Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš: "Viss bija pašu rokās..."

Andrejs Siliņš

Krūmiņš: "Viss bija pašu rokās..."
Latvijas U-20 valstsvienība
Foto: FIBA Europe

"Visas iespējas bija pašu rokās - uzvarot Melnkalni, nevajadzētu paļauties uz citiem. Šoreiz neizdevās," pēc zaudējuma Melnkalnei Eiropas čempionātā, kas pārvilka svītru cerībām uz tikšanu labāko astotniekā, portālam Sportacentrs.com sacīja Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Varis Krūmiņš.

"Ilgu laiku spēle gāja līdzīgi un, ja notiktu kāds pavērsiens, mums būtu bijuši varianti. Pretinieks šodien sedza ļoti aktīvi un cieši, īpaši mūsu mazos spēlētājus un arī uzbrucējus. Viņu 14. numurs [Bojans Dubļjevičs] groza apakšā bija labāks par mūsu centriem (16 punkti un 11 atlēkušās bumbas - A.S.). Šodien noteikti bija izteikti jūtams Kalvja Krūmiņa trūkums. Bija kritiskas situācijas, kad nevarējām bumbu pārvest pāri centram... 20 gadu vecumā tai tomēr nebūtu jābūt problēmai."

"23 pieļautās kļūdas ir labs rādītājs tam, kā viņi sedza mūs un cik negatavi tam bijām mēs. Tāpat pagalam neveiksmīga izvērtās cīņa zem sava groza, īpaši pirmajā puslaikā, lai gan tieši pirms spēles runājām par to, cik svarīgs būs šis spēles elements. Galu galā visa pamatā ir spēlētāju individuālā meistarība. [U-20] izlases trenerim tomēr nebūtu jābūt tam, kuram jāmāca tas, kas nav iemācīts līdz tam."

"Nākamajās spēlēs vairāk pie spēles laika tiks tie, kuriem U-20 izlase būs arī nākamgad - Mārtiņš Meiers, Artjoms Butjankovs, Armands Ošiņš, Haralds Kārlis. Arī Dāvim Rozītim, kurš līdz šim spēlējis maz, jādod spēles laiks. Man kā trenerim lielas starpības nav - 9. vai 12. vieta, labāk šīs spēles aizvadīt nākotnes vārdā. Ja mēs būtu tikuši astotniekā, tas būtu ļoti labs panākums. Visas iespējas bija pašu rokās - uzvarot Melnkalni, nevajadzētu paļauties uz citiem. Šoreiz neizdevās," treneris norādīja, ka īsais sagatavošanās posms un nepietiekami kvalitatīvās pārbaudes spēles atainojās rezultātā.

"Visu laiku dzīvojam viesnīcā, kurā nav normālu apstākļu. Karstums ir nežēlīgs - ja ārā ir 35 grādi, tad istabiņās ir ap 30. Video skatīšanās zālē ir 40 grādu karstums. Puiši ir fiziski noguruši un izpumpējušies. Tai pat laikā ir komandas, kurām apstākļi ir normāli un var mierīgi atpūsties starp spēlēm. Rīt no rīta dodamies uz Zadaru [kur tiks aizvadītas atlikušās spēles], cerams, ka tur būs labāka dzīvošana."

 +19 [+] [-]

, 2010-07-14 22:20, pirms 14 gadiem
Beidzot VARIS Krūmiņs pasaka to skaudro patiesību par LATVIJAS basketbola sistēmu.... """ Galu galā visa pamatā ir spēlētāju individuālā meistarība. [U-20] izlases trenerim tomēr nebūtu jābūt tam, kuram jāmāca tas, kas nav iemācīts līdz tam." """""

  +4 [+] [-]

, 2010-07-14 22:27, pirms 14 gadiem
Pilnībā piekrītu Varim.....
Ja kaut vai tie paši dzīvošanas apstākļi +30 grādos istabā, tas jau vien nav kaut kas normāls, spēlētāji tiek izžņaugti kā polsteri un ļoti labs rezultāts pēc tam nevar būt....
Visu cieņu jaunajiem censoņiem un trenerim...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-07-14 23:24, pirms 14 gadiem
Basketistiem jau nu nevajadzētu ņaudēt par finansēm :p

  +6 [+] [-]

, 2010-07-14 23:45, pirms 14 gadiem
Nu Varis kā vien var bīda savu dēlu,tagad pasaka ka Kalvis pietrūka,bet paskatoties kā viņam gāja vadot saspēli pirms traumas,nemaz tik spīdošī nebija,lai tak beidzot atzīst,ka pārējie saspēlnieki ne par matu nav labāki vai sliktāki par dēlēnu!

     [+] [-]

, 2010-07-14 23:46, pirms 14 gadiem
ak tu neraža.. rakstīja: Basketistiem jau nu nevajadzētu ņaudēt par finansēm :p
Esi kāds kanoe airētājs?

  -1 [+] [-]

, 2010-07-15 00:49, pirms 14 gadiem
pechka rakstīja: Esi kāds kanoe airētājs?
Pat tie vēl dabū normālu $$$, uz galviņu vairāk nekā basītī sanāk

     [+] [-]

, 2010-07-15 02:02, pirms 14 gadiem
assais rakstīja: Beidzot VARIS Krūmiņs pasaka to skaudro patiesību par LATVIJAS basketbola sistēmu.... """ Galu galā visa pamatā ir spēlētāju individuālā meistarība. [U-20] izlases trenerim tomēr nebūtu jābūt tam, kuram jāmāca tas, kas nav iemācīts līdz tam." """""
Jebkura sporta spēļu veida pārstavjiem Latvijā ir problēmas ar individuālo meistarību. Ja kāds nosauks vismaz 5 spēlētājus vecumā līdz 21 gadam, kuri varētu spēlēt TOP līgās, ...