Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Edgars Šneps: "Latvija un Slovēnija tika nosauktas par čempionāta pērlēm"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Edgars Šneps: "Latvija un Slovēnija tika nosauktas par čempionāta pērlēm"
Edgars Šneps un Henrijs Utku (Henry Utku) NBA junioru līgas atklāšanas ceremonijas laikā
Foto: Vladislavs Proškins, f64

"Mums un FIBA jāizdara viena lieta – jāuzrunā visu valstu federācijas, kur spēlē mūsu spēlētāji. Visticamāk, uzrunāsim arī Eiropas Komisiju, kuras tiesvedībā nonācis strīds par Eirolīgas pielietoto neatbilstošo praksi," Latvijas basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps pēc veiksmīgā Eiropas čempionāta cer Pasaules kausa kvalifikācijā piesaistīt Eirolīgas spēlētājus.

Visu laiku talantīgākā Latvijas komanda – tās pulcēšana bija tikai mērķtiecīgs darbs, vai talkā nāca veiksme?
Veiksme pietrūka, lai vinnētu slovēņus. Brīdī, kad (Luka) Dončičs iemeta no 11 metriem pret dēli, šķita, ka tā paredzēta viņiem. Izlases pulcēšana kopumā bija mērķtiecīgs darbs ar labiem cilvēkiem – spēlētāju, viņu ģimeņu vēlme piedalīties un ziedot vasaru Latvijas basketbolam. Pateikties tiem, kuri viņus izaudzinājuši. Tā nebija veiksme, bet cilvēku vēlēšanās.

Vai šovasar bija kritisks brīdis, kad kāds spēlētājs varēja nepiedalīties?
Bija spēlētāji, kuri netika savainojumu dēļ. Citādi... (domā). Drīzāk nē. Lielākā neskaidrība bija par Dāvi (Bertānu – apprecējās un spēlēja NBA vasaras līgā). Brīdī, kad Dāvis paziņoja par piedalīšanos, kļuva skaidrs, ka būsim pilnā sastāvā. Jācer, ka neviens no čempionāta nav atgriezies ar savainojumiem. Vairākas izlases finālturnīra laikā zaudēja spēlētājus – par laimi, mūs tas neskāra. Pirms čempionāta izkrita basketbolisti, kuri nebija neaizvietojami. Domāju, ka bijām labā sastāvā.

Piekrīti, ka līdz otrajam puslaikam spēlē pret Krieviju komanda uzņēma gaitu un turpinājumā spēlēja augstākā līmenī?
Ļoti labi sākām arī maču pret Serbiju. Protams, Latvijas-Krievijas spēlē bija lūzuma brīdis – vajadzēja pielikt aizsardzībā, ātrumā, gribasspēkā. Mēs to izdarījām, paceļot sevi jaunā līmenī. Ja būtu noturējuši Slovēniju, iespējams, spētu spēlēt vēl līmeni augstāk. Tas varēja notikt.

Kādus komplimentus Stambulā dzirdēji no basketbola augstākajām amatpersonām?
FIBA Eiropas nodaļas ģenerālsekretārs Kamils Novāks nosauca Latviju un Slovēniju par čempionāta pērlēm. Tas bija patīkams pārsteigums. Otrs piemērs – uz spēli par trešo vietu starp Spāniju un Krieviju ieradās FIBA ģenerālsekretārs Patriks Baumans. Pirmajā rindā sēdēja astoņi cilvēki. Viņš sasveicinājās ar visiem. Apstājās pie manis un teica, “Edgar, tiešām lieliski! Saprotu, ka cerējāt tikt tālāk, bet jūsu sniegums bija lielisks.” Baumana vārdi bija neviltoti.

Latvija un Slovēnija piešķīra Eiropas čempionātam jaunu dimensiju – komandas, kuras spēlēja uzbrukuma basketbolu, joprojām turpinot uzvarēt. Neaizmirstot par aizsardzību, spēlēja agresīvu un pārliecinošu basketbolu, kas ļāva sasniegt teicamus rezultātus.

Treneris Bagatskis visvairāk pārmetumu saņem par aizsardzību. Ņemot vērā, cik labi komanda spēlēja uzbrukumā, vai šie pārmetumi ir pamatoti?
Mums bija kļūdas aizsardzībā. Varējam nospēlēt labāk, taču basketbola līdzjutējiem jāsaprot, ka vienā cilvēkā, vienā personībā nav iespējams iemiesot atbrīvotu, par sevi pārliecinātu spēlētāju un uzcītīgāko, neatlaidīgāko aizsargu. Tas vienā personībā neietilpst. Tās ir divas atšķirīgas mentalitātes. Latvija un Slovēnija pierādīja, ka iespējams uzvarēt arī ar jaudīgu uzbrukumu.

Treneris Bagatskis katrā no četriem Eiropas čempionāta cikliem uzlabojis rezultātu, tādējādi nopelnot tiesības kļūt par kandidātu valstsvienības vadīšanai turpmāk. Tas ir aktuāli?
Noteikti. Ceturtdien, 21. septembrī, notiks Latvijas Basketbola savienības valdes sēde, kurā piedalīsies arī treneris Bagatskis. Pārrunāsim mūsu gaitas čempionātā un nākamos soļus. Jaunā (Pasaules kausa kvalifikācijas) sistēma nosaka, ka trenerim vai nu jādzīvo Latvijā, vai jābūt atbrīvotam no saviem pienākumiem. Augsta kalibra treneriem par šādu iespēju jāmaksā attiecīgs atalgojums – mēs to nevaram atļauties, lai kā gribētu. Patiesība ir pa vidu – jāsaprot, kāda tā būs Latvijas gadījumā. Treneris Bagatskis ar savu darbu gan valstsvienībā, gan klubos ir audzis. Viņš palīdzējis augt izlasei, audzis pats kā treneris. Domāju, ka viņam atrast darbu Eiropā nav vispār nekādu problēmu.

Galvenā trenera atalgojuma atšķirība starp piedāvāto un vēlamo ir mērāma vairākās reizēs?
Mēs maksājam trenerim sešas nedēļas. Klubā trenerim tādu pašu atalgojumu piedāvā 52 nedēļas, tātad gadā astoņarpus reizes vairāk. Tā ir starpība.

Vai zināms valstsvienības ģenerālmenedžera vārds?
Jautājums vēl nav atrisināts. Pirms vasaras darba apturējām konkursu (tajā piedalījās trīs kandidāti – ilggadējais ģenerālmenedžeris Māris Jučmanis, Mārtiņš Lauva un Kaspars Cipruss). Tagad tas tiks atjaunots, pārrunājot situāciju valdē. Lēmums tiks pieņemts šajā vai nākamajā valdes sēdē.

Iespējama situācija, ka galvenais treneris kļūs zināms ātrāk?
Var notikt visādi. Ceru, ka būs otrādi.

Līdz Pasaules kausa kvalifikācijas sākumam palikuši divi mēneši. Kas šobrīd ir galvenais izaicinājums, ņemot vērā, ka trenera nav?
Pati lielākā aktualitāte – saprast, vai varēs piedalīties Eirolīgas spēlētāji. (Pašreizējā situācijā nevar spēlēt NBA spēlētāji Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns; Eirolīgas spēlētāji Dairis Bertāns, Jānis Strēlnieks, Jānis Timma; Eirokausā aizņemti Anžejs Pasečņiks, Ojārs Siliņš, Žanis Peiners, Mārtiņš Meiers un treneris Artūrs Štālbergs). Mums un FIBA jāizdara viena lieta – jāuzrunā visu valstu federācijas, kur spēlē mūsu spēlētāji. Visticamāk, uzrunāsim arī Eiropas Komisiju, kuras tiesvedībā nonācis strīds starp FIBA un ECA (Eirolīgas komercnodaļa – Sportacentrs.com) par Eirolīgas pielietoto neatbilstošo praksi. Mums jāizdara savi mājas darbi – cerams, viss sakritīs tā, ka Eirolīgas spēlētāji varēs spēlēt. Tas nav vienas dienas process. Paralēli tiksim galā ar treneri un menedžeri.

Kādas ir personīgās sajūtas par iespējām 2018. gada jūnijā izlasē redzēt NBA un Eirolīgas spēlētājus? Ja ne šādu, tad līdzīgu sastāvu.
Pagaidām situāciju nekomentēšu. Pēc čempionāta (saruna notika starp medaļu spēlēm – Sportacentrs.com) man jātiekas ar vairākiem spēlētājiem un viņu pārstāvjiem. Jāņem vērā, ka daži spēlētāji uzreiz devušies uz saviem klubiem, tāpēc klātienē visām pusēm tikties uzreiz nav iespējams. Vairākas sarunas jau ieplānotas. Kad izrunāsimies, varēšu sniegt komentārus.

Slēpts komentārs: Chelubejs

  +6 [+] [-]

, 2017-09-19 18:08, pirms 7 gadiem
ar Latviju viss ir un būs ok. bet nevajag sevi celt debesīs - izkritām Ceturtdaļfinālā, bet Slovēnija ir čempioni - uzvarot Grieķiju, Franciju, Latviju, Spāniju, Serbiju - next level.

 +15 [+] [-]

, 2017-09-19 18:17, pirms 7 gadiem
Nesaprotu ko var to Bagatski tā pelt! Viņš ir sasniedzis ar Latvijas izlasi to, ko nekad neviens cits nav izdarījis! Mēs esam Eiropas TOP komanda, bet tāpat atrodās dīvānā pirdēji kuri saka ka LBL treneris ir labāks

  +6 [+] [-]

, 2017-09-19 18:24, pirms 7 gadiem
KaprīzaisVienradzis rakstīja: Nesaprotu ko var to Bagatski tā pelt! Viņš ir sasniedzis ar Latvijas izlasi to, ko nekad neviens cits nav izdarījis! Mēs esam Eiropas TOP komanda, bet tāpat atrodās dīvānā pirdēji kuri saka ka LBL treneris ir labāks
Kuram vēl ir bijusi šāda izlase? domā Krauliņš ar šitaadu talantu netikto PO?

  +2 [+] [-]

, 2017-09-19 18:39, pirms 7 gadiem
Tagad Bagatskim būs iespēja sevi pierādīt ar Izlases tuvākajām rezervēm ka viņš var arī ar tādu izlasi tālu tikt.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-19 18:39, pirms 7 gadiem
Chelubejs rakstīja: Man no malas klausoties radās viens secinājums- vispiemērotākie treneri un savlaicīgākie stratēģi ir GULBIS un HELMANIS.. veiksmi izvēlē
Kurā klubā Gulbis strādās gaidāmajā sezonā?

  +5 [+] [-]

, 2017-09-19 18:43, pirms 7 gadiem
Ja Lauva būs izlases GM, Bertāni izlasē nespēlēs, tādēļ jau arī šogad šo konkursu apturēja. Lauva lai maļ ūdeni savā insta un twitt... bērniem patīk un interesē. 😂 Un Bagatskis lai iet d... lai spertu nākamo soli, vajag citu treneri, Bagija taktiskais potenciāls ir nabadzīgāks par izlases čaļu iespējām.

  +9 [+] [-]

, 2017-09-19 18:45, pirms 7 gadiem
Kāds Gulbis! Ar kliegšanu un raušanu aiz krekliem U-16 izčakarēja visu komandas mikroklimatu. Tādi mudaki jātur pa gabalu no izlasēm!

  -3 [+] [-]

, 2017-09-19 18:47, pirms 7 gadiem
Ja neļauj Eirolīgas un Eirokausa spēlētājiem spēlēt atlases ciklā, pats piemērotākais treneris būtu Mārtiņš Gulbis

  +2 [+] [-]

, 2017-09-19 18:51, pirms 7 gadiem
host22 rakstīja: Kurā klubā Gulbis strādās gaidāmajā sezonā?
Knicks!

  +9 [+] [-]

, 2017-09-19 18:56, pirms 7 gadiem
M8archa rakstīja: Kuram vēl ir bijusi šāda izlase? domā Krauliņš ar šitaadu talantu netikto PO?
Varbūt krauliņš būtu paņēmis freimani, bērzu u.c. un tad mēs tiešām netiktu ārā no grupas. nekad nevar zināt kā būtu pie cita trenera, bet ir dažādas iespējamības.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-19 18:59, pirms 7 gadiem
Nu šeit Bagatskim var vilkt paralēles ar Keru. Abiem vienkārši tika labākais materiāls, kāds komandām (LV izlasei, GSW) ir bijis. Un loģiski, ka ir rezultāti.

  +4 [+] [-]

, 2017-09-19 19:13, pirms 7 gadiem
Bagatskis nopelniijis so amatu,

 +13 [+] [-]

, 2017-09-19 20:09, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu šeit Bagatskim var vilkt paralēles ar Keru. Abiem vienkārši tika labākais materiāls, kāds komandām (LV izlasei, GSW) ir bijis. Un loģiski, ka ir rezultāti.
Nu bagijs ir tālu ceļu nogājis līdz šim materiālam. Nevajag aizmirst, ka bagijs paņēma izlasi pēc tagad vai nekad, kur ar otro sastāvu varēja kapāt eč. tā kā bagijs savu pudu sāls ir izēdis ar

  +1 [+] [-]

, 2017-09-19 20:48, pirms 7 gadiem
Hornāčeks uz LV izlasi, Bagijs uz Knicks

  -2 [+] [-]

, 2017-09-19 20:51, pirms 7 gadiem
killo2000 rakstīja: Nu bagijs ir tālu ceļu nogājis līdz šim materiālam. Nevajag aizmirst, ka bagijs paņēma izlasi pēc tagad vai nekad, kur ar otro sastāvu varēja kapāt eč. tā kā bagijs savu pudu sāls ir izēdis ar
Skatoties un mācoties no "tagad vai nekad" kompānijas kļūdām ir uzaugusi nākamā paaudze, kuras audzināšanā lielākā loma ir bijusi ģimenēm, jaunatnes treneriem, klubu treneriem, nu bet Bagija loma tur ir salīdzinoši neliela. Nevajag pārvērtēt Bagatski un nevajag aizmirst tos, kuri patiešām darbu ir ieguldījuši. Nu kāda gan Bagijam ir loma, piemēram, pie Bertānu, Porziņģa, Šmita utt. darba tikuma un meistarības? Visi iepriekšējie izlases treneri par šādu sastāvu ir varējuši tikai sapņot pat savācot visu labāko, kas Latvijā viņiem ir bijis iespējams. Nu labi, "visu vai neko" ir īpašs gadījums, bet arī tas nebija tik talantīgs.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-19 21:20, pirms 7 gadiem
killo2000 rakstīja: Nu bagijs ir tālu ceļu nogājis līdz šim materiālam. Nevajag aizmirst, ka bagijs paņēma izlasi pēc tagad vai nekad, kur ar otro sastāvu varēja kapāt eč. tā kā bagijs savu pudu sāls ir izēdis ar
Bet tas jau ir tieši tas, ko es saku.

Salīdzinājums ar Keru kādēļ no manas puses: Viņš pārņēma run`n`gun no Džeksona(kas to ieveda GSW). Bet tad nobrieda Grīns, Karijs, Tompsons. Un viss notikās jau pie Kera. Tagad, ja izlasi iedotu citam trenerim, tad rezultāts būtu tikai daļējs trenera nopelns.

 +10 [+] [-]

, 2017-09-19 21:24, pirms 7 gadiem
Lauva? Izlases menedžeris? Nu tad tāda izlase ātri varētu nogrimt!

     [+] [-]

, 2017-09-19 21:37, pirms 7 gadiem
Nezinu par Lauvas kā menedžera spējām, bet viņa teksti par Veinbergu bija vīrieša necienīgi un nožēlojami.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-19 21:51, pirms 7 gadiem
Skatoties un mācoties no "tagad vai nekad" kompānijas kļūdām ir uzaugusi nākamā paaudze, kuras audzināšanā lielākā loma ir bijusi ģimenēm, jaunatnes treneriem, klubu treneriem, nu bet Bagija loma tur ir salīdzinoši neliela. Nevajag pārvērtēt Bagatski un nevajag aizmirst tos, kuri patiešām darbu ir ieguldījuši. Nu kāda gan Bagijam ir loma, piemēram, pie Bertānu, Porziņģa, Šmita utt. darba tikuma un meistarības? Visi iepriekšējie izlases treneri par šādu sastāvu ir varējuši tikai sapņot pat savācot visu labāko, kas Latvijā viņiem ir bijis iespējams. Nu labi, "visu vai neko" ir īpašs gadījums, bet arī tas nebija tik talantīgs.

Nevajag aizmirst, ka Bagatskis sava laika pie sevis uz klubu ir saucis gan Jani Strelnieku (Ukraina), gan Dairi Bertanu(Turcija) aizlicis labu vardu, gan Kasparu Berzinu(Krievija) .. Tapec reali Bagijs ir izdarijis, maigi izsakoties, pietiekami lai izlases speletajiem butu zinamas prieksrocibas. Smitam jau kad deva iespeju sevi pieteikt izlase, jau pieradinaja pie lielas skatuves izlasu limeni.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-19 21:55, pirms 7 gadiem
Iznemot KP un Davi, Visi izlases basketbolisti ir katru gadu!!! spelejusi pie Bagija!!! Ka jus domajat, ta pieredze palidzeja viniem tikt pie miljonu ligumiem vai kaut viena veida radija izaugsmes bremzesanu ???

  +6 [+] [-]

, 2017-09-19 21:59, pirms 7 gadiem
Iespējams, neviens no trim nav īstais generālmenedžeris. Tomēr nevajag Lauvam par Veinbergu pārmest - šitā Latvijai dzīvotmācītāja no Stokholmas augstā plaukta ir piegriezusies kā rūgta kaulainā... Un nav svarīgi, kurš to "pasaules demokrātijas vēstnesi" atsēdina, žetons pienāktos gan vīrietim, gan sievietei.

  +4 [+] [-]

, 2017-09-19 22:11, pirms 7 gadiem
Lauva ir bijis ļoti kritisks par Bagatski, tātad treneris būtu cits. arī Lauvas bijušie klienti nebūtu sajūsmā (īpaši, ja taisnība par to ka Lauva viņus iesūdzējis tiesā). stingri bija par U nespēlētāju neņemšanu. reāli, ka arī izlasi veidotu par kaut kādu VEF piedēkli. pārāk riskanti, nevajag.

     [+] [-]

, 2017-09-19 22:49, pirms 7 gadiem
wolmar rakstīja: Iespējams, neviens no trim nav īstais generālmenedžeris. Tomēr nevajag Lauvam par Veinbergu pārmest - šitā Latvijai dzīvotmācītāja no Stokholmas augstā plaukta ir piegriezusies kā rūgta kaulainā... Un nav svarīgi, kurš to "pasaules demokrātijas vēstnesi" atsēdina, žetons pienāktos gan vīrietim, gan sievietei.
Neesmu Veinbergas fans un, ja viņa būtu argumentēti atsēdināta, tad neko neteiktu, bet Lauvas teksti bija bērnudārza līmenī.

     [+] [-]

, 2017-09-20 00:39, pirms 7 gadiem
Calvin rakstīja: Ja Lauva būs izlases GM, Bertāni izlasē nespēlēs, tādēļ jau arī šogad šo konkursu apturēja. Lauva lai maļ ūdeni savā insta un twitt... bērniem patīk un interesē. 😂 Un Bagatskis lai iet d... lai spertu nākamo soli, vajag citu treneri, Bagija taktiskais potenciāls ir nabadzīgāks par izlases čaļu iespējām.
KP pie cita trenera varbūt negribēs spēlēt, pārāk liels risks. Pie Bagija viņš spēlē, bet pie cita?

  +2 [+] [-]

, 2017-09-20 01:27, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: KP pie cita trenera varbūt negribēs spēlēt, pārāk liels risks. Pie Bagija viņš spēlē, bet pie cita?
Varbūt vajag, lai KP vēl izvēlas gan galveno treneri, gan viņa asistentus?

  -3 [+] [-]

, 2017-09-20 08:46, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Varbūt vajag, lai KP vēl izvēlas gan galveno treneri, gan viņa asistentus?
Ja tas garantēs KP dalību izlasē... kāpēc gan ne?

     [+] [-]

, 2017-09-20 09:05, pirms 7 gadiem
Calvin rakstīja: Ja Lauva būs izlases GM, Bertāni izlasē nespēlēs, tādēļ jau arī šogad šo konkursu apturēja. Lauva lai maļ ūdeni savā insta un twitt... bērniem patīk un interesē. 😂 Un Bagatskis lai iet d... lai spertu nākamo soli, vajag citu treneri, Bagija taktiskais potenciāls ir nabadzīgāks par izlases čaļu iespējām.
Pilnībā piekrītu. Bagatskis izdarīja fantastisku darbu - palīdzēja atdzimt LV basketbolam jaunā kvalitātē. Bet nu laiks dot vietu meistarīgākam trenerim, kurš ir spēcīgs kā taktiķis, tāpat arī spēj kontrolēt un novadīt spēli. Paldies Bagij. Priekā!

  -1 [+] [-]

, 2017-09-20 09:10, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Ja tas garantēs KP dalību izlasē... kāpēc gan ne?
Varbūt arī sastāvs jānosaka KP?

  +1 [+] [-]

, 2017-09-20 09:45, pirms 7 gadiem
parādi man to jautro treneri, kurš negribētu KP savā izlases modelī ... cits jautājums - vai gribēs/varēs KP spēlēt

dobrecovs rakstīja: Ja tas garantēs KP dalību izlasē... kāpēc gan ne?

     [+] [-]

, 2017-09-20 09:54, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Varbūt arī sastāvs jānosaka KP?
Kā tas notiek Klivlendā?

     [+] [-]

, 2017-09-20 09:57, pirms 7 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Bet nu laiks dot vietu meistarīgākam trenerim, kurš ir spēcīgs kā taktiķis, tāpat arī spēj kontrolēt un novadīt spēli.
Piemēram? Kādam no šeit minētajiem?
Blogs: Bagatskis uzcēla, bet šampanieti dzers...

  -3 [+] [-]

, 2017-09-20 10:15, pirms 7 gadiem
Interesanti, ja parādās kāds normāls, loģisks komentārs, tad tam tiek mīnusi.
Gandrīz nekur neesmu dzirdējis nopietnu analīzi,( izņemot sporta žurnālista Štrausa divos rakstos NRA) kaut nelielu paškritiku.
Spēlētājiem tiešām jāizsaka atzinība! Bet daudziem jau žēl, pat ļoti žēl, ka ar šiem lieliskiem spēlētājiem netika izmantota iespēja cīnīties par medaļām. Vai Latvija bija vājāka par Serbiju, vai Krieviju, kuras spēlēja pusfinālā? Nē. Sporta spēlēs ne vienmēr čempiona godā, vai pie medaļām tiek spēcīgākā komanda. Šoreiz tāds liktenis piemeklēja Latviju.
Bieži piemin zaudējumu Slovēnijai, kur arī pie veiksmes varēja uzvarēt, bet atslēgas spēle bija ar Serbiju, kur būdami visu spēli vadībā, zaudēja pēdējās minūtēs. Ja tā spēle būtu uzvarēta, būtu pusfināls un medaļas, vien jautājums kādas?
Komandas sastāvs? Tuvu optimālam, tomēr ja divus spēlētājus praktiski neizmantoja, vēl vienu (Šķēli) ļoti maz, tad varbrūt tieši Šnepam vajadzēja piestrādāt, lai piesaistītu izlasei Pasečniku, Meijeru, varbūt arī Freimani!Tiešām pietrūka tik maz līdz pilnīgai laimei!
Skatījos, kā slovēņi sagaidīja savus varoņus, tas viss varēja notikt arī Rīgā!
Par treneri. Lai spriež speci. Grūti pateikt, vai cits treneris būtu ar šo sastāvu ticis pusfinālā? Top komandām, kura ir arī Latvija galvenais jau ir medaļas. Par skaistu spēli tās nevienam nedod. Pārējās vietas , 5, 6, vai 10 jau nav būtiski.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-20 15:09, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Interesanti, ja parādās kāds normāls, loģisks komentārs, tad tam tiek mīnusi.
Gandrīz nekur neesmu dzirdējis nopietnu analīzi,( izņemot sporta žurnālista Štrausa divos rakstos NRA) kaut nelielu paškritiku.
Spēlētājiem tiešām jāizsaka atzinība! Bet daudziem jau žēl, pat ļoti žēl, ka ar šiem lieliskiem spēlētājiem netika izmantota iespēja cīnīties par medaļām. Vai Latvija bija vājāka par Serbiju, vai Krieviju, kuras spēlēja pusfinālā? Nē. Sporta spēlēs ne vienmēr čempiona godā, vai pie medaļām tiek spēcīgākā komanda. Šoreiz tāds liktenis piemeklēja Latviju.
Bieži piemin zaudējumu Slovēnijai, kur arī pie veiksmes varēja uzvarēt, bet atslēgas spēle bija ar Serbiju, kur būdami visu spēli vadībā, zaudēja pēdējās minūtēs. Ja tā spēle būtu uzvarēta, būtu pusfināls un medaļas, vien jautājums kādas?
Komandas sastāvs? Tuvu optimālam, tomēr ja divus spēlētājus praktiski neizmantoja, vēl vienu (Šķēli) ļoti maz, tad varbrūt tieši Šnepam vajadzēja piestrādāt, lai piesaistītu izlasei Pasečniku, Meijeru, varbūt arī Freimani!Tiešām pietrūka tik maz līdz pilnīgai laimei!
Skatījos, kā slovēņi sagaidīja savus varoņus, tas viss varēja notikt arī Rīgā!
Par treneri. Lai spriež speci. Grūti pateikt, vai cits treneris būtu ar šo sastāvu ticis pusfinālā? Top komandām, kura ir arī Latvija galvenais jau ir medaļas. Par skaistu spēli tās nevienam nedod. Pārējās vietas , 5, 6, vai 10 jau nav būtiski.
Ieliku tev mīnusu par veco plati. Nav jāfilozofē, kas būtu, ja būtu, bet jāpriecājas gan par LV skaisto spēli, gan pēdējo gadu progresu un sasniegto vietu esošo treneru vadībā.

  -1 [+] [-]

, 2017-09-20 21:40, pirms 7 gadiem
Uz pasaules kausu sastāvs,ja tur tiekam PG Jānis Strēlnieks,Ingus Jakovičs.SGairis Bertāns,Aigars Šķēle.SF:Jānis Timma,Chase Bundinger,Žanis Peiners.PFāvis Bertāns,Rolands Šmits,Ojārs Siliņš.C:Kristaps Porzinģis,Andžejs Pašecniks