Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:242, Did:0, useCase: 3

Jasikēvičs: ''Grieķijā spēlēt ir bīstami dzīvībai''

Jasikēvičs: ''Grieķijā spēlēt ir bīstami dzīvībai''
Šarūns Jasikēvičs.
Foto: Scanpix

Lietuvas izlases un Atēnu ''Panathinaikos'' līderis Šarūns Jasikēvičs vakar ieradās Lietuvā, lai kopā ar izlasi gatavotos Pekinas Olimpiskajām spēlēm. Preses konferencē Šaras stāsta par visu - sākot ar izlases lietām, beidzot ar savu biznesu.

Vai esi noilgojies pēc izlases?
Protams esmu noilgojies, ideāls variants būtu, ja rastos mazliet vairāk laika atpūtai. Taču kopumā skatoties esmu, ļoti.

Vai sezona bija nogurdinoša?
Martā vēl jutos patiešām normāli, taču fināli un pusfināli bija ļoti grūti, atņēma spēkus. Nebija viegli arī psiholoģiski.

Kā kopumā vērtē aizvadīto sezonu?
Vērtēju ļoti labi. Izcīnījām divus no trim tituliem. Šādā līgā tas ir ļoti labs rezultāts. Domāju, ka tas ir galvenais, spēlējot tādās komandās kā ''Panathinaikos''. Kamēr šādus titulus var izcīnīt, tikmēr ir labi, tas priecē.

Vai Eirolīga ir mainījusies tajā laikā, kuru pavadīji NBA?
Man izskatās, ka viss ir ļoti līdzīgi, taču domāju, ka tā kļūs spēcīgāka. Agrāk visi labākie centās nokļūt NBA, tagad tomēr ir mazliet savādāk. Daudzi paliek arī šeit.

Kā pietrūkst Eirolīgai?
Būtu vislabāk, ja tajā spēlētu visi labākie Eiropas basketbolisti, klubu budžeti būtu vienlīdzīgāki, taču tas laikam nav reāli.

Vai nācās runāt izlases sakarā ar Židrūnu Ilgausku?
Protams, nācās, izlases sakarā ar viņu runājām katru dienu. Zināju visu situāciju. Ja es pateiktu, ka man ir žēl, ka nevarēsim ar viņu kopā uzspēlēt, tad es kļūdītos, jo ir baigi žēl. Jau kādus sešus mēnešus mēs ar viņu runājām par visādām detaļām, kur dzīvosim, ko un kā Lietuvā darīsim. Ļoti žēl, ka viss tik briesmīgi sanāca. Ilgausks jau visu vasaru bija saplānojis, kur viņš dzīvos, kad ģimene viņu brauks apciemot, kā spēlēs. Viņš bija kā mazs bērns, man jautāja par visādiem sīkumiem izlases sakarā, viņš pat zināja kombinācijas, kur skriet, ko darīt attiecīgajā momentā... Žēl, ka viss tā beidzās. Tagad viņam noteikti nav patīkami, ka viss tā beidzās.

Vai pats ticēji, ka viņš spēlēs izlasē?
Es ne tikai ticēju, bet skaidroju viņam, kur nāksies skriet laukumā.
Tagad, kad to visu saliec kopā, tās visas emocijas, sarunas, tad tiešām drausmīgi izskatās.

Runājot par Grieķiju, vai fināli Tevi pārsteidza?
Par to runāt var daudz, bet kad uz tevi lido spridzeklis, tu vari runāt, ko tu gribi. Tu vari sēdēt un teikt - jā, cik Grieķijā ir bīstami spēlēt, kāda šeit ir atmosfēra u.t.t., bet pavisam cita lieta, kad tu spēlē un komandas biedri tev kliedz - ''bomba'', tu paskaties uz soliņu un redzi, ka tas deg, bet nevis ar tādu mazu liesmiņu, bet tā pamatīgi, kārtīga uguns. Es nezinu, man liekas tajā Grieķijā viss nonāks līdz kaut kam briesmīgam. Tas līdzjutēju naids tur ir tik milzīgs. Nekur citur nav nācies ko līdzīgu redzēt. Kamēr kāds spēlētājs, treneris vai tiesnesis tur netiks pamatīgi ievainots, laikam viņi neko arī nedarīs lietas labā. Ar katru finālmaču tur viss kļuva tikai sliktāk.

Vai Grieķijā spēlēt nebija bīstami dzīvībai?
Nu es tev godīgi pateikšu - bija! Spēlēt bija bīstami dzīvībai. Es nevēlos attaisnot nevienas komandas fanus, bet tas, kas notiek tur, ir pilnīgs absurds. Tur tas savstarpējs naids ir tik milzīgs, ka neko līdzīgu neesmu nekur manījis. Basketbola laukums taču ir daudz mazāks par futbola, šeit viss notiek tuvāk. Labi, ka "Olympiacos" zālei apkārt ir tāds treks, tas mūs mazliet norobežo no faniem, es nevaru iedomāties, kas notiktu, ja tā nebūtu un viss notiktu pāris metrus tālāk no tribīnēm.

Vai Tavs aģents pieminēja, ka par tevi interesējas ''CSKA'', ''Barcelona'', ''Maccabi'' un citi grandi?
Teica, taču vienmēr to baumu ir tik daudz, jums taču vienmēr jāpieraksta pilnas avīzes un žurnāli. Jums tie jāaizpilda un ārzemēs ir tieši tāpat, tādēļ arī raksta jebko, kas ienāk prātā. Padomājiet reizēm arī paši, nav taču iespējams viss, ko viņi tur raksta. Līgums man ir spēkā līdz 15. jūlijam, protams, pašā pēdējā vakarā nesākšu domāt, kur lai tagad spēlē. Bet, kamēr man ir laiks, tikmēr skatīšos dažādus variantus, kamēr izvēlēšos.

Vai Tu neizslēdz iespēju atgriezties NBA?
Neizslēdzu nevienu iespēju līdz 15. jūlijam.

Kādas ir atšķirības starp basketbolu Spānijā un Grieķijā?
Spānijā tomēr ir vairāk vienlīdzīgu komandu. Spāņu līga ir labāka, par to pat nav ko runāt. Arī Grieķijā tas līmenis šogad nebija slikts. Katru gadu labās līgās notiek dažādi pārsteigumi, izņēmums nav arī šis gads.

Jūs laikam tomēr mazliet vairāk ''pievelk'' Spānija?
Jūs zinat manus sentimentus Barselonai. Man ir tur māja, bārs u.t.t. Tomēr pēdējo mēnešu laikā tiešām esmu pieradis pie Grieķijas, pie Atēnām. Sākums nebija viegls, kamēr pieradu. Tagad jau jūtos kā mājās, viss ir kārtībā.

Mazliet par Olimpiskajām spēlēm pastāsti. Izlase praktiski būs tāda, kura izcīnīja bronzu Eiropas čempionātā. Kādas ir perspektīvas?
Nevaru iedomāties, man nepatīk runāt par nākotni. Viss būs atkarīgs no spēlētājiem, kuri atbrauks, kā sagatavosies, ar ko spēlēs galu galā. Vēl nezinam kādos sastāvos sāncenši spēlēs, vairākus pretiniekus vēl nezinam vispār. Var daudz runāt, bet pēc manām domām tā runāšana sanāk kā no ''tukša uz cauru''.

Vai Olimpiskās spēles Tev ir svarīgas?
Pēc manām domām sportista kalendārā tas ir primārais notikums.

Varbūt arī Jūs esat nolēmis pēc Pekinas beigt karjeru izlasē?
Nezinu, tas būs atkarīgs no vairākiem faktoriem. Nebūšu tik kategorisks, bet izlasē turpmāk būs grūtāk spēlēt vairāku iemeslu dēļ - vajadzēs arī kādu atpūtu, nebūs jau vairs tas vecums, paaudžu maiņa. Nedomāju, ka pašlaik var prognozēt to, kas būs nākamajā vasarā. Pienāks laiks, tad arī redzēsim.

ASV izlase jau ir nosaukusi sastāvu un skaļi runā par zeltu...
Viņi ir savākuši visus labākos un viņu runām ir pamatojums. Cik es saprotu amerikāņi veidos nevis ''NBA komandu'', bet gan izlasi, ar dažiem lielajiem un pārsvarā lieliskiem metējiem. Visdrīzāk viņu trešie numuri spēlēs par ceturtajiem, lai varētu pielāgoties Eiropas vieglajiem ceturtajiem numuriem. Viņiem izlase ir ļoti maza, tikai trīs ''garie'', bet tam pašam Būzeram augums ir aptuveni divi metri. Šoreiz ASV gatavojas FIBA sacensībām, nevis NBA mārketingam, kā bija iepriekšējos gados, kad savāca lielākos uzvārdus un ''davai braucam krekliņus pārdot''. Bet tā īstenībā arī bija! Šādi tas bizness arī notiek.

Kā sokas biznesā, Jums taču ir bārs
Bārs - bārs iet uz priekšu. Lietuvieši atnāk (smaida), medaļas gan pie sienām nelieku, jo ātri pazustu.

Vai seko Eiropas futbola čempionātam?
Bez angļiem tur tas čempionāts nav interesants. Neredzu, ko tur skatīties (smaida).

Kā domā, kas uzvarēs finālā - Vācija vai Spānija?
Es, kā piektdaļa no katalonieša, teikšu... Uzvarēs Vācija! (smejas).

Vai ģimene dosies atbalstīt tevi Pekinā?
Nezinu, vecāki teica, ka tur ''baigās'' problēmas ar biļetēm, bet tad jau redzēsim.

Tava sieva ir laidusi klājā jaunu singlu, vai esi to dzirdējis?
Nopietni? Neesmu, kāds ir, labs? (smejas)

Izmantotie resursi:
krepsinis.net

Slēpts komentārs: roberts balodis

  +8 [+] [-]

, 2008-06-28 20:20, pirms 16 gadiem
Šarūns normāls vecis īstenībā

  -1 [+] [-]

, 2008-06-28 20:21, pirms 16 gadiem
отличное интервью... Особено хорошая шутка про финал ЧЕ..

  +8 [+] [-]

, 2008-06-28 20:39, pirms 16 gadiem
paldies, ļoti interesanta intervija

  +8 [+] [-]

, 2008-06-28 21:26, pirms 16 gadiem
labi iejokoja par sievas dziesmu

  +5 [+] [-]

, 2008-06-28 21:50, pirms 16 gadiem
prpr rakstīja: отличное интервью... Особено хорошая шутка про финал ЧЕ..


Patiesībā tur nekāda joka pat nav. Ja tu pazītu kādu katalonieti vai vismaz būtu tur bijis, tad saprastu, ka viņiem tiešām ir daudz maz piekāst, kā sokās Spānijas izlasei. Tīri tā - viens piemērs: kad sākās čempis, jautāju vienam barselonietim kur viņš domā skatīties spēles (pašlaik esmu Vācijā), šamais atbild, ka viņam Euro 2008 neinteresē (kaut gan ir normāls futbola fans). Jautāju, vai tāpēc, ka tur nespēlē tavas valsts izlase, un šamais atbild - nu ja - Katalonijas izlase tur tak nespēlē. Runājot par Katalonijas izlasi - tā pat ir normālā starptautiskā apritē un Nou Camp diezgan bieži notiek draudzībes spēles starp Katalonijas izlasi un citām valstīm (piem., Argentīnu).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-06-28 22:30, pirms 16 gadiem
un kas tad ar Židrūnu notika?!

     [+] [-]

, 2008-06-28 22:51, pirms 16 gadiem
shitaa rakstīja: un kas tad ar Židrūnu notika?!

Šamējam konstatēja problēmas ar muguru un visas pūles par spēlēšanu Pekinā izrādījās liekas. Neredzēsim Ilgausku Pekinā, žēl Bet Šaras ļoti jautrs un labs cilvēks

  +1 [+] [-]

, 2008-06-28 22:59, pirms 16 gadiem
Lietuviesi var cereet uz kaadu medaali ';

  +1 [+] [-]

, 2008-06-29 11:23, pirms 16 gadiem
cerēt jau var visas komandas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-07-06 00:24, pirms 16 gadiem
Intresanti