Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Endzels: "Izšķirošā bija spēle aizsardzībā"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Endzels: "Izšķirošā bija spēle aizsardzībā"
Guntis Endzels
Foto: Mārtiņš Sīlis.

BK "Ventspils" treneris Guntis Endzels pēc uzvaras Baltijas līgas mačā ar "Rock" bija gandarīts ar komandas parādīto raksturu, kas atsvēris visas kļūdas un tehnisko brāķi, un atzina, ka mača likteni šoreiz izšķīrusi aizsardzība.

"Jāapsveic spēlētāji ar uzvaru, kas nebūt nenāca viegli. Mačs bija ļoti saspringts, turklāt jāņem vērā, ka mums trūka vairāku spēlētāju, tāpēc par uzvaru ir dubults prieks. Prieks arī par to, ka Efedžuku jau sāk atrast savu spēli. Lai gan tā vēl ir tālu no tās, kādu to redzējām pagājušajā sezonā, bet pozitīvas iezīmes jau sāk parādīties. Lai gan komandai šodien netrūka tehniska brāķa, daudz netika izdarīts tā, kā to vajadzētu un man varētu būt pretenzijas, tomēr uzvara to visu atsver. Par mīnusiem domāšu rīt, " Guntis Endzeli bija gandarīts, ka komanda pie saviem līdzjutējiem atgriezusies ar uzvaru.

Treneris atzina, ka veiksmīgas epizodes uzbrukumā šoreiz devušas papildus spēkus spēlēt aizsardzībā: "Vairākās epizodēs nospēlējām labi aizsardzībā, iemetām arī dažus sarežģītus metienus. Šādās līdzīgās spēlēs, kad spēlētāji jau ir paguruši, šādi metieni ir ar divkāršu vērtību. Turklāt tie mums deva papildus stimulu cīnīties aizsardzībā, kas arī izšķīra šī mača likteni."

Lai gan komandas sastāvā šobrīd ir pamatīgi robi, bet drīz vien jau startē FIBA Izaicinājuma kausa Top16 otrais aplis, Endzels sacīja, ka šobrīd neviena potenciālā jaunpienācēja atrādīšanās vēl nav ieplānota, bet norādīja, ka papildinājums, visticamākais, būs.

"Varu tikai apsveikt Ventspils komandu ar uzvaru šajā spēlē, kas bija ļoti saspringta. Mājinieki labāk sāka šo maču, bet mums izdevās atgūties un brīžiem pat kontrolēt spēles gaitu. Jānoņem cepure Rašada Andersona priekšā, jo viņš realizēja vairākus tiešām sarežģītus metienus un dažus no tiem arī izšķirošajos brīžos. Tas ļāva Ventspils komandai iegūt to pārsvaru, kas arī ļāva izcīnīt šo uzvaru ar četru punktu pārsvaru, " pēc mača sacīja "Rock" treneris Indreks Visnapu.

Igauņu treneris arī atzina, ka mača likteni noteikti neizšķīra veiksme, bet gan kvalitatīvs izpildījums: "Negribu teikt, ka ventspilniekiem šodien vienkārši paveicās, vai mana komanda kaut kur kļūdījās. Šodien bija kvalitatīvs basketbols, ko rādīja laba līmeņa basketbolisti. Ventspils pēdējā ceturtdaļā realizēja divus tālmetienus, bet mēs nevienu, turklāt mājinieki spēja iemest no tiešām grūtām situācijām. Tik līdzīgos mačos šādas epizodes arī izšķir to, kuru komanda uzvarēs. "

"Ventspilnieki noteikti gribēja uzvarēt tik pat ļoti, kā mēs, un tā bija lieliska spēle. Ventspils spēlētāji mača beigās realizēja vairākus sarežģītus metienus, kas arī izšķīra šī mača likteni. Kādam šajā spēlē bija jāzaudē, diemžēl tie bijām mēs," pēc mača sarūgtinājumu neslēpa viesu saspēles vadītājs Georgijs Cincadze.

  +2 [+] [-]

, 2011-02-13 00:53, pirms 13 gadiem
njā Andersons tiešām priecē

  +1 [+] [-]

, 2011-02-13 10:35, pirms 13 gadiem
Visu cieņu Rock trenerim