Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Libānas Basketbola federācija diskvalificēta uz 4 gadiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Libānas Basketbola federācija diskvalificēta uz 4 gadiem
Libāniešiem liegts spēlēt Āzijas čempionātā
Foto: manila2013.fibaasia.net

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) diskvalificējusi Libānu, līdz ar to šī valsts nevarēs piedalīties augusta sākumā gaidāmajā Āzijas basketbola čempionātā.

FIBA apstiprina diskvalifikācijas faktu, bet nenorāda, uz cik ilgu termiņu. Libānas Olimpiskās komitejas prezidents Žans Hamams atklāj, ka diskvalifikācija ir uz 4 gadiem.

Libānā basketbols ir viens no populārākajiem sporta veidiem. Vadošo klubu īpašnieki vai finansētāji ir politiķi, ieskaitot valsts prezidenta ģimeni un ministrus. Libānas basketbola čempionāts tika traucēts ar politiska un juridiska rakstura iejaukšanos, tāpēc tika pieņemts lēmums diskvalificēt Libānas basketbola federāciju par FIBA statūtu un vispārējo sportisko principu pārkāpumiem. FIBA nevēlējās spert tik radikālu soli, sodot sportistus un fanus, tomēr Libānas basketbola sabiedrība nebija gatava risināt problēmu.

FIBA šogad iepriekš atstādināja Libānu no Āzijas čempionāta rīkošanas dēļ konflikta kaimiņvalstī Sīrijā. Āzijas čempionāts tagad notiks 1.-10. augustā Filipīnās. Līdz ar Libānas diskvalifikāciju, turnīra dalībvalstu skaits samazinājies līdz 15 komandām. Āzijas čempionāta organizatori centās atrast citu izlasi Libānas vietā, tomēr pietrūka laika, tāpēc B grupā spēles tikai trīs komandas: Japāna, Honkonga un Katāra.

Libānas basketbola izlase FIBA rangā ir 25. vietā, tā piedalījusies arī pēdējos trijos pasaules čempionātos. 2013. gada jūlijā tika naturalizēts amerikāņu centra spēlētājs - bijušais NBA un "Žalgira" basketbolists Lorens Vūdss (35) gatavojās spēlēt par savu jauno mītnes zemi, bet...

Izmantotie resursi:
The Associated Press
manila2013.fibaasia.net

  +3 [+] [-]

, 2013-07-19 16:37, pirms 11 gadiem
Izskatās, ka FIBA arī valda žīdi

  +1 [+] [-]

, 2013-07-19 17:02, pirms 11 gadiem
tad jau vajag sodiit politikjus nejau basketbolistus un fanus

  +1 [+] [-]

, 2013-07-19 17:33, pirms 11 gadiem
Kad diskvalificees Žīdistānu?

  +3 [+] [-]

, 2013-07-19 17:55, pirms 11 gadiem
arviic22 rakstīja: tad jau vajag sodiit politikjus nejau basketbolistus un fanus
nē nu tu esi gudrinieks. FIBA sodīs politiķus vai ne. Varbūt viņi varētu vēl pildīt policistu funkciju, vai vēl labāk bendes?