Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: FIBA pārceļ Eiropas čempionātu uz 2022. gadu

Andrejs Siliņš

Oficiāli: FIBA pārceļ Eiropas čempionātu uz 2022. gadu
Kristaps Porziņģis Latvijas izlasē 2017. gadā. Foto: basket.lv

Starptautiskā basketbola federācijas (FIBA) izpildkomiteja šodien oficiāli pieņēmusi lēmumu koronavīrusa pandēmijas dēļ veikt globālas izmaiņās starptautisko turnīru grafikā. Cita starpā par gadu pārcelts arī Eiropas čempionāta finālturnīrs vīriešiem - tas notiks 2022. gada septembrī.

Tā kā par gadu uz priekšu pārceltas olimpiskās spēles, FIBA pārcēlusi arī olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrus uz nākamā gada vasaru. Tiesa, vēl jāsagaida Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) apstiprinājums izmaiņām grafikā. Savukārt dāmu finālturnīrs Francijā un Spānijā norisināsies kā plānots 2021. gada jūnijā.

Tikmēr sākotnēji nākamā gada rudenī paredzētais Eiropas čempionāta un Amerikas čempionāta finālturnīrs vīriem pārcelts uz 2022. gada septembri. Eiropas finālturnīrs norisināsies Čehijā, Gruzijā, Itālijā un Vācijā. Latvijas valstsvienība kvalifikācijas turnīru iesākusi ar diviem zaudējumiem (mājās pret Bosniju un Hercegovinu, viesos pret Bulgāriju), bet, lai tiktu uz finālturnīru, jāiekļūst starp trim no pirmajām četrām grupas komandām.

Pasaules kauss U17 izlasēm zēniem pagaidām pārcelts uz to pašu laiku, kad jānotiek Pasaules kausam meitenēm - šī gada augustu. Tiesa, FIBA ziņo, ka tas vēl var mainīties - gala lēmums tiks pieņemts maija vidū, ņemot vērā to, kā attīstīsies cīņa ar koronavīrusa pandēmiju.

"Esmu ļoti apmierināts, ka tik izaicinājumiem pilnā laikā FIBA spējusi tik ātri veikt konsultēšanās procesu un apstiprināt kalendāra datumus pieaugušo turnīriem divu nedēļu laikā pēc SOK lēmuma par olimpisko spēļu pārcelšanu," FIBA lapā citēts ģenerālsekretārs Andreass Zagklis. "Esam pateicīgi nacionālajām federācijām, visu FIBA zonu nodaļām un pārējiem iesaistītajiem par sadarbību. Esam nonākuši pie līdzjutējiem pievilcīga kalendāra, izbalansējot savu labāko notikumu norisi un paturot prātā spēlētāju pieejamību un labklājību. Gaidu, kad basketbola sabiedrība varēs atgriezties laukumā."

  -2 [+] [-]

, 2020-04-09 18:19, pirms 4 gadiem
Jācer, ka visiem ar veselību būs viss kārtībā. Tiešām gribētos redzēt Latvijas izlasi spēcīgākajā sastāvā! Jāskatās kā mūsu jaunā LBS tiks galā ar izaicinājumiem, lai pulcētu mūsu labākos basketbolistus. Ja būtu problēmas ar apdrošināšanām, es pat būtu ar mieru kaut ko noziedot!

     [+] [-]

, 2020-04-09 18:33, pirms 4 gadiem
Tālavas taurētājs rakstīja: Jācer, ka visiem ar veselību būs viss kārtībā. Tiešām gribētos redzēt Latvijas izlasi spēcīgākajā sastāvā! Jāskatās kā mūsu jaunā LBS tiks galā ar izaicinājumiem, lai pulcētu mūsu labākos basketbolistus. Ja būtu problēmas ar apdrošināšanām, es pat būtu ar mieru kaut ko noziedot!
Tiešām gribētos redzēt Latvijas izlasi Eiropas čempionāta!

  +2 [+] [-]

, 2020-04-09 18:46, pirms 4 gadiem
H3lp^ rakstīja: Tiešām gribētos redzēt Latvijas izlasi Eiropas čempionāta!
Saksim ar to ,ka tur ir jatiek!

  -2 [+] [-]

, 2020-04-09 19:31, pirms 4 gadiem
Maikl30 rakstīja: Saksim ar to ,ka tur ir jatiek!
jau esam tikushi ar vienu kaju

  +3 [+] [-]

, 2020-04-09 20:28, pirms 4 gadiem
retskrasiikovs_107191 rakstīja: jau esam tikushi ar vienu kaju
Ar kuru kāju? salauzto?

  -3 [+] [-]

, 2020-04-09 21:08, pirms 4 gadiem
Maikl30 rakstīja: Saksim ar to ,ka tur ir jatiek!
klau, puis, visi redzam, ka tev ir depresija, bet, lūdzu, neizplati to tālāk! esam maza valsts ar ierobežotiem resursiem, bet cīnamies augstākajās aprindās! savu negatīvo skatījumu uz dzīvi paturi pie sevis. ja tev ziepes un striķi vajag, bet nevari atļauties, saki - noziedošu!

     [+] [-]

, 2020-04-09 21:27, pirms 4 gadiem
AlCohol rakstīja: klau, puis, visi redzam, ka tev ir depresija, bet, lūdzu, neizplati to tālāk! esam maza valsts ar ierobežotiem resursiem, bet cīnamies augstākajās aprindās! savu negatīvo skatījumu uz dzīvi paturi pie sevis. ja tev ziepes un striķi vajag, bet nevari atļauties, saki - noziedošu!
klau, alkoholiķi, visi redzam, ka nezini, ko nozīmē depresija un ko nozīmē reāls skatījums un esošās situācijas apzināšanās. Tas nav negatīvs skatījums.

  -1 [+] [-]

, 2020-04-09 22:55, pirms 4 gadiem
Labs iemesls lai varētu atgriezties pie vecās sistēmas, kur EuroBasket bija kvalifikācija uz nākamo pasaules čempionātu

     [+] [-]

, 2020-04-10 00:57, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: klau, alkoholiķi, visi redzam, ka nezini, ko nozīmē depresija un ko nozīmē reāls skatījums un esošās situācijas apzināšanās. Tas nav negatīvs skatījums.
tev ar nosponsorēšu ziepes un striķi!

     [+] [-]

, 2020-04-10 01:52, pirms 4 gadiem
AlCohol rakstīja: tev ar nosponsorēšu ziepes un striķi!
Vārda brīvība jāievēro

     [+] [-]

, 2020-04-10 01:58, pirms 4 gadiem
Nedomāju ka Latvija tiks uz EČ ,ja atlase notiks sezonas laikā ceru ka kļūdos