Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

"FIBA America": Meksika un Argentīna izcīna trešās uzvaras, Kuba izstājas

"FIBA America": Meksika un Argentīna izcīna trešās uzvaras, Kuba izstājas
Fransisko Kruss (no labās) nākamsezon spēlēs "VEF Rīga" komandā.
Foto: AP/Scanpix

FIBA Amerikas čempionāta spēlēs ceturtdienas vakarā un aizvadītajā naktī Mehiko panākumus izcīnīja Argentīnas, Dominikānas, Kanādas un Meksikas izlašu basketbolisti.

A grupa

Turnīra mājinieki Meksikas basketbolisti ar 82:68 pieveica Panamas valstsvienību, svinot trešo panākumu pēc kārtas. Uzvarētāju labā 20 punktus guva Pols Stolls, 16 punktus un 11 atlēkušās bumbas sakrāja Gustavo Aijons, bet 15 punkti bija Hektora Ernandesa kontā. "VEF Rīga" leģionārs Fransisko Kruss 31 minūtes laikā guva desmit punktus izcīnīja sešas bumbas zem groziem un atdeva četras rezultatīvas piespēles. Panamas komandā ar 16 punktiem izcēlās Hosē Ljoreda, bet 12 punktus pievienoja Ernesto Oglivje.

Citā A grupas spēlē Dominikānas Repulbikas izlase ar 90:70 pārspēja Urugvajas basketbolistus, izcīnot otro uzvaru pēc kārtas. Dominikāniešiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Džeimss Feldeins, bet 16 punktus sakrāja Edvards Santana. Urugvajas izlasē 18 punktus guva Bruno Fitipaldo, bet 15 punkti bija Mauricio Agijara rēķinā.

A grupas kopvērtējums

V.KomandaBilance
1.Meksika3-0
2.Dominikāna2-2
3.Urugvaja1-2
4.Brazīlija1-2
5.Panama1-2

B grupa

Trešo uzvaru B grupā svinēja Argentīnas basketbolisti, kas ar 96:64 sagrāva Kubas valstsvienību. Uzvarētājiem pa 11 punktiem guva Luiss Skola, Nikolass Laprovitola un Gabriels Deks, bet desmit punkti un 13 atlēkušās bumbas bija Andresa Nočioni kontā. Kubas izlasē rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Hasjels Rivero, bet 11 punkti un 13 bumbas zem groziem bija Havjēra Hustisa rēķinā.

Otrā B grupas mačā Kanādas valstsvienība ar 82:62 pārspēja Venecuēlas basketbolistus. Kanādiešiem 16 punktus guva Nikolass Stausks, 14 punktus pievienoja Kellijs Oliniks, bet 13 punktus pievienoja Endrjū Viginss. Venecuēlas izlasē 17 punktus guva Dvaits Lūiss, bet 16 punktus sakrāja Nestors Kolmenarezs.

B grupas kopvērtējums

V.KomandaBilance
1.Argentīna3-0
2.Kanāda2-1
3.Venecuēla2-1
4.Puertoriko1-2
5.Kuba0-4

Turnīra nākamajā posmā iekļūs pa četrām komandām no katras grupas. Jau tagad zināms, ka pēc četriem mačiem turnīrs ir beidzies Kubas izlasei. FIBA Amerikas čempionāta finālisti kvalificēsies Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Ja finālā iekļūs Brazīlija, tad olimpiādei kvalificēsies arī trešās vietas ieguvēji.

Izmantotie resursi:
americas2015.com