Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1191, Did:0, useCase: 3

Pāvels Pastušeņa pievienojas Liepājas Lauvu komandai

Vakar savu pirmo treniņu kopā ar Agra Galvanovska trenēto Liepājas Lauvu komandu aizvadīja mūsu Gulbenes Buku bijušais centra spēlētājs - Pāvels Pastušeņa, kurš pēdējās divas sezonas bija aizvadījis divos dažādos Itālijas klubos.

21 gadu vecais spēlētājs basketbolā nopietni sācis trenēties tikai neilgi pirms savas 18. dzimšanas dienas, kad viņa augums jau bija sasniedzis divus metrus un 15 centimetru, taču fiziski puisis bijis ļoti vārgs un patālu no basketbola spēlēšanas. Tikai pateicoties "Gulbenes buku" trenera Arvja Stecka uzņēmībai, basketbolists ar dažādām treniņmetodikām strauji progresēja. Vienu gadu Pāvels pavadīja Jaunatnes līgas vecākajā, A grupā, tad vienu sezonu buku rindās Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā. Iespaidīgo fizisko dotumu dēļ viņu noskatīja Itālijas aģentūra, bet vēlāk ar rēzeknieti līgumu parakstīja šīs valsts trešās spēcīgākās līgas vienība, bet šo sezonu viņš sāka klubā "CMP Pizzighettone", kura sastāvā vēl sestdien aizvadīja pēdējo spēli.

"Liepājas lauvu" galvenais treneris Agris Galvanovskis pastāstīja, ka Pāvels, visticamāk, palikšot komandā. Skaidrs, ka tieši groza apakšā liepājniekiem ir vislielākās problēmas šajā sezonā, turklāt Pastušeņas vērtība ir ne tikai augumā, bet arī tajā, ka basketbolists ar šādiem parametriem nav leģionārs, bet vietējais spēlētājs.

Informācija: Gulbenes Buki