Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Krauliņš: "Latvijai ir Eiropas līmeņa aizsargi un uzbrucēji"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Krauliņš: "Latvijai ir Eiropas līmeņa aizsargi un uzbrucēji"
Anda Eibele un Armands Krauliņš: Latvijas Sieviešu basketbola līgas uzvarētāji 2013. gada sezonā
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Virkne komandu, sākot ar Spāniju, atbrauca bez vairākiem vadošiem spēlētājiem. Latvija šajā sabiedrībā izskatījās labi. Ar labu metienu precizitāti varējām cīnīties un uzvarēt jebkuru komandu. Klāt ņemot mazliet veiksmes, mēs būtu tikuši ļoti augstu, taču sportā jārēķinās ar dažādiem iznākumiem," valstsvienības sniegumu Eiropas čempionātā vērtē treneris Armands Krauliņš.

Ainara Bagatska vadītā izlase Slovēnijā sasniedza trešo labāko rezultātu pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, pirmo reizi kopš 2001. gada iekļūstot Eiropas spēcīgāko komandu divpadsmitniekā. Divi labākie rezultāti pieder Krauliņam, kurš valstsvienību vadījis 107 spēlēs. Debijas reizē 1993. gadā Vācijā latvieši finišēja desmitie, bet astoņus gadus vēlāk Stambulā ierindojās astotajā vietā. Toreiz Latvija izšķirošajā cīņā par vietu ceturtdaļfinālā sakāva Jona Kazlauska trenēto Lietuvu.

Latvijas sniegums Eiropas čempionātā vērtējams apmierinoši, uzskata Krauliņš. “Mūsu aizsargi un uzbrucēji pierādīja, ka ir Eiropas līmeņa spēlētāji. Patika trenera Bagatska izveidotā mazo spēlētāju rotācija, kura nesa rezultātu. Atradās snaiperi, kuri uzņēmās un varēja iemest. Iekļūšanai ceturtdaļfinālā ar to izrādījās par maz, jo Latvijas centri atpalika meistarībā. Jau pirms čempionāta teicu, ka būtu vajadzīgs vēl kāds garais spēlētājs. Tik garā turnīrā noder lielāks skaits centra spēlētāju. Īpaši, ja kāds basketbolists gūst savainojumu, kā tas notika Kasparam Bērziņam.”

Uzvaras pār Bosniju, Melnkalni, Maķedoniju un Ukrainu izskanējušas pietiekami skaļi, domā treneris. “Latvijas komanda sabiedrībā atjaunoja lielāku interesi par basketbolu, kura kādu laiku bija noplakusi. Žēl, ka pēdējā spēlē pietrūka tik maz. Pret Franciju guvām 91 punktu, taču pret Beļģiju nesametām pat sešdesmit. No tādām svārstībām nav iespējams izvairīties.”

Snieguma nevienmērība un nepārdomāti lēmumi pēdējā spēlē kavējuši sasniegt labāku rezultātu. “Komandas meistarību nosaka stabilitāte. Latvijai ir laba metēju komanda, taču tai neizdodas parādīt vienmērīgu sniegumu visās spēlēs. Tas ir normāli. Kad nekrīt, jācenšas izcīnīt uzvaru, spēlējot ar galvu, kas pēdējā mačā neizdevās.”

Krauliņš domā, ka pēdējā spēlē pret Beļģiju rezultātu vajadzēja censties izlīdzināt ātrāk. “ Uzskatu, ka komandai jāsagatavo trīs vai četras sadarbības situācijām, kad tā ir vadībā ar +1 vai zaudē ar -2. Jābūt gataviem tādam scenārijām dienās, kad neveicas metienos. Šoreiz Dairim Bertānam pēdējā uzbrukumā nācās izpildīt izmisuma metienu, lai panāktu pagarinājumu. Tādas izspēles jāveic mazliet ātrāk. Nepiekrītu Bagatska teicienam, ka “labākā piespēle ir metiens”. Vairākos gadījumos sasteigti metieni izgāza komandu.”

Latvijas treneri un līderi pelnījuši atzinīgus vārdus. “Šajā čempionātā katrs spēlētājs darīja savu darbu. Kristaps Janičenoks, Jānis Blūms, Dairis Bertāns, Jānis Strēlnieks – un sarakstu var turpināt – pierādīja, ka noder komandai dažādās lomās. Treneris Bagatskis, vadot Latvijas valstsvienību, ieguvis labu pieredzi. Viņa darbību un zināšanas vērtēju pozitīvi. Vai piedāvāt viņam līguma pagarinājumu? Tas ir Latvijas Basketbola savienības kompetencē.”

  +3 [+] [-]

, 2013-09-16 17:23, pirms 11 gadiem
Viss kārtībā. puiši malači... ir sāpe, bet tāds ir sports... Krauliņš kā vienmēr izsakās ļoti kompetenti... nekas, RIO mūs gaida

  +8 [+] [-]

, 2013-09-16 17:25, pirms 11 gadiem
Bagatskis - protams, ka līgumupiedāvāt!

centri - tagad komplektācija neatbilst Eiropas elitei, bet tuvākajos gados gaidāms labs papildinājums.
uzbrucēji - ir OK, turklāt tuvākajos gados vajadzētu būt vēl labāk!
aizsargi - tagad ir OK, bet gadi prasīs savu. vienīgais reālais pastiprinājums tuvākajā nākotnē var būt Vecvagars.

 +10 [+] [-]

, 2013-09-16 17:26, pirms 11 gadiem
Uzskatu ka trenerim ir jābūt no savas valsts, un patreiz domāju ka Bagijs ir labākais variants LV.

 +15 [+] [-]

, 2013-09-16 17:30, pirms 11 gadiem
Ja vien gudrāk nospēlētu pēdējo spēli... Ja nekrīt, ir jāspēlē caur centriem, lai kādi mums viņi arī nebūtu. Pēdējā ceturtdaļā beļģiem jau pašā sākumā bija 4. piezīmes!!! Bagij, kāpēc mēs nesaasinājām spēli, lai tiktu pie sodiņiem??? Visu cieņu par paveikto, bet pēdējā spēle ir Bagija fiasko, lai gan viņu vērtēju kā ļoti labu treneri.
Mācīties, mācīties un vēlreiz mācīties!
Paldies jums veči par šo čempi, bet pļutkas no Turcijas amatieru līgām, lai raud sociālajos tīklos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-09-16 17:37, pirms 11 gadiem
būs jau labi...

     [+] [-]

, 2013-09-16 17:42, pirms 11 gadiem
Tikai C ir impotenti
Slēpts komentārs: sienaazis

  +1 [+] [-]

, 2013-09-16 17:49, pirms 11 gadiem
jā,pietrūkst mums tādu ritīgu centru,kuri varētu ta kārtīgi pakapāt soda laukumā pie groza,it kā jau Latvijai pāris tādu spēlētāju būtu,bet viens no viņiem ir vairāk bokserbasketbolists,kuram galvenais ir notēlot Rembo un kādu iekaustīt,mazāk vai nemaz par komandu nedomājot,bet otrs..nu paši zināt...leģendām apvītais,viskrutākais un visvairāk pelnošais dieļu padevējs NBA..kuram arī tā izlase galīgi nav vajadzīga.Nu ko,jāgaida jaunie...varbūt vēl Zaķis iemācīsies kādreiz basketbolu spēlet..

  +1 [+] [-]

, 2013-09-16 18:06, pirms 11 gadiem
sandis44442 rakstīja: Bertānam tas bija izmisuma metiens? Krauliņš redzēja to metienu? Metiens bija pilnīgi brīvs.. ļooti normāls spēles metiens.. nekas izmisīgs tur nebija.. Dairis tādus iemstu no 10/9....
Tad kāpēc neiemeta??...gribi teikt,ka Krauliņš no basketbola vairs neko nesajēdz?
Krauliņš kā vienmēr izsakās korekti,bet manuprāt LV šobrīd katastrofāli pietrūkst tieši eiropas limeņa basketbola treneru
Visos līmeņos viens un tas pats(u-16,u-18,pieaugušie)nav iespēlētu kombināciju izšķirošiem brīžiem un trener vienkārši haotiski mēģina kaut ko sagrābstīt....ja sanāk tad metam ,ja nesanāk tad ejam...man vienalga kā,bet bumba jādabū grozā...

  +4 [+] [-]

, 2013-09-16 18:10, pirms 11 gadiem
tubiks rakstīja: jā,pietrūkst mums tādu ritīgu centru,kuri varētu ta kārtīgi pakapāt soda laukumā pie groza,it kā jau Latvijai pāris tādu spēlētāju būtu,bet viens no viņiem ir vairāk bokserbasketbolists,kuram galvenais ir notēlot Rembo un kādu iekaustīt,mazāk vai nemaz par komandu nedomājot,bet otrs..nu paši zināt...leģendām apvītais,viskrutākais un visvairāk pelnošais dieļu padevējs NBA..kuram arī tā izlase galīgi nav vajadzīga.Nu ko,jāgaida jaunie...varbūt vēl Zaķis iemācīsies kādreiz basketbolu spēlet..
jaunie mums ir pietiekoši labi. Porziņģis,Šmits, par Pašeckinu vel grūti spriest, jo ir augums, bet vai vef spēs viņu attīstīt? u20 izlases garie arī kā zvēri cinijās.
Es brīnijos par Šeļakova tizlumu, ne bumbu var izcīnīt pie groza ne piespēli noķert, par pretspēlētāja apturēšanu vispār nerunājot. Bieži pret viņu 2+1 pretinieki pelnija.Ievēroju, ka ar viņu laukumā komanda parasti sāka zaudēt spēlēs pavedienu. Negribās jau vainot vienu spēlētāju, bet tas tik ļoti iekrita acīs, ka nevarēja nepamanīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-09-16 18:15, pirms 11 gadiem
erudīts007 rakstīja: Tad kāpēc neiemeta??...gribi teikt,ka Krauliņš no basketbola vairs neko nesajēdz?
Krauliņš kā vienmēr izsakās korekti,bet manuprāt LV šobrīd katastrofāli pietrūkst tieši eiropas limeņa basketbola treneru
Visos līmeņos viens un tas pats(u-16,u-18,pieaugušie)nav iespēlētu kombināciju izšķirošiem brīžiem un trener vienkārši haotiski mēģina kaut ko sagrābstīt....ja sanāk tad metam ,ja nesanāk tad ejam...man vienalga kā,bet bumba jādabū grozā...
Nevajag aizmirst, ka Bagastkis tomēr vēl nav treneris ar 20+ gadu stāžu kā, piemēram, Eiropas labākie treneri (Ivkovičs, Messina, Blats utml.) līdz ar to arī viņam vēl ir daudz ko mācīties. Tāpat kā spēlētājiem. Tā ka, lai arī zaudējums sāpīgs, tomēr galvenais ir visiem no tā izdarīt pareizos secinājumus un mācīties nākotnē no savām kļūdām. Es labprāt redzētu Bagatski turpinam trenēt izlasi! Tiesa te jāatceras, ka daudz kas būs atkarīgs no Bagija kluba nostājas.

  +1 [+] [-]

, 2013-09-16 19:12, pirms 11 gadiem
Bija labi. Pēdējā spēlē tiešām nekrita nekas... nevienam.. Būtu pāris brīvos iemetuši.... Bet čaļi cīnījās, par to prieks. Bija komanda. Bagijs ir labs treneris. Ceru, ka Bagijs paliks par treneri un nākošreiz būs arī pāris iztrūkstošie, traumētie ierindā. Ja Blūms vai Janičenoks vairs izlasē nespēlēs, tad mums taču ir jauna forša U20 komanda, kura jau pēc gada spēs parādīt visu labāko. Lai veicas!

  +2 [+] [-]

, 2013-09-16 19:47, pirms 11 gadiem
sandis44442 rakstīja: kapēc neiemeta? Elementāri - jo netrāpija!!

Skumji ka tas pat jāpaskaidro!!


tikko vel skatijos video - pilnīgi brīvs metiens.. varēja pat vel piedriblēt ja gribēja vai tuvāk paiet, laiks bija!!
Tu sēdot pie televizora redzēji,ka laiks vēl bija,spēlētāji bieži vien tikai instinktivi jūt,ka spēles laiks iet uz beigām
Krauliņš jau runā par to ,ka tas bija pilnīgi nesagatavots,kaut arī brīvs,tātad resp. izmisuma metiens
Ceru ka saprati un tas kliedēs Tavas skumjas!

  +1 [+] [-]

, 2013-09-16 19:52, pirms 11 gadiem
atklaati sakot pietrūka I.Timermanis,kam ir peedeejaas sekundees nenosedzams metiens.

     [+] [-]

, 2013-09-16 19:53, pirms 11 gadiem
Uzbrucēji tiešām labi un ir vēl, bet aizsargi - kā nu kurā spēlē. Pret TOP komandām nekādu izredžu jo nav ne tikai laba centra, bet nav arī laba saspēles vadītāja. Gandrīz visas ņemamās komandas uzvarējām. Beļģija bija jāņem, bet... . Visumā labs čempis. Paldies Bagatskim par spēju izspiest pieklājīgu rezultātu un čaļiem par pašatdevi. Maksimumu nesasniedzām, jo vēl vienu uzvaru varējām izspiest.
Kad atnāks Latviešiem tie laiki, kad treneris spēs strādāt ar visiem labākajiem un visi labākie gribēs spēlēt, tad varēsim iekost arī Francijai, Lietuvai, Serbijai

  +2 [+] [-]

, 2013-09-16 22:36, pirms 11 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Bagatskis - protams, ka līgumupiedāvāt!

centri - tagad komplektācija neatbilst Eiropas elitei, bet tuvākajos gados gaidāms labs papildinājums.
uzbrucēji - ir OK, turklāt tuvākajos gados vajadzētu būt vēl labāk!
aizsargi - tagad ir OK, bet gadi prasīs savu. vienīgais reālais pastiprinājums tuvākajā nākotnē var būt Vecvagars.
ja Vecvagars pilniba atisitis savu potencialu, tad ar vienu Vecvagaru bus pilnigi pietiekami. tapat kaa Francijai ar Parkeru sobrid. par SG var spelet arii uzbruceji starpiba nav liela. Un vienu saspelnieku atrast Vecvagara vietaa vares meirigi, tie pasi Bertani arii saspeli var novadit + Strelnieks speles vel labu laiku un gan jau vel kads atradisies.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-16 22:58, pirms 11 gadiem
krkr rakstīja: Bija labi. Pēdējā spēlē tiešām nekrita nekas... nevienam.. Būtu pāris brīvos iemetuši.... Bet čaļi cīnījās, par to prieks. Bija komanda. Bagijs ir labs treneris. Ceru, ka Bagijs paliks par treneri un nākošreiz būs arī pāris iztrūkstošie, traumētie ierindā. Ja Blūms vai Janičenoks vairs izlasē nespēlēs, tad mums taču ir jauna forša U20 komanda, kura jau pēc gada spēs parādīt visu labāko. Lai veicas!
Centri visiem ir ļoti īpaša prece... Domāju, ka Blūmam un Janičenokam vēl viens cikls jānospēlē, kā nekā - tomēr ir ko pierādīt! Bišļi nepiekrītu par to molzīgo starpību starp mazajiem un garajiem - arī starp mazajiem - nav neviena extraklases spēlētāja, kas varētu nokārtot kritiskās situācijas! Labā ziņa - izlases kopējais līmenis ir visai augsts, turklāt ir daudz līdzvērtīgu spēlētāju. Kādam no ši'paša kontingenta ir vienkārši jāizaug, tā vienkārši jābūt! Tikpat labi varētu Strēlnieks, varbūt Mejeris, brāļi no Rūjienas, Peiners - tur varētu būt gan veiksmes, gan pacietības faktors. Vairāk uztrauc, ka neparādās harizmatiski t.s. pirmie numuri, spēles organizatori. Starp citu, visā Eiropā - starp naturalizētajiiem dominē mazie, veiklie morīši... Un vēl - viens U-20 vai U-18 komplekts nekādu pavasari neatnesīs, neuzskatīsim šī laika līderus par svētajām govīm, kuras nu aicinātas uzlabot lielo izlasi! Tikpat labi var izšaut kāds, kuru pašlaik vēl vispār neredzam...

  +3 [+] [-]

, 2013-09-17 01:05, pirms 11 gadiem
iepriekšējā mēs redzējām, ka bertāns pret frančiem varēja iet uz grozu tīri labi. un visi teica "franči ir tik gari, zem groza būs grūti!" bija grūti, bet bertāns sameta tā pieklājīgi. beļģija daudz švakāka, un nekā. diemžēl, arī šķēle neizšāva. es tikai gribu teikt,ka brīdi, kad katastrofāli nekrīt un rezultāts nav bezcerīgs, ir jāiet uz grozu un jācer uz sodu. un tas jāsāk darīt 4-5 minūtes pirms spēles beigām. visu 4to puslaiku. izkapā rezultātu ar niknumu, un arī trīņi atkal sāktu krist.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-17 09:49, pirms 11 gadiem
Šodien ''Sporta Avīzi'' rotā virsraksts ''Skumji''. Jā, tā tas ir. Šoreiz bija izdevīga situācija, lai sasniegtu vairāk. Blūms atzīst, ka kādam jāuzņemas atbildība par zaudējumu Beļģijai un šo atbildību , kā kapteinis uzņemas. Tā ir vīra valoda. Komanda kopumā, neskatoties uz pāris robiem komlektācijā, tiešām bija laba un šis varēja būt mūsu čempionāts. Šoreiz vairākas komandas bija bez saviem labākiem spēlētājiem un to varēja izmantot. Bez jau dažkārt pieminētiem centru trūkuma, vēl būtu noderējis Žanis Peiners. Jā, viņam ir veselības problēmas, bet tāpēc viņu nevajag obligāti nodzīt fiziskos treniņos! Viņš var nospēlēt neordināri un rezultatīvi.
Par nākotni. Visi, kuri spēlēja šogad var spēlēt arī nākošā ciklā, bet gan jau kāds atkritīs. Jaunie? Daudzi to uzsver, bet paskatieties gadu skaitļos. Nemaz tik daudz to jauno nav. Jānis Bērziņš, kurš praktiski nespēlēja, Mejeris un Meiers. Tie ir spēlētāji kuri vēl progresēs. Dairis, Strēlnieks, Freimanis, Kuksiks. . . jau ir nobrieduši spēlētāji. Vai pamats cerēt uz labāku sniegumu nākošajā čempionātā? Ja būs pastiprinājums, tad jā. Tikai ar šiem spēlētājiem nē. Kāds varētu būt pastiprinājums? Pirmkārt centri Porziņģis, Pasečniks, Šmits, Dāvis Bertāns, saspēles vadītājs Vecvagars. Nākošais čempionāts notiks Ukrainā un dalībnieku sastāvs noteikti būs spēcīgāks un Latvijai būs grūtāk izsisties augšgalā. Krievija pēc šā gada izgāšanās noteikti darīs daudz, lai tas neatkārotos, gan piesaistot zinošus trenerus, gan iespējams pat naturalizējot kādu ārzemnieku. Arī Turcija un Grieķija pēc ši gada neveiksmes izdarīs secinājumus. Tātad trīs nopietni konkurenti nāks klāt. Serbija kļūs stiprāka , jo spēlēja ar ļoti jaunu sastāvu, Ukraina spēlēs savās mājās. Tāpat līmenī būs Francija, Lietuva, Itālija, Horvātija. Ķomandā jāspēlē labākiem, trenerim nevajag būt ļaunatminīgam un kād sīka kašķa, vai antipātiju dēļ, nevajag atstāt aiz borta kādu noderīgu spēlētāju.
Šonedēļ turpinās čempionats. Spēlētāji jau nespēlē tikai sava prieka,bet arī saviem līdzjutējiem. Būtu iekļuvuši ceturtdaļfinālā, basketbola svētki turpinātos un mums būtu vēl trīs spēles. Diemžēl nekā, kārtējā vilšanās. Dažreiz kāda komanda, vai sportists pārsteidz, pārsniedz it kā iespējamo un paredzamo, ''uzlec augstāk par galvu''. Nezin kāpēc latviešiem tas izdodas ļoti reti. Šoreiz vajadzēja nospēlēt tikai savā iespēju līmenī un ceturtdaļfinālā būtu Latvija. Citēšu atkal komandas kapteini Blūmu- ''Pat nezinu,kad būs nākamā reize, kad būsim tik tuvu astoņniekam.'' Labi, ka spēlētāji paši to saprot!

  +3 [+] [-]

, 2013-09-17 10:28, pirms 11 gadiem
Pirmajās pārbaudes spēlēs arī grūti gāja ar trāpīšanu grozā. Toreiz to skaidroja ar fizisko bedri. Savukārt pretinieki bija gana nopietni - Slovēnija, Turcija, Serbija. Turnīrā visumā nospēlējām labi. Žēl, ka pēdējā spēlē bija tāda diezgan liela darvas karote medus mucā. Beļģija nu nebija tā komanda pret kuru bija jāklūp, tāpēc jāpiekrīt tiem, kas velk paralēles ar iepriekšējo gadu neveiksmēm pret Izraēlu, vēl vairāk Portugāli. Ir jau saprotams, ka atbildības slogs bija gana liels un pēc pirmajām neveiksmēm diemžēl sekoja citas un nekādi neizdevās atrast spēles pavedienu. Nav mums pagaidām tādu spēlētāju kā Pārkers, kas laikam katrā spēlē spēj būt vilcējspēks. Mums it kā katrs var "izšaut", slikti, ka ik pa brīdim gadās atbildīgas spēles, kad neviens "neizšauj"...