Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Janičenoks atbalsta Jēkabsoni-Žogotu un pretendē uz izlases ĢM amatu

Agris Suveizda

Janičenoks atbalsta Jēkabsoni-Žogotu un pretendē uz izlases ĢM amatu
Kristaps Janičenoks, atvadoties no profesionālā basketbolista karjeras. Foto: Mikus Kļaviņš/VEF Rīga

Viens no ilggadējiem Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības līderiem Kristaps Janičenoks pievienojies Latvijas Basketbola savienības prezidentes amata kandidātes Anetes Jēkabsones-Žogotas komandai un viņas ievēlēšanas gadījumā ir gatavs pretendēt uz vīriešu izlases ģenerālmenedžera amatu, medijus informējusi Jēkabsone-Žogota.

“Šobrīd esmu pilnīgi pārliecināts, ka arī turpmāk vēlos savu dzīvi saistīt ar basketbolu. Latvijas basketbols man ir daudz devis un izveidojis par tādu cilvēku, kāds esmu, tāpēc tagad ir laiks man dalīties ar pieredzi un zināšanām, lai palīdzētu Latvijas basketbolam. Pēc nopietnām pārdomām un iepazīšanās ar Anetes Jēkabsones-Žogotas programmu atbalstu viņas kandidatūru, un savstarpēji esam pārrunājuši, ka vislielāko ieguldījumu es varētu dot kā vīriešu izlases ģenerālmenedžeris, par ko esmu gatavs pārliecināt arī jauno LBS valdi,” tā par savu lēmumu atbalstīt Aneti Jēkabsoni-Žogotu izsakās Kristaps Janičenoks.

“Kristaps Janičenoks ir spilgts līderis un harizmātiska personība gan laukumā, gan ārpus tā. Viņa mērķtiecība, darba ētika un piemērs padara stiprāku jebkuru komandu, tāpēc priecājos, ka pēc karjeras beigām viņš vēlas turpināt savu dzīvi saistīt ar basketbolu. Ja es kļūšu par LBS prezidenti, vīriešu izlases ģenerālmenedžera apstiprināšana būs viens no jaunās valdes pirmajiem darbiem, un ir labi, ka uz šo amatu jau ir viens ļoti spēcīgs kandidāts,” pārliecināta ir Anete Jēkabsone-Žogota.

Kristaps Janičenoks pārstāvējis visu vecumu Latvijas jaunatnes izlases un pārstāvējis Latviju sešos Eiropas čempionāta finālturnīros, kļūstot par vienu no tās spilgtākajiem līderiem. Savas basketbolista karjeras laikā Janičenoks spēlējis Latvijā, Beļģijā, Itālijā, Vācijā, tostarp izcīnot četrus Latvijas čempiona titulus, pārstāvot VEF Rīga un BK Ventspils. Pēc 2018. /2019. gada sezonas Janičenoks, izcīnot Latvijas čempiona titulu, noslēdza savu veiksmīgo basketbolista karjeru.

Latvijas Basketbola savienības vēlēšanas notiks 21. janvārī. Anetes Jēkabsones-Žogotas kandidatūru izvirzījuši biedri ar ļoti plašu ģeogrāfisko pārstāvniecību, tostarp, vadošie Latvijas vīriešu basketbola klubi - biedrība "Basketbola klubs "VEF Rīga"”, biedrība "Ventspils basketbola klubs", biedrība "Basketbola klubs "Jelgava"”, biedrība "Basketbola klubs "Saldus"”, biedrība "Streetbasket", biedrība "Profesionālā basketbola skola "VEF Rīga"”, biedrība "Basketbola klubs "Vecmeistari"”, biedrība "Mūsu darbs mieram", Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skola, Biedrība „Jaunā sieviešu basketbola līga” (Dimantu akadēmija), Bauskas rajona bērnu un jaunatnes sporta skola, nodibinājums "Latvijas Ratiņbasketbola sporta federācija”, Liepājas Sporta spēļu skola, Krāslavas Sporta skola, Rīgas Stradiņa universitātes sporta klubs, biedrība "Basketbola klubs "Jēkabpils"”, biedrība "RTU sports".

  +3 [+] [-]

, 2020-01-09 08:58, pirms 4 gadiem
Šajā ziņā simpātisks ir tas,ka Anete nespēlē kaut kādas spēlītes ,bet nosauc konkrētus savas komandas dalībnieku uzvārdus pretēji tam, kā rīkojas Vējonis-ne komanda nav zināma, ne atbalstītāji.Vairāk saistībā ar Vējoni izskatās tas, ka vecie vēži cenšas ar Latvijā populāru organizāciju palīdzību atgriezties apritē.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-09 09:05, pirms 4 gadiem
Gunča rakstīja: Šajā ziņā simpātisks ir tas,ka Anete nespēlē kaut kādas spēlītes ,bet nosauc konkrētus savas komandas dalībnieku uzvārdus pretēji tam, kā rīkojas Vējonis-ne komanda nav zināma, ne atbalstītāji.Vairāk saistībā ar Vējoni izskatās tas, ka vecie vēži cenšas ar Latvijā populāru organizāciju palīdzību atgriezties apritē.
Vējonim komanda? Šneps, Šēnhofs, Cipruss

  -2 [+] [-]

, 2020-01-09 09:14, pirms 4 gadiem
Ies atkal cilveks,kam no si amata nav ne lielakas sajegas!

  +6 [+] [-]

, 2020-01-09 09:15, pirms 4 gadiem
Cerams, ka Vējoni neiebalsos. Viņš nav cilvēks kurš spētu pacelt līmeni jebkādā jomā. Nav līdera dotības un nebūs. Nav viņam sava nostāja par lietām un viņu stumdīs un grūstīs visi kas gribēs. Tieši tāpat kā prezidenta postenī.

  -2 [+] [-]

, 2020-01-09 09:23, pirms 4 gadiem
Nabaga Štālbergs.

     [+] [-]

, 2020-01-09 09:28, pirms 4 gadiem
Pēc gadiem 4, kad Basketbola personības izaugsmes skola "Dominus" būs parādījusi lieliskus rezultātus šis solis būtu saprotams, bet tagad atkal no spēlētāja uzreiz par vadītāju. Ir viegli rakstīt idejas vizijas, bet savarīgākais ir tās realizēt. Kaut vai šīs komandas ģeneralsekretārs Štālbergs, kuram ir kaut neliela pieredze vadīt kādu organizāciju. Pārņemot Liepājas basketbolu uzbūra skaistu vīziju - "Liepājas basketbola saimniecība pēdējos gados eksistē. Tai nebija nākotnes vīzijas. Tagad izveidota Komanda. Jābūvē piramīda – no apakšas. Gribam izveidot pozitīvu un progresējošu basketbola vidi ar sporta skolu tās centrā. Piedāvāt kvalitatīvu treniņprocesu ieinteresētu treneru vadībā.

Piramīdas virsotnē nepieciešamas kaujasspējīgas sieviešu un vīriešu komandas, kurām jākļūst par pilsētas lepnumu. Nākotnē tām jābūt atpazīstamām gan Latvijā, gan Eiropā. Lai strādātu mērķu sasniegšanai, esmu pieņēmis lēmumu atgriezties Liepājā. Mums ir ilgtermiņa projekts, skatos vismaz uz Olimpisko ciklu – četriem gadiem. Viens no mērķiem – tuvākā vai tālākā nākotnē kļūt par Latvijas čempioniem. Mūsu biedrs, Liepājas “Baltikas” prezidents Āris Ozoliņš savulaik šim mērķim nonāca vistuvāk. Pagaidām sportiskie mērķi ir pieticīgāki, taču zemapziņā jāgrib būt čempionam." Kas no tā sanācis dzīvē? Tapēc gribētos redzēt basketbola vadībā cilvēkus, kas ir sasnieguši reālus rezultātus, nevis tikai skaisti runā.

     [+] [-]

, 2020-01-09 09:35, pirms 4 gadiem
Sifonu ar Bārdu studijā Tam nekas nav labi.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-09 09:58, pirms 4 gadiem
galvenais lai pirdonis neuzvar !!!

     [+] [-]

, 2020-01-09 10:00, pirms 4 gadiem
Tad es arī atbalstu Jēkabsoni-Žogotu un pretendēšu uz,nūūūū piemēram........PADOMES PRIEKŠSĒDĒTĀJA AMATU! Cik tomēr viss ir vienkārši,vienīgais kas ir vajadzīgs,ir jāatbalsta!

  +1 [+] [-]

, 2020-01-09 10:20, pirms 4 gadiem
Vienīgā sakarīgā brigāde. Pārējie vispār hvz no kurienes izrauti un salikti. Kaut ko muķī, ko, nezin pat paši. Par Anetes komandu viennozīmīgi!!

     [+] [-]

, 2020-01-09 10:53, pirms 4 gadiem
oho kas te interesanti parādās - AŽJ no vadošajiem klubiem atbalsta tikai 2. intriga ko izvēlēsies pārējie ar saviem satelītiem?

  -1 [+] [-]

, 2020-01-09 11:04, pirms 4 gadiem
....tā ir bijušo sporta zvaigžņu slimība, kuri domā , ka izcili spēlējuši, tātad arī vadīt protam...nu, nav tā dzīvē....abiem- gan Anetei, gan Kristapam iesaku sākt ar bērnu trenēšanu - tur sīkajiem acis spīdēs, ka viņu varoņi māca viņiem basketbola pamatus....un to tiešām gan Žogota, gan Janičenoks var darīt....

     [+] [-]

, 2020-01-09 11:18, pirms 4 gadiem
dakots rakstīja: ....tā ir bijušo sporta zvaigžņu slimība, kuri domā , ka izcili spēlējuši, tātad arī vadīt protam...nu, nav tā dzīvē....abiem- gan Anetei, gan Kristapam iesaku sākt ar bērnu trenēšanu - tur sīkajiem acis spīdēs, ka viņu varoņi māca viņiem basketbola pamatus....un to tiešām gan Žogota, gan Janičenoks var darīt....
Tas ir smieklīgi, kā Tu vari zināt, ko viņi var un nevar darīt? Nopietni. Ja ievēlēs, tad mēs redzēsim, kā viss notiks un pašlaik tieši Anetei ir normālākā komanda.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-09 11:36, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Tas ir smieklīgi, kā Tu vari zināt, ko viņi var un nevar darīt? Nopietni. Ja ievēlēs, tad mēs redzēsim, kā viss notiks un pašlaik tieši Anetei ir normālākā komanda.
tas nav smieklīgi....tas, ka cilvēks sēdējis lidmašīnā, nedod ne mazāko pārliecību, ka viņu var sēdināt pie boeinga stūres....basketbola spēlētāji ir tādi ka basketbola lidmašīnas pasažieri, kuriem ,protams, ir viss skaidrs par lidmašīnas sēdekļiem, apkalpošanu , bet tas arī viss...

     [+] [-]

, 2020-01-09 12:20, pirms 4 gadiem
dakots rakstīja: tas nav smieklīgi....tas, ka cilvēks sēdējis lidmašīnā, nedod ne mazāko pārliecību, ka viņu var sēdināt pie boeinga stūres....basketbola spēlētāji ir tādi ka basketbola lidmašīnas pasažieri, kuriem ,protams, ir viss skaidrs par lidmašīnas sēdekļiem, apkalpošanu , bet tas arī viss...
Protams, vislabākie lidmašīnu apkalpotāji ir shēmotāji, protams, ka Anete par to neko nezin, tāpēc vajag kādu politiķi, lai smuki visu apgūtu, un pie kājas tas basketbols

     [+] [-]

, 2020-01-09 12:25, pirms 4 gadiem
kristaps26 rakstīja: galvenais lai pirdonis neuzvar !!!
Vai tad tu esi pieteicies?

     [+] [-]

, 2020-01-09 12:29, pirms 4 gadiem
haris rakstīja: Protams, vislabākie lidmašīnu apkalpotāji ir shēmotāji, protams, ka Anete par to neko nezin, tāpēc vajag kādu politiķi, lai smuki visu apgūtu, un pie kājas tas basketbols
Ko apgūtu? LBS vadība, kura pat nesaņem algu, pastāvīgi staigā ar izstieptu roku un lūdz naudu gan no valsts budžeta, gan sponsoriem. Politiķi ir vajadzīgi, lai palīdzētu to izdarīt.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-09 12:37, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Ko apgūtu? LBS vadība, kura pat nesaņem algu, pastāvīgi staigā ar izstieptu roku un lūdz naudu gan no valsts budžeta, gan sponsoriem. Politiķi ir vajadzīgi, lai palīdzētu to izdarīt.
Naivums un sapņi par palīdzīgo politķa roku ir labi, vrb tas tiešām palīdz kaaut kādā veidā dzīvot.
Bet tā, ja nezini, tad vislabāk apgūtās naudas ir tieši valsts budžeta.

     [+] [-]

, 2020-01-09 12:50, pirms 4 gadiem
Nabagmāja.

  -2 [+] [-]

, 2020-01-09 12:53, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Ko apgūtu? LBS vadība, kura pat nesaņem algu, pastāvīgi staigā ar izstieptu roku un lūdz naudu gan no valsts budžeta, gan sponsoriem. Politiķi ir vajadzīgi, lai palīdzētu to izdarīt.
Nu ja tā, tad Žogotas komanda ir garām, jo paskaties, kas notiek ar Jaunupa lolojumu - Vefiņu + Jaunups ir viens no tiem, kas gadu gaitā ļoti ir izņirgājies par vietējo līgu. Ja arī piķi izsitīs, tad ne jau lai celtu basi.

     [+] [-]

, 2020-01-09 13:44, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Nu ja tā, tad Žogotas komanda ir garām, jo paskaties, kas notiek ar Jaunupa lolojumu - Vefiņu + Jaunups ir viens no tiem, kas gadu gaitā ļoti ir izņirgājies par vietējo līgu. Ja arī piķi izsitīs, tad ne jau lai celtu basi.
Nafig Tu jauc nesaistītas tēmas?

Pie tam, ja Ģenerālis šoreiz nemelo, tad IZM vārdā zvana, lai ietekmētu LBS balsojumu un tur ir tikai divi varianti, vai CIpruss, vai Vējonis...

Jaunups nebūs LBS, līdz ar to, viņš piķis izsist nevar, tas ir viens. Otrs, domā, ka piķi dos Šņepa vai vecā Šēnhofa kandidātam?

     [+] [-]

, 2020-01-09 13:46, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Nu ja tā, tad Žogotas komanda ir garām, jo paskaties, kas notiek ar Jaunupa lolojumu - Vefiņu + Jaunups ir viens no tiem, kas gadu gaitā ļoti ir izņirgājies par vietējo līgu. Ja arī piķi izsitīs, tad ne jau lai celtu basi.
Man vislabāk patika Vējoņa programma un arī pats viņš būtu labs basketa prezidents (ir gan spēlējis, gan sakari varas gaiteņos), tikai nezinu viņa komandu. Jā, viņš nav ārišķīgs, harizmātisks un labs runātājs, bet vai vajag? Voins arī tāds nebija, bet klusi, mierīgi darīja savu darbu. Es labāk atbalstu darītājus nekā runātājus.

  -3 [+] [-]

, 2020-01-09 13:47, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Man vislabāk patika Vējoņa programma un arī pats viņš būtu labs basketa prezidents (ir gan spēlējis, gan sakari varas gaiteņos), tikai nezinu viņa komandu. Jā, viņš nav ārišķīgs, harizmātisks un labs runātājs, bet vai vajag? Voins arī tāds nebija, bet klusi, mierīgi darīja savu darbu. Es labāk atbalstu darītājus nekā runātājus.
Vējonis nav darītājs

  +1 [+] [-]

, 2020-01-09 14:02, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Vējonis nav darītājs
Subjektīvs viedoklis, ļoti.

     [+] [-]

, 2020-01-09 14:03, pirms 4 gadiem
nez kuras valsts armijā kreiso roku liek pie cepures?

     [+] [-]

, 2020-01-09 14:04, pirms 4 gadiem
One Man Show! rakstīja: Subjektīvs viedoklis, ļoti.
Protams, ka subjektīvs, bet, skatoties viņa darbus, īsti neliekas, ka kaut kas nopietns būtu paveikts + viņš vairāk, pēc komunikācijas utt., šķiet kā cilvēks, kurš ir vietējais puika ciemā, nevis vadītājs. Līdzīga problēma arī Voinam bija. Praktiski viņā es redzu Voinu.

  -3 [+] [-]

, 2020-01-09 14:14, pirms 4 gadiem
vejons- pasaules stulbena etalons-visi kas vinam apkart...
Slēpts komentārs: budamank

     [+] [-]

, 2020-01-09 15:45, pirms 4 gadiem
padomāju, un mans ieteikums ir šāds -
LBS prezidents R.Vējonis
ģenerālsekretārs - R.Elbakjans

  +1 [+] [-]

, 2020-01-09 15:53, pirms 4 gadiem
Principā jau konkrēti šajā laikā man personīgi pats būtiskākais ir tikai vīriešu basketbola izlase, lai tur ir nauda labam trenerim, lai ir saprāts atrast labu treneri, lai ir nauda visādām apdrošināšanām, ja vajadzēs 21.gadā utt.
Visas sistēmas, xujistēmas varēs būvēt jebkurā laikā, tagad ir jākaļ dzelzs, kamēr karsta.

     [+] [-]

, 2020-01-09 15:54, pirms 4 gadiem
dakots rakstīja: ....tā ir bijušo sporta zvaigžņu slimība, kuri domā , ka izcili spēlējuši, tātad arī vadīt protam...nu, nav tā dzīvē....abiem- gan Anetei, gan Kristapam iesaku sākt ar bērnu trenēšanu - tur sīkajiem acis spīdēs, ka viņu varoņi māca viņiem basketbola pamatus....un to tiešām gan Žogota, gan Janičenoks var darīt....
Kā Tev ar zvaigžņu slimību, ka iedomājies, ka vari viņiem kaut ko ieteikt?

  -1 [+] [-]

, 2020-01-09 15:58, pirms 4 gadiem
Swordsman rakstīja: Kā Tev ar zvaigžņu slimību, ka iedomājies, ka vari viņiem kaut ko ieteikt?
Man ir pilsoņa viedoklis, kuram var piekrist un var nepiekrist.

     [+] [-]

, 2020-01-09 16:03, pirms 4 gadiem
dakots rakstīja: ....tā ir bijušo sporta zvaigžņu slimība, kuri domā , ka izcili spēlējuši, tātad arī vadīt protam...nu, nav tā dzīvē....abiem- gan Anetei, gan Kristapam iesaku sākt ar bērnu trenēšanu - tur sīkajiem acis spīdēs, ka viņu varoņi māca viņiem basketbola pamatus....un to tiešām gan Žogota, gan Janičenoks var darīt....
Vadīt var jebkurš cilvēks, ja tam ir uzņēmība, to ko cilvēks nezinās, zinās viņa komanda, komandas izveide būtu vienīgais lielais uzdevums.

     [+] [-]

, 2020-01-09 19:50, pirms 4 gadiem
Pasla naafig sitais saldais. Pareizi ka atbalsta jo piki vajag. Baigi vajadzigs sitais atbalsts.