Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Studentu basketbola izlases startu pasaules Universiādē atbalstīs ''LNK Group''

Studentu basketbola izlases startu pasaules Universiādē atbalstīs ''LNK Group''
Renārs Birkāns
Foto: FIBA

Trešdien, 9.augustā ''LNK Group'' galvenās mītnes preses konferenču zālē risinājās Latvijas delegācijas prezentācija gaidāmajai 29.Pasaules vasaras Universiādei, kas norisināsies no 17. - 31. augustam Taivānā. Pasākuma ietvaros īpaši tika arī prezentēts studentu basketbola izlases ģenerālsponsors - ''LNK Group''.

Prezentācijas pasākums tika aizvadīts divās daļās. Pirmajā no tām runas teica Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers, Izglītības un zinātnes ministrijas sporta departamenta eksperts Kaspars Randohs un Latvijas Sporta federācijas padomes ģenerālskretārs Artūrs Balodis-Rozītis, kā arī plašu ieskatu par Latvijas delegāciju sniedza Latvijas Augstskolu sporta savienības prezidente Agita Ābele. Ar interesantu un izsmeļošu prezentāciju par Taivānas kultūru un faktiem uzstājās Taipejas misijas vēstnieks Latvijā Rong - Chuan Wu, kurš ar vizuāli krāšņu prezentāciju klātesošajiem sniedza ieskatu par kultūru un zīmīgākajām vietām, kā arī dalījās ar vērtīgiem padomiem komfortablākam uzturēšanās laikam.

Prezentācijas pasākuma otrā daļa tika veltīta studentu basketbola izlasei, līdz ar to vietas pie galda ieņēma galvenais treneris Guntis Endzels, LU sporta servisa centra direktors Uģis Bisenieks, spēlētājs Pēteris Rēķis, kā arī ''LNK Group'' valdes loceklis Maksims Krivuņecs. Medijiem sagatavotais ziņojums tika sākts ar vispārēju informāciju par studentu izlasi un tās gatavību gaidāmajam turnīram, savukārt viena no pasākuma svarīgākajām daļām sekoja pēc tam, kad tika prezentēts izlases ģenerālsponsors - ''LNK group''. Tieši ar šīs kompānijas atbalstu tiek nodrošināts studentu izlases starts pasaules Universiādē. 

Kā skaidro Maksims Krivuņecs, uzņēmums jau vairākkārt finansiāli atbalstījis gan pasaules mēroga sporta pasākumus, gan sportistus no komandu un individuālajiem sporta veidiem, tāpēc vēlme atbalstīt arī Latvijas vīriešu studentu basketbola izlasi ne vien nāca dabiski, bet ietilpa arī viņu atbalsta programmā. ''Tās būtu ļoti patīkamas emocijas – redzēt studentu basketbola izlasi sasniedzam augstu rezultātu. Arī mēs paši uzņēmumā esam lieli sporta fani – mums ne tikai patīk to skatīties, bet arī ar to nodarboties,'' turpina M. Krivuņecs, piebilstot, ka viņu uzņēmumā 80% darbinieku sporto, ko nodrošina uzņēmuma iekšējā programma – bezmaksas sporta nodarbības dažādos sporta veidos.

''Pirmais mazais mērķis mums būs iekļūt divu labāko komandu skaitā. Sacensībās piedalās 24 komandas, sadalītas četrās grupās pa sešām komandām, un pirmās divas jau automātiski iekļūst astoņu labāko skaitā. Tad varētu spēlēt par pirmo līdz astoto vietu,'' komandas mērķus skaidro izlases galvenais treneris Guntis Endzels. Tāpat treneris stāsta, ka gatavošanos Universiādei komanda sāka 30. jūlijā, taču pilnā sastāvā visi tikušies tikai pagājušajā nedēļā: ''Nav viegli spēlētājus dabūt kopā trenēties studentu izlases sastāvā, jo viņi tomēr piesaistīti daudziem klubiem''. Vēl viens mīnuss, kā norāda treneris, ir fakts, ka komandai nav bijusi neviena pārbaudes spēle, kurā modelēt savu taktiku un saprast, kas vēl uzlabojams, taču tam lieliski kalpos plānotais sagatavošanās turnīrs Ķīnā, kurā mūsējie tiksies arī ar savas apakšgrupas pretiniekiem Serbiju un Montenegro. Tas arī ir fakts, kādēļ Latvijas studentu basketbola izlase ceļā uz tālajiem austrumiem dosies nedēļu ātrāk.

Kas bijusi LU sportistu veiksmes atslēga kļūt par bāzes komandu izlases sastāvā dalībai Universiādē, atbildēt centās izlases sportists Pēteris Rēķis: ''Esam iemācījušies sabalansēt sportu ar mācībām. Tie sportisti, kuri izvēlējušies studijas, pārsvarā izvēlas LU, jo tur iespējams sportiskos mērķus savienot ar mācībām. Tas, manuprāt, arī ir atslēgas punkts – kamēr profesionālajos klubos viss balstīts uz basketbolu, Universitātes komanda domā, lai spēlētāji attīstītu arī citas prasmes.''

P. Rēķis pats absolvējis Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes studiju programmu ''Starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija'', taču tagad jau otro gadu maģistrantūrā studē starptautisko biznesu. Viņam Universiāde ir kā studentu Olimpiskās spēles, turklāt tā kā Latvijas vīriešu basketbola izlase nekad uz Olimpiskajām spēlēm nav devusies, tā esot vienreizēja iespēja – spēlēt pret tik augsta līmeņa citu valstu komandām. Vai izdosies sasniegt iecerētos mērķus gan grūti spriest, jo dažādi faktori, piemēram, laika zonu starpība un karstums, varētu ietekmēt spēli. ''Bet mēs ar to esam rēķinājušies un gatavi atdot sevi visu laukumā,'' pārliecināts ir P. Rēķis.

Latvijas vīriešu studentu basketbola izlasi 29. Pasaules vasaras Universiādē pārstāvēs desmit LU studenti – Linards Jaunzems, Roberts Krūmiņš, Renārs Birkāns, Jānis Eiduks, Edgars Lasenbergs, Pēteris Rēķis, Kārlis Pauls Lasmanis, Kristaps Pļavnieks, Daniels Minajevs un Marts Ričards Ozolinkevičs –, bet Rihards Bērziņš ir no Rīgas Stradiņa universitātes un Guntis Sīpoliņš – no Biznesa augstskolas ''Turība''.

Pasaules vasaras Universiāde notiks no 17. līdz 31. augustam Ķīnas Republikā, Taipejā. Tās ir starptautiskas studentu sporta sacensības, kas novērtētas kā otrās prestižākās pēc Olimpiskajām spēlēm. Latviju Universiādē pārstāvēs 71 sportists no 15 Latvijas augstskolām. Viņu vidū visvairāk studentu būs no LU – kopskaitā 21. Kopā Latvijas studenti startēs astoņos sporta veidos: basketbolā, džudo, galda tenisā, paukošanā, peldēšanā, vieglatlētikā, sporta vingrošanā un volejbolā.

Pirmā Latvijas vīriešu studentu basketbola izlases spēle notiks 20.augustā plkst.15.00 pēc Latvijas laika ar Ķīnas Republiku (mājiniekiem), kam sekos spēle 21.augustā ar Meksiku (plkst.7.30 pēc Latvijas laika) un dienu vēlāk ar Serbiju (22.augustā plkst.7.30). Pēc tam Latvijas sportistus redzēsim 24.augustā cīņā ar Ungāriju (plkst.12.30) un 25.augustā pret Koreju (plkst.10.00).

Latvijas studentu basketbola izlases startu 29.Pasaules vasaras Universiādē nodrošina uzņēmums ''LNK Group''. 

Izmantotie resursi:
lu.lv