Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Porziņģis un pārējie: kā sākusies sezona izlases "leģionāriem"?

Andrejs Siliņš

Porziņģis un pārējie: kā sākusies sezona izlases "leģionāriem"?
Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Tuvojas gadu mija un ir pagājuši jau vairāki mēneši kopš sākusies klubu sezona basketbolā. Tāpēc aplūkosim, kā veicies ārzemēs spēlējošajiem Latvijas valstsvienības spēlētājiem vai kandidātiem.

Nepieteicos konkursam uz izlases direktora amatu, tāpēc šoreiz nepretendēju starp jau zināmiem kandidātiem ielikt arī kādu no tiem, kas tādi nav bijuši pēdējo divu gadu laikā, piemēram, Ernests Kalve, kurš aizvada solīdu sezonu Rumānijā un FIBA Eiropas kausā. To varbūt citreiz. Šoreiz par tiem, kuri bijuši izlases kandidātu lokā uz pēdējiem lielajiem turnīriem - "EuroBasket 2015" un olimpisko spēļu kvalifikāciju, un šo sezonu sāka ārzemju komandās.

Kristaps Porziņģis

Ņujorkas "Knicks", NBA
- Ja šo būtu rakstījis kaut pirms mēneša, fons būtu citādāks, jo tobrīd "Knicks" spēlēja briesmīgu basketbolu, kā jau tas bija gaidāms komandai, kas sakomplektēta gandrīz no jauna un kas pirmssezonu aizvadījusi bez pirmā saspēles vadītāja klātbūtnes. Šobrīd "Knicks" ir pirmā četrinieka komanda Austrumu konferencē, bet liepājnieks Kristaps nostiprinājis savas pozīcijas kā Ņujorkas superzvaigzne. Nevienam nav jautājumu par Kristapa derīgumu Latvijas izlasei, atliek tikai iedomāties, cik dinamiska būtu mūsu komanda modernajā basketbolā ar Porziņģi centra pozīcijā. Kāds teiks, ka arvien pietrūkst spēles ar muguru pret grozu, taču, ja ar tuvu 40% precizitāti uzbrūc no tālās distances, defekts ir padarīts par efektu jau saknē. Ar Kristapu sastāvā Latvijas izlase liks pielāgoties pretiniekiem un nevis otrādi.

Dāvis Bertāns

Sanantonio "Spurs", NBA
- Dāvis dara to, ko pats paredzēja pirms devās uz okeāna viņu krastu - realizē savas iespējas. Bagatskis, jau ienākot Dāvim izlasē, viņu redzēja tieši ceturtā numura pozīcijā un, ja Eiropā vēl nācās skraidīt arī perimetrā, tad NBA Bertāns nostabilizējas kā spēka uzbrucējs. Negribu piekrist Kasparam Ciprusam, kurš #Pendelē sacīja, ka abi ar Porziņģi ir līdzīga stila spēlētāji - Porziņģis ir aizsargs centra augumā, bet Bertāna lielākais pluss ir māka izmantot citu partneru sagādātās iespējas. Stabilitāti varētu vēlēties lielāku, taču jāatceras, kur Dāvis nonācis. Tas ir gan labi, gan slikti, jo "Spurs" ir kandidāte uz to, lai spēlētu vēl ilgi jūnijā, kas savukārt var ietekmēt Dāvja gatavību palīdzēt valstsvienībai. Tai pat laikā, ja ar veselību viss būs kārtībā, nav šaubu, ka Bertāns steigsies palīgā.

Jānis Strēlnieks

Bambergas "Brose", Vācija, Eirolīga
- Izjūtu līmenī šķiet, ka Strēlnieks aizvada savu individuāli labāko sezonu Eirolīgā. Tad paskatos statistikas lapās un pārliecinos par savas izjūtas precizitāti. Rezultatīvas spēles Eirolīgā, piespēļu rekords Vācijā, augsta precizitāte tālmetienos, stabila loma komandā. Līgums ar Bambergu ir spēkā vēl uz divām sezonām, taču, turpinot demonstrēt šādu sniegumu, nebūtu brīnums, ja latvieti izpirktu kāds lielāks klubs. Vienīgi komandas sniegums pagaidām nav bijis cerētais, un izlases kontekstā tas liek domāt - mūsu pamata saspēles vadītājs būs noilgojies izcīnīt lielas uzvaras.

Dairis Bertāns

Stambulas "Darussafaka Dogus", Turcija, Eirolīga
- Līdzīga motivācija varētu būt Dairim Bertānam, kura sezona Stambulā pagaidām izskatās...samocīta. Tāpat kā visai "Darussafaka" komandai, kurā latvietis nonācis starp spēlētājiem ar lieliem ego un kur, no malas skatoties, ne vienmēr komandas intereses tiek stādītas priekšplānā. Skaidrs, ka ir vērīgi iemācīties spēlēt arī no šādām pozīcijām, tomēr valstsvienībā Dairis atkal varētu baudīt savu zvaigznes statusu. Ja spēlē Porziņģis, kurš var paplašināt laukumu, svarīgi, lai komandā būtu spēlētāji, kuri var doties garāmgājienos no perimetra un kurš gan labāk to var izdarīt, ja ne Latvijas raķete.

Jānis Timma

Sanktpēterburgas "Zenit", Krievija, ULEB Eiropas kauss
- Arī klubam pastiprinot sastāvu starpsezonā, Jānis savu svarīgo lomu "Zenit" komandā nav zaudējis. Drīzāk pat otrādi - tikai palielinājis. Turklāt ir līderis komandā, kas pavisam reāli cīnās par augstākajiem mērķiem vismaz Eiropas kausā (VTB līgā komandai klājas labi, taču nerada pārliecību, ka sērijā varētu uzveikt kādu no grandiem). Timmam šis ir pēdējais līguma gads un tas nozīmē, ka vasarā svarīga būs ne tikai dalība izlasē, bet arī jaunas darba vietas izvēlēšanās. Speciāli nelietoju vārdu "atrašana", jo pēc šāda snieguma spēlētājam nav jāmeklē darbs, bet gan jāizvēlas no piedāvājumiem sev piemērotākais. Cita lieta - ja Timma tomēr vēlas nonākt NBA un pēc jaunā kolektīvā līguma šāda iespēja kļūst vēl reālāka (komandas drīkstēs pieteikt 17 spēlētājus). Tad varētu būt arī kaut kas jāziedo no izlases interesem. Tomēr pagaidām tā ir tikai šo rindu autora tīra spekulācija bez jebkāda pamata vai indikācijām no spēlētāja puses.

Rolands Šmits

"Fuenlabrada", Spānija, ULEB Eiropas kauss
- Piekritīsiet, ja teikšu - sezonas pirmās puses lielākais pozitīvais pārsteigums? Stabili aizvadīts grupu turnīrs Eiropas kausā, 21 punkts Himku grozā vien ir ko vērts! Tāpat ne kā citādi, ja ne par pārsteigumu, nenosauksi arī Šmita precizitāti no distances - Eiropas kausā trāpīti 56%. Tiesa, ACB līgā tie ir vien 26%, un stabilitāte, kā jau jaunam spēlētājam, arī Šmitam nav raksturīga. Šogad Šmitam, kurš vismaz pagaidām ir reāls kandidāts uz Eiropas kausa labāka jaunā spēlētāja balvu, vairs nav jāpiesakās NBA draftam, viņu var izvēlēties automātiski. Pats spēlētājs izteicies, ka vēlas kļūt par augsta līmeņa spēlētāju Eiropā, taču tas nemaina iespēju sevi apliecināt arī NBA klubiem pirms vai pēc drafta.

Anžejs Pasečņiks

"Herbalife Gran Canaria", Spānija, ULEB Eiropas kauss
- Skaidrs, ka atrādīties NBA klubiem vajadzēs Anžejam Pasečņikam, kurš aizvada savu izlaušanās sezonu Eiropā. Pasečņiks, kurš 21. dzimšanas dienu vēl tikai gaida (20. decembris), šobrīd kļuvis par pavisam reālu pirmās kārtas drafta izvēli, ja vien sezonu izdosies turpināt uzņemtajā ritmā. Jo spēlētājam, kurš atrodas tālu no Ziemeļamerikas prožektoriem, ir jābūt īpaši interesantam, lai piesaistītu tās puses interesi. Un 216 centimetru garais Anžeja stāvs, kombinācijā ar koordināciju, "pick'n'roll" noslēdzēja īpašībām un iespēju paplašināt laukumu ir interesants tēls tai pus okeānam. Līdz ar to arī šogad sekmīgi izlasē debitējušā Anžeja palīdzība izlasei varētu būt atkarīga no drafta iznākuma.

Ojārs Siliņš

Bonnas "Telekom Baskets", Vācija, FIBA Eiropas kauss
- Uz Bonnu devās kā spēka uzbrucējs, bet pēc savainotā spēlētāja atgriešanās nu kļuvis par pamata piecinieka trešo numuru. Iespējams, ar to skaidrojama rezultativitātes krišanās, tomēr, tāpat kā Redžo, arī Bonnā latvietim tiek uzticēta pretinieku ārējās līnijas līderu segšana. Izlasē spēlēja ceturtā numura pozīcijā, bet līdz ar Jāņa Bērziņa savainojumu vieta aiz Timmas muguras izlasē kļuvusi brīvāka un varētu tikt izmantots arī kā vieglais uzbrucējs, lai gan lielāku pienesumu, vismaz uzbrukumā, drīzāk dotu kā ceturtais.

Žanis Peiners

Saloniku PAOK, Grieķija, FIBA Čempionu līga
- Žanim šī sezona nākusi ar jauniem izaicinājumiem - no saspēles veidotāja Peiners Grieķijā kļuvis par uzbrukumu noslēdzēju, spēlējot trešajā vai pat sev absolūti līdz šim nepazīstamajā spēka uzbrucēja pozīcijā. Skaidrs, ka izlasē tiks izmantots kā mazais spēlētājs, bet prakse trešajā un ceturtajā pozīcijā ļauj izprast spēli citās dimensijās un labāk saprast, ko no tevis kā saspēles vadītāja vēlas šo pozīciju spēlētāji. Uz paša sniegumu tas atsaucas ar mazāku stabilitāti, tomēr, ja tiek baudīta liela trenera uzticība, tā ir pārvarama problēma.

Rolands Freimanis

Ušakas "Muratbey Sportif", Turcija, FIBA Čempionu līga
- Pēc grūtā sezonas sākuma Rolands pēdējā laikā strauji uzlabojis sniegumu. To var sasaistīt arī ar lomas maiņu komandā - ja sezonas sākumā no spēles izmesto pa sešiem septiņiem metieniem, tad nu jau to skaits mēdz pārsniegt desmit. Spēles redzētas pārāk maz, tāpēc līdz galam objektīvi novērtēt Freimaņa spēli, negūstot punktus, ir grūti, taču, ja basketbolists arī bez lēruma punktu laukumā pavada vismaz 20 minūtes, tad ir noderīgs komandai citos veidos. Tiesa, komandai ir krietni vairāk zaudējumu nekā uzvaru kā vienā, tā otrā turnīrā. Izlases kontekstā jāatceras iepriekšējā vasara, kad Freimanis uz treniņnometni it kā esot ieradies mazāk gatavs nekā iepriekš. Ja tā patiešām bija, tad jādomā, ka Rolands uzaicinājuma gadījumā vēlreiz šādu kļūdu nepieļaus. Ja tā nebija, atliek vien turpināt pēdējā laikā uzņemtajā ritmā un aiztaisīt mutes kritiķiem.

Mareks Mejeris*

Šalons pie Sonas "Elan", Francija, FIBA Eiropas kauss
- Viens no diviem spēlētājiem, kuru došanās uz ārzemēm izvērtās bēdīga un nu jau Mejeris vairs teorētiski nebūtu pieskaitāms leģionāriem. Tomēr pagaidām arvien Marekam šosezon ir krietni vairāk spēļu "Elan" rindās nekā VEF sastāvā, tāpēc arī viņam atradusies vieta šajā sarakstā. Šķiet, bija pats pirmais, kurš noslēdza līgumu uzreiz pēc pagājušās sezonas beigām. Tomēr jau toreiz šķita, ka doties uz Francijas čempionātu ir dīvains lēmums, jo tā ir vieta, kurā Mejera labākās īpašības - ātrums un atlētiskums - pazūd starp desmitiem, ja ne simtiem citu vismaz tikpat vai pat vēl lielākiem atlētiem. Diemžēl priekšnojautas īstenojās arī dzīvē, neraugoties uz it kā trenera lielo vēlmi vasaras sākumā komandu veidot tieši ap liepājnieku. Jau otrā reize, kad ārzemēs nav izdevies nostiprināties un nācies atgriezties mājās. Labā ziņa ir tā, ka mājās gaidīja cienījamajā Krievijas čempionātā spēlējošais VEF, kam akūti bija nepieciešams papildinājums ceturtajā pozīcijā.

Jānis Bērziņš (savainots)

Kapo d'Orlando "Betaland", Itālija
- Bērziņš uz Itāliju devās kā starta sastāva trešais numurs komandā, kas pagājušajā sezonā cīnījās par neizkrišanu uz otro līgu. Jau šķita, ka Itālijas čempionāts varētu būt piemērots Jāņa spēles stilam un pirmās spēles jau pirmssezonā to apstiprināja. Diemžēl nopietnais savainojums liedza to līdz galam apliecināt jau šajā sezonā, bet labā ziņa ir tā, ka līgums ir spēkā vēl uz vienu sezonu. Spekulējot par izlasi, jāatceras, ka vienu vasaru (2015) Bērziņš jau izlaida ar pamatojumu strādāt pie fiziskās sagatavotības, līdz ar to varētu gaidīt ko līdzīgu arī šogad. Ir spilgti piemēri Eiropā, kas atgriezušies izlasē arī pēc divreiz sarautām krusteniskajām saitēm un jānovēl Jānim kas līdzīgs.

Ingus Jakovičs**

"Nizhny Novgorod", Krievija, ULEB Eiropas kauss
- Otrs pagājušās sezonas vefietis, kuram sevi apliecināt citā VTB līgas komandā neizdevās. It kā brauca pie sev pazīstama trenera (Štālberga vadībā Jakovičs bija starp labākajiem U20 Eiropas sudraba komandas spēlētājiem), tomēr jau pirmssezonā izskatījās, ka nāksies samierināties ar otrā saspēlnieka vietu. Otrais bija arī iepriekš VEF rindās, tomēr Ņižņijā ne tuvu neizdevās parādīt to sniegumu, ko iepriekš Rīgas komandas sastāvā. Šobrīd brīvais aģents. Būtu labs medījums Latvijas lielajiem klubiem, tomēr pagaidām spēlētājs neraujas atpakaļ uz dzimteni.

Dāvis Lejasmeiers

Sēdertaljes "Kings", Zviedrija, FIBA Eiropas kauss
- Otro gadu pēc kārtas spēlē Zviedrijā un komanda palika tādēļ, ka to ļoti vēlējās treneris Vedrans Bosničs. Trenera lielo uzticību Dāvis attaisno pienācīgi, esot otrais labākais rezultatīvo piespēļu piegādātājs komandā (vidēji 3,5 piespēles abos turnīros). Tajā paša laikā - iepriekšējos piegājienos atrādīšanās valstsvienības treneriem beigusies ātri un šobrīd nekas neliecina, ka pēkšņi Dāvis varētu nopietnāk pacīnīties par vietu izlasē.

* - jau pārtraucis līgumu ar "Elan Chalon" un atgriezies VEF.
** - pārtraucis līgumu ar "Nizhny Novgorod", brīvais aģents.

1 2 61 komentārs

  +7 [+] [-]

, 2016-12-15 16:11, pirms 7 gadiem
sen nav bijis tā, ka mūsu provizoriskais (tfu,tfu,tfu) Starting lineup izskatās tik draudīgi

     [+] [-]

, 2016-12-15 16:17, pirms 7 gadiem
Lai kā gribētos, bet domāju, ka atkal nebūsim labākajā sastāvā!
Porziņģis, Bertāns Dāvis klausīs ko klubi teiks. Pasečņiks, Šmits tur viss atkarīgs no drafta un visām citām ap to saistītām lietām. Timma arī atkarīgs uz NBA tēmēs vai nē. Bet nu domāju, ka 3 no 5 minētajiem būs ierindā.

  +7 [+] [-]

, 2016-12-15 16:18, pirms 7 gadiem
Uz papīra izskatamies ļoti labi, bet arī grieķiem, krieviem, serbiem, frančiem, itāļiem sastāvs ir ļoti labs. Šeit būs Bagija meistarība, kā viņš salīmēs komandu un izveidos to par spēku.

     [+] [-]

, 2016-12-15 16:21, pirms 7 gadiem
autors varēja nevis vienkārši sacerējumu uzrakstīt, bet arī salikt statistikas datus. "Šogad iet labāk" - ir visai dīvains apraksts.

     [+] [-]

, 2016-12-15 16:44, pirms 7 gadiem
Ai, es arī nepieteicos šogad uz izlases direktora amatu. Who cares!!!!!!!!!

     [+] [-]

, 2016-12-15 16:48, pirms 7 gadiem
Kandidātos bija arī Gludītis, kurš, manuprāt, aizvada ne visai spilgtu sezonu Spānijas EBA līgā ar 12,3 pt spēlē, tajā pašā līgā un komandā Čavaram 10,5pt +5,8 atl, ja runā par izlases kandidātiem.

     [+] [-]

, 2016-12-15 17:02, pirms 7 gadiem
Leons_Dravnieks rakstīja: sen nav bijis tā, ka mūsu provizoriskais (tfu,tfu,tfu) Starting lineup izskatās tik draudīgi
Tik pat labi no 5nieka palikt tikai abi aizsargi, ja KP, DB nepalaidīs klubi, JT aizkavēsies vasaras līgās un Anžeju draftēs.

Ka nav tā, ka Meijerīši atkal dabū izspēlēties pa labi un pa kreisi.

     [+] [-]

, 2016-12-15 17:03, pirms 7 gadiem
asta rakstīja: autors varēja nevis vienkārši sacerējumu uzrakstīt, bet arī salikt statistikas datus. "Šogad iet labāk" - ir visai dīvains apraksts.
Keisels liek katru nedēļu, pameklē.

  -2 [+] [-]

, 2016-12-15 17:06, pirms 7 gadiem
Starta 5 izskatās labs, bet tad visiem ir reāli jāatbrauc
Tālāk ir visai liels pārrāvums
Saspēles vadītāja pozīcijā prasās pēc naturalizācijas

  +3 [+] [-]

, 2016-12-15 17:10, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Starta 5 izskatās labs, bet tad visiem ir reāli jāatbrauc
Tālāk ir visai liels pārrāvums
Saspēles vadītāja pozīcijā prasās pēc naturalizācijas
Naturalizē sev sievu.

  +6 [+] [-]

, 2016-12-15 17:14, pirms 7 gadiem
da bled visa komanda ir truļņiku pūtēja, kuri izlasē vēl nekad nav iekrituši un Meijers kurš par laimi nemāk puļīt truļņikus un vēl dairis - vienīgais kurš iet caurgājienos. uzlieciet uz ledus kaut vai 5 artūrus irbes un redzēsiet kas notiks - tas pats

  -1 [+] [-]

, 2016-12-15 17:17, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Tik pat labi no 5nieka palikt tikai abi aizsargi, ja KP, DB nepalaidīs klubi, JT aizkavēsies vasaras līgās un Anžeju draftēs.

Ka nav tā, ka Meijerīši atkal dabū izspēlēties pa labi un pa kreisi.
Rednex jau tikai priecāsies par Jakoviču un Meierīšiem, kuriem vispār nav jābūt izlase, nu izņemot Mareks vēl varbūt varetu.

  -2 [+] [-]

, 2016-12-15 17:28, pirms 7 gadiem
AP, KP, DB/JT, DB, JS
KP protams varētu arī kā C spēlēt, bet kāda jēga viņam lauzties pret labiem centriem, ja viņš var iznīcināt jebkuru euro PF ? Vienīgais iemesls iespēlēt KP kā centru ir uzbrukumā "pavilkt" ārā no groza apakšas smagnējos centrus, lai aizsargi var iet caurgājienos, bet mums jau tādu nav... Tad atliek vien variants, ka centrs nenāk KP segt uz truļļa līnijas, bet cik ilgi kāds viņu tā atstās.

  +4 [+] [-]

, 2016-12-15 17:42, pirms 7 gadiem
Izvilks, novilks, apvilks, atstās, stāvēs, nestāvēs...

Tas nav NBA - ja kāds atstās KP 2x pēc kārtas brīvu, viņš sēdēs malā uz ilgu. Te būs FIBA mazais laukums, daudz plašākas taktikas variācijas utt utj. Te KP būs smagi jāstrādā (kā jebkuram garajam, kuram uzbrukumā jāuzliek 7-8 skrīni), lai tiktu pie labiem metieniem. Te būs ļoti daudz jāspēlē pikenrols, kurš šajā Knicks sistēmā ir atstāts pabērna lomā, pateicoties kkādam trijstūrim.

Bet KP ir pietiekami meistarīgs, Bagijs kko māk izzīmēt, būs labi. Galvenais, lai atbrauc!

     [+] [-]

, 2016-12-15 17:44, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Naturalizē sev sievu.
Mārtiņš Lauva aktīvi aizstāv ideju par nepieciešamību naturalizēt
Un tā arī ir. Strēlnieks ir vienīgais nopietnais saspēles vadītājs, kuram izlasē nav bijušas tās veiksmīgākās spēles

  -2 [+] [-]

, 2016-12-15 17:46, pirms 7 gadiem
regnars vaivars rakstīja: da bled visa komanda ir truļņiku pūtēja, kuri izlasē vēl nekad nav iekrituši un Meijers kurš par laimi nemāk puļīt truļņikus un vēl dairis - vienīgais kurš iet caurgājienos. uzlieciet uz ledus kaut vai 5 artūrus irbes un redzēsiet kas notiks - tas pats
Tieši tāpēc ir vajadzīgs labs melnis, kurš ietu cauri un saraustītu pretinieku aizsardzību

 +11 [+] [-]

, 2016-12-15 17:49, pirms 7 gadiem
Tā un tagad... lai neļautu meiteņu biksītēm sākt pilēt.

Sliktākais scenārijs izlasei:

Porziņģis pieņem lēmumu pēc garas un grūtas sezonas, kurā viņam bija jātiek galā ar jaunu lomu un pretinieku uzmanību, Porziņģis, aizvadīs pāris treniņus kopā ar Novicki Dirku ne Edmundu, atbrauks uz 3 dienām KP6 ultra mega star young talent k17 turbo boost nometni, atklās par saviem līdzekļiem atklāto goda plāksni Porziņģu ģimenei un Puče uztaisīs ātro interviju Lidostā un tad īsi pirms treninometnes sākuma brauks uz NY sākt trenēties, jo tā gribējis kāds Fils, kurš par to īsti nav informēts, pirms tam twiter ierakstot veiskmes vēlējumu Latvijas izlasei. Mēs viņu dievināsim, laikosim bildes ar Dirku un vēlēsim izdošanos. Kāpēc gan ne?!

Deiviss Bertans pēc zaudējumu konforences finālā, garās sezonas un Popsa (ne pareizticīgo batjuškas) norādījumiem paliks kačāt massu un viņam nav izvēles jo SAS viņā ieguldījuši daudz laika, mēs viņu sapratīsim.

Andžē Pasečniks aka dravnieks, pēc draft 2. kārtas sākumā dodas uz nba klubu spelēt summer camp un tur arī paliek audzēt massu un strādāt pie post moves, sakot, ka šo iespēju nedrīkst laist garām un arī Andžeju sapratīsim un priecāsimies par viņa debiju NBA.

Ioannis Timmei aka white melo6, Pēc sezonas tiek uzaicināts uz Magic summer camp, parāda vērā ņemamu sniegumu ierodas izlases nometnē ne ar labāko sagatavotību un neiederāš Bagatska kombinācijās, EČ tiek izmantots arī 4.numura pozicijā. Bagatskis plāta rokas, mēs sakām ka Timma nodevējs.

Rollis Smits pēc pārrunām ar vairākiem NBA klubiem dodas uz summer camp, spēlē maz, izlasē ierodas negatavs, Bagatskis šo SF/ strech PF iespēlē kā centru.

Izlases treninnometnē aiz stabilā startera Mārtiņā Meijera, startam gatavojas Rolands Zaķis un Čavars, tiek gaidīs Pasečņiks, bet Bagatskis cer uz Bērziņa pieredzi, kurš paziņo, ka ir gatavs aizvadīt labāko čempionātu. Pārbaudes spēlēs līderis ir Blūms, Bertāns un Strēlnieks nestabili. Bagatskis uzliek taktiku, zīmējums atgādina GSW. Sākas čemionāts. Par to citreiz...

     [+] [-]

, 2016-12-15 17:51, pirms 7 gadiem
doksnomarsa rakstīja: AP, KP, DB/JT, DB, JS
KP protams varētu arī kā C spēlēt, bet kāda jēga viņam lauzties pret labiem centriem, ja viņš var iznīcināt jebkuru euro PF ? Vienīgais iemesls iespēlēt KP kā centru ir uzbrukumā "pavilkt" ārā no groza apakšas smagnējos centrus, lai aizsargi var iet caurgājienos, bet mums jau tādu nav... Tad atliek vien variants, ka centrs nenāk KP segt uz truļļa līnijas, bet cik ilgi kāds viņu tā atstās.
Es tomēr vēl ceru, kas Kaspars Bērziņš būs palīgs.

     [+] [-]

, 2016-12-15 17:57, pirms 7 gadiem
Neskatoties uz to, ka ir vairāk spilgti špīleri, neteikšu, ka esmu starā par pirmajām divām pozīcijām, tajās mēs toč neesam Top5 izlase Eiropā. Tas liekas jokaini, atceroties laikus, kad tieši tur bija mūsu lielākie meistari, kā Štelmahers, R.Miglinieks, V.Valters.

  -1 [+] [-]

, 2016-12-15 18:00, pirms 7 gadiem
visvaldim respect, ka nebija slinkums uzdrukāt! Gluži manas domas, bet tas nav gluži sliktākais scenārijs - tas pat izklausās reālākais. Sliktākais būs, ja arī DžeiTīSix neatbrauks, jo jābūt pirmssezonas nometnes iesildīšanās nometnes iesildošajā nometnē, citādi vieta sastāvā netiks garantēta un būs jāspēlē pa 8k$ mēnesī Erie BayHawks.

  -2 [+] [-]

, 2016-12-15 18:38, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Es tomēr vēl ceru, kas Kaspars Bērziņš būs palīgs.
Es ceru uz Biedriņu!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-15 19:07, pirms 7 gadiem
No ta musu idealaa sastava,tomer lielaaka dalja ir uz jautaajuma zimes. KP,Pasecniks,Davis Bertans,Janichenoks,Arm.Skele,J.Berzins...

1.Strelnieks,Blums
2.Bertans,Janicenoks,Skele
3.Timma,Silins
4.KP,Bertans,Mejeris
5.K.Berzins,Pasecniks,

     [+] [-]

, 2016-12-15 19:21, pirms 7 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=3oU...
Andžejam smuks gaisiņš

  +1 [+] [-]

, 2016-12-15 19:34, pirms 7 gadiem
taisnībā vien tāda, ka mūsu komanda joprojām ir izteikti orientēta uz 3nieku mešanu. pie labākā scenārija mūsu komanda būs iespaidīga, mums sen nav bijusi tik laba kvalitatīva konkurence uz 4-5. tomēr iešana uz grozu tāpat nebūs mūsu stiprākā opcija. tādi izteikti varoši ir tikai Dairis un Jāns Timma, pārējie var, bet labāk tomēr met, nekā iet. tas ir mīnuss. pluss ir tas, ka mūsu treneris lieliski prot sazīmēt izspēles uz brīvām pozīcijām. man liekas, šaja'ziņā mums ir pats labākais treneris eiropā. cerams, ka gadu skatoties blata strītbolu viņš nebūs ierūsējis un aizmirsis, kā spēlē kvalitātīvu basketbolu.
pat pie labākā scenārīja mūsu vājākā vieta šobrīd būs 1. 2 numuri. kur trūkst maiņa strēlniekam, pieņemsim, ka Aigars Šķēle būs šajā pozīcijā. un tad vēl paliek Žanis, kurš varētu sastādīt kompāniju Dairim un Jānim Blūmam.
būsim reālisti, KasparBērzs bez spēļu prakses labā komandā vietu neizcīnīs. ir šobrīd traka konkurence uz 4ajiem, jo tur ir Dāvis Bertāns, Freimanis, kuram ir solīda sezona turkos, Šmits ar labu spēli spānijā, arī Mejeris ir viņam priekšā, jo lai arī pavāja sezona Frančos, tomēr labāka,nekā nekāda. būs ko izvēlēties, ja labākie būs pieejami.
un nedomāju, ka Timma skries uz vasaras līgām, ja vien nebūs garantēta vieta komandā.

     [+] [-]

, 2016-12-15 19:44, pirms 7 gadiem
Kurucs...........
tiek prognozēta 1.kārta draftā.....

  +2 [+] [-]

, 2016-12-15 20:00, pirms 7 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Izvilks, novilks, apvilks, atstās, stāvēs, nestāvēs...

Tas nav NBA - ja kāds atstās KP 2x pēc kārtas brīvu, viņš sēdēs malā uz ilgu. Te būs FIBA mazais laukums, daudz plašākas taktikas variācijas utt utj. Te KP būs smagi jāstrādā (kā jebkuram garajam, kuram uzbrukumā jāuzliek 7-8 skrīni), lai tiktu pie labiem metieniem. Te būs ļoti daudz jāspēlē pikenrols, kurš šajā Knicks sistēmā ir atstāts pabērna lomā, pateicoties kkādam trijstūrim.

Bet KP ir pietiekami meistarīgs, Bagijs kko māk izzīmēt, būs labi. Galvenais, lai atbrauc!
Labā ziņa - KP, var viņu atstāt brīvu vai neatstāt, lielākoties tāpat metienus atradīs. Reti kuram rokas spēj viņu nosegt.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-15 20:13, pirms 7 gadiem
regnars vaivars rakstīja: da bled visa komanda ir truļņiku pūtēja, kuri izlasē vēl nekad nav iekrituši un Meijers kurš par laimi nemāk puļīt truļņikus un vēl dairis - vienīgais kurš iet caurgājienos. uzlieciet uz ledus kaut vai 5 artūrus irbes un redzēsiet kas notiks - tas pats
Pilnīgi noteikti caurgājienos iet arī Strēlnieks. Vienkārši neesi pārāk daudz skatījies viņa spēles.

  -2 [+] [-]

, 2016-12-15 20:30, pirms 7 gadiem
tādsnesportists rakstīja: taisnībā vien tāda, ka mūsu komanda joprojām ir izteikti orientēta uz 3nieku mešanu. pie labākā scenārija mūsu komanda būs iespaidīga, mums sen nav bijusi tik laba kvalitatīva konkurence uz 4-5. tomēr iešana uz grozu tāpat nebūs mūsu stiprākā opcija. tādi izteikti varoši ir tikai Dairis un Jāns Timma, pārējie var, bet labāk tomēr met, nekā iet. tas ir mīnuss. pluss ir tas, ka mūsu treneris lieliski prot sazīmēt izspēles uz brīvām pozīcijām. man liekas, šaja'ziņā mums ir pats labākais treneris eiropā. cerams, ka gadu skatoties blata strītbolu viņš nebūs ierūsējis un aizmirsis, kā spēlē kvalitātīvu basketbolu.
pat pie labākā scenārīja mūsu vājākā vieta šobrīd būs 1. 2 numuri. kur trūkst maiņa strēlniekam, pieņemsim, ka Aigars Šķēle būs šajā pozīcijā. un tad vēl paliek Žanis, kurš varētu sastādīt kompāniju Dairim un Jānim Blūmam.
būsim reālisti, KasparBērzs bez spēļu prakses labā komandā vietu neizcīnīs. ir šobrīd traka konkurence uz 4ajiem, jo tur ir Dāvis Bertāns, Freimanis, kuram ir solīda sezona turkos, Šmits ar labu spēli spānijā, arī Mejeris ir viņam priekšā, jo lai arī pavāja sezona Frančos, tomēr labāka,nekā nekāda. būs ko izvēlēties, ja labākie būs pieejami.
un nedomāju, ka Timma skries uz vasaras līgām, ja vien nebūs garantēta vieta komandā.
Zini, es tomēr starp Meieri un Bērzu, vienmēr izvēlētos Bērzu. Pat ja viņš Ogrē spēlē. Augums 2.13, var laist pret labiem pretinieku garajam. Gandrīz esmu gatavs derēt, ka viņš tomēr būs izlasē.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-15 21:16, pirms 7 gadiem
tādsnesportists rakstīja: taisnībā vien tāda, ka mūsu komanda joprojām ir izteikti orientēta uz 3nieku mešanu. pie labākā scenārija mūsu komanda būs iespaidīga, mums sen nav bijusi tik laba kvalitatīva konkurence uz 4-5. tomēr iešana uz grozu tāpat nebūs mūsu stiprākā opcija. tādi izteikti varoši ir tikai Dairis un Jāns Timma, pārējie var, bet labāk tomēr met, nekā iet. tas ir mīnuss. pluss ir tas, ka mūsu treneris lieliski prot sazīmēt izspēles uz brīvām pozīcijām. man liekas, šaja'ziņā mums ir pats labākais treneris eiropā. cerams, ka gadu skatoties blata strītbolu viņš nebūs ierūsējis un aizmirsis, kā spēlē kvalitātīvu basketbolu.
pat pie labākā scenārīja mūsu vājākā vieta šobrīd būs 1. 2 numuri. kur trūkst maiņa strēlniekam, pieņemsim, ka Aigars Šķēle būs šajā pozīcijā. un tad vēl paliek Žanis, kurš varētu sastādīt kompāniju Dairim un Jānim Blūmam.
būsim reālisti, KasparBērzs bez spēļu prakses labā komandā vietu neizcīnīs. ir šobrīd traka konkurence uz 4ajiem, jo tur ir Dāvis Bertāns, Freimanis, kuram ir solīda sezona turkos, Šmits ar labu spēli spānijā, arī Mejeris ir viņam priekšā, jo lai arī pavāja sezona Frančos, tomēr labāka,nekā nekāda. būs ko izvēlēties, ja labākie būs pieejami.
un nedomāju, ka Timma skries uz vasaras līgām, ja vien nebūs garantēta vieta komandā.
Mārtiņš Lauva skaidri saprot vājumu 1./2.nr. pozīcijā. Bez laba caurgājiena mēs atkal paļausimies uz truļnikiem
Peiners nav nopietna kandidatūra izlases līmenī. Spēlē Grieķijas viduvējībā+ mūžīgie jautājumi par veselību

     [+] [-]

, 2016-12-15 21:26, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Zini, es tomēr starp Meieri un Bērzu, vienmēr izvēlētos Bērzu. Pat ja viņš Ogrē spēlē. Augums 2.13, var laist pret labiem pretinieku garajam. Gandrīz esmu gatavs derēt, ka viņš tomēr būs izlasē.
Bērzs vispār nespēlē un ir traumēts, bet nu tāpat Meiers ir labāka izvēle kā Bērzs pašlaik, sācis spēlēt labākā līmenī un daudzveidīgāk, mazāk piezīmes vāc, labi aizsardzībā spēlē, pašlaik neredzu nekādu priekšrocību Bērzam + centrs ir vajadzīgs, kurš spēs normāli spēlēt pret fiziskiem pretspēlētājiem

     [+] [-]

, 2016-12-15 21:27, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Mārtiņš Lauva skaidri saprot vājumu 1./2.nr. pozīcijā. Bez laba caurgājiena mēs atkal paļausimies uz truļnikiem
Peiners nav nopietna kandidatūra izlases līmenī. Spēlē Grieķijas viduvējībā+ mūžīgie jautājumi par veselību
Daudz kas būs atkarīgs no tā, kad atgriezīsies Vecvagars, bet nu otrā numura pozīcijā mums nav problēmas

  +1 [+] [-]

, 2016-12-15 22:04, pirms 7 gadiem
dobrecovs rakstīja: Zini, es tomēr starp Meieri un Bērzu, vienmēr izvēlētos Bērzu. Pat ja viņš Ogrē spēlē. Augums 2.13, var laist pret labiem pretinieku garajam. Gandrīz esmu gatavs derēt, ka viņš tomēr būs izlasē.
nezin gan, Bērzs komandu iegāž daudz biežāk, kā Meiers ar nevajadzīgām piezīme, tehniskajām, tad vēl viņš purpina pretī un uzvedas kā superstārs. Meiers liekas stabilāks un jaudīgāks,. viņam ir laba sezona šogad. noteikti sanāk viss par labu Meierim. ja abi spēlētu un Bērzam būtu laba sezona, tad jā, varētu strīdēties. turklāt, Meiers ir centrs, savukārt bērzs oriģinālajā versijā ir nr4 puļītājs, kuru mums jau tā netrūkst.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-15 22:07, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Daudz kas būs atkarīgs no tā, kad atgriezīsies Vecvagars, bet nu otrā numura pozīcijā mums nav problēmas
sorr, vecvagaru šobrīd liekam malā. būs Aigars Šķēle visas pazīmes liecina un vedina domāt, ka viņš būs tad, kurš dos atelpas Jānim Strēlniekam

     [+] [-]

, 2016-12-15 22:10, pirms 7 gadiem
tādsnesportists rakstīja: sorr, vecvagaru šobrīd liekam malā. būs Aigars Šķēle visas pazīmes liecina un vedina domāt, ka viņš būs tad, kurš dos atelpas Jānim Strēlniekam
īsti nesaprotu tavu to likšanu malā, jo ja viņš būs uz to aprīli atpakaļ un spēlēs iekš LBL PO, tad uz septembri būs reāls kandidāts uz PG....Nu Aigars var iedot tās minūtes, bet ne pārāk daudz, vairāk viņš jau kā otrais ir nevis kā PG....

  +1 [+] [-]

, 2016-12-15 22:17, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Daudz kas būs atkarīgs no tā, kad atgriezīsies Vecvagars, bet nu otrā numura pozīcijā mums nav problēmas
Uz Vecvagaru tuvākajā nākotnē nav ko cerēt. Un Zalgira rindās izskatās visai švaks un arī pirmās spēles VEF nebija pārliecinošas. Tā kā tas pagaidām nav variants
Ar saspēli un caurgājieniem izlasei būs nopietnas problēmas, ko jau parādījušas vairākas neveiksmīgas svarīgas spēles
1 2 61 komentārs