Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Nesterovičs Lietuvā paziņo par karjeras beigšanu

Andrejs Siliņš

Nesterovičs Lietuvā paziņo par karjeras beigšanu
Radoslavs Nesterovičs lietuviešu ielenkumā pirms diviem gadiem vēl basketbola laukumā, nevis blakus tam
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Slovēnijas basketbola valstsvienības kapteinis Radoslavs Nesterovičs, kurš šobrīd atrodas Lietuvā, lai ar padomu palīdzētu savas valsts izlasei Eiropas čempionātā, 35 gadu vecumā pavēstījis par profesionāla spēlētāja karjeras noslēgšanu.

"Mana basketbolista karjera ir galā. Pietiek. Pavadīju profesionālajā basketbolā 17 garus gadus," pavēstīja 35 gadus vecais Nesterovičs, kurš 2005. gadā aizveda Slovēniju izcīnīja ceļazīmi Slovēnijai uz nākamajā gadā notiekošo pasaules čempionātu, Eiropā izcīnot sesto vietu. "Šim lēmumam nav nekādas saistības ar manu pēdējo savainojumu. To daru personisku iemeslu dēļ. Būtībā - es vienkārši nespēju vairs funkcionēt tā, kā agrāk. Ja nevaru vairs par 100 procentiem būs basketbolists, labāk izvēlos ar pilnu jaudu darīt ko citu."

Nesterovičs ir viens no retajiem spēlētājiem, kurš izcīnījis gan Eirolīgas, gan Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) čempiontitulus. 1998. gadā Nesterovičs aizveda līdz Eirolīgas titulam Boloņas "Virtus" vienību, bet 2005. gada vasarā, spēlējot Sanantonio "Spurs" rindās, tika arī pie NBA čempionu gredzena. NBA Nesterovičs spēlēja no 1999. līdz 2010. gadam, pārstāvot četras dažādas komandas - Minesotas "Timberwolves", Sanantonio "Spurs", Toronto "Raptors" un Indianas "Pacers".

Pagājušā gada vasarā 213 centimetrus garais Nesterovičs atgriezās Eiropā, lai vēlāk parakstītu līgumu uz divām sezonām ar grieķu superklubu Pireju "Olympiacos". Pēc aizvadītās sezonas, kurā centrs Eirolīgā vidēji 20,8 minūtēs guva 10,9 punktus un izcīnīja 5,4 atlēkušās bumbas, finanšu krīzi izjutušais "Oly" klubs lauza līgumu ar basketbolistu.

"Nevēlos kļūt par treneri. Nevēlos sevi saistīt ar menedžera darbu kādā klubā," Nesterovičs norādīja, ka nākotnes plānos neietilpst augstākās raudzes basketbols. "To ir grūti atzīt, taču mūsdienās klubi kļūst aizvien amatieriskāki finansiālo iespēju dēļ. Ir tikai nedaudzi pienācīgi funkcionējoši klubi. Vēlētos strādāt ar bērniem, tas mani darītu laimīgu. Es saprotu viņus, viņi saprot mani, bet pats galvenais - ar viņiem ir daudz mierīgāk."

  +6 [+] [-]

, 2011-09-02 16:58, pirms 13 gadiem
respect! labs spēlētājs savā laikā bija, bet nu gadi dara savu!
p.s. vēl arvien atmiņā stāv, kā Kambala iekš EČ Turcijā viņu zem groza apspēlēja kā tādu iesācēju - pagrieziens uz vienu pusi, pagrieziens uz otru pusi un 2+1!

  -2 [+] [-]

, 2011-09-02 17:02, pirms 13 gadiem
Nekad nav paticis vins

     [+] [-]

, 2011-09-02 18:57, pirms 13 gadiem
Divas blondīnes sēž un spēlē pokeru. Viena pēkšņi iekliedzās- šahs un mats! Otra vēsi atbild-nomierinies, tas nav basketbols.
P.S. Iespējams, ka šīs blondīnes nekad neizlasīs šo joku, taču, ja viņas atbalstītu Latvijas basketbola izlasi Eurobasket 2011, tad noteikti ietērptu savus mobilos telefonus Kin īpašajos basketbola skinos.