Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Elīna Babkina piedalās labdarības akcijā bērniem ar kustību traucējumiem (+video)

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Elīna Babkina piedalās labdarības akcijā bērniem ar kustību traucējumiem (+video)
Foto: Lauris Vīksne, f64
www.labdaribasfaktors.lv

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības spēlētāja Elīna Babkina ("Rīdzene") ir iesaistījusies bezpeļņas organizācijas – sabiedriskā labuma organizācijas "Charity Factors" labdarības akcijā, vācot līdzekļus vasaras nometnes rīkošanai bērniem ar kustību traucējumiem.

Bērnu draugu biedrība Sūrābele (1997. gada novembrī to dibinājuši bērnu vecāki) nometņu rīkošanu sākusi ar divu dienu izbraucieniem. No 2004. gada vasaras līdz 2008. gadam nometnes rīkojusi regulāri, taču pēdējos divos gados trūcis līdzekļu.

Četru dienu nometnes izmaksas veido ap 1000 latu. Parasti nometnes tiek rīkotas 50 cilvēkiem: 30 bērniem un 20 viņu vecākiem, bet Abragciema nometnē Rīgas līča rietumu piekrastē ar AS “Latvijas Finieris”, Engures un Tukuma pašvaldību atbalstu vienlaicīgi notika divas nometnes kopā 70 cilvēkiem, tai skaitā 13 Engures un 7 Tukuma bērniem no maznodrošinātām ģimenēm.

"Manā profesijā basketbolā, ir svarīgi tieši tas fiziskais faktors, tās kustības. Nevaru iedomāties, kā ir šiem bērniem, kad viņi nevar darīt to, kas viņiem patīk", atzīst Elīna Babkina. "Tas ir mūsu pienākums palīdzēt šiem bērniem, atbalstīt un padarīt viņu dzīvi daudz vienkāršāku un krāsaināku. Tiešām aicinu palīdzēt šiem bērniem, lai viņi varētu piedalīties vasaras nometnē un izbaudīt to, ko mēs darām katru dienu!"

“”Labdarības faktors” ir jauna iniciatīva, kuras mērķis ir apvienot labdarības organizācijas un iniciatīvas bezmaksas tīmekļa vietnē,” Sportacentrs.com telefonsarunā teica “Charity Factor” starptautiskās organizācijas vadītājs Mareks Bajārs. “Projekts jau sācis darbību Latvijā un Indijā. Aicinām atbalstīt mūsu idejas un pievienoties labdarības kustībai.”

Ziedo vasaras nometnei bērniem ar kustību traucējumiem

Kā darbojas CharityFactors.com un LabdarībasFaktors.lv?

Labdarības organizācijas tīmekļa vietnei var pievienoties bez maksas un par tās lietošanu nav jāmaksā, liecina organizācijas mājas lapā pieejamā informācija. Organizācijas LabdarībasFaktors.lv vai CharityFactors.com izvieto fotostāstus ar labdarības mērķi, kuram aicina ziedot.

CharityFactors.com un LabdarībasFaktors.lv platforma nodrošina, ka visi ziedojumi 100% apmērā sasniedz tā saņēmējorganizāciju, vēsta informācija mājas lapā. Cilvēki var sekot līdzi konkrētajai labdarības iniciatīvai un izsūtīt saviem draugiem informāciju par to.

Ar ko šī platforma atšķiras no citām tīmekļa platformām?
Ziedojumi nepastarpināti nonāk palīdzības lūdzējam. Portāls nav starpnieks vai ziedojumu administrētājs.
Ikviens CharityFactors.com veiktais ziedojums tieši un nepastarpināti nonāk konkrētās labdarības organizācijas elektroniskajā naudas kontā.

Fotostāsti
Ar fotostāsta palīdzību ikviens var redzēt konkrēto palīdzības lūdzēju, kā arī vērot, kā veiktais ziedojums sasniedz mērķi un kādas izmaiņas tas ir palīdzējis sasniegt.

Palīdzība ilgtermiņā
CharityFactors.com mērķis ir veidot ilgtermiņa attiecības starp ziedotāju un labdarības iniciatīvu, ko tas atbalsta. Portāls piedāvā nepastarpinātu komunikāciju starp ziedotāju un palīdzības lūdzēju.

Drošība

Ziedošanas procesu nodrošina starptautiski atzītas interneta maksājumu kompānijas PayPal vai E-Ls International, kas nodrošina maksājumus ar debetkarti un kredītkarti. Portālā CharityFactors.com netiek prasīta un uzglabāta maksājumu informācija. Ziedotājs var izvēlēties - ziedot ar savu norēķinu karti vai izmantojot PayPal kontu. Ziedošana ir droša, teikts mājas lapā, sakot, ka maksāšanas veidi ir starptautisko kompāniju VISA, MASTERCARD, PAYPAL apstiprināti, uzraudzīti un akceptēti.

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība un labdarība

+2007. un 2008. gadā Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība īstenoja labdarības akciju “Atbalsts Latvijas basketbola veterāniem”, savācot vairāk nekā 25 000 latu basketbola veterānu sociālajam fondam un Uļjanas Semjonovas rehabilitācijai.
+No 2009. gada 1. maija līdz 25. augustam projektā “Atbalsts Latvijas basketbola veterāniem” ar Latvijas Olimpiešu sociālā fonda atbalstu 40 sporta veterāniem tika sniegts atbalsts 6 782,80 latu apmērā, galvenokārt medicīnas pakalpojumu apmaksai.
+No 2009. gada 26. augusta līdz 31. decembrim atbalsts 13 435,65 latu apmērā tika sniegts 47 sporta veterāniem, liecina internetā publicētā projekta atskaite
+2011. gada 2. maijā Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības spēlētājas kopā ar groza bumbas leģendām sāka labdarības akciju “Pārbaudies, lai dzīvotu”, lai palīdzētu maznodrošinātām kundzēm no Latvijas reģioniem nokļūt uz krūts veselības bezmaksas pārbaudi.
+Sestdien, 2011. gada 11. jūnijā, krūts veselības dienā plkst. 14:00 notiks krūts veselības atbalsta gājiens no Kongresu nama (Krišjāņa Valdemāra iela 5, Rīga) līdz “Arēnai Rīga”, kur plkst. 17:00 notiks labdarības spēle Latvija – Slovākija. Ieeja par ziedojumiem. Gājiena dalībniekiem spēles apmeklējums bez maksas.

  +4 [+] [-]

, 2011-06-08 15:25, pirms 13 gadiem
Apsveicami!

  +1 [+] [-]

, 2011-06-08 16:49, pirms 13 gadiem
Jā domāju ka būs interesanti. Jo es vienkārši pasmaidīju, bet jūs man to liedzāt..... Izdariet secinājumu!

     [+] [-]

, 2011-06-09 00:40, pirms 13 gadiem
Apsveicami, ka Elīna piedalās šādās akcijās!!!

P.s. Novik, kapēc tev tik ļoti piesaista basketsbolistes!?? Man sāk likties, ka tev uz viņām ir kāda šiza!??

     [+] [-]

, 2011-06-09 18:48, pirms 13 gadiem
Meric rakstīja: Apsveicami, ka Elīna piedalās šādās akcijās!!!


P.s. Novik, kapēc tev tik ļoti piesaista basketsbolistes!?? Man sāk likties, ka tev uz viņām ir kāda šiza!??
Dikeualokass