Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Ne pirmo reizi Simonss apliecina vēlmi pārstāvēt izlasi - šoreiz Parīzes OS

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ne pirmo reizi Simonss apliecina vēlmi pārstāvēt izlasi - šoreiz Parīzes OS
Bens Simonss. Foto: AFP/Scanpix

Austrālijas basketbolists Bens Simonss intervijā ''Esquire Australia'' atklājis vēlmi nākamā gada vasarā pārstāvēt valstsvienību 2024. gada olimpiskajās spēlēs. Kopš 2013. gada basketbolists ik pa laikam solījis spēlēt izlasē, bet allaž pēdējā brīdī no nodoma atteicies.

Par nākamo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju, kurš izteicis vēlmi pārstāvēt savas valsts izlasi 2024. gada olimpiskajās spēlēs, kļuvis austrālietis Bens Simonss, to atklājot intervijā ''Esquire Australia''.

''Vēlos, lai komanda sasniedz augstus rezultātus. Ir interesanti redzēt, kad komanda izstājas, cilvēku teikto, ka izlasei biju nepieciešams. Jā, būtu jauki, ja varētu spēlēt, jo esmu viens no valsts labākajiem basketbolistiem. Domāju par olimpiskajām spēlēm. Jātiek cauri jaunajai sezonai bez traumām un tad jānospēlē olimpiskajās spēlēs. Vēlētos cīnīties par medaļām, taču jau pieredzi pārstāvēt izlasi, iespējams, nekas nepārspēj,'' intervijā apgalvoja Simonss.

Simonss vēl nav pārstāvējis pieaugušo izlasi kādā no nozīmīgākajiem turnīriem. 2012. gadā viņš, esot 15 gadus vecs, palīdzēja U17 izlasei izcīnīt sudrabu U17 pasaules čempionātā. Pieaugušo izlasē viņš debitēja 2013. gada Okeānijas čempionātā pret Jaunzēlandi. Kopš 2013. gada viņš vairākkārtīgi paudis, ka vēlas spēlēt izlasē, taču līdz šim to nav darījis.

Pirms 2016. gada olimpiskajām spēlēm viņš atteicās no dalības izlasei, lai sagatavotos debitanta sezonai NBA. 2019. gada maijā viņš apstiprināja nodomus pārstāvēt Austrāliju tā gada Pasaules kausā, vēlāk domas mainot profesionālo pienākumu dēļ. Savukārt pirms 2020. gada olimpiskajām spēlēm, kas noritēja 2021. gada vasarā, viņš nepārstāvēja izlasi, lai uzlabotu sava metiena kvalitāti pirms 2021./2022. gada sezonas. Pirms 2023. gada Pasaules kausa viņu iekļāva paplašinātajā sarakstā, bet uz turnīru viņš nedevās.

Austrālijas basketbola izlase piecas reizes olimpisko spēļu turnīrā spēlējusi pusfinālā, tostarp arī pēdējās spēlēs Tokijā. Pēdējā Pasaules kausā ar trim uzvarām piecās spēlēs izlase izcīnīja desmito vietu.

Izmantotie resursi:
https://www.esquire.com.au/sports/b...

     [+] [-]

, 2023-10-19 15:56, pirms 7 mēnešiem
Kā aizsardzības spēlētājs noderēs, nekam citam viņš tur nav vajadzīgs...

     [+] [-]

, 2023-10-19 16:55, pirms 7 mēnešiem
"taču jau pieredzi pārstāvēt izlasi, iespējams, nekas nepārspēj"

Saka spēlētājs, kurš visu laiku izlasei atsaka... acīmredzot kaut kas tomēr pārspēj...