Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: "Jāmācās izvairīties no kritumiem"

Andris Liepa
Andris Liepa

Bagatskis: "Jāmācās izvairīties no kritumiem"
Ainars Bagatskis. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc smagā zaudējuma Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē Melnkalnē (66:96) atzīst, ka komandai visvairāk pietrūcis snieguma stabilitātes, teikts Basket.lv

"Zinājām, ka lielas problēmas mums sagādās mājinieku centrs Pekovičs. Nelolojām ilūzijas, ka izdosies viņu pilnībā neitralizēt, taču bija doma apturēt pārējos. Diemžēl to izdarīt neizdevās. Melnkalniešiem ļoti palīdzēja skatītāju atbalsts, bet mēs diemžēl nespējām izturēt spiedienu, ko nepārtraukti uzturēja gan individuāli meistarīgie sāncenši, gan publika, gan tiesneši. Brīžiem spēlējām labi, taču veiksmīgām epizodēm sekoja dažas sasteigtas darbības un mājinieki atkal atguva komfortablu pārsvaru. Jākrāj pieredze un jāiemācās izvairīties no tādiem kritumiem," A.Bagatskis Basket.lv atgādināja par atšķirību abu komandu spēlētāju pieredzē.

Uz lūgumu novērtēt atsevišķu Latvijas valstsvienības spēlētāju darbību treneris atteica, ka audzēkņus publiski nekritizēšot. "Nevienam nevar pārmest motivācijas vai cīņasgribas trūkumu, taču meistarības ir tāda, kāda tā ir. Manuprāt, mīnus 30 tomēr nav objektīvs rādītājs komandu klases atšķirībām. Varam spēlēt labāk un šodien to nodemonstrējām brīžos, kad bija laba kustība gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Tagad jāpanāk, lai tādu epizožu būtu vairāk, bet muļķīgu kļūdu - mazāk"

Ainars Bagatskis uzsvēra, ka šī spēle tagad pēc iespējas ātrāk jāaizmirst, jo ceturtdien Rīgā jau viesosies Itālijas izlase. "Itālijai ir divi izteikti līderi - Marko Belinelli un Andrea Barnjani. taču šodien pret Izraēlu viņi iemeta pa 20 punktiem, bet komanda zaudēja (71:79). Tagad itāliešiem nav, kur atkāpties, taču no viņu uzvārdiem un klubiem nav jābaidās - tādi paši dzīvi cilvēki vien ir un nespēlē bez kļūdām. Gatavosimies, lai nospēlētu labāk nekā šodien."

Izmantotie resursi:
Basket.lv

1 2 46 komentāri

 +22 [+] [-]

, 2010-08-03 00:53, pirms 14 gadiem
Lai jums veicas un Arēnas sienas liek satraukties ne tikai Raptors puišiem...

 +49 [+] [-]

, 2010-08-03 00:53, pirms 14 gadiem
Gan jau būs labi. 4dien uz arēnu!

 +13 [+] [-]

, 2010-08-03 00:58, pirms 14 gadiem
Kas trenējās smagi - tas ir pelnījis uzvarēt !

 +10 [+] [-]

, 2010-08-03 01:11, pirms 14 gadiem
niprais3 rakstīja: Spēle izšķīrās jau pirmajā ceturtdaļā (30:13), bet nu rezultāts nepārsteidz, Melnkalne spēcīga.....
Tomēr, viena lieta neliek mieru. Ja šīs kvalifikācijas mērķis ir izaudzināt jaunos, nākotnes izlases spēlētājus, tad kāpēc izlasē jāiekļauj, piemēram, 25 gadus vecs Sirsniņs un mājā jāatstāj 20 gadus jauns Kaufmanis, kurš treniņnometnē, cik redzēju, pierādīja sevi ļoti labi!!! Es to nesaku, tikai tāpēc, ka pēc statiem Sirsniņš šodien slikti nokapāja, vnk viņš visā nometnē neko ievērīgu neparādīja.
Bagijs lasa SC komentus?Domāju,ka šis nav pārāk slikts vērtējums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +24 [+] [-]

, 2010-08-03 01:27, pirms 14 gadiem
Nav jau ko daudz nolikt savējos, visticamāk šādu spēļu būs vairākas vienkārši jāprogresē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2010-08-03 01:33, pirms 14 gadiem
Piekrītu Blatam,kas teica,ka treneris mums ir vienu kategoriju augstāk par komandas spēlētājiem. Mūsējie spēlē kā viņi prot,daļai ir regress,salīdzinājumā ar saviem labākajiem laikiem. Cerams,ka vismaz somus vinnēsim...

  +4 [+] [-]

, 2010-08-03 07:46, pirms 14 gadiem
Man gan likaas ka Melnkalnee areenaa bija kapa klusums, bet nu trenerim jau labaak redzams.

  +2 [+] [-]

, 2010-08-03 08:04, pirms 14 gadiem
marcanato rakstīja: Man gan likaas ka Melnkalnee areenaa bija kapa klusums, bet nu trenerim jau labaak redzams.
nu kad es pieslēdzos, tad tā arī bija, šķidri aplausi uz iemestiem groziem..

 +20 [+] [-]

, 2010-08-03 08:05, pirms 14 gadiem
Pārkopēju cita fanu komentāru, tas izsaka visu:
____________________________________________________
"Jā, padirsām un padirsām smagi. Bet visiem valtersūdiem, biedriņkrāniem un viņu līdzskrējējiem, kuri tagad pašapmierināti smīkņā, ierosinu aiziet tālu jo tālu. Jo šitie čaļi, kas kapā izlasē, lai arī smagi zaudēja, gāja un cīnījās par valsti un mums. Vērtība un gods, kura alkostāriem nav nedz saprotama, nedz sasniedzama.
Ceturtdien uz Arēnu!!"

  -1 [+] [-]

, 2010-08-03 08:45, pirms 14 gadiem
Bagatska trenera karjera-Valmiera kura spēlē daudz saturīgāk ar Melderi,Barons, kuru Bagatskis pārmeta un teteris ir daudz labāks treneris, Žalgiris un Jeņisej-komandas kuras patrieca Bagatski un vēl palīgos ir Galvanovskis, kuru patrieca no Ventspils.96.p.liecina tikai par to, ka nemāk treneris veidot komandas aizsardzību.Kāpēc nevarēja būt izlases treneri Krūmiņš, Jansons? Nē , ielika vienu "" zelta roku"ar dzelzs galvu.

 +11 [+] [-]

, 2010-08-03 08:53, pirms 14 gadiem
Trenerim rīcībā ir spēlētāji kuri pirmo reizi spēlē EČ lielajā izlasē un lielākā daļa no viņiem pret šāda kalibra spēlētājiem nekad nav spelējuši es pat nevaru iedomāties ko no šīs otrās LV izlases var prasīt... Nu nav šājā izlasē vilcēju, līderu, Kuksiks, Bērziņš? Bet epizodiski tikai... un piekrītu ka dažiem spēlētājiem ir arī regress.. piemēram Kalve, traumām nomocīts spēlētājs un tagad nespēj atgūt savu formu. Nu ko prasīt no Bagatska kura rokās ir materiāls tāds kāds viņš ir... tas ka azartiska jauna komanda ir viens, bet šis vēl nav Šīs izlases kvalifikācijas cikls/čempionāts ... ceru ka veiksies turpmākajās spēlēs.

 +12 [+] [-]

, 2010-08-03 09:51, pirms 14 gadiem
Bez labiem centra spēlētajiem mūsdienu basketbolā nav ko darīt. Tur labāks rezultāts nevarēja būt principā. Latvijas izlase vispār ir fenomens. Cik mums ir izlasē centru? Viens!!! Tad ko brīnīties, ka Pekovičs laukumā dara ko grib? Mēs pat piezīmes uz viņu taisīt nevaram atļauties. Mums vispār izlasē ir tikai 5 čaļi virs 2.00. Kam cīnīties par atlekušajām bumbām? Šis cikls ir vienkārši jāziedo pieredzes apgūšanai čaļiem, kas nākotnē var veidot izlases kodolu un AR STEIGU JĀMEKLĒ JAUNI GARIE. Visu cieņu protams Biedriņam, bet viņš arī ir tikai cilvēks. Nedrīkst būt tā, ka bez Biedriņa un Kambalas nav kam spēlēt zem groza. Izlasē vajag vēl vismaz 2 stabilus centrus ap 2.10 un vismaz 3 stabilus uzbrucējus virs 2.05, kas var kaut ko groza apakšā izdarīt. Citādi gluži vienkārši šāda līmeņa mačos uzvaras neredzēt. Laiki, kad varējām pretinieku no trīspunktu līnijas nomētāt, ir beigušies. Nezinu. Kaut vai jāsēžas mašīnā un jābrauc pa novadu skolām jaunos puikas skatīties. Visur taču basketbolu spēlē. Neticu, ka 10 gadu laikā vairāk par vienu laba līmeņa centra spēlētāju nevaram izaudzināt.

  -2 [+] [-]

, 2010-08-03 09:59, pirms 14 gadiem
TAGAD VAI NEKAD. 2.0
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-08-03 10:00, pirms 14 gadiem
sporta lidzzinatajs rakstīja: Trenerim rīcībā ir spēlētāji kuri pirmo reizi spēlē EČ lielajā izlasē
Daži no viņiem jau bija uz iepriekšējo čempi!
Pats Bagatkis ir izteicies, ka tas ir nākamais cikls, kurā no šādas komandas gaidīt rezultātu

  +1 [+] [-]

, 2010-08-03 10:03, pirms 14 gadiem
mitins rakstīja: no kaadiem kritumiem mums pat kaapums sajaa speele nebija
2/4 bija diezgan laba. Ja tā būtu visa spēle nospēlēta, tad būtu citas emocijas spēles beigās un cīņasspars, un sazin vēl kā spēle būtu beigusies. Bet pieredzes trūkums un attiecīgi psiholoģiskā sagatavotība darīja savu.
Nekas, šogad pasitīsies, iegūs pieredzi, un pēc pāris gadiem puse no šīs izlases varēs veidot kodolu jaunai, spēcīgai komandai!

4dien uz Arēnu!

     [+] [-]

, 2010-08-03 10:06, pirms 14 gadiem
bergs86 rakstīja: Daži no viņiem jau bija uz iepriekšējo čempi!
Pats Bagatkis ir izteicies, ka tas ir nākamais cikls, kurā no šādas komandas gaidīt rezultātu
Daži - Kalve un Freimanis?? Nu, tas jau ir nopietni, izlases kodols

  +1 [+] [-]

, 2010-08-03 10:11, pirms 14 gadiem
Ja tev ir mazāk talanta kā pretiniekam, tad vienīgā iespēja ir aizsardzība. Tur nevar būt nekādi kritumi. Ko mēs gribam uzvarēt ielaižot 96 punktus? Atgriešanās aizsardzībā vakar bija briesmīga, viens pret viens apspēlēja kā noliktus statīvus treniņā. Grūti salīdzināt, bet abas jauniešu izlases uzvaras izcīnija ar aizsardzību.

     [+] [-]

, 2010-08-03 10:21, pirms 14 gadiem
zanez rakstīja: Daži - Kalve un Freimanis?? Nu, tas jau ir nopietni, izlases kodols
Laikam šie ir vienīgie... nu labi, Grafs ir spelējis EČ, Berizņš arī piedalījās Koijotu parādē...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-08-03 10:40, pirms 14 gadiem
helo rakstīja: Pārkopēju cita fanu komentāru, tas izsaka visu:
____________________________________________________
"Jā, padirsām un padirsām smagi. Bet visiem valtersūdiem, biedriņkrāniem un viņu līdzskrējējiem, kuri tagad pašapmierināti smīkņā, ierosinu aiziet tālu jo tālu. Jo šitie čaļi, kas kapā izlasē, lai arī smagi zaudēja, gāja un cīnījās par valsti un mums. Vērtība un gods, kura alkostāriem nav nedz saprotama, nedz sasniedzama.
Ceturtdien uz Arēnu!!"
Bet pierādās ka meistarību nevar nodzert! Un laukumā labāk skatos meistarību nevis bailes! Ok. Cerams jau viena uzvara ciklā būs, bet būs ļoti grūti...

  +4 [+] [-]

, 2010-08-03 10:45, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: slinkums nav mainīt profilus? Tāpat pirms akcijas beigām tiks sabloķēti visi dubultnieki, kā rezultātā pie BURNiem netikt.
Par tiem burniem reāli arī dod burnus?

  +1 [+] [-]

, 2010-08-03 10:45, pirms 14 gadiem
Ainars Bagatskis uzsvēra, ka šī spēle tagad pēc iespējas ātrāk jāaizmirst...
Mož labāk paanalizē???

  +1 [+] [-]

, 2010-08-03 11:12, pirms 14 gadiem
kinasstulbais rakstīja: Ainars Bagatskis uzsvēra, ka šī spēle tagad pēc iespējas ātrāk jāaizmirst...
Mož labāk paanalizē???
Šo-to tiešām varētu arī iemācīties no šīs spēles. Piemēram, kā nevajag darboties aizsardzībā.

     [+] [-]

, 2010-08-03 11:38, pirms 14 gadiem
Kāpēc gatavosimies, lai nospēlētu labāk??? Mums ir jāuzvar!

     [+] [-]

, 2010-08-03 11:59, pirms 14 gadiem
kinasstulbais rakstīja: Bet pierādās ka meistarību nevar nodzert! Un laukumā labāk skatos meistarību nevis bailes! Ok. Cerams jau viena uzvara ciklā būs, bet būs ļoti grūti...
Laikam tomēr var nodzert, ja jau mūsu dzērāju izlases stāri no trim spēlēm ar Portugāli divas zaudēja. Domāju šitie puiki trīs spēlēs pret Portugāli arī pie vienas uzvaras tiktu.

     [+] [-]

, 2010-08-03 11:59, pirms 14 gadiem
Gunča rakstīja: Bagatska trenera karjera-Valmiera kura spēlē daudz saturīgāk ar Melderi,Barons, kuru Bagatskis pārmeta un teteris ir daudz labāks treneris, Žalgiris un Jeņisej-komandas kuras patrieca Bagatski un vēl palīgos ir Galvanovskis, kuru patrieca no Ventspils.96.p.liecina tikai par to, ka nemāk treneris veidot komandas aizsardzību.Kāpēc nevarēja būt izlases treneri Krūmiņš, Jansons? Nē , ielika vienu "" zelta roku"ar dzelzs galvu.
Tu esi stulbs pilnībā!!!

     [+] [-]

, 2010-08-03 12:11, pirms 14 gadiem
man liekas ka Bagatska merkis zaudet ar mazaku starpibu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 46 komentāri