Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bagatskim karaliskais pārbaudījums Madridē, Blūms pret Obradoviču

Bagatskim karaliskais pārbaudījums Madridē, Blūms pret Obradoviču
Ainars Bagatskis
Foto: nn-basket.ru

Šodien ULEB Eirolīgas regulārajā turnīrā sāksies 3. kārta, un tajā Ainara Bagatska vadītā "Nizhny Novgorod" komanda viesos mēģinās izturēt Madrides "Real" pretestību, savukārt Jāņa Blūma pārstāvētā Atēnu "Panathinaikos" mājās uzņems Turcijas čempionvienību Stambulas "Fenerbahce Ulker".

Trīs no četrām komandām, ko pārstāv latvieši, laukumā dosies jau šodien. A grupas cīņā Kauņas "Žalgiris" bez Kaspara Vecvagara, kurš turpina gatavoties tam, lai atgrieztos laukumā, viesosies Stambulā pie, iespējams, vājākās šīs pilsētas komandas Eirolīgas turnīrā "Anadolu Efes". Kauņas vienība sākusi ar neveiksmi Madridē (71:80) un pārliecinošu uzvaru pār "Nizhny Novgorod" (97:63). Tikmēr "Efes" sākusi negaidīti labi - Dušana Ivkoviča vadītā komanda uzvarējusi abos mačos (pret "Unics" 82:76, pret "Dinamo Sassari" 82:75).

Visvairāk Latvijas pārstāvju ir "Nizhny Novgorod" vienībā - galvenais treneris Ainars Bagatskis, asistents Artūrs Štālbergs un fiziskās sagatavotības speciālists Oskars Ernšteins. Grūtai uzvarai pār "Dinamo Sassari" (88:86) pagājušajā nedēļā sekoja sagrāve Kauņā - 63:97. "Madride ir viena no top favorītēm uzvarai Eirolīgā, komandai ir pa diviem augstas klases spēlētājiem katrā pozīcijā," pretinieku plusus atzīmē Bagatskis, uzreiz gan atgādinot, ka "Real" vēl nav atradusi savu spēli šosezon. "Viņiem paveicās ar uzvaru Kazaņā pagājušajā nedēļā. Madridi nevar pārsteigt ar meistarību, mums būs jāspēlē ar lielu apņēmību un cieņu pret sava kluba vārdu."

Madride sākusi sezonu ar uzvarām par "Žalgiri" un "Unics", tomēr komanda nerāda labāko iespējamo sniegumu, pie tam ne visi spēlētāji ir veseli. Grieķu centrs Jannis Burusis savainojis ceļgalu, un kājas savainojumā iedzīvojis arī lietuviešu uzbrucējs Jons Mačulis. Abi nepiedalījās pēdējā komandas treniņā pirms mača, tomēr galvenais treneris Pablo Laso izteica cerību, ka abi būs gatavi doties laukumā. Arī "Nizhny Novgorod" nav bez savainojumiem - kāja jāsadziedē vienam no līderiem Terensam Kinsijam. Tāpat pagaidām savu labāko sniegumu nerāda bijušais VEF uzbrucējs Vils Daniels, kurš uz Madridi nemaz nav devies.

"Mums jāatceras, ka spēlēsim pret Eirolīgas komandu. Tā ir bīstama un prot gūt punktus. Mums būs jārāda solīda aizsardzība no paša sākuma," galveno uzstādījumu pirms spēles atklāj Laso.

Šī var kļūt par īpašu spēli "Real" aizsargam Serhio Rodrigesam, kuram pietrūkst 16 punkti līdz 1000 punktu barjerai Eirolīgas karjerā. Burusim nepieciešamas vien piecas atlēkušās bumbas, lai šajā rādītājā apsteigtu Maiku Batisti un kļūtu par ceturto labāko Eirolīgas vēsturē.

C grupas mačā Latvijas valstsvienības kapteiņa Jāņa Blūma pārstāvētā Atēnu "Panathinaikos" mājās uzņems Stambulas "Fenerbahce Ulker". "Pao" jācenšas atgūties pēc neveiksmes pret "Bayern", bet spiediens būs pamatīgs. Galu galā Atēnās atgriezīsies "Panathianikos" leģenda Žeļko Obradovičs. Serbu treneris savulaik pavadīja 13 gadus pie Atēnu komandas stūres, 11 reizes to aizvedot līdz Grieķijas čempiontituliem un piecas reizes līdz Eirolīgas čempiontituliem.

"Šī būs liela spēle pret ļoti spēcīgu pretinieci. Manuprāt, "Fenerbahce Ulker" ir viena no favorītēm iekļūšanai "Final Four". Mēģināsim spēlēt gudri, ar enerģiju abos laukuma galos," norāda pašreizējais "Panathinaikos" galvenais treneris Duško Ivanovičs. "Fenerbahce" sākusi ar divām uzvarām - 77:74 pret Milānu un 91:76 pret Zgožeļecu.

Jānis Blūms līdzšinējās spēlēs laukumā pavadījis vidēji nedaudz vairāk par 16 minūtēm, guvis 8,5 punktus, realizējot četrus no sešiem tālmetieniem un visus piecos soda metienus. Uzvarā pār Polijas čempioni "PGE Turow" Jānis iemeta 11 punktus, kas bija tikai par trīs punktiem mazāk nekā viņa rekords Eirolīgā (2011. gada 23. novembrī "Bilbao" rindās 14 punkti pret "Olympiacos").

ULEB Eirolīga, 3. kārta

DatumsGrupaLaiksSpēle
30. oktobrisA18:00Unics - Dinamo Sassari
30. oktobrisA19:30Anadolu Efes - Žalgiris
30. oktobrisA22:00Madrides Real - Nizhny Novgorod
30. oktobrisB21:15ALBA - Maccabi
30. oktobrisC21:30Panathinaikos - Fenerbahce Ulker
30. oktobrisD20:00Crvena Zvezda - Valencia
31. oktobrisB20:30Cedevita - Maskavas CSKA
31. oktobrisB21:45Unicaja - Limoges
31. oktobrisC21:15Bayern - EA7 Emporio Armani
31. oktobrisC21:45Barcelona - PGE Turow Zgorzelec
31. oktobrisD20:00Neptunas - Olympiacos
31. oktobrisD21:30Laboral Kutxa - Galatasaray

, 2014-10-30 16:11, pirms 9 gadiem
Bagijam jaauzdaavina ziepiites
, 2014-10-30 20:04, pirms 9 gadiem
bagadskis mūsu lepnums!
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.