Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Līdz Madridei 33 dienas

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Līdz Madridei 33 dienas
Anete Jēkabsone-Žogota

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība šodien sāka oficiālo treniņnometni, gatavojoties Olimpiskās kvalifikācijas turnīram Spānijas galvaspilsētā Madridē 9. - 15. jūnijā.

Pirms treniņnometnes sākuma notika preses konference.

Ainars Zvirgzdiņš, Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības galvenais treneris: „Patīkami atsākt darbu valstsvienībā. Šī gatavošanās ir jauna pieredze, jo pirmo reizi pulcējamies uzreiz pēc klubu sezonas beigām.

Mums būs divas pārbaudes spēles. Domāju, ar to nebūs par maz, jo papildus esam izvēlējušies sacensties ar jauniešu komandām.”

Ojārs Kehris, Latvijas basketbola savienības prezidents: „Klubu sezona vēl nav beigusies, jau sākas izlašu sezona. Mērķis ir skaidrs - pirmo reizi pēc neatkarības atjaunošanas Latvijas komandai vasaras sporta veidos cīnīties par kvalificēšanos Olimpiskajām spēlēm.

Pretinieki ir ļoti respektējami, Latvijai gandrīz nav pieredzes Ārpuseiropas basketbolā. Taču, ja gribam būt Olimpiādē, jātiek pasaules labāko divpadsmitniekā.

Vēlamies, lai 9., 11. un 13. jūnijā Madridē būtu iespējami lielāks atbalsts, jo tas tiešām ir vajadzīgs.

Veiksmīgi sadarbojamies ar AS „Hansabanka”, mūsu sadarbība iegūst arvien jaunas formas, kam apliecinājums ir jaunā akcija kopā ar labdarības vietni Ziedot.lv Tas ir labs un sociāli atbildīgs projekts.”

Oksana Sivokobiļska, AS „Hansabanka” valdes locekle: „Sākam jaunu iniciatīvu Latvijas un Eiropas mērogā. Atbalstām labdarības vietnes Ziedot.lv logotipu izvietošanu uz valstsvienības spēlētāju krekliem. Hansabanka vēlas atbalstīt un attīstīt ziedošanas kultūru Latvijā, palīdzot veicināt sociālo atbildību."

Rūta Dimanta, vietnes Ziedot.lv vadītāja: "Tas ir unikāls gadījums, Latvijas lielākajai bankai savu reklāmas vietu piešķirot labdarībai. Sports iedvesmo jaunatni, ja spējam pateikt, ka Latvijas labākās basketbolistes atbalsta labdarību, tas ir lielisks piemērs. Ar Ziedot.lv palīdzību jau saziedoti vairāk nekā 25 tūkstoši latu Latvijas basketbola veterāniem. Tā nav cīņa par reklāmas laukumu, tā ir cīņa par labu lietu."

Anete Jēkabsone-Žogota, Latvijas valstsvienības kapteine: "Tas ir liels gods meitenēm iesaistīties Ziedot.lv labdarības projektā."

Latvijas valstsvienības kandidātes

Spēlētāja Klubs
Ieva Tāre "TTT Rīga"
Zane Eglīte "TTT Rīga"
Aija Brumermane "TTT Rīga"
Baiba Eglīte "TTT Rīga"
Elīna Babkina "TTT Rīga"
Dita Krūmberga SK "Cēsis"
Dace Cinīte SK "Cēsis"
Karlīne Nīmane SK "Cēsis"
Anda Eibele "Avantis/Turība"
Anete Jēkabsone-Žogota Maskavas "Dinamo"
Ieva Kubliņa Maskavas "Dinamo"
Liene Jansone "Hondarribia Irun"
Zane Tamane "Hondarribia Irun"
Gunta Baško "Lattes Montpellier"
Aija Putniņa Kolorado Universitāte (ASV)

Rīta treniņā piedalījās 9 no 15 kandidātēm - Anete Jēkabsone-Žogota, Ieva Kubliņa, Zane Tamane, Liene Jansone, Dita Krūmberga, Dace Cinīte, Aija Brumermane, Zane Eglīte un Elīna Babkina.

Līdz nedēļas beigām valstsvienība trenēsies Rīgā. Vienlaikus trešdien un ceturtdien Mežaparkā tiks turpinātas pirmdien iesāktās funkcionālās un veselības pārbaudes. Nākamajā nedēļā plānota treniņnometne Jūrmalā un pirmās pārbaudes spēles ar jauniešu komandām, modelējot galvenokārt Japānas un Argentīnas izlašu spēles stilu. Lai dažādotu taktisko arsenālu un rastu pretlīdzekļus japāniešu mazajām, mobilajām uzbrucējām, iespējama Latvijas uzbrucēju pārkvalificēšana ceturtā numura pozīcijās.

Pēc Jūrmalas treninņometnes noslēguma valstsvienība atgriezīsies Rīgā, kur gatavosies nākamās divas nedēļas, 31. maijā un 2. jūnijā aizvadot divas pārbaudes spēles ar Baltkrievijas izlasi.

Ieva Kubliņa un Ieva Tāre, atveseļojoties un dziedējot sezonas laikā gūtos savainojumus, strādās individuāli un izlases kopējiem treniņiem pievienosies vēlāk.

Aija Putniņa Latvijā ieradīsies nedēļas beigās, bet Guntu Baško gaida izšķirošās cīņas Francijas čempionāta finālā un viņa izlasei pievienosies Jūrmalā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-05-07 11:09, pirms 16 gadiem
ļoti svarīgi, ka izlases vadošās spēlētājas nometni sāk normālā veselības stāvoklī.

LAI IZDODAS!!!

  +6 [+] [-]

, 2008-05-07 11:26, pirms 16 gadiem
Es būšu Madridē un atbalstīšu cik spēka un balss
Mūsu LV meitenes ir pasaules labāko 12 komandu skaitā un vēlreiz visiem to pierādīsim...
Es jums ticu un apsolu, ka 6. spēlētājs no tribīnēm palīdzēs godam

  +1 [+] [-]

, 2008-05-07 12:17, pirms 16 gadiem
kapec to kurpnieci neaicina ? vismaz uz parbaudem jau vareja uzaicinat

     [+] [-]

, 2008-05-07 12:21, pirms 16 gadiem
Hmmmm, no "Avantis/Turība" tik viena spēlētāja.....................

     [+] [-]

, 2008-05-07 12:41, pirms 16 gadiem
kurkins rakstīja: Hmmmm, no "Avantis/Turība" tik viena spēlētāja.....................

-----------
nu bet ja reāli... tad kuru tad vēl ņemt? Iespejams Horeliku, bet vinai jakonkurē ar Eibeli, Jakobsoni, Krumbergu ...
Padomā!

     [+] [-]

, 2008-05-07 12:51, pirms 16 gadiem
priekšnieks rakstīja: kapec to kurpnieci neaicina ? vismaz uz parbaudem jau vareja uzaicinat
Ir liela atšķirība starp NCAA un Olimpisko atlasi. Lai jau vēl meitene paaugas. Nākotnē būs spēcīga spēlētāja.

Veiksmi!

PS Starp citu, normāls virsraksts

     [+] [-]

, 2008-05-07 13:28, pirms 16 gadiem
Kāpēc nav Niedolas? Vismaz treniņā kopā varēja apostīt gaisu. Kas zina, varbūt, ka viņa nav pat sliktāka nekā daža laba cita kandidāte.

  -2 [+] [-]

, 2008-05-07 13:37, pirms 16 gadiem
''Līdz Madridei 33 dienas''

manupraat uz madridi aatraak var aizbraukt

     [+] [-]

, 2008-05-07 13:38, pirms 16 gadiem
spokss rakstīja: Kāpēc nav Niedolas? Vismaz treniņā kopā varēja apostīt gaisu. Kas zina, varbūt, ka viņa nav pat sliktāka nekā daža laba cita kandidāte.
Nu beidz! Viņai taču vēl tikai 17 gadi. Vēl viena 'Babkina' nav vajadzīga.

     [+] [-]

, 2008-05-07 14:12, pirms 16 gadiem
eu bet babkinai tak bija veselības problēmas.... tādas, ka pat trenēties nevar!!! bet te...kad runa ir par olimpiādi tad jau laikam nav tās problēmas tik trakas kā pa tv klāstīja....
kārtējais farsss un melošana!! iznāk laikam, ka čukstem bij taisnība!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-05-07 14:24, pirms 16 gadiem
polārlācēns rakstīja: Nu beidz! Viņai taču vēl tikai 17 gadi. Vēl viena 'Babkina' nav vajadzīga.

Varbūt tev taisnība, bet no otras puses viņai būtu vēl papildus stimulss augt un pilnveidot basketbola mākslu. Par Babkinu vispār vēl neviens tā skaidri neko nezina. Viena puse saka, ka Babkina vainīga ar savu nolaidību, savukārt otra puse viņu aizstāv, jo tic Babkinas veselības likstām.
Vēl kas, nekad nav par vēlu, to pierāda daudzi citi sporta veidi. Kaut vai tagad hokejā ASV izlases sastāvā, ja nemaldos spēlē astoņpadsmitgadīgs čalis.

     [+] [-]

, 2008-05-07 14:31, pirms 16 gadiem
Niedolas laiks vēl pienāks Turklāt šī gatavošanās ir jau konkrētam turnīram, kur vajag konkrētus rezultātus. Visas sadarbības ir jānoslīpē līdz perfektumam. Nav nekāda jēga piesaistīt spēlētājas tā pat vien, it īpaši, ja ir zināms, ka iespēja, ka viņa varētu doties uz atlasi, ir 0%.

Gan jau uz 2009. gada EČ atlasi Sabīne būs kanditātu sarakstā.

     [+] [-]

, 2008-05-07 15:29, pirms 16 gadiem
Mēs ticam

     [+] [-]

, 2008-05-07 15:51, pirms 16 gadiem
Ceru un ticu ka muuusu meiteneem tas ir par speekam!

  +2 [+] [-]

, 2008-05-07 18:55, pirms 16 gadiem
spokss rakstīja: Kāpēc nav Niedolas? Vismaz treniņā kopā varēja apostīt gaisu. Kas zina, varbūt, ka viņa nav pat sliktāka nekā daža laba cita kandidāte.

niedola ir 1991. gads. vinjai priekshaa shogad ir u-18 un u-20 izlases. Kada jega raustit un beigas labuma nebus nevienai,ta pat ka pirms dazhiem gadiem izraustija babkinu pa visam izlasem,bet reali iespelejusies nebija nevienaa un tikai chakareja visu.

     [+] [-]

, 2008-05-07 20:51, pirms 16 gadiem
Sadarbībā ar Hansabanku, ceru, nodrošinās translācijas LTV 7 vai kādā citā kanālā?

     [+] [-]

, 2008-05-09 15:26, pirms 16 gadiem
Jā, LTV7 raidīs visas Latvijas sieviešu izlases spēles. Sekojiet informācijai ltvsports.lv .

     [+] [-]

, 2008-05-27 21:19, pirms 16 gadiem
gaidu ar nepacietību