Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Igauņu bēdas: Latvijas U18 zaudējums izdzēš rezerves cerību tikt A divīzijā

Igauņu bēdas: Latvijas U18 zaudējums izdzēš rezerves cerību tikt A divīzijā
Igauņu juniori atstāj laukumu pēc zaudējuma Lielbritānijai
Foto: FIBA

Igaunijas U18 vīriešu basketbola izlase sestdien, 5. augustā, Eiropas čempionāta B divīzijas pusfinālā Tallinā zaudēja Lielbritānijai ar 61:75 un atvadījās no cerībām nākamgad spēlēt elites grupā.

Kaimiņvalstī 1999. gadā dzimušo puišu starts tika gaidīts ar lielām cerībām – šī paaudze tiek uzskatīta par talantīgāko pēdējo gadagājumu vidū. Igaunijas basketbola federācija pieteicās un ieguva tiesības rīkot B divīzijas turnīru, uz kuru ieradās 20 komandas.

Starptautiskās basketbola federācijas ieviestā prakse paredz, ka trīs vājākās A divīzijas izlases atstāj elites grupu, tās nomainot B divīzijas vadošajam trio. Šovasar ir citādāk – Latvija nākamgad rīkos A divīzijas turnīru un saglabās vietu elitē, neatkarīgi no uzrādītājiem rezultātiem.

Latviešu zaudējums Melnkalnei – tas nozīmē, ka turnīra noslēgumā jāspēlē par 15. vietu – sestdien apbēdināja vēl divas komandas. Tā kā A divīzijai varēs kvalificēties tikai B divīzijas finālistes, pusfinālu zaudētājām – Igaunijai un Izraēlai – svētdienas savstarpējā spēle kļuvusi bezjēdzīga.

Igauņiem neveiksme bija īpaši sāpīga, jo ceļā uz pusfinālu viņi izcīnīja sešas uzvaras pēc kārtas. “Lūši” D grupā sagrāva Šveici (94:55), Dāniju (82:50), Īriju (101:60) un Maķedoniju (78:58), kā arī apspēlēja Beļģiju (70:68). Ceturtdaļfinālā sekoja uzvara pār Poliju – 68:63.

Sestdienas spēlei pret britiem bija “būt vai nebūt” raksturs. Šo pārbaudījumu igauņi neizturēja, ciešot sakāvi cīņā par atlēkušajām bumbām (33-60, uzbrukumā 10-28). Britu līderis Romario Spenss viens pats izcīnīja 10 bumbas uzbrukumā, pabeidzot cīņu ar 18 punktiem un 19 atlēkušajām bumbām.

Otrajā pusfinālā Horvātija pieveica Izraēlu ar 75:69. Gan britiem, gan horvātiem bija iemesls dubultai līksmībai – pirms divām nedēļām A divīzijā atgriezās abu valstu U20 izlases.

Izmantotie resursi:FIBA U18 European Championship Division B 2017...

Marselinju Huertass un Rauls Netu. Foto: FIBA
3

Brazīlijas kandidāti OS kvalifikācijai: atgriežas Netu, ierindā Pasečņika cīņu biedrs

Brazīlijas basketbola izlase paziņojusi 16 kandidātu sarakstu, kuri gatavosies no 2. līdz 7. jūlijam Rīgā gaidāmajam Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Kandidātu lokā iekļauts aizvadītajā sezonā traumas dēļ nespēlējušais Rauls Netu, kā arī Anžeja Pasečņika komandas biedrs Vitors Benite.
Viktors Vembanjamā. Foto: FIBA
6

Dvīņu torņi Vembanjamā un Gobērs: OS saimniece Francija izvēlas kandidātus

Francijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Vensāns Kollē pavēstījis 19 spēlētāju kandidātu sarakstu Parīzes olimpiskajām spēlēm.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' līderis Hovards olimpisko spēļu kvalifikācijā pārstāvēs Puertoriko

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) apstiprinājusi amerikāņu aizsarga Markusa Hovarda basketbola pilsonības maiņas pieprasījumu, tādējādi basketbolists vasarā varēs pārstāvēt Puertoriko valstsvienību olimpisko spēļu kvalifikācijā.