Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Viedoklis - Vai LBS ātri aizmirst savus varoņus?

Pēc sestdien apmeklētā Latvijas un Somijas basketbola mača arēnāā nolēmu uzrakstīt dažas nevisai glamojošas rindas Basketbola Savienības sakarā.

Jau iepriekš atvainojos basketbola dzīves vadītajiem ja būšu sarakstījis muļķības un nepatiesību, graujot šīs organizācijas spožo tēlu. Tādēļ kā slavenais Pans Kleksis aizbildināšos ar sapņiem un vīzijām.

Par sevi

Lai arī pats nekāds lielais basketbola meistars neesmu, tomēr katru dienu sekoju līdzi jaunumiem basketbola laukumā. Kopā ar ģimeni un draugiem apmeklēju visus svarīgakos basketbola notikumus. Arī jaunatnes basketbols nav svešs. Vienvārdsakot nebiju nejauš ieklīdenis sestdienas basketbolā.

Medaļas Latvijas basketbolā - ikdiena?

Nebūtu neko rakstījis, ja nekļūtu par aculiecinieku nelielam dažu minūšu notikumam pirms jau pieminētās spēles. Stāvēju ar paziņām pie kasēm, lai iegādātos biļetes. Priekšā atradās divi stalti jaunekļi, kuru ķermeņa uzbūve noteikti atgādināja sportistus. Lai jau iepriekš man piedod Latvijas juniori, jo vaigā uz ielas daudzus tomēr neatpazītu. Tiem pievienojās vēl divi nejauši satikti paziņas. Pavisam nejauši dzirdēju viņu sarunu. Izrādījās, ka viens no šiem diviem bija aizstāvējis Latvijas izlases krāsas Lietuvā. Visvairāk biju pārsteigts, ka šis puisis stāvēja rindā pēc biļetes pats sev. Cik es pats redzēju, tad pirms nepilnas nedēļas droši vien šis pats basketbolists kopā ar komandas biedriem atradās goda viesu statusā.
Man personīgi bija neizsakāms prieks par šī gada jauniešu izcīnītajām medaļām Eiropas turnīros: gan meitenēm, gan puikām. Bet ja tiešām Basketbola Savienības funkcionāri nevar nodrošināt nebaidīšos šā vārda varoņus ar brīvbiļetēm uz NACIONĀLO izlašu spēlēm, tad tālāk vairs nav kur. Nebrīnīšos, ka aizmirsti tika arī treneri. Uzskatu, ka visi šie basketbolisti un basketbolisti vismaz šajā vasarā ir varoņi! Kurā olimpiskajā sporta spēlē vēl letiņi ir tikuši pie medaļām? Lai arī jauniešu vecumā. Neatceros tādu gadījumu (pludmales volejbolu neskaitīsim). Jau iepriekš vēlreiz atvainojos, ja esmu kļūdījies savos apgalvojumos. Ja visi puikas un meitenes ir tikuši pie spēļu apmeklēšanas par brīvu, tad noliecu galvu savienības funkcionāru priekšā.

Ļoti patik U-20 meiteņu video rullītis ar Eiropas skaistāko momentu izgriezumiem. Jāuzsit uz pleca tiem cilvēkiem, kuri to izveidoja. Sportacentrs vai LBS nezinu. Par bronzas medaļnieku sveikšanu. Varēja jau izdomāt ko vairāk, kā tikai pateikt U-20 meitenes, U-18 puiši izcīnīja medaļas. Turklāt izvēlētais laiks arī nebija sevišķi veiksmīgs, kad to darīt. Vai pārtraukumā nevarēja izsaukt visus pa vienam. Kehra kungs paspiestu roku, iedotu piemņas velti. Varbūt tas viss notika tikai no plašākas publikas norobežotakā telpā.

Par skatītajiem

Par to, ka skatītaji nāk uz izlases spēlēm tik cik nāk ir arī pagātnes nopelns. Varēja jau tukšās vietas galos aizpildīt ar bērniem, ar jaunajiem basketbolistiem. Kāpēc nevar uzaicināt sporta skolas no perifērijas uz izlases spēlēm? Nešaubos, ka mazajiem puikām un meitenēm tas būtu liels notikums atbraukt no savas pilsētiņas un paskatīties kā spēlē lielie. Pārtraukumā sarīkot konkursiņu teiksim starp Alūksnes un Kuldīgas puikām. Varbūt kādu tas stimulētu ar vēl lielāku centību pievērsties šim sporta veidam un dienās mums izaugtu vēl kāds nopietns izlases kandidāts. Varbūt atkal manas vīzijas ir tikai slima suņa murgi. Varbūt Basketbola Savienība piedāvāja visām jauniešu komandam iespēju tikt uz spēlēm, bet viņi to negribēja. Varbūt tribīnes Arēnā bija tik pilnas, ka mazajiem ķipariem tur vietas neatrastos.

Uzsveru pēdējo reizi, ka tas bija tikai ar sportu sirdī dzīvojoša cilveka viedoklis.

  +5 [+] [-]

, 2010-08-16 12:20, pirms 14 gadiem
vot, šito nesaprotu, tā jau tik pustukšas tribīnes un LBS nevar izdāvināt biļetes jaunatnes līgas basketbolistiem?

  +5 [+] [-]

, 2010-08-16 12:31, pirms 14 gadiem
par LBS nav ko briiniities...
Snepam tak maksaa tikai 3000ls,kurs tad par taadu naudu musdienas ir gatavs kaulus lauzt?
Pleinics ar pirms tam te blaustijas,kas un kaa notiek...diemzeel kaa pats saacis straadaat,nekadu jaunu ideju,nekaa nenotiek...tik twiitosanai laiks pietiek....
nav mums cilveku ar idejam un darbu,kas butu istajaa vietaa.

  +4 [+] [-]

, 2010-08-16 13:07, pirms 14 gadiem
Skumji, ka jaunatnes izlašu spēlētājiem un treneriem jāpērk biļetes uz Latvijas izlases spēlēm. Nez vai tad Kehris un co arī paši pērk biļetes uz katru spēli?

  +7 [+] [-]

, 2010-08-16 17:23, pirms 14 gadiem
Dažreiz jautāju pats sev, kas mūsu valstī nav sačakarēts.

     [+] [-]

, 2010-08-16 19:13, pirms 14 gadiem
dazreiz?
Reggie rakstīja: Dažreiz jautāju pats sev, kas mūsu valstī nav sačakarēts.

     [+] [-]

, 2010-08-17 19:54, pirms 14 gadiem
uzaicināt uz spēlēm jau var no perifērijas,bet viņiem jau droši vien nav ar ko atbraukt-kas tad vedīs?

  +1 [+] [-]

, 2010-08-18 20:13, pirms 14 gadiem
thekurmis rakstīja: uzaicināt uz spēlēm jau var no perifērijas,bet viņiem jau droši vien nav ar ko atbraukt-kas tad vedīs?
šneps

  +1 [+] [-]

, 2010-08-20 23:41, pirms 14 gadiem
thekurmis rakstīja: uzaicināt uz spēlēm jau var no perifērijas,bet viņiem jau droši vien nav ar ko atbraukt-kas tad vedīs?
tici man, ja katrai sporta skolai iedotu 40 biļetes, vini transportu sameklētu...

     [+] [-]

, 2010-08-24 20:12, pirms 14 gadiem
Biežāk jāpadalās ar saviem sapņiem, labs raksts un gan jau LBS lasa komentārus. ir pieredzētas līdzīgas attieksmes no LBS. Atbrauc lietvedes uz lidostu kā LBS pārstāves,savāc kausu, ne paldies ne lūdzu un prom ir. Tāda tā lielā pateicība par centību. Sportistiem ilgtermiņā speciāla pārtika, bet dienas naudas jau kuro gadu netiek dotas. Paldies jaunatnes treneriem ģimenēm Zanderiem, Jansoniem un protams Mārtiņš Zībartam u.c.. Tāpēc jau visiem piegriežas spēlēt, jo kas tad ir betbolisti priekš LBS vai otrādi. Jums LBS MEDAĻNIEKI jānēsā uz rokām, jo viņi Jums dodo darbu un maizi. Paštudierē vadīšanu izskatās ka esat iesūnojuši. Mums viss ačgārni kājām gaisā. Kāda jēga ir padomei?? Lai brauc staigā gar jūras malu un plāpā. Laikam dzenas pēc ietekmes un saņemšanas. 'Ja tā turpināsies un kehris kā Spīdola nemainīsies basketbols postos vairs nebūs. Lielās naudas iztrallinātas rezultāta nav, jo nav basketbola koncepcijas. LBS darboņi savos amata aprakstos i neieskatās, jo tur ierakstītīe vardi attīstība, plānošana, vadīšana un atbildība, kontrole sen aizmirsti. Kā mūsu valstī tā arī LBS vecas olas vecā ligzdā.......... lai uzprasa ārzemju kundzēm kas jādara vadītājam. Tāds brīnums kā EKONOMISTS SPORTA SAVIENĪBĀ ir vajadzīgs tikai priekš naudas bīdīšanas un Šneps tajos tīklos arī ievilkts, dikti jau pārvērties tai spīdīgā uzvalkā staigādams. Ko auditā Sudraba raksts par LBS finanšu darbībām???
LBS vajag cilvēku, kas mīl basketbolu un domā par tā attīstību, nevis kā tagadiņ kāš priekš tēta, lai sēdētu goda krēslā arī turpmāk.