Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Lietotāja viedoklis: Klātienes atskaite par U20 grupas spēlēm

Andrejs Siliņš

Lietotāja viedoklis: Klātienes atskaite par U20 grupas spēlēm
Latvijas U20 izlases līderis Jānis Antrops
Foto: FIBA Europe

Sportacentrs.com piedāvā pārdomas par Latvijas U20 izlases startu Eiropas čempionātā pēc B grupas spēlēm, kurās Latvijas komanda nodrošināja vietu nākamajā kārtā jeb labākie 12 komandu skaitā no lietotāja Māra Bremzes, kurš mačus vērojis klātienē.

Par galarezultātu

Viena uzvara, divi zaudējumi un dalīta 3.-4. vieta kvalifikācijas grupā. Tiešām jāpiekrīt A.Galvanovskim, tās ir labas starta pozīcijas, lai pacīnītos par labāko astotnieku. Protams nenoliedzami šis rezultāts tika sasniegts ar komandas cīņassparu un neatlaidību pirmajās divās spēlēs, tomēr nozīmīga loma notikušajā bija Zviedrijas izlases divām pasniegtajām dāvanām Latvijas izlasei: pirmajā gadījumā: galotnē atdodot mums uzvarētu spēli (Mareka pēdējais metiens – vairāk nekā veiksme!!!), otrajā gadījumā: pelnīti uzvarot manāmi pagurušos horvātus.

Par spēles kvalitāti

Praktiski pirmajās trīs spēlēs komanda spēlēja ar 6 - 7 spēlētājiem un ir acīmredzami, ka fiziski nav iespējams visas spēles garumā izturēt spēles tempu ar šādu mazu resursu iesaistīšanu. Kāpēc netiek izmantoti pārējie spēlētāji? Nezinu, jautājums galvenajam trenerim. Otra lieta ir spēle zem groziem. Lai arī statistika to tik izteikti neparāda, tomēr Latvijas izlasei zem groza trūkst jaudas ar visām no tā izrietošām sekām.
Uzteicama ir spēlētāju pašatdeve un cīņasspars. Spēlē ar Franciju otrais puslaiks nemaz nebija tik slikts, izgāzāmies pirmajā.

Kā veiksies nākamajā posmā

Jādomā kā pastiprināt spēli ar to resursu, kas ir treneru rīcībā. Manuprāt, jāiesaista spēlē vairāk spēlētājus un jāsadala līdzīgāk spēles laiks starp tiem, tas ļaus uzturēt spēles tempu un aizsardzības intensitāti. Jāuzlabo spēles organizācija šim nolūkam jāizveido stabili rotējoši aizsargu pāri Dāvis – Armands; Ērnijs – Mārtiņš B. (šie četri varbūt arī citā kombinācijā). Nepieciešama lielāka uzbrucēju specializācija: Jānim, Marekam, Edmundam jāsagādā metiena pozīcijas, bet Uģis, Artjoms un Mārtiņš M. vairāk jānoskaņo uz aizsardzības darbu. Iespējams jāsamaina Jāņa un Armanda pozīcijas, lai vairāk izmantotu Jāni uzbrukumā, bet Armandu ar viņa cīņassparu aizsardzībā tuvāk grozam. Treneriem ir par ko padomāt, jo pretī stāsies Krievija (auguma ziņā līdzīgu spēlētāju komanda bez izteiktiem garajiem, bet taktiski gudri spēlējoši kapātāji), Slovēnija (nav klātienē redzēta, bet tā būs svarīgākā spēle mūsu komandai no turnīra viedokļa) un Melnkalne (ļoti pārliecinoša, sabalansēta komanda ar labiem mazajiem un vēl labākiem garajiem, bet varbūt ar īsu rezervistu soliņu, ko labi izmantoja Krievijas komanda). Latvijas komandai būs grūtas spēles, bet neuzvaramu pretinieku nākamajā posmā nav, tāpēc jānovēl treneriem gudrība, spēlētājiem cīņassparu un komandai veiksmi.

Citas komandas

Izskatās, ka Spānija un Francija ir galvas tiesu pārākas par pārējām komandām. Ar pārējām var spēlēt, ko arī pierāda Serbijas, Lietuvas un Horvātijas izcīnītās vietas pēc priekšsacīkstēm. Pārsteigums ir Zviedrijas komanda, kas var sagādāt arī nākamajās spēlēs nepatikšanas pretiniekiem.

Autors: Kārlis Liepiņš

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-07-17 17:48, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ir tāds spēlētājs šajā izlasē - Mārtiņš Bremze, laikam šis autors ir kāds radenieks.
Nu un? Tas tikai nozīmē, ka lietotājs zina krietni vairāk nekā tu...

  +4 [+] [-]

, 2011-07-17 18:58, pirms 13 gadiem
rozmari rakstīja: Nu un? Tas tikai nozīmē, ka lietotājs zina krietni vairāk nekā tu...
Tas vienk. padara rakstu krietni subjektīvāku! Vismaz cik runāts ar pāris U20 džekiem, Bremze to līmeni galīgi nevelk..

     [+] [-]

, 2011-07-17 19:22, pirms 13 gadiem
Siliņa kungs, vai tad tas ir latviešu mēlē - pārdomas no lietotāja Māra Bremzes? Latviski ir jāsaka : "Lietotāja Māra Bremzes pārdomas par to un to..." Tieši tikpat nepareizā latviešu valodā spēles TV komentē Buls. Jāmācās, jāmācās un vēlreiz jāmācās! Vēlu panākumus latviešu literārās valodas apguvē!

  +4 [+] [-]

, 2011-07-17 21:40, pirms 13 gadiem
Samērā unikāls variants. Fāters nopērk vietu izlasē par LDz naudu savam dēlam loham un vēl atļaujas komentēt izlases trenera darbu.... Es nezinu kādai jābūt sajūtai, ja Tu zini, ka esi paņemts komandā nevis godīgas konkurences, bet blata dēļ. uz priekšu vecais "bremze"..

  +1 [+] [-]

, 2011-07-17 21:46, pirms 13 gadiem
Ak,dievs,kā apriebušies šie"latviešu literārās valodas "speciālisti tipa itrenere.Kas,Tev galīgi nav,kur izpausties?Šeit runā par sportu,pamēģini saprast,ka te nevienu neinteresē tas,cik labi Tu esi iezubrījusi latviešu valodas gramatiku.

     [+] [-]

, 2011-07-17 22:35, pirms 13 gadiem
sa0491 rakstīja: Ak,dievs,kā apriebušies šie"latviešu literārās valodas "speciālisti tipa itrenere.Kas,Tev galīgi nav,kur izpausties?Šeit runā par sportu,pamēģini saprast,ka te nevienu neinteresē tas,cik labi Tu esi iezubrījusi latviešu valodas gramatiku.
šoreiz itrenere piekasās ļoti sīkumaini,piekrītu. bet ja tu ar to domā,ka man jābūt pofig arī reizēs reizēs,kad kāds raksta kā arodskolas nesekmīgais, tad gan tu kļūdies. nerunājot jau par to,ja tā raksta autors. tjipa,žurnālists. ir bijuši gadījumi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-18 13:38, pirms 13 gadiem
Tas, ka šogad nevienai latviešu komandai nekrīt, gan ir nepatīkams pārsteigums. Laikam tas saistās ar mentalitāti, kad uztraukumā netiekam ar sevi galā. Raksts gan liekas tīri normāls. Daži komentētāji te kaut kādu netīro vešu mazgā bet tās laikam viņu problēmas...