Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

"Neptūnas" sapnis izsapņots, "Top 16" turnīrā spēlēs "Galatasaray"

"Neptūnas" sapnis izsapņots, "Top 16" turnīrā spēlēs "Galatasaray"
Deivids Gaiļus: "Neptūnas" līderis Eirolīgā
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien, 18. decembrī, sākās Eirolīgas desmitās kārtas spēles basketbolā vīriešiem. Klaipēdas "Neptūnas" izbraukumā Spānijā zaudēja ACB līgas klubam "Valencia Basket", bet Stambulas "Galatasaray" uzvara pār Pirejas "Olympiacos" aizvēra debitantiem "Top 16" turnīra vārtus.

Pirms pēdējā izbraukuma “Neptūnas” uzvarēja 4 no 5 mājas spēlēm, pārspējot Belgradas “Crvena Zvezda”, “Valencia Basket”, Dāvja Bertāna pārstāvēto Vitorijas klubu “Baskonia” un Stambulas “Galatasaray”. Kaža Maksvīša vīri vienīgo neveiksmi piedzīvoja pret trīskārtējiem Eirolīgas čempioniem “Olympiacos”.

Ceturtdien “Neptūnas” derēja pašu uzvara viesos un “Galatasaray” zaudējums mājās, kamēr Stambulas klubam vajadzēja savu un Valensijas panākumu. Piepildījās “Galatasaray” vēlamais scenārijs. Klaipēdas klubs 20 minūšu laikā nonāca iedzinējos ar 21 punkta starpību un nespēja atgūties līdz cīņas beigām, piedzīvojot sagrāvi ar rezultātu 65:103.

“Galatasaray” cīņa pret “Olympiacos” notika tukšajā “Abdi Ipekci” arēnā. Iemesls – Eirolīgas piešķirtās sankcijas Stambulas un Belgradas klubiem pēc “Crvena Zvezda” fana bojāejas. “Galatasaray” lielāko daļu otrā puslaika atradās nelielā vadībā, nosargājot trauslu uzvaru – 79:74. Ergina Atamana priekiem nebija robežu.

Puertorikāņu zvaigzne Karloss Arojo uzvarētāju labā izcēlās ar 24 punktiem, tai skaitā iemeta trīs no četriem tālmetieniem. Patriks Jangs un Vladimirs Micovs pievienoja pa 13 punktiem katrs, savukārt Martina Pocjus rēķinā 11 punkti.

Rezultāti

Real Madrid vs Anadolu Efes 90-70
CSKA vs Limoges 88-56
Maccabi vs Unicaja 81-73
PGE Turow vs Milano 96-101

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...


Slēpts komentārs: archdevil
, 2014-12-18 22:09, pirms 9 gadiem
Lai arī cik labi Neptunas spēlē savā laukumā, tad izbraukumā komanda izmainās līdz nepazīšanai! Nav šiem tur ko darīt.
, 2014-12-18 22:21, pirms 9 gadiem
archdevil rakstīja: Interesanti, ka vietējie Klaipēdas čaļi spēlē Eirolīgā un to dara labā kvalitātē, savukārt VEF superklubs nespēj pat sakarīgu uzspēlēt klasi zemākā turnīrā.
Vai nu s.ū.dīgi spēlētāji un treneris, vai nu s.ū.dīgi menedžeri un vadība.
Nu Neptunas tomēr ir krietni pieredzējušāks sastāvs, tas pats Zavackas, Siņica, Vasiļus un vēl daudzi citi ar lielu pieredzi, arī treneris nav pirmoreiz tādus vīrus vadījis takā salīdzināt VEF un Neptunas ir grūti.
, 2014-12-18 23:41, pirms 9 gadiem
Vismaz džeki saviem līdzjūtējiem uzdāvināja basketa svētkus 4vinnes un tikai zāģis papildlaikā Oly.Ko var labāku vēlēties,Vefeļiem tikai augt un augtl lai kaut ko tādu atkārtotu,2 gadus atpakaļ mēs leišus sitām bez problēmām,bet kur tagad viņi kur mēs??????
, 2014-12-18 23:54, pirms 9 gadiem
cookro rakstīja: Vismaz džeki saviem līdzjūtējiem uzdāvināja basketa svētkus 4vinnes un tikai zāģis papildlaikā Oly.Ko var labāku vēlēties,Vefeļiem tikai augt un augtl lai kaut ko tādu atkārtotu,2 gadus atpakaļ mēs leišus sitām bez problēmām,bet kur tagad viņi kur mēs??????
Tikai tāpēc, ka Žalgiris savārīja sūdus pērn
, 2014-12-19 00:34, pirms 9 gadiem
KaraLis rakstīja: Nu Neptunas tomēr ir krietni pieredzējušāks sastāvs, tas pats Zavackas, Siņica, Vasiļus un vēl daudzi citi ar lielu pieredzi, arī treneris nav pirmoreiz tādus vīrus vadījis takā salīdzināt VEF un Neptunas ir grūti.
Bēdīgi,cik VEFS ātri regresējis,aptuveni gadu atpakaļ,kad vēl daudz maz viss bija kārtībā,tad vefiņš arēnā ar puspēku pieveica neptūniešus ar +20,tagad būtu tas pats tikai otrādāk..
, 2014-12-19 10:27, pirms 9 gadiem
Fredža rakstīja: Bēdīgi,cik VEFS ātri regresējis,aptuveni gadu atpakaļ,kad vēl daudz maz viss bija kārtībā,tad vefiņš arēnā ar puspēku pieveica neptūniešus ar +20,tagad būtu tas pats tikai otrādāk..
Nu beidz. Ja šodien Rīgā spēlētu VEF - Klaipēda, es piķi liktu uz VEF, jo neptunas māk spēlēt tikai Klaipēdā, izbraukumā viņi pārvēršas par LBL vidusmēra klubu. Bieži vien dažādās līgas, kurās spēlē klubi nenozīmē, ka viens par otru ir spēcīgāki!
Kostass Slukass. Foto: IPA/SIPA/Scanpix

Slukass revanšējas un saber 29 punktus, Madrides "Real" jau soli no Final 4

Grieķu basketbolists Kostass Slukass, kurš ULEB Eirolīgas izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā cīņā pieļāva izšķirošo kļūdu, aizvadīja iespaidīgu 29 punktu spēli Atēnu "Panathinaikos" rindās, kaļot savas komandas panākumu ar 95:79 pār Telavivas "Maccabi". Savukārt vienas uzvaras attālumā no četru fināla nonākusi Madrides "Real".
Džordans Loids un Niks Kalatess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Fenerbahce" uzvar pagarinājumā, arī "Olympiacos" pārāka viesos

Šovakar ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu sērijas ar uzvarām sākušas Stambulas "Fenerbahce" un Pirejas "Olympiacos", abām virsroku ņemot izbraukuma spēlēs.
Kemnicas "Niners" basketbolisti ar Eiropas kausu. Foto: Ernesto Uhlmann/Niners Chemnitz

Bundeslīgas vicelīdere Kemnica kluba spožāko sezonu turpina ar Eiropas kausa izcīnīšanu

FIBA Eiropas kausa izcīņā otro reizi triumfējis Vācijas klubs, Kemnicas "Niners" komandai šovakar izbraukumā ar 95:105 pagarinājumā piekāpjoties Stambulas "Bahçeşehir Koleji", taču summā esot pārāka ar 180:179.