgu laiku. Ukraiņiem izdevās atgūt vadību, bet veiksmīgais metiens pēdējā sekundē ļāva čehiem ceturtdaļu noslēgt neizšķirti – 56:56.

Pēdējās desmit minūtēs vairāk spēka tomēr bija mājiniekiem. Turklāt izšķirošajos brīžos cits pēc cita laukumu ar piecām piezīmēm pameta trīs Čehijas izlases spēlētāji, arī komandas līderis Petrs Benda. Ukraina jau bija izvirzījusies diezgan drošā vadībā, bet iegūstot arī tādu skaitlisko pārsvaru, to viegli nosargāja un pat palielināja. Ukraiņi svinēja uzvaru 82:70, tā nosargājot vietu A divīzijā, bet Čehus nosūtot divīziju zemāk. Aleksejs Pečerovs ukraiņiem guva 21 punktu un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas. Čehiem rezultatīvākais Davids Jelineks ar 17 punktiem.

Igaunijas izlasei no A divīzijas neizdevās atvadīties ar durvju aizciršanu, jo mūsu Ziemeļu kaimiņu piedzīvoja neveiksmi arī pēdēja izdzīvošanas turnīra spēlē. Igauņi savā laukumā uzņēma Ungāriju, kas panākuma gadījumā nodrošinātu vietu A divīzijā. Tas arī izdevās – Ungārija svinēja uzvaru 65:60. Laukuma saimniekiem atkal labākais punktu guvējs bija Kristjans Kangurs – 19. Savukārt ungārs Ištvans Nemts atzīmējās ar 18.

Eiropas čempionāts basketbolā A divīzija. Izdzīvošanas turnīrs

V.KomandaU.Z.P.
1.Ungārija4210
2.Ukraina4210
3.Čehija339
4.Igaunija156

Izmantotie resursi
eurobasket2009.org

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-08-20 20:49, pirms 15 gadiem
Vēl pāris gadus atpakaļ estiņi mūsu bāleliņiem bija dikti ciets rieksts (nu piem Aivars Kūsma kad vel driblēja). Estiņi daudzam komandām pakutinaja nervus.
Kas tagad ar šiem??

     [+] [-]

, 2009-08-20 21:10, pirms 15 gadiem
Eesti liidz pat 6im bridim nevar samierinaaties kaa, basketbolaa vini vairs nav tie kas bija 7 ,8 gadus atpakal, kad komandaa bija taadi speeleetaaji kaa Kuusma, Murseps utt

     [+] [-]

, 2009-08-20 22:56, pirms 15 gadiem
Drīz Čehiem būs 2.NBA spēlētājs- Tomašs Sataronskis(91.gadā dzimis)!!!

     [+] [-]

, 2009-08-20 23:35, pirms 15 gadiem
daxx rakstīja: Vēl pāris gadus atpakaļ estiņi mūsu bāleliņiem bija dikti ciets rieksts (nu piem Aivars Kūsma kad vel driblēja). Estiņi daudzam komandām pakutinaja nervus.
Kas tagad ar šiem??
Atleast Kuusmaa is still in basketball, he is coaching TTÜ and doing pretty good job. Last older generation player Gert Kullamäe retired this summer and will also start coaching, he is going to be Tartu Rock assistant coach.

There are going to be many changes in Estonian basketball and hopefully we can see some results soon.