Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

VSB turpinās pārraidīt Eiropas sieviešu basketbola čempionāta spēles

Andrejs Siliņš

No trešdienas, 19.jūnija, „Viasat” sporta kanāls „Viasat Sport Baltic” (VSB) turpinās pārraidīt Eiropas sieviešu basketbola čempionāta spēles. Spēles VSB kanālā komentēs Madars Bergmanis, Māris Lindenbaums, Edgars Buļs un Artūrs Šēnhofs.

2013.gada Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm (EuroBasket Women 2013) ir 34.kontinenta čempionāts, kas no 15. līdz 30.jūnijam turpinās Francijā. Par čempionu titulu sacentīsies 16 labākās Eiropas sieviešu izlases, kas sadalītas 4 grupās pa 4 komandām. Pēc apakšgrupas spēlēm, no turnīra ir izstājušās Latvijas un Lietuvas izlases – kā arī lielākais pārsteigums ir par 2011.gada kontinenta kausa ieguvēju, Krievijas izlases fiasko.

Otrajā posmā komandas ir sadalītas 2 grupās, katrā pa 6 komandām. E grupa sacentīsies Lillē, kur spēlēs – Spānija, Turcija, Melnkalne, Itālija, Zviedrija un Slovākija. Savukārt F grupa spēlēs Vendespace arēnā Larošas pie Jonas pilsētā – attiecīgi Francijas, Baltkrievijas, Čehijas, Lielbritānijas, Horvātijas un Serbijas izlases.

Eiropas čempionāts kopš 1950.gada notiek reizi divos gados, laika posmā no 1950. līdz 1980.gadam – pāra gados. Savukārt kopš 1981.gada čempionāts tiek organizēts nepāra gados. Kopš 1938.gada ir notikuši 33 čempionāti. Pašreizējās Eiropas čempiones ir Krievijas izlases spēlētājas. Visvairāk reizes – 21 reizi par Eiropas čempionēm ir kļuvusi PSRS izlase, kuras sastāvā 10 Kontinenta titulus izcīnīja arī Uļjana Semjonova.

Galvenā favorīte – Francija

VSB komentētājs Madars Bergmanis: „Pēc Krievijas izlases izstāšanās, Francijas izlase, manuprāt, ir galvenā pretendente uzvarai šajā čempionātā. Otrajā posmā būs iespēja redzēt Turcijas un Spānijas izlases, kuras arī varētu pieskaitīt pie vienām no favorītēm, savukārt Baltkrievija nav atstājusi iespaidu, ka būtu spējīga sasniegt pjedestālu.”

VSB komentētājs Māris Lindenbaums: „Eiropas čempionāta pirmo kārtu raksturo viens, bet ļoti liels pārsteigums, proti, Krievijas pēdējā pozīcija savā apakšgrupā. Pirmo reizi turnīra vēsturē izlase, kas spēlējusi sešos finālos pēc kārtas, septītajam netiek pat tuvumā. Domājams, ka krievietes, kvalificējoties nākamajai kārtai, tik un tā nekļūtu par galvenajām kandidātēm uz uzvaru čempionātā. Par tādām šobrīd uzskatāmas mājinieces. Francijas izlases spēlētājas, nereti ar smaidu uz lūpām un ļoti plaši variējot ar sastāvu, līdz šim pretiniecēm vidēji ļāvušas gūt mazāk kā 40 punktus, un savu skatītāju priekšā, ļoti iespējams, turnīru var noslēgt nezaudējot nevienā no spēlēm!”

VSB komentētājs Artūrs Šēnhofs: „Lielākais pārsteigums, neapšaubāmi, ir Krievijas izlases fiasko. Galvenie favorīti ir Spānija un, it sevišķi, Francijas izlase. Pārējo komandu spēku samēri ir ļoti līdzīgi un ikviena izlase var cīnīties par pirmo trijnieku. Patīkams pārsteigums ir Baltkrievija – otrajā posmā redzēsim, vai mūsu kaimiņienes spēs turpināt tādā pašā garā.”

Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm. Otrais posms kanālā VSB:

Trešdien, 19.jūnijā 20:55 Horvātija – Francija
Ceturtdien, 20.jūnijā 17:25 Zviedrija – Melnkalne
Piektdien, 21.jūnijā 14:55 Horvātija – Serbija
Sestdien, 22.jūnijā 17:25 Turcija – Zviedrija
Svētdien, 23.jūnijā 20:55 Baltkrievija – Francija
Pirmdien, 24.jūnijā 20:55 Spānija – Turcija

  -1 [+] [-]

, 2013-06-19 16:03, pirms 11 gadiem
Murgs...
Jārāda tā, lai cilvēki redz: TV3 vai TV6, nevis pa VSB!!!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-19 16:10, pirms 11 gadiem
Nākošsezon ceru redzēt NBA on VSB

  +1 [+] [-]

, 2013-06-19 18:03, pirms 11 gadiem
Pilnīgi piekrītu! Tikai pa maksas kanāliem. Un kur ir federācija! Tai neinteresē, lai cilvēki redz eiropas čempi!?