Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2880, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: "Prieks par kļūdu un rezultatīvo piespēļu skaitu"

Bagatskis: "Prieks par kļūdu un rezultatīvo piespēļu skaitu"
Ainars Bagatskis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pēc uzvaras pār Beļģijas valstsvienību (92:64) izteicās, ka viņu šajā spēlē visvairāk iepriecinājusi statistika kļūdu un rezultatīvo piespēļu ailītēs.

"Divas lietas, kas man tiešām priecē, ir kļūdu skaits (tikai deviņas), jo vakar par spīti daudzajām zaudētajām bumbām pie sava groza tieši pieļautās kļūdas bija galvenais iemesls kādēļ zaudējām punktus svarīgos brīžos," norāda Bagatskis. "Viens no Latvijas basketbola treneru guru man ir teicis, ka tā nevar būt, taču es pieturos pie tā, ka laba aizsardzība sākas ar pamatotu metienu uzbrukumā. Jo brīžiem metiens ir labāks nekā ekstra piespēle. Ir reizes, kad ekstra piespēle ir svēta lieta, bet reizēm tā nav."

"Esmu nonācis līdz otrai lietai, kas man šodienas spēlē patika. Tās ir rezultatīvās piespēles. Ilgi neesmu redzējis, kas komanda atdod 31 piespēli, no tām 13 ir vienam pašam Strēlniekam. Protams, Porzinģis un Timma parādīja izcilu spēli uzbrukumā, bet otrs Jānis apgādāja komandas biedrus ar bumbām. Nedaudz vairāk nekā 20 minūtes mēs tiešām strādājām aizsardzībā. Trešajā ceturtdaļā brīžiem meklējām vieglāko ceļu. Izskatījās viegls metiens, bet tas nebija gluži pamatots. Bet beļģi mūs par to sodīja un pietuvojās līdz četriem punktiem. Tad viss bija jāsāk no sākuma."

"Beļģijas izlases vakardienas spēle parādīja, ka pret viņiem brīžiem pie blokiem nevajag mainīties, bet gan drīzāk ir jāsit bloks cauri. Strēlnieks, Dairis un Blūms neatstāja nevienu centimetru. Vakar Lielbritānija viņiem ļāva spēlēt, mainījās bez vajadzības un ļāva atrast metienus. Vakar beļģi izmeta 38 tālmetienus, bet šodien no pirmajiem 25 punktiem 24 guva ar metieniem no distances. Tas parāda viņu spēles stilu. Ar to arī čempionāts ir interesants, ka katrai spēlei jāgatavo sava taktika tieši aizsardzībai. Man ir viegli pateikt, kas ir vajadzīgs, bet paliek jautājums, vai mēs to varam izpildīt. Šodien par izpildījumu cepuri nost spēlētāju priekšā," teic Bagatskis.

"Nevarētu teikt, ka pirms spēlēm uztraucos. Es mēģinu atrast tās lietas, kas būtu komandai jāparāda video, bet lai nebūtu par daudz. Atrast tās lietas, kas būtu jāpasaka, bet lai neatkāartotos. Līdz diviem naktī sēdējām un skatījāmies pretiniekus. Ļoti labu darbu paveica Artūrs [Visockis-Rubenis] un Arnis [Vecvagars]."

"Šāda uzvara ļaus nomierināties. Izejot no iepriekšējo čempionātu prakses, dzīvosim visu finālturnīru bez brīvdienām. Rītdien nav spēles, bet būs treniņš, jo mums jāsagatavojas spēli pret Lielbritāniju," norāda Bagatskis. Tāpat treneris izcēla Janičenoka sniegumu, kas nav atainojies punktu ailītē, bet gan svarīgās epizodēs aizsardzībā.

Mača beigās par pārsvara lielumu Bagatskis neesot domājis. "Pats svarīgākais bija tas, ka darbības laukumā pie liela pārsvara bija pamatotas. Ja izspēlē sadarbību soli pa soli un iemet, tad rezultāts nav svarīgs, svarīga ir basketbola kvalitāte," piebilda treneris.