Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Štālbergs: "Izlase tikusi pie ļoti laba trenera"

Andrejs Siliņš

Štālbergs: "Izlase tikusi pie ļoti laba trenera"
Artūrs Štālbergs. Foto: basket.lv

"Esmu ļoti priecīgs, ka esam atraduši ļoti labu treneri, ar ko dosimies uz priekšu un mēģināsim sasniegt jaunas virsotnes," pēc Roberta Štelmahera iecelšanas galvenā trenera amatā Sportacentrs.com sacīja Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs.

"Trenera izvēles process bija ilgs un sarežģīts, tika uzrunāta virkne kandidātu. Ņemot vērā, ka viens no sākotnējiem kandidātiem beigās tomēr nevarēja savienot darbu izlasē ar darbu klubā, tika izvirzīts vēl viens gala kandidāts. Valdei vajadzēja nedēļu, lai iepazītos ar ārzemju speciālistu, šodien tika izrunātas vēl pēdējās lietas, pēc kā valde pieņēma lēmumu galvenā trenera amatā iecelt Robertu Štelmaheru," trenera izvēles procesu rezumēja Štālbergs.

"Esmu ļoti priecīgs, ka esam atraduši ļoti labu treneri, ar ko dosimies uz priekšu un mēģināsim sasniegt jaunas virsotnes," Štelmahera izvēli komentēja ģenerālmenedžeris. "Nākamās nedēļas sākumā paredzēti pāris treniņi jaunā trenera vadībā, klāt esot arī mūsu Eirolīgas spēlētājiem. Būs arī preses konference, kurā Štelmahers tiks stādīts priekšā kā jaunais valstsvienības galvenais treneris."

Sākotnēji kā pēdējie divi kandidāti bija paredzēti Roberts Štelmahers un itālietis Andrea Trinkjēri, taču otrais nevienojās ar savu darba vietu Belgradas "Partizan" par iespēju apvienot darbus.

Pirmais lielais pārbaudījums Štelmaheram izlases galvenā trenera amatā būs 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrs, kas sāksies nākošā gada februāra beigās. Latvijas vīri iekļauti H grupā kopā ar Grieķiju, Bosniju un Hercegovinu, kā arī Bulgāriju. Eiropas čempionātā spēlēs katras grupas trīs labākās izlases.

  +4 [+] [-]

, 2019-08-01 12:06, pirms 5 gadiem
Es arī esmu priecīgs, ka izlase tikusi pie galvenā trenera. Bet vai būs ļoti labs? Tas vēl jāpierāda darbos nevis jau par agri slavējot!!!

  +6 [+] [-]

, 2019-08-01 12:22, pirms 5 gadiem
Ja kāds latviešu treneris šobrīd spēj realizēt izlases potenciālu, tad tas ir Štelmahers. Stiprās puses:
1.Kā spēlētājs spēlējis augstā līmenī;
2.Ir pierādījis sevi kā Latvijas basketbola patriots;
3.Šādi tādi panākumi gūti arī trenera karjerā;
4.Ir pierādījis, ka prot mācīties no savām kļūdām (situācijā, kad pirmo reizi tika atlaists no BKV).

Lai veiksme stāv klāt!

  +4 [+] [-]

, 2019-08-01 12:23, pirms 5 gadiem
Labā ziņa, ka pie Štelmahera visi kapās un būs atdeve. Vēl viena labā lieta, ka Štelmis spēj izspiest sulu arī no otrā ešalona džekiem.
Viss tagad atkarīgs no kadriem, kas tiks spēlēt. Man ļoti gribās cerēt, ka Andžejs progresēs, jo garajam galam tiešām izskatās švaki.
KP gan jau nelaidīs uz izlasi, jo būs jātrenējas ar brāli, kā mest pāri florbola nūjai.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-01 12:25, pirms 5 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: Ja kāds latviešu treneris šobrīd spēj realizēt izlases potenciālu, tad tas ir Štelmahers. Stiprās puses:
1.Kā spēlētājs spēlējis augstā līmenī;
2.Ir pierādījis sevi kā Latvijas basketbola patriots;
3.Šādi tādi panākumi gūti arī trenera karjerā;
4.Ir pierādījis, ka prot mācīties no savām kļūdām (situācijā, kad pirmo reizi tika atlaists no BKV).

Lai veiksme stāv klāt!
Otro, trešo un ceturto punktu varēji pat nerakstīt, tās īsti nav stiprās puses

  +3 [+] [-]

, 2019-08-01 12:35, pirms 5 gadiem
Štelmahera stirpā puse ir tā ka viņš pazīst ļoti labi visus Latvijas izlases spēlētājus un tas ka viņš ar ne tiem augstākās klases spēlētājiem spēj sasniegt atzīstamus rezultātus.

Prieks par Robi, veiksmi viņam un viņa komandai.

     [+] [-]

, 2019-08-01 12:51, pirms 5 gadiem
Vai var minēt vēlreiz kuri ir tajā valdē?

     [+] [-]

, 2019-08-01 13:44, pirms 5 gadiem
Par Vecvagaru daudz labāks noteikti, jo kas nu nulle par atskaites punktu ...
No LV pieejamajiem droši vien labākais.
Bet vai labs izlasei?
50/50
Lai veicas, protams!

     [+] [-]

, 2019-08-01 14:15, pirms 5 gadiem
Vecvagars nebija pat Nulle
Tur bija stabili ar mīnusa zīmi

  +1 [+] [-]

, 2019-08-01 14:53, pirms 5 gadiem
ar ko izskaidrojams, ka ŠTELMAHERS ir labs treneris. ko viņš tādu paveicis. par VECVAGARU tāpat domāja. nesaki hop........

  +1 [+] [-]

, 2019-08-01 15:26, pirms 5 gadiem
Štalbergs neaizmirsa sevi kārtīgi paslavēt, klauns

     [+] [-]

, 2019-08-01 15:30, pirms 5 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Par Vecvagaru daudz labāks noteikti, jo kas nu nulle par atskaites punktu ...
No LV pieejamajiem droši vien labākais.
Bet vai labs izlasei?
50/50
Lai veicas, protams!
Laikam piemirsi, ka "nulles" vadībā izlase palika tikai soli no iekļūšanas Pasaules kausā, kas vēl ilgi paliks Latvijas izlases pēdējo gadu augstākais sasniegums.

     [+] [-]

, 2019-08-01 20:10, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Laikam piemirsi, ka "nulles" vadībā izlase palika tikai soli no iekļūšanas Pasaules kausā, kas vēl ilgi paliks Latvijas izlases pēdējo gadu augstākais sasniegums.
Tas notika nevis nulles vadībā, bet par spīti nulles vadībai!
Kausā šoteiz bija jāiekļūst.

     [+] [-]

, 2019-08-01 21:41, pirms 5 gadiem
Pēdējais viņa sasniegums 1:4 un sudrabs Latvijas pusamatieru līgas turnīrā. Izcils treneris. 45 gados rotē uz riņķi eiročelendž lejas gala komandās, Ventspils, Valmiera, Polija, Ventspils, Igaunija. Ja jau tik izcila, kur karjeras izaugsme? Kāpēc nepiedāvā neviens kaut vismaz ULEB eirokausa klubs, nu vismaz labas līgas klubs. Šausmas. Iedzers alutēnu kopā un čomi varēs būs apmierināti. Kārtējais iebīdītais treneris. Skaidrs, ka ir jātiek uz EČ un ja tiks tas viņu noteikti apstiprinās tālāk. Loģiski ka spēlētāji gribēs vietējo, bet vai viņš viņiem spēj ko iedot? Ko Latvijas klubu līmeņa treneris var dot Eirolīgas, NBA večiem kas būs EČ? Ko ? Vienīgais ko viņš var ir piepūsties sarkans un džekus dzīt 7 h dienā ar ķieģeļiem mugurā pludmales smiltīs. Ļoti slikti

     [+] [-]

, 2019-08-01 21:56, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Štelmahera stirpā puse ir tā ka viņš pazīst ļoti labi visus Latvijas izlases spēlētājus un tas ka viņš ar ne tiem augstākās klases spēlētājiem spēj sasniegt atzīstamus rezultātus.

Prieks par Robi, veiksmi viņam un viņa komandai.
Paskaidro un pasaki pāris , kaut divus , kaut vienu piemēru, par spēju sasniegt augstus rezultātus ar ne tiem labākajiem spēlētājiem? Lūdzu. Ja gribi minēt Valmieru, nosaukušu spēlētājus - Šķēle, Šķēle, Artūrs Bērziņš , melnais PG un vēl daudzi VEF , BKV līmeņa spēlētāji. Kas ar pēdējo sezonu? Zināji, ka Ventspilij budžets bija lielāks par VEF? Kā tur beidzās sezonas svarīgākās spēles? Ā, 1:4 . Viena uzvara piecās spēlēs ar uz papīra labākiem spēlētājiem, pret it kā vājākiem. Šādos gadījumos saka, ka uzvar vai zaudē treneris. Kāpēc viņš ir labs izlasei? Kko argumentētu gaidu beidzot ar piemēriem, bet nevaru sagaidīt. Visu laiku tikai tukšas frāzes - labs treneris, izcils, harizma, spēj sasniegt augstus rezultātus, izspiež maksimumu utml. Precīzi lūdzu, kungi!