Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Trajkovičs apmeklē Liepāju

Trajkovičs apmeklē Liepāju
Nenads Trajkovičs
Foto: Romāns Kokšarovs, SA

Aizvakar vēlu vakarā Liepājā ieradās Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Nenads Trajkovičs, kurš vēroja Liepājas "Lauvu" treniņus un vērtēja potenciālos valstsvienības kandidātus, īpaši Mareku Jureviču un Kasparu Ciprusu. Pēc treniņiem Trajkovičs spēlētājiem demonstrēja dažādus vingrinājumus.

Latvijas izlases treneris Nenads Trajkovičs Liepājā ieradās ar sabiedrisko transportu pirmdienas vakarā, ar savu privāto automašīnu viņš neesot braucis, jo gribējis vērīgāk apskatīt Latviju arī ārpus Rīgas. Jau iepriekš Trajkovičs bija ticies ar Mareku Jureviču un uzteicis liepājnieka spēli cīņā ar komandu "VEF/Rīga", taču piebildis arī dažas nianses, kuras mūsu basketbolista spēles manierē vēl būtu jāuzlabo.

Šī serbu trenerim ir pirmā vizīte kādā no Latvijas klubu mājvietām, tāpat viņš plānojot apmeklēt arī ārzemju klubos spēlējošo Latvijas basketbolistu spēles un treniņus. "Gribu redzēt, kā potenciālie izlases kandidāti strādā treniņos un uz ko ir spējīgi mačos, tāpat vēlos iepazīt spēlētājus arī personīgi," teica Trajkovičs, piebilstot, ka uz Liepāju viņš atbraucis tikai Jurevičus un Ciprusa dēļ. Raksturojot abus izlases kandidātus Trajkovičs saskatīja gan plusus, gan arī mīnusus. "Mareks ir ļoti agresīvs, ass spēlētājs ar labu metienu, caurgājienu un pareizu attieksmi, taču viņam vajadzētu uzlabot darbības ar kreiso roku. Par Kasparu varu teikt, ka "Ventspils" ir izaudzinājis augsta līmeņa piektā numura spēlētāju, kurš ir ļoti elastīgs, savam augumam samērā kustīgs. Nedomāju, ka Ciprusa spēlēšana Liepājā iespaidos viņa tālāko izaugsmi. Jā, mačā pret vefiņu redzēju, ka viņš nav formā, taču, ko var gribēt, ja tik ilgu laiku Kaspars vispār nebija spēlējis."

Par basketbola kluba "Liepājas lauvu" basketbolistu reālajām izredzēm tikt izlasē gan, protams, vēl pāragri runāt, un treneris atzina tikai to, ka iespēju sevi pierādīt viņš dos visiem pašreizējiem kandidātiem. Lauvu treniņā Trajkoviča uzmanību saistīja vēl daži spēlētāji – Klāvs Ansons, Artūrs Štālbergs un Salvis Mētra. Sarunas laikā Trajkovičs uzsvēra Latvijas basketbola lielāko problēmu – liels leģionāru skaits vadošajos klubos -, tādējādi pašmāju audzēkņi tiekot aizmirsti. "Kā var izaudzināt labu spēlētāju, ja viņš lielāko spēles laiku pavada uz rezervistu soliņa," teica izlases treneris. Tāpat viņš neslēpa iepriekš pausto vēlmi iekļaut sastāvā kādu jaunpienācēju, kuram tā varētu būt debija izlasē. Pagaidām kandidātos ir 18 spēlētāji, taču līdz vasaras sākumam, precīzāk, jūnijam, Trajkovičs vēlētos, lai sastāvs būtu izkristalizējies līdz 12 basketbolistiem. Jautāts, vai starp kandidātiem ir arī Itālijā spēlējošais liepājnieks Jānis Porziņģis, treneris atzina, ka marta beigās viņš ieplānojis apciemot arī Itālijā spēlējošos basketbolistus, tostarp Porziņģi.

BK "Liepājas lauvas" treniņu laikā Trajkovičs gan bija stipri satraucies, vai atliks laika parādīt dažus vingrinājumus basketbolistiem, jo tūlīt pēc tam "Celtnieka" sporta zālē bija paredzētas nodarbības jaunajiem tenisistiem. Beigu beigās gan izlases treneris varēja pastrādāt individuāli ar spēlētājiem un, pēc Jurevičus teiktā, neesot bijis viegli, jo šādi vingrinājumi vismaz viņam esot kas jauns.

Izmantotie resursi:
liepajniekiem.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2008-03-19 11:37, pirms 16 gadiem
galvenais viņa pluss ir tāds, ka viņš nav nodarbināts kādā klubā un var maksimāli daudz laika veltīt izlasei!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-03-19 12:44, pirms 16 gadiem
to Bonus

Man arī skepse ir mazinājusies jo ir redzams, ka viņš irr atnācis strādāt nevis laist gurķi, bet varbūt viņš ir runātājs, bet neko nedarītājs? Jo pagaidām nekas jau nav izdarīts (lai gan neko jau vēl nevar paspēt izdarīt) un nav jau zināms, vai viņš būs labs treneris... labi ir tas, ka viņš uzreiz sācis kustēties, bet nu nevar jau zināt kā viņam izdosies. Lai nu kā pat ja Trajkovičš ar Latvijas izlasi sasniegs nebijušus augstumus, es vienalga uzskatīšu, ka tā bija nepreiza izvēle izvēlēties Trajkovičū jo viņš tomēr ir un paliek kaķis maisā ar labām rekomendācijām... Tādā līmenī kādā ir Latvijas izlase vēl nevienu komandu kā GALVENAIS treneris viņš nav trenējis līdz ar to ir muļķīgi domāt, ka panākumi ar jauniešiem un Irākas izlasi un individuāli ar spēlētājiem dod kaut mazākos argumentus tam, ka viņš būs labs galvenais treneris Latviajs izlasei. Es pat laikam neesmu pret Trajkoviču, bet gan pret to, ka tas ir GSW cilvēks pēc GSW cilvēka Kostas Jankova rekomendācijām un ar Ojāra Kehra cerību, ka tas kaut kā palīdzēs izlasei Andra sakarā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-03-19 13:05, pirms 16 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nez, es drīzāk Mažutis salīdzinātu ar Berķi no VEFa, ne jau ar Jurēviču. Tie tak galīgi cita tipa spēlētāji.
Starp citu, Berķis ir tīri OK, ja runa ir par agresīvu, ciešu aizsardzību!


Skudriniek, biku tikai nokļudījies - Berķis tak Zemgalē spēlē... Nu bet arī viņu varbūt Trajkovičam vajadzētu paskatīties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-03-19 14:06, pirms 16 gadiem
Vai tiešām Trajkovičš teica "vefiņu" ???

  -1 [+] [-]

, 2008-03-19 14:46, pirms 16 gadiem
interesanti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-03-19 14:54, pirms 16 gadiem
Izrādās "Ventspils'' Cipu izaudzinājusi!!!??? Tas man ir kaut kas jauns!!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-03-19 15:05, pirms 16 gadiem
Bonus rakstīja: Zaķis - iespēju viņam deva, viņš 11 minūtēs gandrīz BKV no zaudējuma izvilka... Turpinājums nesekoja, jo nebija iespēju. Iespējams ir problēmas ar attieksmi, bet tas ir kluba jautājums. Par Jurēviču, Ansonu - viņi nekur negāja, jo viņiem nebija ticības, ka viņi tiks novērtēti - jo tādi Hlebovicki tiek vērtēti augstāk, lai gan pamata tam nav nekāda. Cik Latvijas basī nav bijuši gadījumi, kad tiek paņemi rezultatīvākie spēlētāji, bet netiek izmantoti (Oberšats). Ja viņš būtu leitis un būtu, piemēram, Šauļu labākais spēlētājs, tad viņš jau sen būtu ticis pie normāla spēles laika (te es domāju, ne mazāk par 10-15min). LR vai Žalgirī. Tāpat Melderis - bija tuvu izlasei, bet Latvijas basketbola labākajiem klubiem viņš nebija vajadadzīgs, jo visādi trešās šķiras leiši bija augstāk vērtēti. Latvijā nav šīs pārejas, nav šīs ticības. Ja BKV nākamajā sezonā Strēlnieks nebūs stabils otrais nummurs, tas būs grēks... Ja ASK nākamajā sezonā Bertāns nespēlēs stabili katrā spēlē savas 10-15-20 minūtes, tas būs grēks... Ja pazudīs Vairogs, tas būs grēks.. Cik nav bijuši tādu gadījumu..

Pilnībā piekrītu!!! Tā ie mūsu lielākā nelaime ņemt pie sevis visādus caurkritušos bezdarbniekus. Mūsu klubu sastāvu komplektācija ar viesspēlētājiem ir vienkārši katastrofa! Ar skumjām tikai varam atcerētis Brocēnu laikus ar Fergusonu, Nikolasu, Timonsu, HOLdenu, Ventspilī Četmens, Lainerī Brauns utt. Cik tagad no viņiem atbilst tādam līmenim?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-19 15:17, pirms 16 gadiem
Par Kasparu varu teikt, ka "Ventspils" ir izaudzinājis augsta līmeņa piektā numura spēlētāju,

Nu, tas, ka Cipa ir nepilnu sezonu nospēlējis ventiņos, vēl nenozīmē, ka viņš ir ventiņu audzēknis.

Katrā ziņā priecē, ka viņš čeko spēlētājus netikai Rīgā un Ventspilī, bet arī citur.

     [+] [-]

, 2008-03-19 15:42, pirms 16 gadiem
Pačekos, pačekos un tāpat izlasē paņems visus vecos un pieredzējušos! Ja arī tiks kāds jaunais ,tad sēdēs dziļā rezervē.Un ko nozīmē Trajkoviča vārdi ,ka līdz vasaras sākumam viņš grib,lai būtu jau izkristalizējies 12-nieks,kā gan vasaras sākumā var prognozēt sastāvu septembrim,to var tikai tad ,ja jau tgad par 90 % zin ko ņems izlasē!! Tā kā visa tā braukāšana ir tikai naudas atpelnīšana un acu aizmālēšana ,ka gaidāmas lielas pārvērtības!

     [+] [-]

, 2008-03-19 15:42, pirms 16 gadiem
kas vainīgs? jurēvič?

     [+] [-]

, 2008-03-19 16:30, pirms 16 gadiem
Nu centīgs jau centīgs jaunais treneris!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-03-19 19:34, pirms 16 gadiem
top komandās šogad budžeti lielāki, tāpēc menedžeri intens'vi imitē selekciju, sak, darīts jau viss, lai rezultāts būtu... Pašu audzēkņos tas darbiņš jāiegulda tomēr gadiem. Un vēl - domāju, ka basī, līdzīgi kā citās jomās, ļaudis vēl kaifo par neierobežoti lielajām rīcības iespējām, bieži darot nepamatoti un neracionāli. Pieļauju, ka ar laiku pāries, un iestāsies saprātīgs līdzsvars starp pašu spēlētājiem un viesiem. Pašlaik - priecāsimies par to pašu, kas mums dots - piemēram, jaunāko Gabrānu un Strēlnieku iekš BKV, Kravčenko Baronā, Liepājas četrinieku (Vairāk gan par to, ka šajos menedžmenta stresa laikos komanda atļāvusies dot iespēju uzreiz veseliem četriem vietējiem, nekur Latvijā tā vairāk nav)