Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

"Ventspils augstskolai" izšķirošā cīņa pret "Saldu"

Jānis Pārums

"Ventspils augstskolai" izšķirošā cīņa pret "Saldu"
"Ventspils augstskolas" komanda
Foto: BK Ventspils

Šovakar plkst. 18:30 Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas čempionāta spēlē starp "Ventspils augstskolu" un "Saldu" noskaidrosies komanda, kas iekļūs 2. divīzijas play off turnīra pusfinālā.

Sērijā līdz divām uzvarām pēc diviem mačiem rezultāts ir neizšķirts – 1:1. Pēc ventspilnieku pārliecinošās uzvaras savu līdzjutēju priekšā (87:61), šķita, ka arī Saldū nevajadzētu būt lielām grūtībām tikt pie panākuma, taču realitātē izrādījās pavisam savādāk un tika piedzīvota neveiksme sīvā cīņā – 60:63.

Šajā sezonā, neskaitot play off, abas komandas tikušās četras reizes un trijās no tām uzvarēja jaunie ventspilnieki. Regulārajā sezonā vienīgā neveiksme tika piedzīvota tieši savā, nevis pretinieku laukumā. Katrā ziņā, diez vai "Ventspils augstskolai" klāsies tikpat viegli kā pirmajā izslēgšanas turnīra spēlē.

Līdz šim ventspilniekiem vislielākās grūtības sagādājis Jānis Dilevka, kas pirmajā spēlē "augstskolas" grozā sameta 22 punktus, bet otrajā izcēlās ar 15 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām. Ventspilnieku rindās abos mačos rezultatīvākais bija Kristaps Kanbergs.

Šī pāra uzvarētājs LBL 2. divīzijas pusfinālā sacentīsies ar "DSN/Rīga". Jāpiebilst, ka regulārās sezonas laikā ventspilnieki ar rīdziniekiem uzvaras dalīja uz pusēm, katrs uzvarot savā laukumā - 80:74, 59:76, 91:86 un 87:95. Tāda pati ir arī Saldus komandas bilance pret DSN – sezonas pirmajā pusē saldenieki divreiz uzvarēja gan savā laukumā, gan viesos, bet sezonas otrajā pusē divkārt pārāki bija DSN basketbolisti.