Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1191, Did:0, useCase: 3

Atnāca - iemeta - uzvarēja!

Atnāca - iemeta - uzvarēja!
foto: Romualds Vambuts

Šovakar Arēnā Rīga - 1. maija basketbola svētkos norisinājās galvenā cīņa par jauno auto Ford C-Max. No 75 finālistiem, kas bija veiksmīgi raidījuši bumbas grozos no tālās distances kādās no LBL spēlēm tikai trīs izdevās iekļūt pēdējā kārtā - Artūram Vīksnam, Dainim Graudiņam un Gulbenes Buku pēdējā mājas spēlē notiekošās atlases veiksminiekam Agnim Beķerim.

LBL un alus darītavas Baltika akcijas uzvarētājs noskaidrojās superfināla septītajā kārtā, kad precīzs metiens no centra izdevās Madonas sporta skolas trenerim Agnim Beķerim. Balva – jaunais Ford C-Max nopelnīta godam, jo arī pirmajās sešās kārtās tieši Agņa mestā bumba lidoja vistuvāk mērķim.

- Kurā spēlē izdevās kvalificēties Lielajam finālam?

Gulbenes buki – Jūrmala/Fēnikss. Iepriekšējā spēlē ieraudzīju, ka pārtraukumā skatītājus aicina laukumā mest un sāku skatīties – kas tur notiek. Uz nākamo spēli jau pamanīju anketas. Mani izsauca un iemetu.

- Kā gatavojies finālam?

Trīs dienas ar bērniem nometnē. Audzēkņi mācīja mest no centra. Pašiem nesanāca labāk kā man, tomēr mācīja.

- Kas bija jāizdara, lai trāpītu?

Svarīgākais bija tikt galā ar sevi. Kad tiec galā, tad jau kaut ko var izdarīt. Pirksti, bumba grozs – ar septīto reizi sanāca.

- Pirmās sešas arī bumba lidoja tuvu mērķim. Recepte bija skaidra?

Recepte beigās atradās. Gribēju trāpīt ar atsitienu, bet sanāca pa tīro. Ar sevi aprunājos. Dzīvē bijušas dažādas situācijās – tepat ir, bet nav tomēr. Domāju, vai atkal tā būs? Bet sanāca labi.

- Vai spēles laikā ir izdevies trāpīt no centra?

Nē, bet mēģinājumi ir bijuši.

- Kāda pašam ir saikne ar basketbolu?

Esmu dzimis Madonā, bet audzis Ērgļos. Sporta skolu neesmu beidzis. Studēju LSPA, spēlēju basketbolu pie Jāņa Rimbenieka – tā bijusi galvenā skola. Pēc tam - trenera darbs. Protams, esmu spēlējis novada un rajona čempionātos, bet augstāk gan nē.

- Ar kādu autiņu brauci līdz šim?

Mazda 323.

Arī "Gulbenes Buki" sveic Agni ar lielisko un godam nopelnīto laimestu!

Info: basket.lv