Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Lielbritānijas reakcija: latviešu NBA zvaigznes attaisno savu reputāciju

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Lielbritānijas reakcija: latviešu NBA zvaigznes attaisno savu reputāciju
Kristaps Porziņģis: 28 punkti uzvarā pār Lielbritāniju
Foto: FIBA

"Prantijs pirms spēles brīdināja, ka Latvijas jaunais vienradzis nav vienīgais nezvērs, kurš var kļūt viņa komandai liktenīgs," pēc Lielbritānijas zaudējuma rakstīja britu vietnes MVP247.com apskatnieks Marks Vudss (Mark Woods).

Lielbritānija attopas par vēlu

MVP EUROBASKET: GB LEAVE FLURRY TOO LATE

“Lielbritānijas cerības iekļūt Eiropas čempionāta 16 spēcīgāko komandu vidū pēc 92-97 zaudējuma Latvijai karājas mata galā. Bilance 0-3 divas kārtas pirms grupas turnīra beigās saglabā tikai teorētiskas izredzes tikt tālāk.

Pirmdien Džo Prantija vīriem neatradās atbilde “New York Knicks” uzbrucējam Kristapam Porziņģim – atļauja brīvi klejot pārvērtās iznīcinošā klātbūtnē, kura rezultējās 28 punktos un astoņās izcīnītās bumbās zem groziem ar 11/17 precizitāti metienos no spēles.

Perimetra aizsardzība kļuva par galveno Ahileja papēdi – latvieši iemeta 17 no 34 tālmetieniem, taču postījumi tika nodarīti arī citur. Briti trešajā ceturtdaļā tika brutāli pastumti malā, nonākot iedzinējos pat ar 29 punktu starpību.

“Tā bija smaga trešā ceturtdaļa,” atzina Lielbritānijas treneris. “Pirmajā puslaikā mūsu aizsardzībā bija pārāk daudz robu. Tas turpinājās arī trešajā ceturtdaļā un pretinieki ieguva lielu pārsvaru. Katrā spēlē radās cita problēma. Pirmajā cīņā pret Beļģiju ļāvām viņiem pārāk bieži stāties uz soda metienu līnijas. Nākamajā spēlē (pret Turciju) iegāza daudzās kļūdas, savukārt šodien nedarījām pietiekami, lai nosargātu trīspunktu līniju. Ir pārāk grūti atspēlēties pret 17 tālmetieniem. Pretinieki pelnījuši uzslavas par trāpītajiem metieniem, bet mums jāspēlē labāk.”

Prantijs pirms spēles brīdināja, ka Latvijas jaunais vienradzis nav vienīgais nezvērs, kurš var kļūt viņa komandai liktenīgs. Porziņģis guva Latvijas pirmos deviņus punktus, piespiežot amerikānim pieprasīt minūtes pārtraukumu, kas uz brīdi ļāva nolaist tvaiku.

Ja neskaita “Knicks” mīluli, cits NBA spēlētajs Dāvis Bertāns no “San Antonio Spurs” sodīja Lielbritāniju no ārpuses un guva 22 puktus, realizējot 7 no 8 tālmetieniem par spīti tam, ka pirksta savainojuma dēļ nepiedalījās Beļģijas sagraušanā.

Pacietības un saliedētības trūkums trešajā ceturtdaļā kļuva uztraucošs un Latvijas izrāviens 19-2 atspoguļoja milzīgo plaisu laukumā. Tedija Okireafora tālmetiens brīdī, kad starpība pieauga līdz 84:55, kalpoja par vāju mierinājumu. Šķita, ka komandu gaida neiespējamā misija.

Turpinājumā notika gandrīz neticama atgūšanās, cīņas spars un lepnums rezultējās vērā ņemamā izrāvienā, kas piespiedu kārtā lika Bagatskim vēlreiz sūtīt laukumā Porziņģi. Lielbritānija ceturtajā ceturtdaļā trāpīja 11 no 16 metieniem, turklāt Kails Džonsons guva 13 no saviem 18 punktiem.

Olimpietis iesāka 19-4 izrāvienu, kamēr latvieši pēdējās 7:39 minūtēs guva tikai divus grozus no spēles. Viņu pārsvars 33 sekundes pirms spēles beigām saruka līdz sešiem punktiem, 94-88. Galu galā, tas izrādījās par maz un par vēlu.”

Lielbritānija tuvojas izejas durvīm pēc 92-97 sakāves pret Latviju

BBC EuroBasket 2017: GB close to elimination after...

“Lielbritānija pavirzījās soli tuvāk “EuroBasket” izejas durvīm, kad grupas turnīra spēlē pret Latviju piedzīvoja trešo neveiksmi. Lielbritānijas ceturtajā ceturtdaļā nonāca iedzinējas lomā ar 29 punktu starpību, taču atguvās un pat tika teorētiskas iespējas izcīnīt pirmo uzvaru, pēdējā minūtē atpaliekot tikai par pieciem punktiem.

Gabe Olaseni bija rezultatīvākais Britānijas rindās ar 23 gūtiem punktiem, kamēr Kails Džonsons iemeta četrus tālmetienus un guva 18 punktus. Lielbritānijas nākamā spēle Stambulā būs pret ar pirmo numuru izsēto Serbiju.

Briti pirmajā puslaikā centās noturēties spēlē, kamēr septiņas pēdas un divas collas garais Kristaps Porziņģis, kurš guva 28 punktus, un Dāvis Bertāns (22) attaisnoja savu NBA zvaigžņu reputāciju.”

Latvija nomāc Lielbritāniju, par spīti atspēlēšanās centieniem

Eurosport/Sportsbeat Great Britain downed by Latvia despite comeback...

“Lielbritānijai gandrīz izdevās panākt ievērojamu uzvaru ar atspēlēšanos, taču tās pretiniece Latvija “FIBA EuroBasket 2017” spēlē prata nosargāt uzvaru ar 97-92. Britānija sāka pirmo ceturtdaļu aizsargājoties, kamēr Latvijas metieni no ārpuses panāca tai 25-20 pārsvaru.

Otrā ceturtdaļa aizritēja tādā pašā garā, rezultātam identiski dubultojoties pēc tam, kad Kaila Džonsona pirmais tālmetiens otro desmitminūti pēc kārtas ļāva turēties piecu punktu attālumā. Latvija trešajā ceturtdaļā pastiprināja spēli, realizējot 60% metienu no spēles, turklāt briti piecas reizes zaudēja bumbu.”

Lielbritānija veic novēlotu atspēlēšanos pret baltkvēlo Latviju

Hoopsfix blogs GB Make Late Rally in Loss to Red-Hot Latvia -...

“NBA zvaigznes Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns divatā guva 50 punktus, kamēr Lielbritānija centās atspēlēt 29 punktu starpību, lai beigās zaudētu ar 92-97. Gabe Olaseni, kurš ir turnīra labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām un ieguvis labāko lietderības koeficientu, pabeidza spēli ar 23 punktiem, tai skaitā iemeta 10 no 11 metieniem no spēles.

Latvija pirmajā puslaikā uzbruka ar 50% precizitāti no trīspunktu līnijas, trāpot 10 tālmetienus, un turpināja uguņot pēc spēles atsākšanās. Bertāns iemeta divus trīspunktniekus pēc kārtas, palielinot atrāvienu līdz 60-44 atzīmei. Olaseni turpināja pārliecināt ar savu precizitāti pustālajos metienos, taču Lielbritānija nespēja apturēt Latvijas sarīkoto apšaudi no ārpuses.”

  +3 [+] [-]

, 2017-09-04 22:04, pirms 7 gadiem
... Lielbritanija tuvojas izejai...

  +2 [+] [-]

, 2017-09-05 03:39, pirms 7 gadiem
Brexit!

     [+] [-]

, 2017-09-05 07:22, pirms 7 gadiem
Kokapstrādes meistars Otomārs rakstīja: Brexit!