Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Anete Šteinberga: "Mūsu sirdis ir lielākas par auguma centimetriem"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Anete Šteinberga: "Mūsu sirdis ir lielākas par auguma centimetriem"
Latvijas valstsvienība pēc uzvaras pār Eiropas čempioni Serbiju pateicās līdzjutējiem
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Pirmdien man bija saruna ar Kristīni (Vītolu). Ar viņu runāja arī Anete Šteinberga – ļāvām Kristīnei noticēt saviem spēkiem," Latvijas basketbolistēm sasniedzot Eiropas ceturtdaļfinālu, preses konferencē teica valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Stevans Karadžičs, Serbijas valstsvienības galvenais treneris

"Apsveicu uzvarētājas! Latvija bija labāka, spēlēja ar lielāku spēku un pārliecību. Vakar iztērējām ļoti daudz emociju un enerģijas spēlē pret Slovēniju, šodien to pietrūka. Neiekļūšana astoņniekā mums ir slikts rezultāts, taču jāskatās uz priekšu.

Šī nav tā pati komanda, kas izcīnīja Eiropas zeltu un Rio bronzu. Klāt nākušas 3-4 jaunas spēlētājas. Divas no trīs līderēm – Ana Daboviča un Soņa Petroviča – savainojumu dēļ nebija gatavas Eiropas čempionātam. Viņas sāka trenēties ar komandu tikai dažas dienas pirms turnīra sākuma."

Tina Jovanoviča, Serbijas valstsvienības spēlētāja

"Apsveicu Latvijas komandu! Vakar zaudējām daudz enerģijas un mums bija daudz savainojumu. Neveiksme ir visu mūsu problēmu summa. Astotdaļfinālā nebijām pietiekami ātras un enerģiskas. Ticu komandai, tās nākotnei."

Mārtiņš Zībarts, Latvijas valstsvienības galvenais treneris

"Esmu patiešām lepns par mūsu spēlētājām. Viņas sakāva Eiropas čempiones. Viņām ir lielas sirdis. Viņas spēja atrast risinājumus visās situācijās, izcīnot vienu no lielākajām uzvarām Latvijas basketbola vēsturē.

No rīta plānojām, lai Elīna (Babkina) iesildās, taču viņa nevarēja piedalīties uzdevumu izpildē. Noskaņojām Ilzi (Jākobsoni), ka viņai sākumā būs jāuzņemas saspēles vadītājas pienākumi, atvieglojot Ievu (Krastiņu), kura veic milzīgu darbu aizsardzībā.

Spēlētājas cīnījas par Elīnu un viena par otru. Pēc neveiksmīgās otrās ceturtdaļas sameklējām jaunus risinājumus aizsardzībā, bet uzbrukumā izmantojām Serbijas vājās vietas. Izpildījām spēles plānu līdz galam un izcīnījām uzvaru.

Pirmdien man bija saruna ar Kristīni (Vītolu). Ar viņu runāja arī Anete Šteinberga – ļāvām Kristīnei noticēt saviem spēkiem. No Guntas (Baško-Melnbārde) tādu sniegumu – agresīvu, precīzu, bez avantūrām – gaidām katru spēli."

Anete Šteinberga, Latvijas valstsvienības spēlētāja

"Mūsu sirdis ir lielākas par auguma centimetriem. Krīzes brīžos palikām vienota komanda. Ticējām un uzticējāmies viena otrai. Mums bija smaga spēle pret Beļģiju, sāpīgs zaudējums. Negribējām braukt mājās. Esmu ļoti priecīga.

Nākamā spēle būs grūta, jo Spānijai ir viss nepieciešamais – daudz labu un spēcīgu spēlētāju. Mēs būsim gatavas cīņai. Viņas ir vairāk pieredzējušas, taču varam cīnīties."

  +9 [+] [-]

, 2017-06-20 22:09, pirms 7 gadiem
Paldies! Varbūt Zībartam un Šteinbergai līdz spēlei ar Spāniju jāparunā ar Putniņu?

  +5 [+] [-]

, 2017-06-20 22:14, pirms 7 gadiem
Jā ar Putniņu derētu parunāt, pateikt ka viņa ir laba un tikai pašai sev ir jānotic..

Šteinberga malace viņas sirds tiešām ir kā lauvai un viņa pavelk komandu bieži vien..

Kaut neticēju ka spēsiet uzvarēt Serbietes(nebija pamata ticēt iepriekšēja snieguma dēļ) tagad es ticu ka varat tikt eiropas top5 un pirmo reizi vēsturē spēlēt PČ.

Ja Baltkrievija 2x tika, kāpēc lai jūs netiktu. Viss ir iespējams

  +2 [+] [-]

, 2017-06-20 22:18, pirms 7 gadiem
var pietikt ar top 6, jāuzvar nākamā, ja nesanāk, aiznākamā spēle un viss.

  +2 [+] [-]

, 2017-06-20 22:25, pirms 7 gadiem
Putniņai varbūt bija mr, un pret Spàniju dragās kā tanks!
Ticam Aijai!

  +5 [+] [-]

, 2017-06-20 22:29, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Paldies! Varbūt Zībartam un Šteinbergai līdz spēlei ar Spāniju jāparunā ar Putniņu?
Ja vien Putniņai nav kādas mikrotraumas, kas liedz parādīt labāku sniegumu. Vismaz vērojot viņas darbības laukumā, palicis tāds iespaids. Bet savu darbu aizsardzībā tajos brīžos, kad ir laukumā, viņa izdara! Varētu gaidīt vairākus punktus, bet basketbols tomēr ir komandas spēle! Savs pienesums bija arī viņai! Pret Spāniju derētu kāds pavisam neoordinārs gājiens - piemēram, uzlaist Paulu Strautmani starta pieciniekā!

     [+] [-]

, 2017-06-20 22:34, pirms 7 gadiem
ak68 rakstīja: Ja vien Putniņai nav kādas mikrotraumas, kas liedz parādīt labāku sniegumu. Vismaz vērojot viņas darbības laukumā, palicis tāds iespaids. Bet savu darbu aizsardzībā tajos brīžos, kad ir laukumā, viņa izdara! Varētu gaidīt vairākus punktus, bet basketbols tomēr ir komandas spēle! Savs pienesums bija arī viņai! Pret Spāniju derētu kāds pavisam neoordinārs gājiens - piemēram, uzlaist Paulu Strautmani starta pieciniekā!
Protams, ka viņa dod ieguldījumu, bet viņa ir pierādījusi, ka spēj būt arī krietni rezultatīvāka. Es joprojām ticu viņai Par tām mikrotraumām varbūt arī Tev ir taisnība, bet par to varētu pastāstīt tikai pati Aija

  +5 [+] [-]

, 2017-06-20 22:36, pirms 7 gadiem
Parunāt var ar visām meitenēm, bet dieva dēļ, izskaužiet sava groza neatbloķēšanu. No kādas 15min - 30min tā bija katastrofa. Cik bumbām meitenes netika klāt dēļ tāda, it kā, sīkuma. Paldies mūsu glītajām un drosmīgajām meitenēm par uzvaru. Un treneriem, par kopumā teicamu spēles plānu. Prozit! Prozit! Prozit!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-20 22:46, pirms 7 gadiem
Anete ir tāds motors.
Ja vēl Niedola nebūtu pazudusi vienbrīd un pagūtu atžirgt, tad ar 2 Lebroniem Latvija paņemt OZ medaļas. Goč pendele.

     [+] [-]

, 2017-06-21 18:10, pirms 7 gadiem
Runājot par Putniņu, lai arī viņa bija viena no savas komandas līderēm visu sezonu, tomēr metienu precizitāte nebija tā augstāka visas sezonas garuma. Bet nu galvenais, ka savu darbiņu aizsardzība paveic visas meitenes!