Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Četmens: "Ļoti gribēju beigt karjeru ar uzvaru"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Četmens: "Ļoti gribēju beigt karjeru ar uzvaru"
Mairs Četmens
Foto: Ģirts Staris

Amerikāņu aizsargam Mairam Četmenam savu pēdējo spēli profesionālajā karjerā neizdevās atzīmēt ar uzvaru, taču pēc tās viņš atzina, ka nenožēlo lēmumu par karjeras beigšanu. BK "Ventspils" trešdien sezonas pēdējā spēlē Eirokausā ar 51:58 piekāpās poļu "Stelmet", bet Četmenam tas bija pēdējais mačs.

"Mēs cīnījāmies, labi nospēlējām aizsardzībā, bet nespējām gūt punktus. Ļoti gribēju, lai mēs šovakar uzvaram, jo zināju, ka tā ir pēdējā manā karjerā. Centos palīdzēt komandai, taču tas neizdevās. Kopumā jūtos labi, jo zinu, ka man nav jākaunas par savu karjeru. Vienmēr esmu centies spēlēt no visas sirds, un šajā ziņā man nav, par ko skumt. Pirms spēles man acu priekšā aizskrēja visa mana karjera, taču daudz par to domāt nebija laika, jo bija jādodas laukumā palīdzēt komandai. Domāju, mana karjera sanākusi visai laba. Ļoti cerēju, ka izdosies to noslēgt ar uzvaru, mēs tiešām cīnījāmies, kā to darījām visā Eirokausa sezonā, taču šoreiz veiksme nebija mūsu pusē,” Mairs Četmens pēc savas pēdējās spēles nebija pārāk sentimentāls.

Savukārt treneris Roberts Štelmahers par komandas pēdējo spēli Eirokausa sezona bija neizpratnē: "Spēle it kā neko vairs nenozīmēja, bet, protams, negribējām Eirokausa sezonu noslēgt ar zaudējumu. Tieši tāpēc man ir jautājums, kas spēlētājiem lika pieļaut 20 kļūdas? Spēlē, kurā vairs nevar būt nekādas spriedzes, kurā var spēlēt no sirds, kaut vai ārdīties, bet atdot sevi par visiem 100%, protams, vajag tik un tā. Mēs pieļaujam 20 kļūdas un pie sava groza ļaujam pretiniekiem paņem 12 bumbas... Es to uzdevu arī spēlētājiem, un ar to būs jātiek galā. Šī spēle bija jāuzvar. Ar aizsardzību viss kārtībā, bet kaut kas arī jāizdara uzbrukumā. Tagad mums priekšā trīs nedēļas bez spēlēm, un varēsim par šo padomāt. Tā beigt Eirokausa sezonu nebija mūsu plānos, tas bija nepiedodami. Vai tā bija kaut kāda palaišanās nu jau dzīvošana Ziemassvētkos, nezinu. Treniņos nekas tāds nebija jūtams. Kāpēc jāmet bumba autā? Treniņos mēs to nemācamies, turklāt nebija jau arī nekāda milzīga spiediena no pretinieka.”

Viesu treneris Sašo Filipovskis paguva gan apsveikt savu komandu, gan paslavēt Štelmaheru un novēlēt veiksmi Četmenam: "Jāsveic spēlētāji ar šo panākumu, lai gan spēle nebija viegla, mēs daudz metām garām, tomēr izšķirošajos brīžos nospēlējām labi. Pieļāvām tikai desmit kļūdas un kopumā labi nospēlējām aizsardzībā. Esmu priecīgs par šo uzvaru. Izmantojot iespēju gribu apsveikt savu lielisko kolēģi Robertu Štelmaheru, kurš šeit veic ļoti labu darbu, kā arī novēlēt veiksmi Mairam Četmenam viņa turpmākajās gaitās pēc lieliskās basketbola karjeras. Ar Štelmaheru esam vienaudži, bet viņš spēlēja Ļubļanā, kad es tur biju treneris. Tobrīd nezināju citu tik lielu cīnītāju, un zinu, ka viņš kā treneris ir tieši tāds pats. Tās bija īpašas sajūtas, spēlēt pret viņa trenēto komandu.”

"Mēs šodien spēlējām enerģiskāk un agresīvāk, jo, lai uzvarētu tādu komandu, ka "Ventspils”, jābūt gatavam cīnīties visu spēli. Mačs noteikti nebija viegls, no ventspilnieki cīnījās un gribēja lauzt šo spēli, bet svarīgākajos brīžos mums padevās pāris labas izspēles, kas arī ļāva nosargāt uzvaru. Katrā ziņā, viss Eirokausa turnīrs mums bija lieliska pieredze,” pēc spēles atzina "Stelmet” uzbrucējs Ševons Troutmens.

Štelmahers, atskatoties uz Eirokausa sezonu kopumā, atzina, ka tā puišiem bijusi lieliska skola: "Bija daudz līdzīgu cīņu, kur tikai galotnē zaudējām. Kaut ko netrāpījām, kļūdījāmies, un uzsvara nesanāca, bet čaļiem tā bija lieliska skola, kas ir jānovērtē. Nav tā, ka tā būs vienmēr, jo ir daudzi, kas tādā līmenī netiek uzspēlēt vispār, tāpēc jācenšas izmantot katra iespēja tur būt. Tieši tāpēc es nesaprotu, kas traucēja šodien nodemonstrēt labāko spēli visā turnīrā.”

"Droši vien mans karjeras lielākais sasniegums bija uzvaru Eirokausā 2006. gadā. Tad arī sasniedzu labāko efektivitātes rādītāju visā turnīrā, kas man vienmēr bijis svarīgākais. Protams, ir labi gūt punktus, bet svarīgākais man tomēr ir nospēlēt komandas interesēs,” Četmens atskatās uz savu karjeru, atzīstot, ka viņai jau ir pilnībā skaidrs turpmākais darbības plāns: "Vispirms būšu kopā ar ģimeni un centīšos atgūt šajos četros mēnešos nokavēto. Ļoti gribu būt kopā ar saviem bērniem. Noteikti atsākšu trenēt bērnus, jo pagājušajā vasarā biju atvēris savu basketbola skolu. Tas ir jāturpina. Vēl arī jāpabeidz frizieru skola.”

  +1 [+] [-]

, 2014-12-18 01:34, pirms 9 gadiem
pēc spēles atzina "Stelmet” uzbrēcējs Ševons Troutmens.
---uzbrēcējs...

     [+] [-]

, 2014-12-18 02:01, pirms 9 gadiem
Tad vajadzeeja speeleet LBL peedeejo speeli

  -4 [+] [-]

, 2014-12-18 09:30, pirms 9 gadiem
Valents rakstīja: Tad vajadzeeja speeleet LBL peedeejo speeli
Šogad "Ventspils" tikai pret LU varētu būt droša par uzvaru un droši vien arī "dzelzceļniekiem". Pret Saldu un Jelgavu jau nāktos pacīnīties, nemaz nerunājot par pārejām komandām.