Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: "Esmu pārliecināts, ka izdarīsim secinājumus pēc šīs spēles"

Bagatskis: "Esmu pārliecināts, ka izdarīsim secinājumus pēc šīs spēles"
Ainars Bagatskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēcspēles preses konferencē norādīja, ka trešajā ceturtdaļā, iespējams, vajadzējis ņemt vērā, ka daži spēlētāji pēdējās dienās nav jutušies veseli, taču Latvijas izlase ir komanda un nevar visu maču spēlēt ar pieciem spēlētājiem.

"Pats galvenais ir uzvara. Žēl, ka tā sanāca ne tik vienkārša, kā gribētos. Spēlētājiem jau pēc mača teicu, ka šodien visu spēli bijām vadībā, jo bija uzbrukums, nevis aizsardzība," stāsta Bagatskis. "Aizsardzībā bija sīkās kļūdas - vienreiz nepacēla roku, otrreiz lieki palīdzēja, trešoreiz nepaņēma bumbu. Tagad ir skaidrs, kāpēc pret beļģiem viņi sameta 90 punktus un nepiedeva vaļības arī turkiem."

"Pret tādām komandām kā Lielbritānija no vienas puses ir viegli gatavoties, bet no otras puses grūti, jo viņi nav prognozējami," skaidro treneris. "Pie mazākās iespējas viņi soda pretiniekus. Paskatieties uz viņu metienu precizitāti no spēles - 52%. Tas ir ļoti augsts procents mūsdienu basketbolā. Protams, ir grēks sūdzēties arī par mūsu procentu. Mums bija laba bumbas kustība, labi metieni, kurus realizējām."

"Runājot par trešo ceturtdaļu, Iespējams, man vajadzēja ņemt vērā, ka daži spēlētāji iepriekšējās dienās nejutās labi. Bets mēs esam komanda, es nevaru spēlēt ar pieciem spēlētājiem. Bija jāiemet viens vai divi metieni un viss būtu kārtībā, nebija sasteigtu metienu. Puiši jau nespēlēja slikti, bija brīvi metieni pat no groza apakšas, taču mēs tos netrāpījām un viņi mūs sodīja. Brīžiem tās pat bija avantūras, bet viņi trāpīja. Cik šodien sameta Džonsons? (18 punkti - J.F.) Iepriekšējās divās spēlēs viņš kopā bija iemetis trīs punktus."

"Brīžiem mēs, treneri kā papagaiļi stāstām, ka spēle rit 40 minūtes. Esmu pārliecināts, ka izdarīsim secinājumus pēc šīs spēles, jo nākamie pretinieki jau būs nopietnāki," saka Bagatskis. "Gudrie mācās no savām kļūdām, bet ģēniji no citu kļūdām. Jau pirms spēles puišiem rādīju vakardienas Vācijas un Izraēlas spēles piemēru. Sešas minūtes līdz spēles beigām izskatījās, ka vācieši kontrolē spēli. Televīzijas kameras parādīja soliņu, uz kura spēlētāji smējās un māja skatītājiem. Mēs zinām, ar ko tas beidzās. Visās spēlēs galvenais ir attieksme - pret sevi un zālē pavadītajām treniņu stundām, kā arī pret komandas biedriem."

"Krievija, Turcija un Serbija ir prognozējamākas komandas nekā Lielbritānija, taču, ja gribi uzvarēt, tad jāmāk spēlēt pret visiem pretiniekiem. Katram ir savs stils, " uzsver treneris. "Krievi, serbi un spāņi ir pieredzējušākās komandas turnīrā, tām ir tikai Eirolīgas un NBA spēlētāji. Svarīgi ir mācēt nomierināties, savākt sevi sarežģītās situācijās."

Spēles laikā Jānis Strēlnieks vienubrīd devās uz zģērbtuvēm, bet mača beigās tomēr atgriezās ne tikai uz soliņa, bet arī laukumā. "Tā ir attieksme. Bijušais Jāņa komandas biedrs intervijā vienā no izdevumiem teica, ka patriotisms esot pakazuha. Bet mums puse komandas dzīvo nevis savā viesnīcas istabā, bet kaut kur citur... Taču viņi sevi nežēlo un tas parāda attieksmi."

"Mani imponē, ka Krievijas izlase spēlē ar pieredzi un neraustās. Serbi tāpat kā pret mums arī pret Krievijas izlasi no pirmās minūtes mēģināja ķert, grābt, bakstīt. Krievi to pacieta, neraustījās. Viņi mācēja turēt un neatbildēt. Bija situācija, kad serbs iesita pretiniekam, bet pats saķēra aci, it kā viņš būtu cietējs. Mēs atbildējām nevis ar basketbolu, bet ar emocijām. Krievi māk spēlēt un gaidīs savu momentu."

 +14 [+] [-]

, 2017-09-04 17:25, pirms 7 gadiem
Starkovs ar regulāri pēc spēlēm gudri * irš.... visu parādīs spēle pret varņikiem un turkčaniem... bet nu tas tavs gājiens no +30 līdz +4 ir vājprāts... tev kā trenerim ir tak jāredz ka nav aršana ar to sastāvu, bet tu stūrgalvīgi turpināji spēlēt.... ta tu pie labiem līgumiem europā netiksi

  +3 [+] [-]

, 2017-09-04 17:26, pirms 7 gadiem
Kad Bagatskis mācīsies, ja jau gudrie mācās?
zāģis pret čehiem un grieķiem nebija kļūdas?

  +4 [+] [-]

, 2017-09-04 17:27, pirms 7 gadiem
nu bla, Bagij!!! Tur nevis tie dzeki uz laukuma bija vainigi, bet gan maiņas...kiras netika izdarītas pietiekami savlaicīgi. Uzņemies tak vienreiz atbildību!

 +10 [+] [-]

, 2017-09-04 17:29, pirms 7 gadiem
Tagad ir skaidrs, kāpēc pret beļģiem viņi sameta 90 punktus un nepiedeva vaļības arī turkiem

Tad nafig tevi vajag, ja tikai tagad ir skaidrs?!

     [+] [-]

, 2017-09-04 17:32, pirms 7 gadiem
Es pat zinu, uz kuru šis visvairāk attiecas

  +5 [+] [-]

, 2017-09-04 17:38, pirms 7 gadiem
Sāk zust pārliecība, ka Latvija tiks pie medaļām.
Nebiju domājis, ka rezervistu līmenis tik ļoti atšķiras.
Tomēr vajadzēja pamēģināt pirms čempionāta tos pašus Freimani un Bērzu. Freimis jau nu noteikti būtu labāks par tiem no otrā piecnieka.

  +7 [+] [-]

, 2017-09-04 17:38, pirms 7 gadiem
Ok, viss saprotams, tomēr lai spēlētu visu laiku ar s5 un pēc tam nomainītu 5 spēlētājus pret rezervistiem? Nevar spēlētājus rotēt nedaudz miermīlīgāk - atstāt Timmu un Dairi ar rezervistiem, tad Dāvi ar Strēlnieku, piemēram?

Jāatzīst, ka pats Bagijs bija max ietiepīgs nelaižot nevienu no s5, kad spēle bruka un juka.

 +22 [+] [-]

, 2017-09-04 17:41, pirms 7 gadiem
Visu cieņu, bet basketbols nav hokejs, kur maina uzreiz visu piecinieku. Palaid vienu rezervistu, otru, patestē - ja neiet spēle, palaid citu, ja iet, palaid vēl kādu otrā ēsalona špīleri, nevis ar pompu palaid visu otru sastāvu un tad, pie 20 zaudētiem punktiem, ar kājstarpē iespiestu asti, laid laukumā pilnībā atdzisušos līderus, kuri dotajā momentā vairs nav spēlētāji. Cik ilgs laiks NBA skaitās garbrage time? 3, 4 minūtes?! Ne jau nu 10 vai 12. Bagijam jau nu to vajadzēja zināt! Jā, var pēdējā ceturtdaļā pataupīt līderi, bet ne pilnībā izslēgt no spēles. KP pie šādas spēles, bez sevišķa noguruma, varēja mierīgi spēlēt un tos savus 40 punktus samest, neiespringstot, tāpat kā Dāvis. Šādā situācijā Bagijs izčakarēja gan rezervistus, kurus uzlaida visus uzreiz, gan līderus, kuri nogāja no laukuma, esot uz viļņa, iznāca nekādi un beigās nogāja ar sūdīgu pēcgaršu. Sorry, bet tā nedrīkst! Cerams, no šīs spēles mācīsies visi!

  +7 [+] [-]

, 2017-09-04 17:42, pirms 7 gadiem
Secinājumus vajadzēja izdarīt,kad pārsvars jau bija sadeldēts līdz 15-16 punkti...

  -3 [+] [-]

, 2017-09-04 17:42, pirms 7 gadiem
Sola spēlētājiem ir ko pārdomāt. Bagija lēmumi pietiekami saprotami.

  +6 [+] [-]

, 2017-09-04 17:44, pirms 7 gadiem
p.s. un šī nav vienīgā spēle/epizoda, kad Bagijs acīmredzami un jūtami pārspēlē, savlaicīgi nepaņemot minūti. Pret serbiem bija viens moments, kad prasījās - nepaņēma. Pret beļģiem arī - bet labi, tur paveicās, ka pie tiem +6 aizgāja izrāviens.

  +2 [+] [-]

, 2017-09-04 17:50, pirms 7 gadiem
Kad ar zabaku dabusi pa pecpusi ,bus par velu Bagij....

  +4 [+] [-]

, 2017-09-04 17:51, pirms 7 gadiem
Bagijam jau hroniska kaite sačakarētas un pat zaudētas spēles galotnes!

  +4 [+] [-]

, 2017-09-04 17:51, pirms 7 gadiem
Uzlika aukstus spēlētājus ok. Tā nevajadzēja. Lielākā dusma, ka tik ilgi pēc tam marinēja pamatsastāvu uz soliņa.

  +3 [+] [-]

, 2017-09-04 17:52, pirms 7 gadiem
Ainār, TEV jāizdara secinājumi! Spēlētāji lielākoties ir tikai trenera spogulis (ja ne meistarības utt, tad attieksmes un noskaņošanās ziņā noteikti)

     [+] [-]

, 2017-09-04 17:55, pirms 7 gadiem
Nu ok, moš par visām varītēm gribēja līderus noturēt uz soliņa, lai rīt ir svaigāki. Iespējams tas atmaksāsies. Ko lai saka, patīkami nebija, bet traģēdija nav notikusi, uzvara tabulā ir uzvara tā vai tā. Pēc čempja izdarīsim secinājumus.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-04 18:11, pirms 7 gadiem
Spēles laikā Jānis Strēlnieks vienubrīd devās uz zģērbtuvēm, bet mača beigās tomēr atgriezās ne tikai uz soliņa, bet arī laukumā. "Tā ir attieksme. Bijušais Jāņa komandas biedrs intervijā vienā no izdevumiem teica, ka patriotisms esot pakazuha. Bet mums puse komandas dzīvo nevis savā viesnīcas istabā, bet kaut kur citur... Taču viņi sevi nežēlo un tas parāda attieksmi."

laikam lēna uztvere, bet ko šie teikumi nozīmē? Un kur viņi dzīvo un ko vispār ēd, ja jau kolektīvi nolikās ar vēdera vīrusu?

  +3 [+] [-]

, 2017-09-04 18:22, pirms 7 gadiem
Pat spēlē, kuru no soliņa varētu vadīt pat māte Terēze, viņš pamanījās sajāt gan rēķinu, gan rezervistu pārliecību...

     [+] [-]

, 2017-09-04 18:22, pirms 7 gadiem
xZ rakstīja: Spēles laikā Jānis Strēlnieks vienubrīd devās uz zģērbtuvēm, bet mača beigās tomēr atgriezās ne tikai uz soliņa, bet arī laukumā. "Tā ir attieksme. Bijušais Jāņa komandas biedrs intervijā vienā no izdevumiem teica, ka patriotisms esot pakazuha. Bet mums puse komandas dzīvo nevis savā viesnīcas istabā, bet kaut kur citur... Taču viņi sevi nežēlo un tas parāda attieksmi."

laikam lēna uztvere, bet ko šie teikumi nozīmē? Un kur viņi dzīvo un ko vispār ēd, ja jau kolektīvi nolikās ar vēdera vīrusu?
Visi dzīvo vienā viesnīcā un ēd vienu un to pašu, respektīvi, visām komandām ir vienādas izvēles iespējas un tādas problēmas nav tikai Latvijas izlasei

  +1 [+] [-]

, 2017-09-04 18:23, pirms 7 gadiem
Miķelis Briedis-Piebriedis rakstīja: Pat spēlē, kuru no soliņa varētu vadīt pat māte Terēze, viņš pamanījās sajāt gan rēķinu, gan rezervistu pārliecību...
pašlaik rēķins ar GB mums ir mazsvarīgs, jo šaubos, ka viņi uzvarēs turkus vai krievus

     [+] [-]

, 2017-09-04 18:23, pirms 7 gadiem
Labi troļļi, rimstiet! Trenera vaina tajā vismazākā. Galu galā uzvarēts ir, būs laba pieredze, ka pat pie tāda pārsvara un ne paša titulētākā pretinieka nedrīkst iet laukumā ar ne-pilnu pašatdevi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-09-04 19:10, pirms 7 gadiem
Bagatskis pat ar ASV 1992 Sapņu izlasi nolietu astotdaļfinālā.

     [+] [-]

, 2017-09-04 19:21, pirms 7 gadiem
Amon Goeth rakstīja: Bagatskis pat ar ASV 1992 Sapņu izlasi nolietu astotdaļfinālā.
aha, pagājušajā Eurobasket ķipa tai izlasei pēc definīcijas bija jābūt 1/4 finālā, ja? Ok, beigās tas zaudējums čehiem bija nepatīkams, bet tika izvilkts maksimums, 1/4 fināls un cik necik pret frančiem sitāmies...

Šai izlasei visu noteiks aizsardzība, ja beidzot būs aizsardzība, būs arī varbūt kas liels. Ja nē, tad lielās komandas gudri spēlējot neļaus ar ''mēs iemetīsim vairāk'' vinnēt.

     [+] [-]

, 2017-09-04 20:01, pirms 7 gadiem
markkomartins rakstīja: Starkovs ar regulāri pēc spēlēm gudri * irš.... visu parādīs spēle pret varņikiem un turkčaniem... bet nu tas tavs gājiens no +30 līdz +4 ir vājprāts... tev kā trenerim ir tak jāredz ka nav aršana ar to sastāvu, bet tu stūrgalvīgi turpināji spēlēt.... ta tu pie labiem līgumiem europā netiksi
Starkovs nevar vinnēt pundurvalstis, Bagijs uzvar un bilance ir ok. Salīdzināji.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-04 21:53, pirms 7 gadiem
Bagatski - nu ja "basketbols ir 40 min" , tad kapēc jau pēdējās ceturtdaļas sākumā laukumā laist uzreiz visus rezervistus kopā, nevis pakāpeniski..... vari to kladzināt cik gribi, bet ja kādam (-iem) galīgi neiet tad laicīgi jāmaina nost.... TAS IR TRENERA DARBS

     [+] [-]

, 2017-09-05 00:09, pirms 7 gadiem
Izbeidz. Līderi savu darbu bija padarījuši un bija jāiet malā, bet ja rezervisti nevar cienīgi 10 min. pret nosacītu pastarīti, tad diez vai mums vajadzētu sevi pieskaitīt medaļu pretendentiem un situācijai, kad Bagijam jāatgriež laukumā līderi nevajadzēja būt, bet nācās.

     [+] [-]

, 2017-09-05 09:57, pirms 7 gadiem
Ja rezervisti tik švaki, tad tomēr jāvaicā vai komdas komplektācijā nav pieļautas kļūdas?

     [+] [-]

, 2017-09-05 10:04, pirms 7 gadiem
cerēt jau ir labi, pirms spēles ar UK arī visi solīja maksimāli koncentrēties, kas no tā iznāca- cik brīvu metienu no groza apakšas angļiem, cik pazaudētu sedzamo, arī par uzbrukumu nav iemesla pārliekam optimismam- tā "bumbas kustība" ir vienkārši bezmērķiga mētāšana "kustības" pēc pārsvarā, beigās seko metiens no jebkuras pozicijas vai jāmeklē glābiņš pie Porziņģa(2p % zemāks kā UK), pret turpmākajiem pretiniekiem ar to diez vai pietiks.
Atliek cerēt uz pareiziem secinājumiem!!!!!!!!!!!!!!!!!