Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Nerips: "Ceru, ka visām meitenēm pieredze būs noderīga"

Andrejs Siliņš

Nerips: "Ceru, ka visām meitenēm pieredze būs noderīga"
Aigars Nerips
Foto: FIBA

"Mums ir četras uzvaras, bet tikai 11. pozīcija. Spēku samērs starp 6. un 16. vietu bija tik līdzvērtīgs, ka daži punkti varēja pagriezt sižetu un likteni pilnīgi pretējā virzienā," pēc pēdējās spēles FIBA Eiropas U20 čempionātā sievietēm sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Aigars Nerips.

"Meitenes gribēja turnīru pabeigt ar uzvaru, tāpēc šodien daudz neskaitījām spēlētās minūtes. Savu ieguldījumu deva visas," pēc panākuma pār Poliju basket.lv sacīja Nerips.

"Čempionāta formula sagādā interesantus pavērsienus. Pirms gada mēs ar divām uzvarām, bet šogad Zviedrijas izlase pat tikai ar vienu uzvaru ieņēma 8. vietu. Mums ir četras uzvaras, bet tikai 11. pozīcija. Spēku samērs starp 6. un 16. vietu bija tik līdzvērtīgs, ka daži punkti varēja pagriezt sižetu un likteni pilnīgi pretējā virzienā. Mums divreiz tas izdevās pozitīvi – grupas turnīra svarīgākajās spēlēs un mazajā ceturtdaļfinālā ar Krieviju. Vienreiz – tik svarīgajā cīņā ar Nīderlandi – veiksme nebija mūsu pusē. Tik atlētiskas pretinieces šogad mums nebija parocīgas. Par spīti tam, bija reālas iespējas uzvarēt, bet liktenīgā piespēle galotnē pret Nīderlandi bija kas pilnīgi neizskaidrojams," atminējās treneris.

"Svarīgākajās spēlēs izmantojām ierobežotu spēlētāju rotāciju. Digna Strautmane darīja to, kas kapteinei jādara – “savāca” komandu, iedrošināja partneres. Pati psiholoģiski bija gatava līderes lomai, taču bija jūtams, ka Amerikā viņai ir cita loma. Uzbrukumā vairākās spēlēs bija ļoti produktīva. Dinija Pāvelsone centās aizsardzībā un vairākās spēlēs labi darbojās uzbrukumā, bet pietrūkst fizisko dotumu – nīderlandietes šajā pozīcijā bija garākas un fiziski stiprākas.

Luīzei Šeptei pietrūka stabilitātes un prasmes izmantot izdevīgās situācijas, ko viņa pati sev radīja. Turnīra laikā sniegums uzlabojās ar katru spēli. Kā jau bija gaidīts, daudz spēlēja juniores – Nikola Ozola, Aleksa Gulbe, Māra Mote un Alise Markova. Ceru, ka te iegūtā pārliecība visām palīdzēs sagatavoties U18 čempionātam un tajā izdarīt to, kas neizdevās šeit – iekļūt pirmajā astoņniekā un pacīnīties par medaļām," secināja Nerips.

"Tālākās rezervistes palīdzēja cik varēja, bet ierobežoja gan veselības problēmas, gan ierobežotais taktiskais arsenāls. Ceru, ka visām šī pieredze būs noderīga."

Izmantotie resursi:
| Latvijas Basketbola savienība