Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Slovēnija sagrauj Austrāliju

Slovēnija sagrauj Austrāliju
Gaspers Vidmars (no labās)
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules basketbola čempionāta ceturtdaļfinālā iekļuvusi Slovēnijas komanda, kas bez problēmām tika galā ar Austrāliju - 87:58. Slovēņu pretinieki par vietu pusfinālā noskaidrosies Turcijas un Francijas duelī.

Slovēņi sāka lieliski, kamēr austrāliešiem uzbrukumā neizdevās pilnīgi nekas – pirmajās 6,5 minūtēs garām lidoja viss, arī viegli metieni no groza apakšas, bet kronis visam bija Aleksandara Mariča danks, pēc kura bumba izgriezās no groza. Slovēnijai startā 12-0 izrāviens. Austrālija pirmo grozu guva, kad pirmajā ceturtdaļā bija atlikušas trīsarpus minūtes. Izcēlās Metjū Nīlsens, panākot 2:12. Pēc pirmajām desmit minūtēm eiropiešiem +8 (16:8). Ja tobrīd Austrālijai vēl bija cerības uz pozitīvu iznākumu šajā mačā, tad pēc nākamajām desmit minūtēm vairs ne – slovēņi lielajā atpūtā devās ar 21 punkta handikapu – 42:21.

Pirmajā puslaikā izlieto ūdeni Austrālijas komandai neizdevās, tieši pretēji – slovēņi vēl vairāk palielināja pārsvaru un uzvarēja ar graujošu - 87:58. Uzvarētāju sastāvā šodien ar 19 punktiem rezultatīvākais Jaka Lakovičs, bet Austrālijai ar 13 punktiem izcēlās Patriks Milzs un Džozefs Ingless.

Slovēņu pretinieki par vietu pusfinālā noskaidrosies Turcijas un Francijas duelī.


, 2010-09-05 19:52, pirms 14 gadiem
Nu šitik ''bezzobainu'' Austrālijas sniegumu nebiju gaidījis. Bet Slovēnija ar katru nākamo spēli uzlabo savu sniegumu... Tā turpināt. Labprāt gribētu slovēņus redzēt top3.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: shady123
, 2010-09-05 19:54, pirms 14 gadiem
Ļoti organizēti un disciplinēti Slovēnija nospēlēja gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Tā arī bija uzvaras atslēga.
, 2010-09-05 19:55, pirms 14 gadiem
patiešām tik dranķīgu spēli nebiju gaidījis,kā Austrālija vāciešus pazemoja, tā tagad viņus slovēņi.
, 2010-09-05 19:56, pirms 14 gadiem
Noveelu taalu tikst sloveenjiem, simpatizee shii komanda... Zheel ka nav Smodiša un Lorbeka
, 2010-09-05 19:57, pirms 14 gadiem
Slovēņu pretinieki kļūs cīņā par vienu pusfinālā noskaidrosies Turcijas un Francijas duelī.

??
, 2010-09-05 20:04, pirms 14 gadiem
12:0, sapratu skaidrs !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aleksandrs Petrovičs (vidū). Foto: SIPA/Scanpix
1

Petrovičs atgriežas Latvijas kvalifikācijā ielozētās Brazīlijas trenera amatā

Brazīlijas Basketbola federācija pavēstījusi par izmaiņām vīriešu basketbola izlases trenera amatā. Tajā atgriezies horvātu speciālists Aleksandrs Petrovičs, kurš tajā nomainījis līdzšinējo speciālistu Gustavo Konti. Brazīlija šajā vasarā Rīgā cīnīsies par vietu 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā.
Kevins Durents ar olimpisko zeltu. Foto: AP/Scanpix
40

Lebrons, Durents, Karijs, Embīds un citi – ASV uz Parīzi vedīs superzvaigžņu sastāvu

Olimpisko spēļu vīriešu basketbola turnīrā četras reizes pēc kārtas uzvarējusi ASV izlase, un šovasar Parīzē tā visdrīzāk spēlēs zvaigžņotā sastāvā – kā ziņo ESPN, jau izvēlēti vienpadsmit no divpadsmit spēlētājiem, vienu vietu vēl paturot brīvu.
Petijs Milzs. Foto: FIBA
6

Joprojām bez Simonsa, ar desmit NBA vīriem: Austrālija paziņo OS kandidātu loku

Austrālijas basketbola izlases galvenais treneris Braiens Gurdžians nosaucis 22 spēlētāju loku, no kuriem tiks izraudzīts divpadsmitnieks dalībai vasarā gaidāmajā Parīzes olimpisko spēļu basketbola turnīrā. Ierindā joprojām nav Bena Simonsa, bet ir desmit citi NBA spēlējoši basketbolisti.