Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Stademairs vēlreiz atgriežas Izraēlā, parakstot līgumu ar "Maccabi"

Stademairs vēlreiz atgriežas Izraēlā, parakstot līgumu ar "Maccabi"
Amare Stademairs. Foto: AFP/Scanpix

ULEB Eirolīgas trešās vietas īpašniece Telavivas "Maccabi" pavēstījusi par pieredzējušā amerikāņa Amares Stademaira piesaistīšanu. Ar viņu līgums noslēgts līdz sezonas beigām.

"Esmu pagodināts, ka man dota šāda iespēja, esmu laimīgs atgriezties Izraēlā – vietā, kuru mīlu. Varu spēlēt Eiropas pašā augstākajā līmenī, un tas ir sapņa piepildījums," teica 37 gadus vecais Stademairs. Pagājušajā sezonā viņš pārstāvēja Jeruzalemes "Hapoel" komandu, kurā viņš ir viens no īpašniekiem, un tika atzīts par aprīļa labāko basketbolistu. Iepriekš Stademairs kopā ar "Hapoel" izcīnījis Izraēlas čempionu titulu un kausu.

Savukārt šajā sezonā Stademairs no oktobra beigām līdz decembra vidum pārstāvēja Ķīnas komandu "Fujian Sturgens". Pēc sadarbības pārtraukšanas viņš atgriezās Amerikā un individuāli trenējās Floridā. "Maccabi" piesaistījusi jaudīgo uzbrucēju, jo savainojumos iedzīvojušies divi garā gala basketbolisti – Omri Kaspi un Teriks Bleks.

Ar 14 uzvarām un sešiem zaudējumiem "Maccabi" ieņem trešo vietu Eirolīgā, atpaliekot tikai no Stambulas "Anadolu Efes" un Madrides "Real". Tiesa, identiska 14-6 bilance ir arī aiz muguras esošajām Maskavas CSKA un "Barcelona" komandām.

Nacionālās basketbola asociācijas karjeras laikā Stademairs pārstāvējis četras komandas – Fīniksas "Suns", Ņujorkas "Knicks", Dalasas "Mavericks" un Maiami "Heat". Karjeras spožākos brīžus viņš piedzīvoja, spēlējot blakus Stīvam Nešam. 2007. gadā Stademairs tika iekļauts sezonas simboliskajā pieciniekā, bet vēl četros gadījumos viņš izraudzīts otrajā simboliskajā izlasē.

Izmantotie resursi:
Maccabi signed Amar'e Stoudemire


Džabari Pārkers uzbrukumā pret Pirejas "Olympiacos". Foto: Barça Basket

Pārkers Barselonai nokārto pirmo uzvaru, "Monaco" spožs spēles sākums un beigu daļa

ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijās pretiniekus panākušas "Monaco" un "Barcelona" vienības.
Mirklis no Mursijas UCAM un Malagas "Unicaja" spēles. Foto: FIBA

Rodions iemet 12, Mursijai neizdodas sasniegt Čempionu līgas finālu

FIBA Čempionu līgas finālčetrinieka sacensībās Belgradā pustukšu tribīņu priekšā pusfinālos uzvarēja Tenerifes un Malagas komandas.
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".