Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: "Pierādījām, ka esam veči un mākam piecelties"

Bagatskis: "Pierādījām, ka esam veči un mākam piecelties"
Ainars Bagatskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc uzvaras pār Krievijas izlasi (84:69) Eiropas čempionāta finālturnīra spēlē preses konferencē izteicās, ka viņu iepriecina otrajā puslaikā uz maiņu laukumā nākušo sniegums, taču atturējās komentēt tiesnešu darbību aizvadītajā cīņā.

"Pirms katras spēles mēs uzliekam pāris galvenos punktus aizsardzībā un uzbrukumā, kurus jācenšas izpildīt. Šoreiz galvenais bija - neko neizdomāt un ievērot disciplīnu, spēlēt savu spēli. Lielāks akcents bija uz Švedu, kurš daudz spēlē ar bumbu, ir aktīvs un izdara metienus. Pick n roll aizsardzība pret viņu bija tās nelielās izmaiņas, nianses, ko plānojām pirms spēles pret Krieviju," atklāja Bagatskis.

"Sākumā tas viss strādāja. Vēlos izcelt, cik lielu darba apjomu paveica Dairis Bertāns un Jānis Strēlnieks, beigās arī Jānis Timma. Pa trijime viņiem izdevās Švedu ierobežot. Ņemot vērā, kāds bija viņa metienu procents no spēles (7/19), aizsardzība šodien bija labāka par viņa uzbrukumu. Es jau vakar minēju, ka Krievijas izlase nav tikai Šveds un Mozgovs. Tā ir pieredzējusi komanda, brīžiem arī rupja komanda. Boksa terminoloģijā runājot, mums bija jātur sitienu."

"Spēles sākumā bija tāda mīcīšanās, daudz fiziskas spēles. Galvenais bija to saglabāt līdz beigām, jo uzskatu, ka fiziski mēs esam labākā kondīcijā. Taču trūka pārejas, kas paātrinātu spēli. Netikām līdzi aizsardzībā, neiemetām uzbrukumā un vienubrīd sākām raustīties. Tobrīd galvenais bija izdarīt secinājumus un nomierināties. Tie laiki, kad vajadzēja "dot iekšā", ir pagājuši. Bez vajadzības tas nav nepieciešams, jo spēlētāji nav mazi bērni, viņi zina, kāpēc šeit ir un kāpēc spēlē basketbolu," uzsvēra treneris.

"Trešajā ceturtdaļā mēs veicām nelielas korekcijas. Sākumā pret Mozgovu uzlikām Mārtiņu Meieru, bet pēc tam Rolandu Šmitu, jo mums bija jādod atpūta Kristapam Porziņģim. Uzdevums viņiem bija pēc iespējas mazāk lait Mozgovu groza tuvumā. Izejot no tā, turpinājām spēlēt aizsardzībā. Tas varbūt bija tāds nestandarta gājiens, jo parasti pret Mozgovu tā neviens nespēlē. Vairāk vai mazāk tas nostrādāja, plus mums izdevās paātrināt spēli, uzķert uzbrukuma ritmu, kas ļāva iemest savus metienus."

"Jau otrajā ceturtdaļā atgādinājām spēlētājiem, cik svarīgi ir krāt labās epizodes. Ceturtajā ceturtdaļā bijām vadībā ar dažiem punktiem, bet tad izdevās palielināt pārsvaru. Priecē, ka visi, kas laukumā nāca otrajā puslaikā, deva savu ieguldījumu," norādīja Bagatskis. "Šodien mums bija tikai astoņas kļūdas. Es jau esmu teicis - vari slikti spēlēt aizsardzībā un zaudēt cīņu zem groza, bet, ja nepieļausi kļūdas, tad turēsies spēlē."

"Jūs paši ziniet, kāds ir augstākā līmeņa basketbols Eiropā. Tajā ir daudz stumdīšanās, grūstīšanās, provocēšanas un pat rupjības. Tas komandu padara stipru. Vienubrīd mēs bišķi kaut kur salūzām, bet pierādījām, ka esam veči, mākam piecelties un spēlēt basketbolu, nevis domāt par tiesnešiem. Es viņus neapskaužu, tiesnešiem ir tik grūts darbs. Ko tur izvērtēt viņu darbību? Jūs taču ziniet, ka lielajā zālē parasti ir tikai pieci lohi - divi treneri un trīs tiesneši. "

 +10 [+] [-]

, 2017-09-05 17:53, pirms 7 gadiem
Zelta roka rakstīja: Jūs taču ziniet, ka lielajā zālē parasti ir tikai pieci lohi - divi treneri un trīs tiesneši.
šis labs. Ar humora izjūtu mūsu koučam viss oke.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-05 18:30, pirms 7 gadiem
žanis ir vecis!!!

  -2 [+] [-]

, 2017-09-05 18:42, pirms 7 gadiem
Runājot par KP spēli šodien, tad lūk jaunākais raksts no New York Knicks puses par 5 lietām, ko noteikti Kristapam jāuzlabo sākoties 17./18. gada NBA sezonai ->> Kristaps Porzingis Official Fan Page

     [+] [-]

, 2017-09-05 19:00, pirms 7 gadiem
iemesls, kāpēc Janičenokam neiet ? https://ritakafija.lv/2017/09/izjuk...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-09-05 22:55, pirms 7 gadiem
Par uzvaru, Bagij, paldies, taču Blūms un Janičenoks labāk lai sēž rezervē. Pašā tālākajā. Laukumā šamie tikai bezsakarā maisās citiem pa kājām. Arī tenisā taču komandas kapteinis neiet laukumā...

     [+] [-]

, 2017-09-05 23:07, pirms 7 gadiem
Vienalga interesē, kāda velna pēc ļāva KP saņemt 4to PF?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja