Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Aivars Vīnbergs: "Varoņdarbiem nebijām gatavi"

Aivars Vīnbergs: "Varoņdarbiem nebijām gatavi"
RSU/Merks: bronzas medaļas Nordea līgas 2014. gada sezonā
Foto: Argo Luigas

"Kad saskrējās divas spēlētājas, parasti krita mūsējās. TTT basketbolistes labāk turējās kājās un spēlēja ar lielāku pārliecību," LSBL pusfināla sērijā līdz divām uzvarām atzīstot "TTT Rīga" pārākumu, "RSU/Merks" galvenais treneris Aivars Vīnbergs atzina, ka aprīlī izpaudies pretinieču fiziskais, funkcionālais un psiholoģiskais pārsvars.

Atskatoties uz Nordea līgas fināliem, vai Tallinā komanda izpildīja sezonas minimālo programmu?
Pāri galvai nepārlēcām, taču izcīnījām vietu, par kuru cīnījāmies sezonas garumā. Tallinā izrādījās, ka varoņdarbiem neesam gatavi. Izcīnītā vieta finālos atspoguļoja mūsu reālo varējumu un medaļas ieguvām pelnīti.

Piecas atbildīgas spēles deviņās dienās. Pusfināla sērijā komanda otrajos puslaikos zaudēja ātrumā.
Iespējams, ka slodze atstāja savu iespaidu uz fizisko varējumu, taču kā zaudējuma iemeslu to neuztveru. Trīs spēļu cikliem ejam cauri arī Eiropas čempionātos, tāpēc par cīņu biežumu sūdzēties nav pamata. Spēku zudums otrajos puslaikos novērojams tikai spēlēs pret tādām komandām kā TTT. Pusfinālā pierādījās, ka mūsu fiziskais resurss ir niecīgāks, tādējādi nokļuvām zaudētāju lomā. Tā izskatījās vienīgi uz labāk sagatavotu komandu fona.

Komanda netika galā ar presingu.
Pietrūkst tvirtuma. Kad saskrējās divas spēlētājas, parasti krita mūsējās, lai gan svara kategorijas bija līdzīgas. TTT basketbolistes labāk turējās kājās un spēlēja ar lielāku pārliecību. Piekrītu, ka šajā ziņā pretiniecēm zaudējām.

Fiziskās sagatavotības pamatus ielikām laicīgi un kvalitatīvi, kas mums neapšaubāmi palīdzēja sezonas pirmajā pusē. Divreiz uzvarējām Cēsis, pret TTT izlaidām uzvaru tikai galotnē. Brīdī, kad apgriezienus uzņēma visas komandas, lielāku lomu sāka spēlēt meistarība. Citām komandām tās izrādījās vairāk.

Kurām spēlētājām sezona visvairāk gājusi labumā?
Lielākās ieguvējas ir meitenes, kuras citās komandās tiktu pie ierobežota spēles laika. Īpaši tas attiecas uz Latvijas U20 izlases kandidātēm. Viens no piemēriem ir, salīdzinot māsas Anci un Kati Aizsilas. Laukumā pavadītais laiks atšķiras trīsreiz. Līdzīgi noticis ar Kati Krēsliņu. Viņu savās rindās labprāt redzētu jebkura komanda. Mans pienesums – viņa ieguvusi spēles laiku, kāds Katei nebūtu komandās, kuras atrodas virs mums.

Viens ieguvums ir spēles minūtes jaunajām spēlētājām. No otras puses – žēl, ka nestabila sezona sanākusi Dainai Lazdeniecei un Asnātei Fominai. Piemēram, pagājušajā gadā Daina vienmērīgi nospēlēja sezonas garumā, abas kļuva par mēneša spēlētājām. Šajā sezonā gaidīju vairāk. Tiesa, Latvijas čempionāts nav vienīgais atskaites punkts un ceru, ka pievienotā meistarība liks par sevi runāt vēlāk, piemēram, Eiropas U20 čempionātā. Nevaru arī daudz pārmest Dainai, jo viņai ir pienākumi ģimenē.

Par bronzas sēriju...
...ir pāragri runāt. Liepāja uzskatāma par pietiekami ambiciozu komandu, lai automātiski nevarētu noteikt uzvarētāju otrajā pusfināla pārī. Daļēji atkārtojas pagājušā gada scenārijs – augstāka vieta Nordea līgas regulārajā sezonā un medaļas “Četru Finālā” mums vēl neko negarantēja Latvijas izslēgšanas spēlēs. Liepājai vēlēšanās pietiek, lai viņas nenorakstītu priekšlaicīgi. Prognozes neizteikšu, taču ceru, ka sērijā par trešo vietu mums palīdzēs fakts, ka sezonas otrajā pusē spēlējām pret augstāka līmeņa pretiniecēm. Vai tādam pieņēmumam būs pamats, uzzināsim spēlēs.


Kristīne Vītola 2023. gada 8. oktobrī. Foto: EuroCup Women

Kristīnei Vītolai 2-2 Grieķijas finālā, Ketijai Vihmanei liela uzvara Berlīnē

Latviešu basketbolistes turpina cīņas Grieķijas un Vācijas finālos. Kristīnes Vītolas pārstāvētā "Olympiacos SFP" sērijā pret "Panathinaikos" svinēja uzvaras mājas spēlēs, taču piedzīvoja divas neveiksmes viesos.
Liepājas treneris Rūdolfs Rozītis 2024. gada 25. aprīlī

Liepāja turpina tradīciju un devīto gadu pēc kārtas nopelna medaļu

Ceturtdien, 25. aprīlī, Daugavpils kultūras un sporta pilī finišēja Latvijas Sieviešu basketbola līgas trīsdesmit trešā sezona. Liepāja izbraukumā uzvarēja Daugavpils Universitāti ar 76:67, bronzas sērijā līdz divām uzvarām svinot panākumu ar 2-0. Komandas apbalvoja LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.
Anna Liepiņa 2024. gada 11. aprīlī. Foto: Margarita Vigule

Bronzas intriga turpinās Daugavpilī: vai Liepāja mājās brauks ar kausu?

Ceturtdien, 25. aprīlī, turpināsies Latvijas Sieviešu basketbola līgas izslēgšanas spēles. Daugavpils Universitāte plkst. 18:00 uzņems Liepāju, kura bronzas sērijā līdz divām uzvarām atrodas vadībā ar 1-0. Tiešraidi skaties rakstā.