Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Mazurs: "Jācīnās par uzvaru katrā spēlē"

Jānis Celmiņš

Mazurs: "Jācīnās par uzvaru katrā spēlē"
Latvijas U18 izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

18. jūlijā Liepājā un Ventspilī startēs Eiropas U-18 čempionāts basketbolā jauniešiem. Augstu tiek vērtētas Nikolaja Mazura vadītās Latvijas izlases izredzes pacīnīties pat par medaļām. Sarunā ar „Sporta Avīzi” treneris gan medaļas nesola, sakot, ka jācīnās par uzvaru katrā mačā.

„Visi trenējas ar maksimālu pašatdevi, protams. Visi cenšas, dara visu, ko vajag. Taktiski lielāko daļu darba esam izdarījuši. Vairāk vai mazāk, bet uz pirmo spēli jau esam sākuši gatavoties. Kopējā „bilde”, es domāju, ir laba. Svarīgākais – kā iesāksim, kāda būs enerģija, pašatdeve. Domāju, motivācija problēmas neradīs, džeki cīnīsies, jo tomēr spēlēs savās mājās,” īsi pirms čempionāta sākuma atzīst U-18 izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Kādu basketbolu šogad spēlēs U-18 izlase, treneris viennozīmīgi atbildēt nevar – viss atkarīgs no katra konkrētā pretinieka. „Mums ar katru komandu ir jāspēlē citādi. Protams, iz­mantosim mūsu garos spēlētājus Porziņģi un Pasečniku. Mums vajadzētu būt komandai, kas labi cīnās par bumbām, jo auguma pārsvars ir ievērojams. Ir jācenšas ierobežot kļūdu skaitu, līdz galam jāizspēlē savas sadarbības, kas mums ir. Agresivitātei gan uzbrukumā, gan aizsardzībā savienojumā ar taktisko spēli uzbrukumā vajadzētu dot savu rezultātu.”

No šīs komandas daudzi gaida medaļas. „Jācīnās par uzvaru katrā spēlē,” teic Mazurs, neko pirms čempionāta nevēloties apsolīt. „Ja brauc tikai uzspēlēt, tad nav jēgas. Īstenībā tā neticības sajūta šiem pašiem džekiem bija jau U­16 čempionātā. Kā pēc pirmajām spēlēm parādījās pārliecība, viņi sasniedza teju vai visaugstāko rezultātu, kāds tobrīd bija iespējams. Spēlētājiem ir jābūt iekšējai motivācijai un jāuzstāda sev augsti mērķi – tad arī neizpaliks rezultāts,” skaidro Mazurs.

Pilnu interviju ar Mazuru lasiet „Sporta Avīzes” jaunākajā numurā.

Izmantotie resursi:
„Sporta Avīze”

  +3 [+] [-]

, 2013-07-16 13:29, pirms 11 gadiem
liekas basketbols latvijā būs sporta veids numur viens jo ir rezultāti

     [+] [-]

, 2013-07-16 15:16, pirms 11 gadiem
Gaidām zeltu!

     [+] [-]

, 2013-07-16 15:34, pirms 11 gadiem
no shit!