Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Galināri, Barnjāni, Datome un Belinelli sola uzticību Itālijai

Galināri, Barnjāni, Datome un Belinelli sola uzticību Itālijai
Luidži Datome (Detroit Pistons), sākot no 2007. gada, Itālijas valstsvienībā spēlējis katru vasaru
Foto: AP/Scanpix

Itālijas vīriešu basketbola valstsvienība 200 dienas pirms Eiropas čempionāta sākuma saņēma lieliskas ziņas no ASV. Četri NBA spēlētāji – Danilo Galināri, Andrea Barnjāni, Luidži Datome un Marko Belinelli – apstiprināja savu nodomu vasarā aizstāvēt "Squadra Azzurra" krāsas.

Itālijas basketbola federācijas (FIP) prezidents Džovanni Petruki un valstsvienības galvenais treneris Simone Pjanidžāni februāra vidū devās uz Ņujorku, lai apmeklētu NBA zvaigžņu nedēļas nogali (All Star weekend).

Viņu galvenais mērķis bija tikties ar valstsvienības kandidātiem. NBA čempionu “San Antonio Spurs” pārstāvis Marko Belinelli piedalījās trīspunktu metienu konkursā. Ņujorkā viņam pievienojās Danilo Galināri no “Denver Nuggets”, Andrea Barnjāni no “New York Knicks” un Luidži Datome no “Detroit Pistons”.

“Misija izpildīta,” atvieglotais Petruki ziņoja svētdienas vakarā. “Ieradāmies ASV, lai aprunātos ar puišiem un apjaustu viņu iespējas vasarā uzvilkt “Azzurro” (Itālijas iesauka zilo kreklu dēļ) kreklu. Ieraudzījām četrus entuziastiskus sportistus, kuri ar nepacietību vēlas palīdzēt valstsvienībai.”

Itālijas Basketbola federācijas prezidents norāda, ka visi darbi tiks veikti soli pa solim. “Olimpiskās spēles Rio ir mūsu galvenais mērķis. Mūsu rīcībā esošais sastāvs var sarežģīt dzīvi jebkuram pretiniekam.”

Itālija tika ielozēta tā saucamajā “nāves grupā” Berlīnē, kur spēlēs pret Spāniju, Serbiju, Turciju, Islandi un laukuma saimnieci Vāciju. Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies četras labākās komandas, tātad vismaz viena lielvalsts netiks tālāk.

“Zinām, ka katra spēle Berlīnē būs ļoti sarežģīta, taču esam pārliecināti, ka konkurentiem būs tāpat. Netaisāmies atdot viņiem nevienu centimetru,” Itālijas Basketbola federācijas prezidents bija noskaņots apņēmīgi.

“Nedēļas nogalē izvērtās drudžaina,” braucienu komentēja Pjanidžāni. “Regulāri sazināmies, taču šajā sezonas brīdī bija svarīgi iegūt tiešu, nepastarpinātu informāciju. Mums vajadzēja izrunāt sagatavošanās plānus un pēcsezonas plānus, tieši tāpat kā runājam ar spēlētājiem Itālijā un Eiropā.”

“Patīkami redzēt, ka, par spīti attālumam un dažādiem personīgiem apstākļiem, visiem ir kopīga vēlēšanās palīdzēt uzlabot komandas mikroklimatu, kā tas noticis iepriekšējās Itālijas valstsvienības kampaņās.”

Vienīgā reize, kad visi četri spēlētāji aizstāvēja Itālijas krāsas, bija 2011. gada Eiropas čempionātā Lietuvā. Toreiz Datome pārstāvēja “Lottomatica Roma” vienību, pāreju uz NBA veicot pēc 2013. gada Eiropas čempionāta.

Barnjāni, kurš pēdējos gados cīnījies ar savainojumiem, Itālijas kreklā nav spēlējis kopš 2011. gada. Galināri spēlēja 2013. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, taču nepiedalījās finālturnīrā Slovēnijā, jo atguvās pēc ceļgala krustenisko saišu plīsuma.

Belinelli un Datome palīdzēja itāliešiem Slovēnijā nokļūt līdz ceturtdaļfinālam, turklāt “Pistons” uzbrucējam bija galvenā loma 2015. gada kvalifikācijas kampaņā. Datome valstsvienībā spēlējis katru vasaru kopš 2007. gada.

Izmantotie resursi:
Italy's Fab Four To Play At EuroBasket |...


, 2015-02-16 23:27, pirms 9 gadiem
Vienalga ar vai bez šiem 4 spēlētājiem, tā būs komanda, kas var uzvarēt jebkuru un zaudēt jebkuram.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-17 00:09, pirms 9 gadiem
chuuw rakstīja: Gribās tomēr nedaudz vilkt Itālijai paralēles ar Latviju, abas tādas diezgan neprognozējamas komandas, varētu teikt melnais zirdziņš..
Nu, ja paskatās uz papīra, tad ar šitiem 4 džekiem LV īsti nestāv ITA klāt. Bet nu ITA laba grupa ir, ka varētu arī netikt ārā. Es gan liktu uz to, ka Vācija un Islande netiks tālāk. Kaut gan ej sazini ar to Vāciju.... ko Šroders un Dirks saka par spēlēšanu?!?!
, 2015-02-17 00:26, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu, ja paskatās uz papīra, tad ar šitiem 4 džekiem LV īsti nestāv ITA klāt. Bet nu ITA laba grupa ir, ka varētu arī netikt ārā. Es gan liktu uz to, ka Vācija un Islande netiks tālāk. Kaut gan ej sazini ar to Vāciju.... ko Šroders un Dirks saka par spēlēšanu?!?!
Dirks teica, ka maajaas ofic spēelees.
, 2015-02-17 00:40, pirms 9 gadiem
Mr Kastro rakstīja: Dirks teica, ka maajaas ofic spēelees.
Un kas ar Šroderu? Tas kaut kur ir kaut ko izteicies? Mok puika arī grib mājās uzspēlēt. Cik parasti atceros GER pietrūkst normāls PG. Un vēl jau mož Keimans.
, 2015-02-17 00:41, pirms 9 gadiem
Mr Kastro rakstīja: Dirks teica, ka maajaas ofic spēelees.
Tur vēl nebija kkāds bazars par Kjūbanu.... vai tas teica, ka atbalstīs viņu tādā variantā?!
, 2015-02-17 11:05, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Tur vēl nebija kkāds bazars par Kjūbanu.... vai tas teica, ka atbalstīs viņu tādā variantā?!
Kjūbans teica, ka negribētu lai spēlē, bet atbalstīs Dirka izvēli jebkurā gadijumā
, 2015-02-17 13:14, pirms 9 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu, ja paskatās uz papīra, tad ar šitiem 4 džekiem LV īsti nestāv ITA klāt. Bet nu ITA laba grupa ir, ka varētu arī netikt ārā. Es gan liktu uz to, ka Vācija un Islande netiks tālāk. Kaut gan ej sazini ar to Vāciju.... ko Šroders un Dirks saka par spēlēšanu?!?!
Tas gan. Itālija no jaunajiem talantiem nekas nav, turklāt spēlē ar veterānu sastāvu. Latvijai toties Eiropā ir stabili spēlētāji savos klubos un tiek pie ilglaicīga spēles laika. Turklāt Kristaps Porziņģis tiek uzskatīts par talantīgāko Latvijas basketbolistu, domāju ka šie četri viņam nestāv klāt.
, 2015-02-18 19:23, pirms 9 gadiem
Pienāks vasara un puikām gribēsies pagulēt kkur Sardīnijā nevis liet sviedrus kkur... Redžio piemēram
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.