Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Jansoni: "Jāgrauž dēļi"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Jansoni: "Jāgrauž dēļi"
Aizsardze Anete Čunda spēlē ar Spāniju
Foto: www.fibaeurope.com

"Spānija un Francija ir neapstrīdamas turnīra favorītes. Spēlēs ar tām nepieciešama disciplīna, veiksme un, lai uzvarētu, jāsakrīt visam," Latvijas juniorēm izcīnot divas uzvaras un iekļūstot Eiropas U-18 basketbola čempionāta nākamajā kārtā, eSports.lv vērtējumu par turnīra pirmajām spēlēm sniedza valstsvienības treneris Ziedonis Jansons.

Daigas un Ziedoņa Jansonu vadībā Latvijas izlase pirmajās trīs spēlēs sagrāva Turciju, pārspēja Beļģiju 64:61 un cīņā par pirmo vietu B grupā zaudēja Spānijai 62:81. Jāpiebilst, ka šī paša gadagājuma Spānijas spēlētājas pirms diviem gadiem Valmierā izcīnīja sudraba medaļas Eiropas U-16 čempionātā, finālā piekāpjoties Francijai.

Treneris Jansons atskatījās uz pirmajām trīs čempionāta spēlēm. „Pirms turnīra sākuma lielisku darbu paveica mūsu video vīrs, papildus turnīrā Francijā no Austrālijas ieguvām Beļģijas un Turcijas spēļu ierakstis. Tas palīdzēja sagatavoties pirmajām divām spēlēm.”;

Uzvara pār Turciju 88:50
„Sacensībā ar Turciju neitralizējām abas viņu līderes, spēlētājas ar 10. un 12. nr. Izdevās laba spēle, paņēmām turcietes ar emocijām, labs bija metienu procents. Turcija to negaidīja, jo uzskatīja sevi par pirmā sešnieka komandu.

Raksturu un gribas pārbaude uzvarā pār Beļģiju 64:61
„Sākumā likām akcentu spēlei groza apakšā, lai izmantotu augumu pārsvaru. Izvirzījāmies vadībā 11:2, taču tad no groza apakšas neiemetām trīs reizes pēc kārtas, bija kļūdas piespēlēs un Beļģijas komanda sajuta spēles garšu. Sākās neveiksmju josla, neveiksmes turpinājās trešajā ceturtdaļā. Kad rezultāta starpība sasniedza mīnus septiņpadsmit, trenere Jansone pieprasīja minūtes pārtraukumu. Mainījām aizsardzību, uzlikām zonu un pamainījām akcentus. Ja sākumā spiedām uz groza apakšu, tagad vairāk bija jāspēlē uz āru, jāmet tālie. Tas nostrādāja, Kiršteine, Vītola, Sonka iemeta trīspunktniekus, Niedolai bija 2+1. Visas atraisījās, soliņa atbalsts bija fantastisks, visas nospēlēja labi un piecas minūtes pirms pamatlaika beigām panācām neizšķirtu. Tālāk jau bija Eiropas čempionāta ierasta kapāšanās, uzvarējām ar 64:61.”

Zaudējums Spānijai 62:81
"Spēlēs ar tādām komandām kā Spānija visu nevar uztrenēt. Nepieciešama disciplīna, veiksme un jāsakrīt visiem labvēlīgajiem apstākļiem," domā Ziedonis Jansons. "Ar neapbruņotu aci redzams, ka Spānija un Francija ir turnīra favorītes. Ar savu ātrumu un spēku viņas mūs vienkārši noskrēja, būsim godīgi, tā paskriet nespējām. Pirmais puslaiks bija līdzīgs, zaudējām ar mīnus četri, taču pietika dažas minūtes zaudēt koncentrāciju un trešo ceturtdaļu zaudējām ar trīspadsmit punktu starpību. Meitenes saņēmās un pēdējo ceturtdaļu nospēlēja līdzīgi."

Par sāncensēm E grupā
"Rīt brīvdiena, būs vieglāks treniņš. Pirmdien jāspēlē ar laukuma saimniecēm zviedrietēm, uz kuru spēlēm otra turnīra zāle ar 700 vietām ir skatītāju pilna un atbalsts liels. Zviedrijas sastāvā spēlē četras afrozviedrietes, varam ar viņām sacensties. Serbijas priekšrocība ir trīs ļoti garas un spēcīgas iekšējās līnijas spēlētājas, taču neuzvaramas viņas nav, savukārt Polija ir mūsu līmeņa komanda. Lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, teorētiski pietiek ar vienu uzvaru, taču tad pretī visticamāk nāktu Francija, kuru uzvarēt būtu gandrīz neiespējami. Tāpēc iekļūšanai ceturtdaļfinālā vispirms jāizcīna divas uzvaras, pretī dabūt F grupas otro vai trešo komandu. Mērķis ir izcīnīt vietu, kas būtu par pozīciju augstāka, kuru pirms diviem gadiem spējām Eiropas U-16 čempionātā Valmierā (septītā vieta). Kā saka trenere Jansone, "jāgrauž dēļi". Iekļūšana labāko četriniekā jau būtu "Sapnis vasaras naktī"."

"Paldies Dievam, visas meitenes ir veselas, protams, bez mikrosavainojumiem neiztikt. Turnīra grafiks - 9 spēles 11 dienās - ir drakonisks, taču apstākļi ir vienādi visām komandām. Pirmajā kārtā varēja vēlēties nedaudz plašāku zāli, pārējie nosacījumi ir nodrošināti. Turnīram gatavojāmies līdzīgā režīmā, trīs dienas trenējoties un vienu atpūšoties."

Latvijas spēļu kalendārs
6. jūlijs, 14:45 Latvija - Zviedrija
7. jūlijs, 18:30 Latvija - Serbija
8. jūlijs, 19:15 Latvija - Polija
10. jūlijs, ceturtdaļfināli no 14:45
11. jūlijs, pusfināli no 19:15
12. jūlijs, fināls 21:00

Sāncenses no A grupas
Notikumi A apakšgrupā attīstījās līdzīgi kā B grupā, Zviedrijai un Spānijai pirmajās divās spēlēs izcīnot pa divām uzvarām. Laukuma saimnieces, kuru fani izvirzījuši mērķi cīnīties par zeltu, pārliecinoši pieveica Bulgāriju 74:44 un vakar apspēlēja Poliju 66:57. Serbietes, uzveikušas Poliju 75:64, palielināja apgriezienus, piektdien sagraujot Bulgāriju 84:41 un sestdien pirmo reizi lika kapitulēt zviedrietēm 79:48. Trešo ceļazīmi uz kvalifikācijas kārtu ieguva Polija, izšķirošajā spēlē sagraujot neveiksmju nomocīto Bulgāriju 82:30.

E grupas kopvērtējums pirms Turcijas - Beļģijas spēles

VietaKomandaSpēlesU-ZAttiecībaPunkti
1.Spānija22-0-4
2.Serbija22-0154:1124
3.Latvija21-1-2
4.Zviedrija21-1114:1362
5.Polija20-2121:1410
6.----0

Vēsture

Latvijas juniores A divīzijā spēlē trešo reizi (1998, 2000, 2009). Pēc astoņiem gadiem B divīzijā ceļazīmi uz eliti izdevās izcīnīt pērn augustā Maķedonijas galvaspilsētā Skopjē. Trenera Mārtiņa Zībarta vadībā Latvijas juniores uzvarēja visās spēlēs, pirmo reizi Latvijas vēsturē uzvarot FIBA rīkotā valstsvienību turnīrā. Zem Latvijas karoga šāds panākums klubu konkurencē pa spēkam bijis tikai vīru komandai „Barons/LMT”, kas pirms gada uzvarēja FIBA Kausa izcīņas „Četru finālā” Kiprā.

Savukārt 2007. gadā Eiropas U-16 čempionātā Valmierā Latvijas kadetes Daigas un Ziedoņu Jansonu vadībā izcīnīja septīto vietu. Toreiz pirmās vietas čempionātā sadalīja Francija un Spānija, komandas, kas ir galvenās favorītes arī Sēderteljē.

No 2007. gada Valmieras sastāva Zviedrijā spēlē Linda Pagrode, Kristīne Vītola, Linda Sarja, Anna Sonka, Ance Celmiņa, Anete Kiršteine, Sabīne Niedola un Ilze Gotfrīda. Anete Čunda visu 2007. gadu nevarēja spēlēt savainojuma dēļ, savukārt Zenta Meļņika regulāri Latvijas valstsvienībā sāka spēlēt 2008. gada vasarā, jo ziemās mācījās Grieķijā. Klāt nākušas sporta kluba "Rīga" audzēknes Kristīne Brance un Linda Rubene.

  +6 [+] [-]

, 2009-07-04 21:59, pirms 15 gadiem
"Jāpiebilst, ka šī paša gadagājuma Spānijas spēlētājas pirms diviem gadiem Valmierā izcīnīja sudraba medaļas Eiropas U-16 čempionātā, finālā piekāpjoties Spānijai."

jocīgi
Slēpts komentārs: persik

  +5 [+] [-]

, 2009-07-04 22:17, pirms 15 gadiem
persik rakstīja: loģiski,pirms 2 gadiem viņas spēlēja U16 izlasē,jo bija 16 gadus vecas,tagad jau U18,jo dzimšanas gads jau nemainās,meitenes kļūst vecākas un vairs nevar spēlēt U16

Tev taču arī,piem.,2007.gadā bija 20 gadi,bet tgd 22 gadi
nē Jocīgi jau tas, ka Spānija finālā piekāpās Spānijai.

  -3 [+] [-]

, 2009-07-04 22:19, pirms 15 gadiem
wilwood rakstīja: nē Jocīgi jau tas, ka Spānija finālā piekāpās Spānijai.
Francijai!

     [+] [-]

, 2009-07-04 22:28, pirms 15 gadiem
Trenera Mārtiņa Zībarta vadībā Latvijas juniores uzvarēja visās spēlēs, pirmo reizi Latvijas vēsturē uzvarot FIBA rīkotā valstsvienību turnīrā. Zem Latvijas karoga šāds panākums klubu konkurencē pa spēkam bijis tikai vīru komandai „Barons/LMT”, kas pirms gada uzvarēja FIBA Kausa izcīņas „Četru finālā” Kiprā.

Zibarts, tad sanāk piedalījies abu titulu izcīnīšanā.

     [+] [-]

, 2009-07-04 23:56, pirms 15 gadiem
Litll-boy#10 rakstīja: Ooo nu kurš tads cits ja ne pats noviks!! ( Virsraksts)!
Tu, pokemon, galīgi stulbs esi? Tak Jansoni teica, ka jāgrauž dēļi, nevis Noviks kaut ko izdomāja. Pirms raksti kartējos stulbos komentārus, padomā ko Tu raksti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja