Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:408, Did:0, useCase: 3

Basketbola ekspertu prognozes: 10. diena

Jānis Pārums

Basketbola ekspertu prognozes: 10. diena
Jānis Janševics
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f-64

Šodien Eiropas basketbola čempionātā tiks aizvadītas pirmās divas ceturtdaļfināla spēles. Turpinās arī basketbola ekspertu spēle, kurā jau ilgāku laiku līderpozīcijas sekmīgi notur Latvijas Basketbola līgas (LBL) direktors Jānis Janševics. Tuvākie sekotāji - basketboliste Kristīne Kārkliņa un sportacentrs.com lietotājs ZhanisVimba.

Punktu skaitīšanas sistēma:
Visa čempionāta laikā spēles dalībnieki lūkos precīzi prognozēt visu spēļu uzvarētājus un rezultāta starpību ar kādu konkrētā komanda svinēs uzvaru. Par pareizi nosauktu spēles uzvarētāju eksperti saņems trīs punktus. Par pilnīgi precīzas rezultāta starpības nosaukšanu eksperti savā kontā ieskaitīs vēl trīs punktus. Ja starpība tiks nosaukta ar plus / mīnus piecu punktu nobīdi – viens punkts. Maksimālā punktu summa – seši.

Labākais prognozētājs, kurš saņems visvairāk punktu, iegūs Sportacentrs.com basketbola eksperta titulu, kā arī tiks pie portāla sarūpētās balvas.

Par erudītākā titulu sacentīsies Latvijas sieviešu basketbola izlases un "TTT Rīga" spēlētāja Kristīne Kārkliņa, mūziķe Elīna Fūrmane (Ella), politiķis Edgars Jaunups, Latvijas Basketbola līgas direktors Jānis Janševics un portāla Sportacentrs.com lietotājs ZhanisVimba.

Janševics atkal nedaudz atraujas
Devītajā prognožu konkursa dienā precīzākie bija Jānis Janševics un Elīna Fūrmane, kuri nopelnīja pa 11 punktiem. Janševics, tādejādi palielināja savu pārsvaru pār Kristīni Kārkliņu, kas tagad sasniedz piecus punktus. Varēja gan būt gan savādāk, ja turku pēdējais metiens trešdienas spēlē pret slovēņiem iekristu grozā. Tad līderpozīcijas pārņemtu Kārkliņa... Saspringtāka situācija kļūst arī cīņā par turpmākajām vietām un diez vai sportacentrs.com lietotājs ZhanisVimba vai mūziķe Elīna Fūrmane samierināsies ar cīņu par trešo vietu vien. Eiropas čempionātā vēl atlikušas četras dienas un ir īstais laiks veikt izšķirošo finiša spurtu.

10. dienas prognozes

Jānis Janševics, LBL direktors

KomandasUzvarētājs un pārsvars
Krievija – SerbijaSerbija +9
Francija – SpānijaFrancija +6

Komentārs: Serbijas un Krievijas spēle, manuprāt, būs vienkāršāka. Izpaudīsies serbu pārākums un krieviem nepietiks ar ļoti labo aizsardzību. Talantīgākie serbi ņems virsroku. Otrā spēle ir lielāka minēšana no manas puses. Francija līdz šim spēlējusi labi, kamēr spāņu spēle buksējusi, tāpēc domāju, ka Pārkers ar partneriem ņems virsroku pār Gazolu ar partneriem.

Kristīne Kārkliņa, Latvijas dāmu izlases basketboliste

KomandasUzvarētājs un pārsvars
Krievija – SerbijaKrievija +5
Francija – SpānijaFrancija +10

Komentārs: Šodien dodu priekšroku tiem, kas vienu dienu atpūtušies, tātad Krievijai un Francijai. Domāju, ka šīs komandas labāk būs atjaunojušās, kamēr Serbijai un Spānijai vakar bija spēles.

ZhanisVimba, sportacentrs.com lietotājs

KomandasUzvarētājs un pārsvars
Krievija – SerbijaSerbija +6
Francija – SpānijaSpānija +3

Komentārs: Domāju, ka krievi jau tagad ir izdarījuši daudz ar pašreizējo sastāvu, bet tikt četriniekā - tas gan jau būtu brīnums, kuram šoreiz es gan nespēju ticēt. Savukārt, Francijas lidojums varētu apstāties šodienas spēlē ar spāņiem. Lai arī spāņi turnīru iesāka ne visai veiksmīgi, turpinājums izdevās jau krietni sakarīgāks. Neskatoties uz to, ka Francija ir vienīgā komanda turnīrā, kurai nav zaudējumu, domājams, ka tieši spāņi varētu būt tie, kas viņus apturēs.

Elīna Fūrmane (Ella), mūzikas māksliniece

KomandasUzvarētājs un pārsvars
Krievija – SerbijaSerbija +7
Francija – SpānijaFrancija +5

Komentārs: Ļoti interesantas spēles. Gan serbiem, gan krieviem ir jaunas komandas, taču serbi šogad rādījuši labāku spēli. Francija un Spānija ir saldais ēdiens. Domāju, ka francūži turpinās savu uzvaru sēriju, jo spāņi nav bijuši pietiekoši pārliecinoši līdz šim

Edgars Jaunups, politiķis

KomandasUzvarētājs un pārsvars
Krievija – SerbijaKrievija +4
Francija – SpānijaSpānija +8

Komentārs: Man pārsteigums ir Francijas labā spēle, tomēr domāju, ka ceturtdaļfinālā pasaules čempioni spāņi spēs sakoncentrēties un gūt uzvaru. No Krievijas čempionāta sākumā maz tika gaidīts, taču komanda ir ieskrējusies. Domāju, ka sīkstuma viņiem pietiks, lai tiktu pie panākuma.

Ekspertu spēles kopvērtējums

Eksperts07.0908.09.09.09.11.09.12.09.13.09.14.09.15.09.16.09.Summa
Jānis Janševics20183063414611112
Kristīne Kārkliņa17142879410117107
ZhanisVimba18132664613107103
Elīna Fūrmane1610266481161198
Edgars Jaunups1812-7341111975
Slēpts komentārs: lielais eksperts

  +6 [+] [-]

, 2009-09-17 16:31, pirms 15 gadiem
tie ellas komentāri un raksti, liek domāt ka to nedara ella, izklausās tik gudri.

     [+] [-]

, 2009-09-18 15:06, pirms 15 gadiem
Zhanis perfekti pateicis