Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kungu un dāmu izlašu spēles novembrī pagaidām paliek spēkā, taču FIBA noteikusi arī B plānu

Agris Suveizda

Kungu un dāmu izlašu spēles novembrī pagaidām paliek spēkā, taču FIBA noteikusi arī B plānu
Mareks Mejeris. Foto: FIBA

FIBA Eiropas nodaļas valde vakar aizvadīja videokonferenci un pieņēma virkni būtisku lēmumu, kas skar klubu un izlašu turnīrus.

FIBA Čempionu līgas sezona vīriešiem tiks pabeigta pirms nākamās sezonas ar "Final 8" finālturnīru septembra un oktobra mijā, un aprīļa sākumā FIBA rosināja, ka ar "Final 8" vai "Final 4" būtu jāpabeidz arī pārējie trīs turnīri – Eirolīga un Eiropas kauss sievietēm un Eiropas kauss vīriešiem. Tomēr vakardienas sēdē FIBA izlēma koncentrēties nākamajai sezonai un šo sezonu pasludināt par pabeigtu bez čempionu noteikšanas. Eiropas kausā kungiem jau bija zināmas visas četras pusfinālistes, bet dāmu turnīros bija sākušies ceturtdaļfināli. Šosezon iegūtie ranga punkti paliks spēkā.

FIBA nolēma jauno Eirokausu sezonu sākt septembrī vai oktobrī, nenosakot centralizētus spēļu organizēšanas nosacījumus un katrā mājvietā ierobežojumu ziņā vadoties pēc attiecīgo valdību lēmumiem. Gadījumā, ja septembrī/oktobrī sezonu sākt tomēr nebūs iespējams, FIBA sacensības automātiski atliks līdz nākamā gada janvārim un aizvadīs pēc saīsināta formāta. Ja sezona tiks sākta, bet pēc tam tiks apturēta, aizvadīto spēļu rezultāti netiks anulēti un būs jāņem vērā, pieņemot lēmumus par jaunu sezonas turpināšanas formātu. Turnīru izlozi provizoriski paredzēts aizvadīt 17. un 18. augustā.

Latvijai saistošākie ir lēmumi, kas saistīti ar Eiropas čempionāta kvalifikāciju gan vīriešiem, gan sievietēm – abos turnīros atlikušās grupas spēles ir paredzēts aizvadīt novembrī un februārī. FIBA pagaidām šo spēļu norises datumus nemaina, taču lēma par rīcības plānu gadījumā, ja novembrī spēlēt tomēr nebūs iespējams. Šajā ziņā lēmumi gan nav vienādi. Dāmu novembra logs tādējādi tiktu pārcelts uz februāri un 15 dienu laikā no 31. janvāra līdz 14. februārim tiktu aizvadītas visas četras spēles. Savukārt kungiem novembra logs tiktu pārcelts uz februāri, bet februāra logs – uz jūliju starp olimpisko kvalifikāciju un olimpiskajām spēlēm.

Latvijas sieviešu izlase atlasi sāka ar zaudējumu Horvātijai (65:83), bet pēc tam sagrāva Ziemeļmaķedoniju (98:39). Tikmēr vīriešu izlase mājās zaudēja bosniešiem (61:62) un izbraukumā otrajā pagarinājumā piekāpās bulgāriem (104:110). Vīriešu izlase novembrī plānotas divas izbraukuma spēles – 26. novembrī Grieķijā un 29. novembrī Bosnijā un Hercegovinā. Savukārt dāmām 12. novembrī jāviesojas Vācijā, bet 15. novembrī jāuzņem Ziemeļmaķedonijā. Arī izlašu sakarā FIBA apmeklēšanas un citus ierobežojumus atstāj vietējo valdību ziņā.

Izmantotie resursi:
FIBA Europe 2019-20 club competitions will not...